Тренировъчна програма

25.10.19
02:45

Здравейте,
Имам нужда от помощ и насоки в изготвяне на тренировъчен дневник.
Да ви попитам според вас като за начало 20серии на мускулна група как са?
И как да следя прогреса си в залата.

Зависи от нивото, целите, брой тренировки и възстановяваве/храна.Ориентировъчно:
Бицепс - 6
Трицепс - 9
Рамо - 9-12
Гърди - 15
Гръб - 15-20
Крака - 20+

Деян

25.10.19
09:45

казано от Тодор Пенев на 25.10.19, 09:07:

Зависи от нивото, целите, брой тренировки и възстановяваве/храна.Ориентировъчно:
Бицепс - 6
Трицепс - 9
Рамо - 9-12
Гърди - 15
Гръб - 15-20
Крака - 20+

Ама т,ва на тренировка ли или да кажем на седмична база, ако се тренира през ден фуул боди. Щото иначе, такива серии за мускулна група, даже някои и от профи билдърите не правят. 20 серии за гръб..............това са ти например 4 упражнения с по 5 серии или обратно. Не знам въобще, една жена защо има нужда от такъв тип трениране, ама всеки си знае.
Освен за големите групи да са сингли или двойки, ама се съмнявам дълбоко, че дамата ще тренира така и има това предвид!

Мнението беше редактирано от Деян на 25.10.19 09:53.

25.10.19
10:08

Съжелявам за не пълният отговор.
Като цяло целя сваляне, но искам и да кача мускула.
Всмисъл идеята ми е да тренирам са и силово в дефицит, като тренирам 4пъти в седмицата програмата ми е от рода на бутащи/дърпащи, цяло тяло, крака.
Тези 20серии съм ги сметнал за краката само.
Можете ли да ми кажете и как да следя прогреса и вдигам силата при базовите упражнения.

25.10.19
10:21

На седмична база са ок (макар и към горната граница), за една тренировка са много. Повече от десетина качествени, работни серии на тренировка не носят положителен ефект, даже напротив. Само затрудняват възстановяването. Т.е., 10 серии, два пъти седмично е ок.
Има обаче и голямо значение дали говорим за 10 серии клек и тяга или 10 серии бедрено сгъване и разгъване 🙂

25.10.19
10:48

Добре ето я тренивката ми:
Тренировка А:
1.1Клек 1.2 Раменна преса 5серии
2.1.Набирания
2.2.Избутване от лег 3сери
3.Напади от дефицит 3с
5.Разгъване на трицепс 2серии
Тренировка Б:
1.1РДЛ 1.2 Военна преса
2.Придърпване на горен скрипец
3.Бедрено сгъване
4.Лат пулдаун
5.Хиперекстензии
Корем
Почивка
Тренировка С:
1. Преден глек
2.Едностранно разгъване на рамо
3.Тяга с дъмбели
4.Лицеви опори
5.Гребане с щанга
6.Бицепс
Почивка
Тренировка Д:
1.Сумо тяга
2.Бедрени разгъвания
3.Хип тръст на 1крак
4.Абдуктор машина
5.Тяга на скрипец
6.Кикове
Корем

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1