10.11.19
23:09
Здравейте на всички!
Знам че не е много за този сайт, но все пак ще се радвам, ако някой сподели собствен или чужд опит.
Аз съм 11 клас и след 12 съм се решил да ставам военен, обаче нито съм запознат с профецията много добре, нито намирам достатъчно информация, за да се запозная. Видях приемните изпити и започнах да се подготвям за физическия.
1.Четох че късат много на психо теста. Ако може някой да ми обясни за него - какви са тънкостите, къде те пречупват психолозите и тн.
2.С какво се занимават разузнавачите - това е специалността към която съм се насочил за сега.
3.Евентуално за Долна Митрополия - трудни ли са приемните изпити и какви са. Единственото, което ме отказва от военновъздушните сили е, това че съм чувал, че там влизат само богоизбрани (много здрави - физически, психически и медицински)
4. Ако може някой на кратко да ми обясни общо за военната професия
П.С. И да знам, че заплатата е ниска, но аз искам да стана военен заради призванието!
11.11.19
12:52
Отиваш в най-близкото Военно Окръжие и ще ти отговорят на всички въпроси.
11.11.19
14:30
казано от James Hinks на 11.11.19, 12:52:
Отиваш в най-близкото Военно Окръжие и ще ти отговорят на всички въпроси.
На мен ми се наложи да ходя до военното окръжие (че иначе 300 лв. глоба по ЗРВС) и от картинката ми се насълзиха очите - от 20-25 г. само назад вървят. Една женица имаше там, тя ми обясни, че тя и колежките й обикалят училища за да разказват за Славните Български Победи. Успя да ми обясни, че имало 30% недоокломпектовка на личния състав и викали запасняци за преразпределения...
2.С какво се занимават разузнавачите - това е специалността към която съм се насочил за сега.
3.Евентуално за Долна Митрополия - трудни ли са приемните изпити и какви са. Единственото, което ме отказва от военновъздушните сили е, това че съм чувал, че там влизат само богоизбрани (много здрави - физически, психически и медицински)
4. Ако може някой на кратко да ми обясни общо за военната професия
П.С. И да знам, че заплатата е ниска, но аз искам да стана военен заради призванието!
2. Виж закона за Военното разузнаване, там е описано.
3. ЦЪК
11.11.19
15:09
Че те викат ли запас още. Последния път, когато имах сблъсък с тези, ми бе дошло някакво съобщение в пощата, та един комшия каза, че и на него така преди месец му дошло, ходил и било за някакво уточнение - т.е. да ти се каже къде и как да ходиш при мобилизация. Обаче когато отидох и докато се редихме на опашката, гледам връчват срещу подпис призовки за запас. Няколко хора от опашката заявихме, че сме студенти редовно, не може така. Те обаче-можело. Викаме: така ли.............и се изнесохме бързо бързо, много ни знаят какви сме и кои сме. От тогава не съм и ги чувал и виждал, разбирай 21-22 г.
11.11.19
15:36
казано от Solomon Kane на 11.11.19, 14:30:
2. Виж закона за Военното разузнаване, там е описано.
Специалност “Разузнаване” в НВУ е насочена към подготовка на кадри за разузнавателните военни формирования в БА, няма много общо със Служба “Военна информация”. Общо взето най-често се реализират като офицери в Парашутната бригада в Пловдив, защото май само тя остана...
11.11.19
19:20
Благодаря на всички!