Вчера:
Тренировка “A”, вариант 2.
Фаст-прекъснат след около 23 часа.
Теглото днес - 98.5кг. Сменям подхода с тегленето от месечен, на през няколко дни до ежедневен.
Мнението беше редактирано от I`M на 22.04.20 12:20.
Вчера :
Сутринта:
Тренировка “Б” вариант 2
По обед:
Тренировка “Б” варинат 1; Тренировка “В” - 15 ст.
Вечерта:
Тренировка “В’- 25 с.т.
Фаст - прекъснат на около 20 часа.
Теглото днес - 98.3 кг. Започнах да се заигравам малко повече с въртенето на дефицита и ф.активност в различните дни, с идеята за избегна или по-скоро отложа настъпването на платото. Все още свалям, но мисля, че скоро ще влезна в равнинната права. Принципно около 97-98 килограма срещам този проблем. След седмица-две ще се проличи дали избраният метод ще даде резултат.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.04.20 12:46.
Фаст вчера - прекъснат около 24-ят час.
Тегло днес -98.3 кг.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.04.20 10:17.
Вчера:
По обяд :
Тренировка “Б” вариант 2, вместо да почивам, реших в почивките да вмъкна тренировка “В” и цялата дейност продължи около 40 минути постоянна ф. активност. След като паднах до 2 повторения при тренировка “Б”, вариант 2 -продължих още 20 минути само тренировка “В”. Изцедих се добре. Определено съм доволен.
Следобед:
Тренировка “А” вариант 1. Трудно я завърших. Явно все още бях уморен от предишната тренировка.Горе-долу около 2 часа беше разликата между края на едната и започването на другата.
Освен планираните тренировки , ежедневно правя и доста други аеробни дейности, които преди не съм се замислял и да правя.Не съм и предполагал, че имам толкова много възможности за изразходване на енергия вкъщи . Може би натоварването ми идва малко в повече и тялото взе да не издържа.Имам остра болка в левия глезан. Болки в ляво коляно; десен лакът; врат и рамена. От 15 минутната “мечешка разходка” (напред и назад) вчера вечерта в момента имам брутална мускулна треска на бедра, рамена и гръб. Обаче желанието ми за трениране се увеличава всеки ден, въпреки, че тялото явно не е съгласно.
Фаст - прекъснат на около 20-сет часа.
Тегло днес - 98.1 кг.
Вчера :
По обед:
Тренировка “В” - 50 ст.
Около полунощ:
Тренироква “В” - 53 в.
Хапнах малко повече вчера:
Мнението беше редактирано от I`M на 26.04.20 11:38.
Вчера:
По обед:
Тренировка “Б” вариант 1 - ПЛ, В.Т.; тренировка В - 10ст
Фаст - прекъснат на около 20 часа. Голям калориен излишък (по план).
Положението с глезена се влошава. При натоварване не се усеща толкова болезнено, но след това боли яко. Даже взех да накуцвам. Може би ще спра за някой ден кардиото, което пък ще трябва да се отрази в храненето, а хич в момента не ми се иска да намалям още храната.
Вчера :
Тренировка “В” - 15сп.
Фаст - все още не е прекъснат.
Бележка - Често ми се получават крампи и схващания. Редовно имам мускулни спзами в гърба(при по необичайни движения). С първата седмица на спиране на животинските и изчезнаха всякакви схващания, крампи и прочие. 2-3 дни след подновяване на животинските и отново се появиха. Нямам логично обяснение , но е факт.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.04.20 09:13.
Вчера :
Сутринта:
Тренировка “В”- започната без да е довършена. Изобщо не трябваше да я започвам, но пуст инат. Затова и след това едвам сътпвах заради глезена.
Следобед:
Тренировка “А”, вариант 2.
Фаст -прекъснат на 48 часа.
Тегло днес - 97.6кг. Още малко:
Вчера :
Фаст : прекъснат на около 24 часа. Отново направих грешката да ям много малко след 48 часовия фаст и вчера огладнях рано и изядох доста, а останах гладен.
Тегло днес - 97.8 кг.
Налага се да се опитам да не тренирам поне 3-4 дни с надеждата глезенът да се оправи .
Фаст вчера - прекъснат на около 24 часа. Бях много гладен и не знам как издържах и толкова. Последните 2-3 дни ме гони необичайно голям глад.
Продукт, който не просто избягвам да ям, а и не харесвам кой зане колко на вкус . Рядко се сещам за него. Някой път с години не ям. Вчера обаче ми се прияде и ми беше доста вкусно.
Мнението беше редактирано от I`M на 01.05.20 12:42.
01.05.20
14:26
Голяма подкрепа за ядене на кренвирши с кашкавал от време на време :))))
Вчера :
Фаст - прекъснат на 24-я час . Мислих си, че ще мога да пропусна изобщо храната , но след 16 :00 часа отново започнаха зверски изблици на глад, на които се предадох малко по-късно вечерта. Противно на всяка логика - дните без физическа активност съм много по-гладен от дните със засилена активност. Все пак успях да се огранича само до едно хранене за деня. Глезенът го чувствам по- добре, но ще изчакам поне още 2-3 дни преди да се върна към активността по план. За тези 4-5 дни почивка , обаче пропускам да сваля още едно кило тази седмица . Квото такова .
Мнението беше редактирано от I`M на 02.05.20 14:29.
Днес ми доскуча и направих 15 минути набирания( с до минута почивки) с по 3-4 повторения на серия . Предмишницата ме заболя чак накрая,което е добре. Ще почивам още малко от набиранията и предполагам, че след седмица ще мога да ги правя свободно. За разнообразие и час на велото направих.
Храната вчера беше добре , като за седмичен ден, камо ли като за събота. Днес по план на доста калории. Принципно неделя е денят за домашни пици, бургери и т.н. Днес обаче ми са се прияли свински гърди на фурна с картофи, които жената с удоволоствие ще приготви. Също така и палачинки със сирене и домашното ягодово сладко.
За обяд направихме (донякъде) наш прочит на популярно по кулинарните предавания ястие. Стана много вкусно . Ще го пробваме да го направим и с месо следващия път, но не знам до колко ще се получи . Мисля, си че с месо определено ще е доста по-трудно приготвянето и опасността месото да остане сурово или прегори май е доста по-голяма .
Мнението беше редактирано от I`M на 03.05.20 14:15.
Вчера предполагам направих 7000-8000кк., което си беше и по план. Отдавна не броя калории, но пък и отдавна съм придобил най-обща представа какви калории приемам от храната и без да ги смятам. Днес изглеждам така , както преди три-четири седмици - с 3-4 килограма по - тежък. Идните 2-3 дни ще разбера дали експериментът е бил успешен.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.05.20 13:49.
Вчера :
Сутринта :
Тренировка “В” - 30с.т.
Тренировка “Б” - вариант 2
По обяд - Тренировка “В” 18 Ст.
Следобед:
Тренировка “А”- вариант 1
Тренировка “В” - 45в.
Вчера;
Няколко тренировки “В’ разхвърлени в различните част на деня. Доволен съм. Общо взето изпълних плана от неделя.
Фаст - прекъснат на около 47 час. Две храненета след прекъсването.
Първото хранене като количество(второто е близко до него) :
Вчера:
Сутринта:
Тренировка “В” 90п
По обед :
Тренировка - “А” вариант 2
Следобед:
Тренировка “Б” вариант 2- л и пл
Фаст : прекъснат на 21-ви час . Майка ми бе направила страхотна дорбсърма и хапнах малко повече, но и енергоразхода не ми беше малък.
Днес направих с много бавно темпо около 1500 стълби изкачване и 1500 слизане. Сборно, а не наведнъж. Примерно качвам 10 , слизам 10, качвам 10 и т.н.Тоест значително по-лесния вариант. Иначе не съм се спирал за почивки . Практически слизането играе ролята на почивка.
Напоследък много ми се пие протеинов шейк ( както си го правя аз с шоколад, плодове, мед и т.н.) , но не поръчвах пудра , тьй като исках да приключа със свалянето и тренирането . Понеже вече идва настъпването на този момент , респективно изпадането ми в “зимен сън”, си поръчах .
Вчера :
Фаст - прекъснат на около двадесетия час. Към 8 вечерта (отдавна приключил с храната) влизам в кухнята и гледам жената меси тесто. Решила да прави понички. И понички ядох. След поничките направих нещо, което не съм правил доста отдавна - отворих си барчето. От горния рафт взех един гленкерн. От долния взех бутилка 15 годишен хайлански сингъл. Дръпнах тапата и като изкърца корка с характерния звук се почуствах като Аладин и лампата. Много ми се услади уискито. Аз въпреки , че пия много рядко и то предимно зимата, пия и много малко като количество. Удоволствие ми прави да си сипя и изпия 40-50 мл. Като изключим чашата домашно бяло вино , която изпих миналия ден за обяд, май не съм пил алкохол от няколко месеца.
Та вечерта завърши с три такива понички и уиски:
Мнението беше редактирано от I`M на 08.05.20 10:00.
Да си направя кратък отчет. Почнах да свалям от 08.01.2020г. при тегло 110.2 кг. По план до 08.05.2020 трябваше да смъкна до 95кг. Теглих се днес сутринта и съм 97.5кг. Обективно най-вероятно съм около 96, защото вчера вечерта отново наблегнах на почничките, като изядох 5 големи с шоколад, кокос и ягодово сладко. Отделно и половин хляб с пастет. Тоест най-вероятно тази сутрин теглото е малко по-завишено от нормалното, но това е без значение. Мислих, да приключвам и да излизам в почивка, но ме тормози вътрешно, че не успях да сваля до 95 килограма в предвидения срок. Не, че един или два килограма отгоре са толкова от значение, но аз го приемам като неуспех. Може би ще продължа още малко . Надявам се не повече седмица -две докато смъкна до 95. Иначе по отношение на физическата форма - може би най-добрата ми от много време насам. Издържливост, енергия , тонус - всичко е налице. Доволен съм. По отношения на визията - все още съм мек, дебел и виснал, но някакси общата физическа подготовка вече ми е по-важна от визията. Не че ми е кеф да изглеждам дебелак, но ми е чак толкова голяма драма вече. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 09.05.20 13:59.
Вчера:
Сутринта
Тренировка “В” - 60х
Вечерта - тренировка “В’ - 50в
Фаст - прекъснат на около осемнадесетия час.
Днес се чудя дали да ям пица или телешки бургери с тортила питка. Ще ми се и от двете, но някакси не ми се вързва на диетичния план.
За вечеря(вчера) три порции , като тази от снимката:
Вчера - движение доста. Хапване също. Днес излизане с колата по работа и движението ще почти никакво.
Пробввахме да направим сладка пица. Малко объркахме рецептата, но и така стана вкусна. Солената пък си беше супер вкусна.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.05.20 14:10.
И да си постна една снимка, да ми напомня какво се случва , когато 4-5 дни се отпусна повече с храната. Като нямам ген за тая работа , дори и с малки отклонения от режима и нещата отидоха отново към 27-28 процента мазнини. Определено преди 10 години нещата се случвах много по-лесно в това отношение.
Тези дни разполагам с по-малко време, като основно взех да наблягам на кардиото. Лека полека започнах да вкарвам храната в ред и мисля, че килограмите тръгнаха или много скоро ще тръгнат отново надолу.
Днес нещо си “ощетих ” кръста в опита си да правя тяга по “екстравагантен ” начин. Не знам от къде ми хрумна тази тъпотия, та сега ще си патя от акъла или по-скоро от липсата му. В момента яко ме е стегнал, но мисля,че е ако мирувам 2-3 дни ще мине.
Вечерята. Две порции от снимка едно и една от снимка две.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.05.20 20:08.
Пореден ден със засилена физическа активност. Предимно кардио. Всичко до такава степен ме боли, че едвам се движа. Днес едвам, едвам направих час ходене с много бавно темпо. Минах едва 4 км. Не, че това ме спря. Последваха стълби, ластици , тяга и още ходене.
Вечерята в снимки. Хрумна ми да пробвам нещо като алтернатива на пица и то взе, че се получи много вкусно.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.05.20 19:56.
Днес няколко часа ходене, на моменти и с детето на ръце. Рядко ми се случва, но не знам какво ми се яде за вечеря. Десерта е ясен-направих си сладолед и в момента се стяга във фризера.
Иначе още няколко хора ми казаха, че изглеждам много отслабнал, а аз се чувствам супер дебел. Явно всичко зависи от гледната точка.
Нещо днес съм смазан и даже ще остана само на час кардио. Явно 3-4 часа дневно(кардио+ тежести/свободно тегло) ми идват в повече на тялото. Имам и доста ангажименти тези дни, та ща не ща , ще намаля темпото малко.
Вчера в крайна сметка се спрях на този вариант за вечеря:
Днес доста ангажименти , но успях да направя два часа кардио. Направих и едни кръгове с ластици и малко лег и военна преса със свободни тежести.
Мисля си да мина да си купя някакви тръби/винкели и да заварим едни “т” образни поставки за тяга, та да мога да нагласям лоста, че в момента мога само висока тяга да правя.
Вечерята днес добре ми дойде, като особено ми се услади с 1.5 литра охладено пепси. Пилешкото бонфиле стана супер и по двата начина. Този път в сместа за сладоледа сложих и сладко от малини и се получи доста добре на вкус. С боровинки също ми харесва, но има леко степчив вкус, който децата не харесаха .
Днес всичко ме боли. Бедрата са супер вдървени и добре, че бях зает с работа, та не остана време за кардио и трениране. Може би ще направя все пак преди лягане час, час и нещо вело.
Обичайните напоследък снимки на вечерята:
Мнението беше редактирано от I`M на 20.05.20 19:12.
20.05.20
21:48
Кремът изглежда много вкусен. Какво е?
казано от Николай Филипов на 20.05.20, 21:48:
Кремът изглежда много вкусен. Какво е?
Това е сладоледът, който си правя.Аз обаче го обичам полуразтопен и за това видът му е такъв.
Продължавам да се стремя да поддържам около 3-4 часа дневно физическа активност, но се чувствам много изморен. Увеличих значително калориите няколко дни, но резултатът бе качване на килограми , а възстановяването си остана същото -никакво.
Пробвах миналия ден колко набирания мога да направя за десет минути и направих преко сили 43 бройки. То едно, че набиранията и кофичките ми са яко слаби движения, друго че тръгнах и с грешна стратегия. Почнах с почивки от 15-20 секунди и много бързо се уморих. Евентуално, ако бях почивал повече отначало може би щях да докарам до 50 бройки за 10 минути. От друга страна и винаги съм тренирал в ниски бройки. Като правих с тежест правих 3-4 д 30кг., 2-3 д 40кг. и 1-2 с 50кг., като без тежест ги докарвах до 5 първите 2-3 серии и падах до по 2- 3 следващите, така че на набиранията никога не съм правил някакъв значителен обем.Та така за набиранията.
Сутринта си направих планинското. С обичайното бързо темпо и с елементи на катерене.Качих се до върха за 33:40 минути, като мислих, че ще успея да падна под 30, но не успях. Наложи се да направя и две почивки,че много скочи пулса по едно време. Една за 20 сек. и една за 35 сек. Явно е било и хладно сутринта , че по едно време взе да излиза пара от мен, а аз бях вир вода.
Четейки една от темите във форума, (където “никой” не се впечатлява от физика на 100 кила мъже с по 10-12 процента подкожни мазнини ) , установих, че явно от всички съфорумци съм с най-слаб ген и/или съм с най-малко познания в областа на тренировките и храненето или може би съм най -мързелив . Аз от години тренирам и не мога да се доближа до такъв тип физика, камо ли за няколко месеца тренировки, пък излиза, че има съформци, които могат да постигнат такъв тип физика за месеци. Евала!
Мнението беше редактирано от I`M на 24.05.20 14:23.
25.05.20
07:48
казано от I`M на 24.05.20, 14:13:
Четейки една от темите във форума, (където “никой” не се впечатлява от физика на 100 кила мъже с по 10-12 процента подкожни мазнини ) , установих, че явно от всички съфорумци съм с най-слаб ген и/или съм с най-малко познания в областа на тренировките и храненето или може би съм най -мързелив . Аз от години тренирам и не мога да се доближа до такъв тип физика, камо ли за няколко месеца тренировки, пък излиза, че има съформци, които могат да постигнат такъв тип физика за месеци. Евала!
Ти пък. Открай време си е така. Няма-няма и се пусне някоя подобна тема и се започват бисерите - 250 тяга не било впечатляващо, еди каква си физика се постигала за Х (в повечето случаи нереално малко) време, братовчеда на брата на еди кой си правел еди какво си по-добре и по-стриктно и т.н. А истината всъщност е, че подобни постижения и физики тук реално имат само няколко човека, може би се броят на пръстите на едната ръка (хайде да са на двете, че може и да забравям някого).
П.С. Пак говорим за вдигане на чисто. Който си мисли, че 250 тяга се стигат за една/две години - доооста хора значи трябваше да ги имат, че и да ги подминават. :)
25.05.20
10:00
Конкретно за 250 тяга не съм съгласен - аз ги стигнах горе-долу след 3 години тренировки, като можеше и по-бързо да ги стигна с по-умно трениране :) Освен това хич не се имам за силен или пък с данни за силовак, т.е. щом обикновен чичко програмист, като мен може да ги дръпне, какво остава за един нахъсан младеж в пика на хормоните си :)
Виж физиката мн по-трудно се докарва, ама тя е по-скоро функция на диетата.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 25.05.20 10:00.
25.05.20
10:18
Кръстев, ти определено имаш “ген” за по-силово трениране. Колко хора, натурали, които дори по-сериозно се занимават клякат по 20 пъти със 100 и 50-60 и нагоре кила....не помня точно. Или пък да обръщат 10 ина пъти, та и повече 100 кг. щанга. Има ги бол ще кажете и явно е така, ама не са трениращи ей така за спорта, а сигурно това им е основната мисъл в ежедневието. Пък колко от тях са и чисти.
Мнението беше редактирано от Dydo на 25.05.20 10:27.
казано от MotoRRhead на 25.05.20, 07:48:
казано от I`M на 24.05.20, 14:13:
Ти пък. Открай време си е така. Няма-няма и се пусне някоя подобна тема и се започват бисерите - 250 тяга не било впечатляващо, еди каква си физика се постигала за Х (в повечето случаи нереално малко) време, братовчеда на брата на еди кой си правел еди какво си по-добре и по-стриктно и т.н. А истината всъщност е, че подобни постижения и физики тук реално имат само няколко човека, може би се броят на пръстите на едната ръка (хайде да са на двете, че може и да забравям някого).
П.С. Пак говорим за вдигане на чисто. Който си мисли, че 250 тяга се стигат за една/две години - доооста хора значи трябваше да ги имат, че и да ги подминават. :)
Написаното е с доза ирония :)
В интерес на истината аз стигнах 220 или 230 ( с фитили) тяга за период от около година +- някой месец, но и там си останах . И на лега бързо стигнах 140-150 кг. , но и на тях си останах с години, че и до ден днешен . Лично за мен не е впечатляващо , защото просто правих тяга и лег по- често и ядох квото ми е кеф и ги стигнах тези тежести. Отново казвам - като лично субективно усещане и то защото аз съм ги вдигнал тези тежести за период от около година. Тоест от моя гледна точка са лесно достижими.Ако не ги бях достигнал с години - нямаше да са . А аз не се имам за силен.
От друга страна пък клекът ми е по- слаб от Лега и то не със 5-10 кг. Явно е ген.
За мен изчистена физика се постига много трудно , тъй като изисква много ограничения в храната. При положение, че от години се ” мъча” да свалям и не мога да падна до 15 , даже трудно падам под 20 процента и лично аз не бих твърдял , че не е впечатляваща такъв тип физика и че може се достигне лесно .
Мнението беше редактирано от I`M на 25.05.20 10:26.
25.05.20
10:35
Ванка, и ти си “генетик” 😎
Искам честно да отговорят тук, колко хора са стигнали 150 кг. лег за 2 г. тренировки, дори не 1 г., както казваш. Като се има предвид, че със сигурност тренировките не са ти били всьо и вся в живота и не си тренирал стриктно и постоянно по някакви силови схеми.
ПС, колко хора от форума и сега могат да вдигнат 150 кг. от лег. Тези, които могат, та и по-тежко, ще са с поне 10 ина години стаж в залата, без прекъсване кажи речи. Или пък ако са с по-малко стаж, тренират доста целенасочено за повишаване на силата и са постоянни. Да не говорим, че сигурно си ги вдигал без някакви супер чупки и чалъми, дето прилагат трибойците, за да скъсят амплитудата на движението.
Всъщност интересно ми е и от какви кг. си стартирал.
Мнението беше редактирано от Dydo на 25.05.20 10:45.
казано от Deyanchik на 25.05.20, 10:35:
Ванка, и ти си “генетик” 😎
Искам честно да отговорят тук, колко хора са стигнали 150 кг. лег за 2 г. тренировки. Като се има предвид, че със сигурност тренировките не са ти били всьо и вся в живота и не си тренирал стриктно и постоянно по някакви силови схеми.
ПС, колко хора от форума и сега могат да вдигнат 150 кг. от лег. Тези, които могат, та и по-тежко, ще са с поне 10 ина години стаж в залата, без прекъсване кажи речи. Или пък ако са с по-малко стаж, тренират доста целенасочено и са постоянни.
Дидо в периодите, в който тренирам винаги съм бил стриктен и постоянен. Като изключим кръговете , които въртя последните години, си тренирах основно в пирамида и така “прогресирах” силово.
Кг . с точност не помня , но по спомен тягата около 90 и стигнах до 140 за няколко седмици. Лега е много отдавна . Мисля, че първоначално 60- 70 кила, ама може и да се лъжа.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.05.20 10:49.
25.05.20
10:48
Имах предвид, че не си тренирал по уж най-изпипаните схеми за силово прогресиране. Пък такъв процент, пък онакъв процент, пък днес с такива бройки, утре онакива и т.н.
Не се съмнявам, че си бил сериозен 😎
казано от Deyanchik на 25.05.20, 10:48:
Имах предвид, че не си тренирал по уж най-изпипаните схеми за силово прогресиране. Пък такъв процент, пък онакъв процент, пък днес с такива бройки, утре онакива и т.н.
Не се съмнявам, че си бил сериозен 😎
За мен основното- винаги е било постоянството . “Изпипаните ” схеми биха били полезни на друго ниво и цели.