Като стана въпрос за храна, въпреки “любовта” ми към готвенето и въпреки, че днес не е 8-ми март , се хванах и направих едни гювечета. Сложих им доматен сос, сиренце, гауда, покрих ги с кайма и ги хвърлих във фурната за 40 минути. Преди малко ядох и макар на вид да изглеждаха доста водни, на вкус бяха супер. Чак съм доволен и се ентусиазирах и може би след няколко месеца ще сготвя отново. Преди известно време бях правил и отново бяха вкусни - изводът е , че явно гювечета може да прави всеки 🙂
Храната вчера след около 24 часа фаст:
1. Гювече, 4 филии хляб, 7-8 линцера.
Тази нощ почти не спах,че яко ме болеше лакътят. Такова чудо, до сега не е било. То и в момента ме боли, само дето вече ми изтръпва цялата ръка и ме боли и рамото. Не знам дали плексита не се съжудило отново. В момента всичко ме боли, та ще пробвам една гореща вана дали няма ме успокои малко.
Сутринта реших да атакувам близкия връх през най -стръмния маршрут.. В колата покава 320 или 340 надморска, а горе са ми казвали че е около 800 или 900надморска, но практически не знам колко е . То разтоянието е интересно в случая, мисля, че е под 2 км, но трябва да взема да го измеря някой път с някво приложение за крачки поне ориентировъчно.В най-добрата си форма го качвам без почивка за малко под 30 минути. Днес го качих за 42 минути и направих 5-6 почивки от по 30-40 секунди. Тоест хем бавно съм се движил , хем почивах или казано по друг начин съм в много слаба форма. Мислих, си че с въртенето на двусети/трисети поне въздуха няма да е проблем, но по средата на маршрута и той започна да липсва. Най-зор ми даде парещата болка в прасците. Ако имах влог и няква документална насочесност на изкачването най-правилното заглавие щеше да е “как един чичко на 36 се опитва да си докара сърдечен удар” . Как да е качих се. Вятърът горе беше толкова силен, че за малко да ми хвръкне телефона от ръката. Като се прибрах щерката ми вика “Тате , ти що си сложил потника на обратно”. Та освен измъчена физиономия съм бил и с измъчено облекло.
Иначе на клипа (който прехвърлих през месенджъра и му унищожих качеството) изобщо не изглежда толкова високо, колкото е в действителност.
Тренировката:
Кръгове от:
1. Лег от обратен наклон - 5 х110,110,110,110кг.
2. Набиране - 4,4,3,3
3. Зерчер клек - 3х70,70,70,70
4. Полулег с дъмбели - 6х34,34,34,34кг.
5. Т лост под наклон - 6 х55,55,55,55кг.
Може би не трябваше да тренирам днес. Една минутна почивка след втората врътка. На последната врътка тялото ми крещеше “не мога”, мозъкът ми викаше “спри се”; сърцето шептеше “давай”(много манга чета, където протагонистът е по-слаб от всички, но на воля и сърце успява да преодолее всички трудности). На последната врътка и ми иизтръпна ръката . Едвам завърших полулега. Ще видим вечерта ще може ли да се спи. Веднага след фитнеса в балкана. Принципно не съм фен на кардиото след фитнес, но трябваше да се прибера да се изкъпя . После да излезна в балкана и да се къпя отново и от т`ва къпане по 2-3 пъти на ден взе да ми уредява косата. Да се върна на разходката в балкана. Отначало зор. Впоследствие леко и приятно. Даже на връщане чувствах мускулите приятно отпуснати -все едно съм бил на масаж.
Храната вчера след около 17 часа фаст:
1. Пиле с картофи, 3-4 линцера.
2. Кисело мляко с овед и мед.
3. Пълнение гъби на фурна, три филии хляб.
4. 200 грама слънчоглед, две купи крем тип пудинг.
Днес смятам да изкарам само на едно ядене вечерта, което следва да е тава пица с купичка домашна майонеза.
Жената ми прави едно кремче от яйца, мляко и зарах и супер много го харесвам. Хем е леко , хем е вкусно.
Явно нещо ми става . Миналият ден готвих гювечета.Днес се хванах да правя пица. В една седмица два пъти готвя.Принципно тази периодичност в готвенето се случва на година. Иначе пицата на вид се получи:
Мнението беше редактирано от I`M на 02.02.20 19:58.
Тренировката:
Двусети от :
1 Лег -5х110,110,110,110кг.
2. Тяга - 3х110,110,110,110кг.
Двусети от:
1. Полулег - 6х34,34,34,34кг.
2. Преден клек - 3х80,80,80,80 кг.
Двусети от:
1. Обръщане от вис - 3х60,60,60,60кг.
2. Военна преса - 3х60,60,60,60кг.
Реших да намаля тежестите и да въртя двусетите без никаква почивка. Обаче се оказа, че е трябвало да ги намаля с повече. Завърших си всичко по план, но почти до отказ на повечето движения. Другия път ще ги намаля още малко. Мислих, че на тягата ще ми е най-зор, а то учудващо се оказа на лега. Естествено почивки имаше на третия двусет заради естеството на упражненията. Слушалките ми явно се синхронизираха с тялото, защото по едно и също време им падна батерията - на третия двусет. Иначе тренировка на около 33-34 часа фаст.Щеше ми се да отскоча до планината, но нямам време днес.
За сега не съм гладен и или ще ям вечерта или утре. Като се гледам в огледалото бих казал, че съм доволен от темповете на сваляне. Тялото се променя в положителна посока всяка седмица. Отдавам го най-вече на факта, че този път съм относително стриктен с храната и през уикенда и спазвам що годе приличен фаст.
Взех си ми банд 4 (по -точно е избрах си, тьй като е подарък). Изгледах множество ревюта и прецених, че е най-добрия вариант цена/качество. Вчера я пробвах за първи път. Пулсът и съня мисля, че ги измери доста точно. Крачките не ми се струват достоверни, но навсякъде четох и гледах, че е доста точна гривната в това отношение и може би ще се калиброва нещо с времето или самият софтуер ги изчислява на някакъв сборен дневен принцип . За мен е полезна и за ориентир , най-вече за съня и пулса и защото съм такава натура, че като видя, че днес съм минал 1000 крачки , то утре ще искам да мина 1100 и т.н. И още нещо щях да пиша , но главата вече взе да ми работи в посока работа и всички странични мисли останаха на заден план.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.02.20 10:02.
Храната вчера след около 46 часа фаст:
1. 7 оризовки, три кюфтета на фурна, две филии хляб,един домат, три шоколадови бонбона.
2. Купа сладолед с домашно сладко от боровинки и бисквити, кисело мляко с мед и овес.
Много скромно с храната вчера. Даже к. мляко с овес го ядох малко на зор. Бях вече доста сит, когато стигнах до него, но пък имах идеята и днес да не ям, а само на три кюфтета и един сладолед нямаше да изкарам без да ям. Та за днес храна няма. Усещам едва доловим глад.
Днес се наложи да излизам с колата , но успях да врътна сборно едно 500-600 стълби за деня.
Чувал съм фотографите да казват, че зад всяка една снима стой една история. Качвам една снимка, като ще споделя каква история стой зад нея. Та историята е следната - “Отдиох до лидъл за да си купя спанак и ми се прияде сладолед”.
Тренировката :
Кръгове от :
1. Полулег - 6х90,90,90,90кг.
2. Зерчер клек - 3х 70,70,70,70кг.
3. Набиране подхват -5,4,3,3,
4. Кофички -6,6,6,5
5. Мечка - 6х50,50,50,50
6. Странично разтваряне с дъмбели със задържане - 6х7,7,7,7кг.
Без почивки от началото до края. Гривната показа , че съм врътнал всичко за 12.53 мин. Добре, че дъмбелите са в другия край на залата, че иначе не знам дали щях да ги довърша всички кръгове без почивка. На последния кръг въздухът направо ми пареше в гъдите. И не толкова ми тежаха килограмите на различните движения , колкото липсата на въздух и умората в крайниците. Все пак съм доволен. Тренировка на около 35 часа фаст.
Ядат ми се постни спаначени кюфтета, но не знам дали за днес ще остане време жената да ги направи, че са си бая играчка. Резервният вариант е котлетни пържоли и гуакамоле. Определено от късно навлезналите в България плодове и зеленчуци, авокадото ми е дно от любимите, даже може би едно от малкото, които харесвам. Гуакамолето също ми е доста по вкуса.
Тази вечер заспах преди 11, което доведе до събуждане в 3 и 46 без понатъчно заспиване. Иначе съм свеж де. Отново неумишлено докарах до коло 24 часа безводен фаст. Вчера рано сутринта пих вода и след това имах много работа. Прибрах се около 7 вечерта и изобщо забравих да пия вода до тази сутрин.То не ми се е пило въобще. С вечерята пия 2-3 литра и преди лягане още литър и общо взето това е за деня. Като не се храня през повечето време не ми се пие вода и ако не се сетя изрично си минавам и без течности.
Иначе отдавна чакам да се събудя сутрин, да погледна през прозореца и да я видя тази гледка:
Храната вчера след около 44 часа фаст:
1. 7-8 оризовки.
2. Две котлетни пържоли, гуакамоле, пилешки хапки с млечно-майонезен сос, филия хляб, плодове.
3. Кисело мляко с овес и мед.
4.Филия с масло гауда и салам, чай с мед и лимон.
Добре беше храната. За разлика от вторник , вчера бях относително гладен и хапнах повечко.
Всичко беше много вкусно. Днес обмислях да подхвана трети ден на 40 часов фаст за тази седмица, но размислих. Засега ще гледам да докарвам по два на седмица, пък евентуално по-нататък , като се случи забавянето на свалянето ще увелича гладуването.
Днес останах да работя от вкъщи, за да мога да изведа децата по някое време на снега и да ги подърпам с шейната. За тях забавление, за мен тренировка. Е и за мен ще е забавление.
Както споменах формата се променя към по-добра всяка седмица. Принципно утре щях да се снимам на месечна база, но днес не съм след дълъг фаст, не съм и тренирал и е по-подходящо. Коремът вече е почти прибран. Гърдите са взели да се оформят. Има доста мазно в долната им част, но там свалям най-бавно. По -бавно и от корема. Горната част е добре. Мисля, че ми трябват едно още 9-10 килограм и ще спирам. Засега съм доволен съм от това което виждам като промяна .
Мнението беше редактирано от I`M на 07.02.20 09:18.
Тренировката:
Кръгове от :
1. Лег от обратен наклон -5,5,5,4 х110кг.
2. Набиране - 3,3,3,3
3. Преден клек + раменна - 3х60,60,60кг.
4. Полулег с дъмбели - 6х34,34,34,34кг.
5. Гребане Т лост под наклон - 6х50,50,50,50кг.
11 минути и 43 сек. от начало до края. Всичко без почивка. Надценявам се стежестите на някои движения и определено трябва да ги намаля или да вкарам по няколко глътки въздух почивка. На набиранията много ме болеше лакътят и изобщо не трябваше да ги продължавам , но на инат ги избутах. Иначе мислих да правя тръстър, но след клек се спирах и не използвах засилката от клека , а си бутах като раменна, което не че не ми взе тока. Докато се опитвах да си събера дробовете и да изкарам кръговете си слуша едно парче - “Getting No Younger”, макар че е в съвсем друг смисъл , някакси ми беше много подходящо за днешната тренировка.
Веднага след фитнеса един час изкачване в снега. Беше супер. Нямаше вятър . слънчево и температура около нулата. Много разтоварващо ми дойде. Гривната ми даде максимален пулс 158 и среден 111, което изобщо не знам добре ли е , зле ли е. По едно време се позадъхах, но като цяло ми беше наистина много приятно ходенето.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Свинска пържола, филия хляб с крема сирене, кисело мляко с овес, мед и 7-8 шоколадови бискивити.
2. Спаначени кюфтета с майонензен сос, филии хляб, около 20 шоколадови бисквити, една принцеса с кайма, чай с мед и лимон.
Вчера бях доста гладен и затова хапнах повече. Днес по план трябва да съм на ОМАД и да вечерям само - или пица или домашни тортили с пълнеж от кайма, лукче, майконеза, сирена, доматки и прочие. Срещнах отпора от майка ми и жена ми, че няма да обядвам семейно с тях, но това е положението. Спаначените кюфтета бяха уникално вкусни.
На 08.01. започнах режима с тегло от 110.2 кг. с план до 08.02 да сваля 7-8 кила. Горе долу се получиха нещата. Даже много добре вървеше свалянето и ако не беше липсата на време може би щях да сваля и повече. Сега следващата стъка от плана е до 08. 05 да падна до 95кг. и след което спирам. До морето сигурно ще стана отново свиня и след морето може би ще свалям отново 110 и нагоре кила.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.02.20 12:41.
Докладвай ми спама, но от много време много ме радва нагласата ти за цикличност. И аз се опитвам да възпитам такъва за себе си и определено е мотивиращо да видиш, че някой е успял не само да го възпита като мислене, а и да го следва. Адмирации!
казано от БПН на 08.02.20, 12:54:
Докладвай ми спама, но от много време много ме радва нагласата ти за цикличност. И аз се опитвам да възпитам такъва за себе си и определено е мотивиращо да видиш, че някой е успял не само да го възпита като мислене, а и да го следва. Адмирации!
То аз толкова общи приказки бръщолевя в този дневник, че практически аз спамя най- много 🙂 , камо ли да докладвам някой.
Не знам какво имаш предвид под цикличност. Ако имаш предвид редуването на периоди без активност и хранителен режим с периоди със, респективно редуването на периоди на качване/ сваляне на килограми - много хора намират тази цикличност за много вредна. Аз обаче се чувствам добре и усещам доста ползи лично за мен. Ако имаш нещо друго предвид определено не съм разбрал 🙂
Храната вчера, след около 24 часа фаст:
1. Пица, 200 грама слънчоглед, малко сладък салам.
Екстра беше храната вчера. Днес вече ще съм на значитетелно повече калории, че утре по план трябва да не ям. Смятам да направя и днес едно планинско в снега. Гледам през прозореца , че и някой друг слънчев лъч се опитва да се промуши през облаците, та и времето изглежда добре за разходка в снега.
Миналата седмица пицата, която си правих аз беше много вкусна, но с класи под тази, която ми направи жената вчера. В пъти по -сочна, без да е по-мазна.
Мнението беше редактирано от I`M на 09.02.20 11:24.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Салата от червена леща, тахан , чесън и още и някви подправки, татарски кюфтета, филия хляб, зелена салата, сладък салам.
2. Домашни питки(тип тортиля) с кайма, ементал, кашкавал,лук, домати, майонеза, кетчуп и т.н., 5 купички крем карамел, двеста грама слънчоглед.
3. Овес с кисело мляко, мед и шоколадови бисквити, 5 купички крем карамел.
Явно майка ми дето не ядох в събота се притеснила да не умра от глад, та направила едни кюфтаци - по половин кило едното. Че бяха много вкусни е свъсем друг въпрос. Напоследък питките с месо ми са едни от любимите. Много добре се получи храната вчера.
Днес без ядене, Движението е ограничено до около 700 стълби. Утре ще походя пеша и ще е значително повече движението. Утре имам време да тренирам, но много ме боли дяснята ръка ине знам до колко е подходящо. Тренира ми се , та най-вероятно ще тренирам.
Питките на снимки не изглеждат много големи, но са си бая мощни и вкусни, ного вкусни:
Тренировка :
Двусети от:
1. Лег- 5 х110,110,110,110кг.
2. Тяга - 3 х110,110,110,110кг.
Време- 3.47 Мин.
Двусети от:
1. Преден клек 3х80,80,80,80 кг.
2. Полулег с дъмбели- 6х34,34,34,34 кг.
Време - 5.42 Мин
Военна преса - 3,5 х60 кг.
Ръката ме болеше зверски и последния двусет отпадна . Нямаше как да обръщам. Пробвах военна, но и при нея с много болка едвам избутах две серии. Тренировка на около 34 -35 часа фаст . На лега последната серия на затискане. На клека първата серия леко. Втората добре.Третата яко тежи. Четвъртата- б*х ма*м* ,дали ще мога да се изправя.
След тренировката три км. планинско в лед, сняг и киша. До момента около 4 км. градско и то с доста изкачване. До края на деня ще врътна още 4-5 км. Доволен съм от движението днес. Взех да влизам в ритъм. Още малко и ще гледам да правя по два пъти дневно планинско.
Ще ям след около 5-6 часа . Оризовки , п. гърди, овес , мед и нещо сладко. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.02.20 11:52.
Храната вчера, след около 44 часа фаст:
1. 7-8 оризовки , хумус от леща.
2. Ориз с пилешко, филия хляб, около 300 грама пудинг.
3. Овес с кисело мляко, мед и три вафли , купичка крем карамел.
Вчера ми се стори, че доста ядох, а сега като гледам храната написана , май малко съм ял. Може би и затова в момента съм толкова гладен. Направо ми стърже коремът, но ще откарам до утре без храна.
След 7-8 години употреба едно от долнищата, с които тренирам и ходя в планината се скъса. Днес за късмет най- случайно докато пазарувах съвсем друго нещо успях да си купя и долнище/анцунг за фитнес. Лека и приятна на допир памучена материя. Пробвах го. Подскачах, кляках , разтягах се и ми беше супер удобно. И за още по-голям късмет дадох нещо от порядъка на 15 кинта или малко по-малко даже беше. На мен ми е най-удобно да тренирам по дълго долнище и някава широка тениска( която обичайно е на порядъчна възраст и тя). По къси панталони хич не обичам да тренирам.
Иначе днес почти никакво движение освен редовните 500-600 стълби и около километър ходене. Утре мисля да тренирам (единственото ми колебание е болката в ръката , но съм набрал скорост и не ми се спира да се възстановявам). Имам доста ангажименти и не знам дали ще докарам до планинско ходене , но ще се опитам поне по града да се движа навсякъде пеша. Вчера съм врътнал пеша (сборнопланина и градско) 12 километра, което е екстра.
Тренировката:
Кръгове от :
1. Полулег - 6х90,90,90,90кг.
2. Зерчер клек - 3х70,70,70,70кг.
3. Гребане Т лост под наклон - 5х50,50,50,50кг.
4. Кофички - 6,6,6,6
5. Странично разтваряне с дъмбели - 6 х7,7,7,7кг.
6. Набиране подхват - 4,4,3,3
Време - 14:34 мин.
Тренировка на около 34 часа фаст. Бавно днес, но ръката ме скъса иначе въздух имах и не ми тежаха така килограмите. Ща , не ща -идните дни ще се наложи да не тренирам. Най-важното е да не взимам да нося много на ръце 18-сет килограмовия двугодишник, че имам много основателни съмнения,че болката именно от носенето на ръце се получи. Станах в 5:36ч и излезнах по -рано, та успях да направя и едно планинско, макар и доста по -кратко като времетраене от обикновено.
Храна след 17:00 часа. Жената ще прави бургери с телешко, майонеза, лук, домати, пържени яйца и беконче, та очаквам вечерта с нетърпение🙂 Сега подхващам задачите една по една, че да се оправя с всичко планувано за днес. Формата продължава да върви добре. Топя мазнини и съм доволен.
Започвам деня ,така както обикновено го завършвам - с музика .
Храната вчера след около 44 часа фаст:
1. 7-8 оризовки.
2. Бургери с бекон и телешко, две купи сладолед с д.с. от боровинки и вафли.
3. Кисело мляко с овес мед и вафли.
Тея бургери колко много ги харесвам не е истина. Тоя път добавихме и бекон и станаха още по-.хубави. Оригиналната рецепта е пържене на всичко, но напоследък взех да запичам на грила, дори и яйцата. Не заради по-малкото калории, просто пържени стават с една идея по тежки и мазни.
Много обичам сладолед със сладко от боровинки, ама миналата година забравих да купя боровинки в сезона и не знам това лято дали ще има от минали години да изкарам сладоледения сезон. Направо ме е яд, че хич не се усетих миналата година да направим.
Понеже малкият от вчера отново е болен и днес ще го гледам аз , си бях планувал да излезна в 5:30 за една разходка в планината, докато жената не е тръгнала на работа, че днес цял ден ще съм статист. За късмет през ноща детето взе да вдига една висока температура, та общо взето не спахме изобщо и нямаше как да излезна в пет. Напоследък оставям повече пари в аптеката, от колкото в супермаркета. Реве ми се вече.
Ще гледам да изкарам до вечерта без храна. Вечерта пържоли, мезета(вкл. и любимата домашна руска салата) и торти. Не съм пил скоро, може би месец, но по случай празника сигурно ще отворя една 18-ка.
Качвал съм вече снимки как изглеждат бургерите, но толкова ме кефят, че ще кача отново:
Мнението беше редактирано от I`M на 14.02.20 08:49.
Храната вчера след около 19 часа фаст:
1. Кисело мляко с овес и мед, шоколадови бонбони.
2. Мезета( луканки, пушени меса, сирена, кашкавали, руска салата), 2 литра кола
3. Пилешка пържола със зеленчуци, две огромни парчета торта, уиски.
Много ядох вчера и днес следва да не ям или поне да се опитам.
Храната вчера , след около 22 часа фаст:
1.Свинско месо със сланинка на жар, 6 филии(купен) хляб с домашна лютеница, 100 грама слънчоглед , 3 парчета ягодова торта.
Вчера писах, че няма да ям или поне ще се опитам. Е опитах се. В крайна сметка се качихме нагоре и като огънят се успокои и от натрупаните дърва в камината остана само яркочервена жар , нямаше как да не ръгна в нея скарата и да хвърля малко шарено месо вътре. Изобщо не съжалявам. Днес пък прекъснах фаста с пържено пиле и картофи със сметана на фурна. За съжаление не остана време за планината и нямам никакво движение през уикенда. Получиха се три дни с обилно хранене и никакво движение. Тази седмица не само,че не съм свалил , но най-вероятно и съм върнал малко. Нищо -другата седмица просто ще сваля малко повече.
Днес записах около 20 серии кофички с по 7-8 повторения. Ръката изобщо не ме болеше до около десетата серия и пробвах набиране. На набирането веднага ме удари, та после и на кофичките ме болеше. Явно ми трябва повечко почивка от дърпащите.
Днес сутринта веднага си пролича ,че два дни съм се поотпуснал повече с храната и тялото стой доста по -водно.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.02.20 17:43.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Пържено пиле и картофи със сметана на фурна, филия хляб, 5 шоколадови бонбона.
2. Вегетарианска пица с домашна майонеза, купа сладолед с шоколадови пурички, д.с. от бороввинки, няколко шоколадови бонбона и едно баунти -доста приятна смес се получи, литър айрян.
3. 100 грама слънчоглед , два банана разбити в литър прясно мляко или “бананово мляко” , както му казва щерката.
Днес смятам да не ям. Жената ми вика - не ти трябва диета, изглеждаш добре и айде да хапнеш с мен пица,че остана тесто от вчера. Аз твърдо - не. Тя ще направя и майонеза, може и няккава кифла с шоколад да сложа във фурната. Аз задавено - Не, в смисъл казах не, но от потичането на “лигите” се задавих. Та очаквам миризмата на пица да ме разконцентрира по някое време , но ще изкарам без да ям.
Днес движение почти никакво. Смятах да тренирам вдругиден или четвъртък, но с гледането на малкия и някои непредвидени ангажименти, единствения вариант е утре рано сутринта или чак в събота, та се чудя. Освен да отида само за лег и клек. Може да пробвам и тяга, но принципно ще е добре да избягвам дърпащите засега.
Мнението беше редактирано от I`M на 17.02.20 18:23.
Тренировката:
Двусети от:
1. Лег - 6х100,100,100,100кг.
2. Преден клек - 3х80,80,80,80кг.
време - 4:16мин.
Двусети от :
1. Полулег с дъмбели - 6х34,34,34,34кг.
2. Тяга - 3х110,110,110,110кг.
време - 6:12 мин.
Военна преса - 5,5,5,3х60кг.
Тренировка на около 34 часа фаст. Хубаво, че след тренировката ожаднях , че направих отново 20 и няколко часа сух фаст. На лега последната серия на предела. На предния клек на втората серия едвам станах третото повторения, на следващите имах аванс за още по 3-4 повторения. На военната преса на последната серия ми се замая яко главата и спрях на третото повторение.Болка в ръката имаше, но по - търпима.Като правя двусети лег и тяга съм по-бърз с около минута от двусетите лег и преден клек. Явно губя по някоя секунда при наместването на щангата на раменете. Иначе усетих приятно напомпване в гърдите .
Храната ще е вечерта. Въртят ми се яйца с бекон и гуакамоле в главата, но ще видя дали ще е само това.
Храната вчера , след около 45 часа фаст:
1. Авокадо и домат.
2. Парче лазаня.
3. Кисело мляко с овес и мед.
Случи се така вчера, че жената трябваше да се прибере по -късно и отпаднаха яйцата. Сложих набързо една готова лазаня. Между другото (макар и вече да съм споменавал) аз харесвам домашната храна и рядко ям нещо, което не е приготвено от жена ми или майка ми. Дори и по разни гурме ресторанти храната не ми харесва толкова , колкото домашната. Не, че не ми е вкусна по ресторантите, напротив, просто съм привикнал с определн тип готвене и подправки. Цялата тази прелюдия е за да стигна до факта, че лазанята е едно от много малкото изключения в това отношение. Харесвам я и по ресторанти и под формата на най-обикновен полуфабрикат.
Мъчих се да направя гуакамоле, но в момента в който почнах да беля авокадото и се появи малкият. Взе да отваря шкафовете и да вади навън всичко, което е вътре. Хванах го под мишница(ръцете ми бяха в авокадо) и го закарах в детската да гледа Сеня по тубата. Върнах се в кухнята, да продължа с опита ми за направата на гуакамоле . Нарязах и домата и преди да започна да пасирам и овкусявам, минах през детската да му хвърля един поглед. Гледам нашият взел една пластмасова кегла и се опитва да млати телевизора с нея. Пляснах се по челото, съответно си охлепах лицето и със сок от домат. Взех го с мен до кухнята, взех си купата с грозно нарязания домат и несъразнмерно начупеното авокадо и ги ядох неовкусени докато гледах руски детски предавания по тубата... Иначе се случи, че вчера след около 45 часа фаст, вместо на излишък завърших деня сигурно при доста голям дефицит. Днес обаче не бих казал, че съм много гладен или поне засега не съм .
Мнението беше редактирано от I`M на 19.02.20 12:44.
Храната вчера , след около 22 часа фаст:
1. Оризовки, кисело мляко с овес и мед.
2. Пържени яйца с бекон и филия хляб.
3. Кисело мляко с овес и мед, баунти, 5 шоколадови бонбона.
Преди малко се прибрах. Доста изморителен , каръшки и не дотам приятен ден. До обяд не бях решил твърдо дали да ям или да не ям днес, но в момента определено имам нужда от въглехидрати и то бързи.
Тренировка:
Кръгове от:
1. Зерчер клек - 3х80,80,80,80кг.
2. Полулег - 5,5,5,4 х90кг.
3. Набиране подхват -4,4,4,3
4. Кофички -5,5,5,5
5. Мечка - 6х,45,45,45,45кг.
6. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6х7кг.
Време - 11:09 минути.
Стопиха ми се лагерите днес. Не знам дали ,защото сложих малко повече килограми на зерчера или защото увеличих малко темпото, но умората дойде много бързо, а въздухът свърши даже без да изчака да дойде умората. Иначе съм доволен от самата тренировка - изкарах я без да се откажа .
Храната вчера след около 23 часа фаст:
Пилешки гърди с къри, филия хляб, 10 сладки с кокос и шоколад, кисело мляко с овес и мед.
Вчера режимът си беше ОМАД, който между другото действа най-добре при мен за сваляне. Последните две седмици малко забуксувах със свалянето. Основните причини - липсата на време за активно движение, най-вече в планината. и голямото количество стрес. Стресът от своя страна освен,че ми влияе негативно на процесите на сваляне, но и ме предразполага към по обилно хранене.Тази седмица още не съм стигнал до планината. Почти навсякъде обикалям с колата, че нямам време да ходя пеш. Едва днес може би ще походя малко по града.
Вчера след вечеря поработих до към 10 и бях уморен и си мислих, че ще поспя повечко, но в 5 сутринта се събудих пълна свежаркка. Тъкмо оздравя синът и тази нощ щерката с висока температута....В класа били 7-8 деца, всички други болни и явно се е заразила и тя. Попълваннето на дневника беше сутрешната глътка въздух, която ми се полага за днес и сега трябва я подхващам отнякъде, че с гледането на малкия ми се натрупаха доста неща за вършене.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.02.20 09:25.
Храната вчера , след около 23 часа фаст:
Ориз с пилешки гърди, две филии хляб , салата(авокадо, домат, краставица, оцет и олио), 7-8 сладки с шоколад и кокос, един банан.
Добре беше храната, но може би малко повече въглехидрати трябваше да хапна. Едно кисело мляко с овес и мед , щеше да е добро допълнение, но пък не бях особено гладен.Направих си една проста сметка, че с киселото мляко и с чай, ям по около един буркан мед на седмица(от големите).
Вчера успях и да стигна до планината. Използвах един промеждутък от време и даже не сложих удобни дрехи, а се качих с джинси и пуловер. Обаче толкова се зарадвах, че успях да се кача , че усмивката не слизаше от лицето ми. Добре,че нямаше други хора, че сигурно съм изглеждал като идиот. Иначе вървях с доста бавно темпо , радвах се на чистия въздух и срамежливо препичащото слънце. Днес ми се струва, че всеки момент ще завали, та от това ще зависи излизането ми. Смятам да пропусна семейния обяд, че с това никво движение тази седмица не мога да си позволя и два поредни дни с обилно хранене.
Мнението беше редактирано от I`M на 22.02.20 09:52.
Тренировка:
1. Лег - 3х110,120,130,140,1х150кг.
2. Тяга - 3х110,120,130,2х140,1х150кг.
3. Преден клек - 3х90,90,2х100,1х110кг.
Сравнено с кръговете днешната тренировка си беше разходка в парка. Определено айляк тренировка. На кръговете на последните врътки с 100 се затискам на лега, а днес 150 кг. (въпреки, че не можах да ги вдигна за второ повторение) си бяха леки. Може би ако 2-3 седмици се напъна и правя лег в пирамида целенасочено, ще бутна 160кг. На тягата -150 ми са предел на хвата. Едвам ги задържах. 110кг на предния клек така си ги забих в гръкляна, че още изпитвам болка. Опитах се да ги наместа и се наклоних напред , та после едвам станах. Не знам дали толкова много ми тежаха или от кофти положението на щангата и наместването й в движение, но определено доста крив и измъчен опит. Иначе нямам намерение да спирам кръговете/двусетите, просто днес жената имаше малко работа и я оставих да си я свърши докато тренирам,а ако си бях правил кръговете, щях да приключа за 15 минути и да трябва да я чакам.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Филия (прясно изпечен) хляб с луканка, кашкавал и сирене, кисело мляко с овес и мед, един кроасан.
2. Две купи пилешка супа, филия хляб, 8-9 сладки с шоколад и кокос, банан.
3. 200 грама слънчоглед, 2 литра сок(портокали, грейфрут и вода) , сандвич (земел, топено сирене, луканка, домат, гауда, кетчуп и майонеза)
Храната беше повече от предвиденото, но не беше някакво освинване. Упях да направя и едно изкачване в планината с доста добро темпо. Отделно и доста стъпби направих, та храната не е толкова страшна, особено като за събота.Сега след семейния обяд, ще направя отново един час планинско и после излежаване и хапване пред телевизора. Утре по план подхваща традиционния понеделничен фаст.
Храната вчера няма да я описвам, че ще стане много дълъг пост.
Днес без храна по план. Движението не е оптимално, но не е и без хич. Направих доста стълби. Утре ако не мине котка път ще тренирам рано сутринта . Общо взето е това.
Страховете на почти всеки мъж . Ghostface killah определено e един от най-великите. Много малко МС-та могат така да пресъздат история в песен.
“..I stood up, pulled back my sleeve, checked my watch
Where the, fuck is my wife, it’s 12 o’clock on the dot
Very impatient, I’m getting nervous, can’t stop pacing
My heart’s racing, her Nextel don’t get no service…
...Hope she’s OK, is what I say in my heart
But something don’t feel right, so is what I’m saying to God
As I got closer, something ain’t kosher
I heard a bunch of squeaky sounds from the house, I don’t think I’m suppose to
Is this the end, of the Starks regime?
Let me find out somebody on my ground, yo, is pounding my queen…”
Тренировка:
Двусети:
1. Лег - 5,5,5,4 х100кг.
2. Набиране подхват - 4,4,3,3
Време -3:11 минути.
Двусети от :
1. Полулег с дъмбели -6,6,6,5х34кг.
2. Зерчер - 3,3,3,3 х70
време - 5:09 минути.
Двусети от:
1. Обръщане от земя -5,3,1 х60кг.
2. Военна преса - 5,3,3х60кг.
Тренировката на около 34-35 часа фаст
Първите двусети ми спряха тока. Лежанката и лоста за набиране са на една крачка разстояние и нямах време да си поема въздух. Отделно 150 кг. в неделя можа и да не ми натежаха толкова, но днес ми “тежаха” и бързо се уморих на 100-те, даже не можах да завърша четвъртата петица. Обръщането явно все още ми е противопоказно за ръката и колкото и да го харесвам явно не трябва да го правя. Общо взето обръщането ми провали и военната. След фитнеса час планинско. Гривната по едно време ми извибрира - пулса 170. Като намалих темпото и бързо падна и поддържах около 120.
Днес вече врътнах около 5 км. Имам доста обикаляне по задачи, като смятам да излизам пеша , което значи поне 10 км за деня, като ще прекъсна фаста след 17 часа.
Една снимка от днес сутринта преди фитнеса. Отново съм задържал много вода от преяждането събота и неделя. Много бързо задържам вода и то по много. Хубавото, е че и за 2-3 дни я хвърлям после. Иначе пък горната част на гърдите и особено трапеца ми харесват как вървят . Като сваля още 7-8 кила ще са още по-добре нещата визуално.
Храната вчера след около 45 часа фаст:
1. Няколко оризовки.
2. Яйца със сирене, гуакамоле, две филии хляб, две купи леща, един марс, банан.
3. Кисело мляко с мед и овес - два пъти.
Добре храната. Движение към 12 километра вчера.
Днес доста изнервен и изморителен ден. При мен (както съм споменавал) настроенията много влияят на храненето и най-вече на апетита за бързи въглехидрати. То и тези кулинарни предавания дето ги гледам вечерта не помагат в това отношение. Сега се прибрах и съм доста гладен, та ще ударя отново едни яйца, салата и овес с кисело мляко и мед. Минах напазарувах си някои неща за другата седмица, някои ги забравих и така.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.20 21:19.
Тренировка:
Кръгове от :
1. Полулег - 5,5,5,4 х90кг.
2. Преден клек - 3,3,3,3 х80кг.
3. Набиране - 5,4,3,3
4. Кофички - 5,5,5,5
5. Мечка - 6,6,6,6х60кг.
6. Раменна преса с дъмбели -6,6,6,6х20кг.
Време - 12:32 минути.
Определено беше грешка обръщането миналия ден. Тъкмо бе започнала да ми минава ръката и се върнах на кота нула. Днес ме болеше много. Мислих, че доста се позабавих, но пък времето беше добре. Даже доста по -добре от предишния път. След тренировката направих едно бързо изкачване в планината.
Нещо взеха да ме болят колената тези дни и се сетих за нещо което ми каза един бивш състезател по борба наскоро във фитнеса. Като ме видя как клякам, ми каза, че като клякам до долу си увреждам колената и трябва да клякам много по-плитко-един вид полуклек. Интересното е,че каза, че и той преди така клякал , но няколко треньора ( и то известни имена) му казали, че дълбокият клек уврежда колената, за разлика от плиткия. Между другото ми го каза най-добронамерено.
Храната вчера след около 24 часа фаст:
1. Три яйца със сирене и кашкавал, филия хляб, банан, филия хляб с мармалад, овес с кисело мляко и мед.
Добре беше храната.
27.02.20
13:29
казано от I`M на 27.02.20, 12:33:
Нещо взеха да ме болят колената тези дни и се сетих за нещо което ми каза един бивш състезател по борба наскоро във фитнеса. Като ме видя как клякам, ми каза, че като клякам до долу си увреждам колената и трябва да клякам много по-плитко-един вид полуклек. Интересното е,че каза, че и той преди така клякал , но няколко треньора ( и то известни имена) му казали, че дълбокият клек уврежда колената, за разлика от плиткия. Между другото ми го каза най-добронамерено.
Това са врели-некипели. Най-вероятно те болят от нещо друго, но да те болят коленете от това, че клякаш до долу няма никаква логика, без значение кой ти го е казал :)
Има си изследвания, които потвърждават обратното.
Като ти кажат нещо такова, питай ги кое точно се уврежда :) Щото то “увреждаш си коленете” е много общо - сещам се за поне 10-12 компонента на колянната става и то без да съм капацитет.
казано от Alexander Krastev на 27.02.20, 13:29:
казано от I`M на 27.02.20, 12:33:
Това са врели-некипели. Най-вероятно те болят от нещо друго, но да те болят коленете от това, че клякаш до долу няма никаква логика, без значение кой ти го е казал :)
Има си изследвания, които потвърждават обратното.
Като ти кажат нещо такова, питай ги кое точно се уврежда :) Щото то “увреждаш си коленете” е много общо - сещам се за поне 10-12 компонента на колянната става и то без да съм капацитет.
Най- вероятно ме болят от катеренето в планината. Поддържам доста високо темпо и то по силно каменисти пътеки и при моето тегло , предполагам ме удря в колената понякога . И то не само при изкачването. И при слизането натоварването в колената не е малко . Особено като се хлъзна на някой по- заоблен камък.
Интересно ми беше, че идва от човек занимавал се професионално със спорт и според който това са му го казали доста сериозни треньори. Но и аз не разбрах причината , а и не съм разпитвал защо. Както казах наистина беше добронамерен съвет и не съм задълбавал и влизал в спорове.
Иначе аз си клякам - докъдето ми позволява мобилността.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.02.20 13:54.
27.02.20
14:04
В планината, повече натоварване върху краката и в частност колената, има при слизането. Тогава краката ти действат на моменти и като спирачки и като цяло е по стресиращо натоварването. Вземи си едни щеки и ходи с тях. Аз както при изкачване ги ползвам много, където ми помагат да драпам нагоре, а така натоварваш и горната част на тялото, така и при слизане, където също помагат страшно много и олеква натоварването върху краката, понеже част от него се поема от щеките и ръцете. Да не говорим колко пъти са ме спасили от падания.
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 27.02.20 14:06.
27.02.20
14:07
Сашо, вярно че всички четем много в интернет, но единият доктор ми каза, че от неговата практика е стигнал до заключението, че цитирам ” пълният клек над 90 гр уврежда менискусите”. Склонен съм да му се доверя, защото е отварял много колена, разговарял е с много пациенти, има години стаж в Германия и е много вероятно да е прав.
Тук не става въпрос за максимално мускулно активиране, което със сигурност е по-голямо при пълен клек.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 27.02.20 14:08.
27.02.20
14:14
казано от Brown Bomber на 27.02.20, 14:07:
Сашо, вярно че всички четем много в интернет, но единият доктор ми каза, че от неговата практика е стигнал до заключението, че цитирам ” пълният клек над 90 гр уврежда менискусите”. Склонен съм да му се доверя, защото е отварял много колена, разговарял е с много пациенти, има години стаж в Германия и е много вероятно да е прав.
Много интересно как точно е стигнал до това заключение...
27.02.20
14:24
Не знам, не съм доктор, но не съм му казвал как клякам, че да се хване за това.
Както каза колегата, нагоре бързай колкото искаш, там няма да имаш проблем, обаче надолу е проблема. Прави малки крачки и по близо до тялото, за да нямаш проблем, особено като си по-тежък. Щеките са супер, понеже като се качваш ги накъсяваш и помпиш яко за ръчички, а пък надолу ги удължаваш и задържат много добре, както ти е писал и той.
27.02.20
15:11
казано от Brown Bomber на 27.02.20, 14:24:
Не знам, не съм доктор, но не съм му казвал как клякам, че да се хване за това.
Нямах предвид твоя случай, а как е стигнал до такова генерално заключение.
казано от kaloyan на 27.02.20, 14:42:
Както каза колегата, нагоре бързай колкото искаш, там няма да имаш проблем, обаче надолу е проблема. Прави малки крачки и по близо до тялото, за да нямаш проблем, особено като си по-тежък. Щеките са супер, понеже като се качваш ги накъсяваш и помпиш яко за ръчички, а пък надолу ги удължаваш и задържат много добре, както ти е писал и той.
С щеки абсурд да ходя. Предпочитам да ми са свободни ръцете . Иначе съм наясно как се слиза . Някой да не си помисли, че слизам по тея камънаци с лъвски скокове. Рядко падам . Дори и в сняг, а обикалям с баскетболни кецове. Обаче с щеки и без щеки, бавно или не каменистата почва си лъзга , особено ако си с неподходящи обувки като мен.
Храната вчера, след около 23 часа фаст:
Кашкавал и сирене пане с д.с. от боровинки, таратор, филия хляб, сладолед с две вафли и д.с. от боровинки, филия с домашна майонеза, кисело мляко с овес и мед.
Всичката храна на нведнъж. Скоро не сме правили домашен сладолед. Иначе харесвам много един лидълски и все от него си взимам, когато няма домашен.
Днес останах да работя от вкъщи и да гледам детето -но не ми се получи много. Наложи се и да излизам, за да дам едни документи, но излизах с колата, че хем бързах и хем бях с детето. Така и така излизах минах по обяд да видя жената и да взема още някои неща (половината от които напълно излишни) от магазина. Успях и криво -ляво да поработя,макар синът да се катереше по мен и да ме замерваше с играчки.Днес хем не е спал на обяд и продължава да кипи от енергия. Дори и в момента се качва върху мен и скача на матрака.
Болката в дясното коляно се усили днес. Боли ме точно над капачката. Ще спра клековете за 2-3 тренировки да почине малко. Утре или в неделя тренировка. Общо взето е това.