казано от nervak на 04.08.22, 20:16:
Кой е ушатника който те наблюдава?
Пууу ,че мъчно ми стана..
Домашният любимец , ама нещо в тази жега не му се тичаше. Иначе обикновено тича с мен.
казано от nervak на 04.08.22, 22:40:
Страшна ласка са тия овчарки.
Моето не овчарка или не точно овчарка, иначе да.
Физическата активност днес:
1. Час и половина ходене в планината.
2. Микс от упражнения със собствено тегло, с допълнителна тежест ( в ролята на подрастващите ми деца) и ластици.
3. Час ходене в планината с епизодични бягания по по-стръмното.
Не съм правил още халки тази седмица . Мисля за събота или неделя.
Храната днес:
1. Литър прясно мляко с три лъжици протеин, палачинка със сирене, кашкавал и резън луканков салам.
2. Три пържени яйца с две филии хляб и малко сирене.
3. Скир с горски плодове и мед, палачинка ( като в т.1), около 150 грама сладолед.
Отново съм пресолил малко саламурата, ама пък 2-3 пъти като сложих по-малко сол и изпуснах сиренето. Хем технолог ми каза точка по точка кво да правя, ама все пак имам подобрение.
Дадох си близо седмица почивка от ходенето в планината, че ме понаболяват колена, глезени и прочие. Днес вечерта направих едно леко тридесетминутно изкачване. Тренировките с ластици и халки не съм ги спирал.
Храната е добре горе -долу, с изключението, че късно вечер набивам по литър сладолед с шоколад и бисквити.
Физическата активност:
1. Тренировка на халки - кофички и набирания.
3. Около час айляшко обикаляне в планината.
На халките единия път правя кофички и вертикални набиране, следващият лицеви и хоризонтални набирания, като почвам кофичките /лицевите с по 2-3 серии изометрия, от по 10-15 секунди всяка. Някой път в мъртва точка. Друг в заключено или в най-разтегнато положение.
В планината продължавам да се разкарвам повече за забавление, отколото за по-сериозно натоварване, като минавам през по-леки терени и с едно лежерно темпо.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.08.22 20:51.
2. Набирания на лост.
3. Час и половина ходене в планината.
Днес вече нормалното ходене в планината. Вечерта сложих още едно кило в жилетката. На равното не усетих голяма разлика спрямо сутринта, но по стръмното определено го усетих този един килограм отгоре. Не знам дали е някакво самовношение, дали е моментно състояние или от самото разпределение на тежеста, но съм носил по-тежки раници от жилетката, но жилетката като , че ли ми тежи повече . Пък може и да си вношава. Набиранията ги почвах , спирах , почвах , спирах и им изгубих бройката. Предполагам общо около 30-35 набирания.
Храната днес:
1. Скир с горски плодове и мед.
2. Пъжола с гъбен сос, картофено пюре и филия хляб, две парчета торта.
3. Определено ще хапна нещо преди лягане, но още не съм решил какво.
Жената направи някъв вид торта , която не беше правила досега. На нея и на децата им била много сладка, на мен ми беше екстра.
Формата в момента. Нямам някакъв напредък , но като че ли и не съм станал по -зле отколкото спрямо изминалите 2-3 седмици
Мнението беше редактирано от I`M на 15.08.22 21:14.
1. Два часа ходене в планината .
2. Около 20 минути разпъване на ластиците.
Вечерта имам ангажимент и няма да мога да излезна в планината, та днес сутринта малко повече ходене от обикновено за да може кучето да изхаби поне малко енергия. Направих 4-5 километра(около 2-2.5 изкачване и толкова слизане) на по-тежък терен. При слизането се позабавихме, но качването беше добре като време. Гледам поне 8-9 километра дневно да прави в планината.
Определено съм доволен, че си взех жилетка. Поне засега усещам значително натоварване при изкачването, когато я нося, а то засега я нося при всяко излизане. Минус е , че съм с голямо и разплутото туловище и дори в най-разпънато си положение, жилетката пак ми стой като лигавник . Това обстоятелство само по себе си донякъде разваля иначе елегатния ми стил представляващ комбинация от раздърпан анцуг и широка тениска, цветът на която е останал някъде назад във времето.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.08.22 17:03.
1. Час ходене в планината
2. Около 60 набирания на лост в около 15 серии.
3. Час ходене в планината.
Сутринта беше добре и прохладно. Вечерта реших да не слагам жилетката и да направя няколко спринта. Не очаквах да ми е толкова топло. Направих един и се отказах.
Храната:
1. Скир с кисело мляко, горски плодове и около 100 грама мед,
2. Телешки бургери в италиански хляб.
3. Хляб с крема сирене и домат, сладолед.
1. Час и петнадесет минути ходене в планината.
2. Кофички на халки и набирания на лост с допънителна тежест.
3.Половин час ходене в планината.
Кофичките и набиранията ги правих с жилетката. Принципно на кофичките правя по 6 повторения на серия и то не на предела. С жилетката днес правих много трудни петици. Набиранията не ми бяха толкова зор. Мислих да не правя второто ходене, че ми беше яко жега,но кучето ме чакаше на вратата и излезнах само заради него. Направих едно скоростно ходене нагоре и надолу и като се прибрах - жена ми ме попита къде се къпал ...
Храната днес:
1. Литър прясно мляко с три лъжици протеин, филия хляб с крема сирене и кашакавал/
2. Царевица на еър фраер, пилешки крилца със сладко-кисел сос.
3. Цедено кисело мляко с горски плодве и около 100 грама мед, филия със сирене и шунка.
Моето куче досущ като мен. Дали на вън е жега, дъжд или сняг и студ - все го влече към планианта. Също като мен предпочита студа и снега пред жегата. Днес определено му беше жега и на него, ама драпа нагоре и не иска да се прибира.
Физическта активност днес:
1. Час ходене в планината.
2. Час ходене в планината.
3. Тренировка с ластици.
Храната днес:
1. Литър прясно мялко с трил лъжици протеин, пица.
2. Червена леша с две филии хляб, изцедено кисело мляко с горски плодове и мед.
Физческата активност днес:
2. Няколко серии лицеви.
3. Полулег и странично разтваряне с дъмбели.
4. Час и половина ходене в планината.
5. Няколко серии набирания с допълнителна тежест.
Днес , като ми се качиха децата заедно на гърба и едвам направих пет повторения на лицевите. Общо тежат 62-63 кила, което принципно не е много като тегло за лицеви, но за моите възможности е . Тренирам все по-хаотично и разбъркано. Правя каквото ми се иска и когато ми се иска без конкретна тренировъчна програма и все повече се убеждавам, че не ми е и необходима конкретна програма за осъществяването на моите цели.
Храната днес:
1. Филия хляб с крема сирене и гауда, литър прясно мляко с три лъжици протеин.
2. Пилешко филе със сметана на тиган, две филии хляб и няколко шоколадови бонбона.
3. Изцедено кисело мляко с микс от ядки и около сто грама мед.
Формата отново малко по-добре тази седмица спрямо миналата, но отново твърде далече от тази, която искам, а аз съм и скромен - искам просто да не съм толкова разплут колкото съм.в момента.
Последните 3-4 дни отново доста хранене и ходене( май яденето беше повече от ходенето)
Нещо не мога да се мотивирам да свалям килограми. Имам някакви епизодични проблясъци на желание да спазвам някакъв хранителен режим , които много бързо се изпаряват. Преди нямах проблеми точно с мотивацията, но сега някакси не мога да се мотивирам, а трябва да сваля поне едно десет кила още.
Иначе движение не ми липсва.
Мнението беше редактирано от I`M на 29.08.22 20:40.
2. Тренировка на халки с жилетката на 7 кг. - лицеви в изправено 3х10 сек., лицеви - 3х6, кофички - 3х5 ; набирания на лост - 3х3.
Зор виждам нещо тези дни с ходенете, хем го намалих малко и свалих две плочки от жилетката. Не би следвало на моите години да се изморявам толкова само от около 7-8 километра ходене в планината дневно, но се изморявам напоследък. Даже днес вечерта хич не ми се излизаше, но пък кучето си чакаше разходката . На халките не се бях качвал миналата седмица и видях малко зор , но пък се раздвижих добре.
Храната днес:
1. Филия хляб намазана с крема сирене, половин литър прясно мляко с две лъжижи протеин.
2. Два сандвича от тортила питка , телешки бургер, слайс топено сирене, сирене и кашквал, домат, чаена лъжица майонеза и малко кетчуп, 7 шоколадови бонбона с пълнеж от шоколадов мус.
3. Диня.
Динята:
Последните дни нищо не съм правил, че за късмет си контзих дясната ръка в областа на дланта. Поду се бая и 3-4 дни почти не можех да я движа изобщо(в областта на дланта и пръстите) , да не говоря и че много ме болеше. Оттокът спадна вече и я движа почти свободно, но все още нямам никакъв хват. Надявам се до 5-6 дни да се възстанови изцяло.
За сметка на липсата на физическа активност увеличих яденето( вътрешно плача, ама все още не съм сигурен дали от радост или от тъга).
Отбелязвам си, че трябва да взема да изкарвам кучето малко по малко и в градска среда. Вчера го изкарах за първи път на разходка в града и го беше страх от звуци, от коли, от хора и от животни. Досега е разхождан само в планината и е супер спокоен и социален. Радва се на хора и на животни - особено на кучета. Досега каквито и породи кучета да съм срещал в планината, направо полудява от кеф и желание да играе с тях. Вчера грам не прояви интерес към никакви кучета и даже избягваше контакт. То като се замисля и за мен трябва да си отбележа, че трябва от време на време да излизам в градска среда, че и аз се стресирах...
Определено в планината се чувства най-комфортно, което може би донякъде се дължи и на особеностите на породата:
Мнението беше редактирано от I`M на 07.09.22 15:14.
2. Полулег с щанга, набирания на лост.
3. Лека разходка в планината + няколко спринта по по-голям наклон от обикновено.
Ръката почти се оправи вече и днес потренирах леко.
Храната:
1. Порция ориз с пилешко филе, половин буркан кисело мляко, две филии хляб.
2. Две принцеси с кашкавал, половин литър мляко с лъжица протеин, един банан.
Тоя камък го хванах на майтап, а той се оказа доста по-тежък отколкото очаквах , че и позицията на гърба ми беше един път...
1. Час ходене в планината:
2. Лицеви на халки с жилетката и набирания подхват с жилетката.
3. Час ходене в планината
Тази сутрин преди да сложа жилетката върнах двето плочки, които махнах преди две-три седмици. В резултат малко по-бавно темпо и по-изморително изкачване. На лицевите ми беше супер. Имах чувството, че гърдите ще ми се пръснат. Между другото откакто правя лицеви на халки почти съм спрял планка. Вечерта излизах без жилетка , но направих няколко спринта с кучето и като цяло съм доволен от натоварването днес.
Храната:
1. Пилешко филе с къри и половин хляб.
2. След малко лягам пред телвизора с буркан кисело мляко с боровинки и мед.
Малка част от сутрешния маршрут:
2. Час ходене в планината.
Сутрешното ходене имам едно около 300 метра тичане и ходене по нагорнище. Общо взето тичах докато ми свърши въздуха или блокират краката и като не можех да тичам повече ходех и после отново тичане и ходене без да спирам в покой. Вечерта жената и щерката бяха с мен, което принципно означава движение със скорост подобна на скоростта на мравка влачеща комат хляб. За сметка на това пък играх с кучето на гоненица( няма да казвам кой спечели. Само ще намекна, че ходи на четири крака ) и компенсирах донякъде ходенето с темпото на щерката и жената. Мислих да направя и едни ластици днес, но не ми остана време. Като цяло напоследък си мисля да тренирам вески ден или почти всеки ден, но в много нисък обем и различки групи и/или части от групи.
Храната днес:
1. Пица, две парчета торта, шоколадово суфле и топка сладолед,
Физическата активност:
2. Тренировка с ластици.
Сутрешното излизане в планината доста свежо с малко тичане и няколко спринта. Тренировката с ластици малко по-обемна от обикновено. Вечерното излизане беше мъка. Дали избързах с връщането на две плочки в жилетка, дали че беше 34 градуса, но се движех много бавно и умората настъпи още след първите 300-400 метра изкачване. По-едно време пулса ми отиде на 174, което скоро не се беше случвало.
Храната:
1. Половин литър прясно мляко и две лъжици протеин.
2. Две малки парчета пица, малко парче сладкиш с извара, около 50 грама джин с тоник и лимон.
Почти не съм ял, а ми стана много тежко на стомаха. Пия твърд алкохол за втори път в период от месец. Преди 3-4 седмици си бях сипал 50 грама от маймунката( един от малкото блендове,които повтарям и си харесвам). Иначе днес взех някакъв шотландски джин, който ми допадна на вкус.
Чудя се дали да не сменя фитнес гривната и да си взема някакъв по- бюджетен смарт часовник. Засега съм се спрял на два конкретни модела смарт часовника - единият със сапфирено стъкло, другия пък отговаря на няколко военни стандарта за издържливост( поне така пише в характеристиките). От друга страна пък съм свикнал с моята гривна и най-вече с дългия ( за моите стандарти) живот на батерията. До скоро се налагаше да я зареждам на всеки 20-21 дни. От няколко месеца вече батерията държи по 14-15 дни, което също ме устройва. Отделно не я свалям от ръката , къпя се с нея, многократно съм падал с нея, заривал съм я в пръст и продължава да работи безотказно. Понадра се на няколко места, но общо взето съм изключително учуден от издържливостта й. На всичкото отгоре е купувана преди 2 или 3 години и мисля , че към онзи момент струваше от порядъка на 70-80 лева , ако не ме лъже паметта. Интересното е , че преди години не можех да си представя да нося гривна или смартчасовник, а сега почти не си нося традиционните часовници за сметка на гривната.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.09.22 20:25.
Физическата активност:
2. Шепа набирания.
3. Час ходене
Сутринта духаше доста вятър , на който май само кучето се радва. Вечерта мислих да направя малко кофички на халките, но ми беше много топло и ме домързя.
Храната днес:
1. Три тортила питки с тлешки бургер и доста празни калории от храни с много захар.
Чуденето дали да заменя гривната с някакъв по-бюджетен смарт часовник приключи .
Мнението беше редактирано от I`M на 16.09.22 23:22.
Физическата активност вчера:
Липсва.
Храната вчера:
1. Кафе с няколко шоколадови бисквити, пет парчета баница с яйца и ориз.
2. 100 милилитра уиски с малко мезе.
3. Три филии хляб със сирене и домат.
4. Осем или девет купички крем карамел.
От днес( естествено понеделник) съм решил да съм малко по-сериозен с храната.
Часовникът се оказа, че има интересни функции и следи доста неща спрямо досегашната ми гривна. Допадна ми, че има hiking режим на тренировка и че измерва надморската височина и ми показва колко метра надморска съм изкачил и колко метра надморска съм слезнал за конкретната hiking тренировка.
Иначе при мен “мезетата” за уиски обикновено са от този вид:
Мнението беше редактирано от I`M на 19.09.22 22:20.
1. Час и половина(1;28 ако трябва да съм напълно точен) ходене в планината - 42 две минути за изкачването на 2 км., с изкачени 355 метра надморска височина , като съм се качил до 592 метра надморска. Слизането 46 минути. Среден пулс 108, максимален 151.
2. Изометрия кофички на халки в положение малко преди заклщчване - 4х10 сек., кофички на халки - 4х5, набирания на халки - 4х4, набирания на лост -6-7 х 4-5 повторения.
3. Час ходене в планината - изкачени за 30 минути - 1.6 км. и 206 метра надморска, като достигнах до 483 метра надморска, слизането 30 минути. Среден пулс 90, най-висок 174.
От сутринта се чувствам изморен. Хем минах през по-лек маршрут и пак едвам качих два километра. Щях да се отказвам още като изкачих километър и двеста-триста метра, но кучето много хубаво тичаше и заради него повървях още малко. Общо взето кучето ми вдига физическата активност. Отнова заради него направих и вечерното излизане, иначе хич не ми се щеше.
Храната вчера:
1. Гювече с луканка, сирене, нещо като кашкавал и яйце, три филии хляб, три купички крем карамел.
Вчера сутринта излезнах по тениска в планината , обаче духаше силен и студен вятър и на моменти ми си беше студено, върпеки че температурите не бяха толкова ниски-около 8-9 градуса. Днес сложих ветроустойчевото яке , ама пък с него ми беше жега, върпеки че е уж тънко.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.09.22 20:45.
1. Час ходене в планината - половин час изкачване с взимането на 213 метра надморска, общо изминати 3.26 км., среден пулс 102, максимален 161.
2. Час и нещо ходене, но говорих по телефона през повечето време и изобщо не обърнах внимание на време, надморска и прочие.
Храната вчера;
1. Скир с горски плодове и мед.
2. Супа с пилешко филе и ориз, три филии хляб.
3. Три круши и две ябълки, малко сладолед със стафиди.
Близък приятел ми даде една голяма чанта с круши и ябълки от неговата овощна градина. Аз принципно си харесвам круши, а тези са много сладки, та тези дни ще гледам да набляга повече на плодове вместо разни захарни изделия.
Кучето докато ме чака да си събера въздуха и да продължим с разходката: Тези дни не мога да му смогна на енергията.
1. Час и петнадесет минути ходене в планината - изкачване на 360 метра надморска за 35 минути и 1.6 километра ходене.
2. Полулег с шанга + дъмбели с успоредни длани - 10,10,8,6, ; странично разтваряне + преса с дъмбели -6,6,6,6., набирания на лост (малко по-широк хват от обикновено) -4х4
2. Час и половина ходене в планината - изкачване на 2.6 км. за 45 минути с взимането на 370 надморска.
Сутрешната разходка тръгнах през най -стръмния пътечен маршрут. Любопитно ми бепе да засека разликата в надморската спрямо маршрута вчера при приблизително едно и също изминато разтояние. Изминах като вчера 1.6 км., само че вчера изкачих 213 надморска за този 1.6 км., а днес по този маршрут изкачих 360 метра надморска с изминаването на 1.6 км. Тоест разлика от около 150 метра надморска между двата маршрута на това разстояние. Следобед минах по по-обиколен , но не толкова стърмен маршрут и походим малко повече. Комбинацията полулег с шанга и дъмбели без почивка ме изтощи, въпреки символичните тежести.
Храната вчера:
1. Скир с мед и овес,филия хляб с луканка.
2. Пилешко филе с доматен сос, две филии хляб.
3. Две круши с две ябълки, сладолед с микс от ядки, две десертчета с пандишпан и йогурт крем.
Може да почна да ходя на фитнес от време на време, че докато чакам щерката се чудя кво да правя, въпреки, че откровено казано хич не ми се ще.
Какъв точно часовник взе и какви са ти първите впечатления?
Моят поостаря и е за смяна и съм се загледал в новата серия на Apple Watch, но хич не ми се иска да давам пари за огризка (не заради цената, а от принципни съображения). От друга страна може би ще се наложи все пак да се насоча натам, защото служебният ми телефон е такъв и макар да се разбира учудващо добре с WearOS, някои неща ми липсват.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.09.22 17:11.
казано от Boby_ на 23.09.22, 16:34:
Какъв точно часовник взе и какви са ти първите впечатления?
Моят поостаря и е за смяна и съм се загледал в новата серия на Apple Watch, но хич не ми се иска да давам пари за огризка (не заради цената, а от принципни съображения). От друга страна може би ще се наложи все пак да се насоча натам, защото служебният ми телефон е такъв и макар да се разбира учудващо добре с WearOS, някои неща ми липсват.
Боби , аз си взех Xiaomi S1 watch. Досега не съм ползвал смарт часовници и нямам мярка за сравнение, така че не знам до колко впечателнията ми ще са обективни. Часовникът има много режими на тренировка, нo аз ползвам наи-вече hiking и walking режима( часовникът даже автоматично засича кога ходиш и те пита дали иска да пуснеш режим ходене). GPS сигналът е добър и не прекъсва на места в планината, на който телефона ми губи сигнал. Показва надморска, атмосферно налягане( не знам на какъв принцип засича атмосферно и дали е точно). Може да се направи да мери нивото на кислород и по време на сън. Качеството на разговор през часовника не е лошо, но не е и от най-високите. Има и уай фай, който не съм ползвал досега. Къпя се, спя с него и като цяло не го свалям и засега няма проблем в това отношение. В кутията освен кожената кайшка имаше и допълнителна силиконова или подобен материал, като смяната им е много лесна. Зарядното е тип поставка- оставяш часовника на поставката и се зарежда. Батерията след първото зареждане ме изкара четири дни( което за мен е много малко), но това е при първоначалното засилено използване и постоянно “ръчкане” поради първоначалния интерес и разучаване и при пуснати всичките възможни сензори. Предполагам, че след преминаване на първоначалния интерес и разучаване ще се увеличи и периода през който часовника трябва да се зарежда. Часовкникът се води със сапфир стъкло( което като цяло наклони везните към него + цената + дизайна ), но все още е твърде рано да кажа до колко ще е устойчиво на надраскване стъклото при моето ползване. Не ми допада синхронизирането с приложението на телефона и като цяло работата с приложението, но това може и да се подобри във времето, а може и да не се - така или иначе не го ползвам толкова приложението.
Като цяло часовникът ми допадна доста с оглед на моите нужди , а и както отбелязах търсих да си взема не скъп часовник, който да ми допадне на дизайн и да има някакви показатели за по-голяма издържливост .
Вън от горното преди малко успях да приключа с гроздето. Даже разкарах и кучето, въпреки, че бях много уморен. Сега смятам да си сипя едно уиски в тази приятно хладна неделна вечер . Единственото ми чудено е какво, но май-ще се насоча към нещо островно и по-опушено.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.09.22 20:27.
Благодаря!
казано от I`M на 25.09.22, 19:52:
Батерията след първото зареждане ме изкара четири дни( което за мен е много малко)
Да не ти се струва малко - това е ОГРОМНО постижение за смарт часовник. Моят трудно изкарва ден - в средата на следобеда вече е под 20% и включва на режим за пестене на батерията.
казано от Boby_ на 26.09.22, 13:42:
Благодаря!
Батерията след първото зареждане ме изкара четири дни( което за мен е много малко)
Да не ти се струва малко - това е ОГРОМНО постижение за смарт часовник. Моят трудно изкарва ден - в средата на следобеда вече е под 20% и включва на режим за пестене на батерията.
С Huawei GT3 съм от април. Държи 7-10 дни.
Батериите на Apple и Samsung са меко казано жалки.
казано от Гордан на 26.09.22, 16:08:
казано от Boby_ на 26.09.22, 13:42:
Благодаря!
С Huawei GT3 съм от април. Държи 7-10 дни.
Батериите на Apple и Samsung са меко казано жалки.
И него гледах, ама не е точно така работата, като опре до съвместимост с iOS. Ето от самия сайт на Huawei: “The smart mode in typical scenarios is 2.5 days when paired with an iPhone.”
Между другото и за GT3 PRO се чудих. Хареса ми на дизайн , а и доколкото четох и той е със сапфир стъкло. В крайна сметка Xioami-то допадна най-много на мен като съвкупност от дизан, цена, показатели - пък ще видим как ще се държи занапред и колко ще изкара.
1. 2.30 часа ходене в планината - изкачване 3.6 км. за 1:07 и някви секунди, достигнах до 760 надморска и изкачих 460 за тези километри. Връщането малко по-обиколно и общо направих около 8 километра.Среден пулс 112.
Сутринта не можах да изкарам кучето , че имах ранен ангажимент, а трябваше да оправям и карам синковеца на градина преди това. Вечерта трябваше да карам и забирам щерката, та ранния следобед направих една по дълга разходка , вместо две по-къси , както правя обикновено.
За трениране не ми остана време, а и сили. Отделно много ме боли отново дясната предмишница. Почти съм сигурен, че този проблем при мен вече е хроничен и всеки път като се натоваря малко повече било с набирания или някакви специфични движения и се появява болка. Сега няколко дни почивка и би трябвало да отшуми.
Храната вчера:
грам не се сещам в момента каква беше- обаче ядох . Не е като да не съм ял.
Иначе днес е качвах до едно много приятно място до което много рядко се качвам напоследък, тьй като е на около час и десет минути изкачване , съответно и слизане, а принципно нямам толкова време. Затова и гледам да ходя по маршрути, които ме натоварват достатъчно и ми отнемат около час качване и слизане.
2. Няколко серии полулег.
Храната вчера:
1. Прясно мляко с протеин.
2. Свински гърди с мед, соев сос и подправки на еър фраер, няколко филии хляб, парче торта.
3. Сто грама тиквени семки, 50 грама уиски с малко шоколад.
Днес не ми е ден.
Уж увеличих енергоразхода и намалих храната, а продължавам да пълнея. Явно някъде бъркам и то много. Сутринта кантара показа 107.7 килограма.
1. Четиридесет минути ходене в планината.
2. Близо три часа ходене в планината.
Днес минах по една панорамна пътека и походих малко повече. Първите 40-50 минути изкачване поддържах високо темпо, но след това понамалих, че пулса взе да се задържа в границите на 150-160 удара в минута. Мислих да поразмятам някакъв камък, но много ми паднаха батериите при изкачването.
Храната вчера:
1. Половин литър прясно мляко с две лъжици протеин, филиия със сирене и гауда.
2. Пилешки бутчета с ориз, три филии хляб, парче торта и 5-6 шоколадови бонбона
3. Филия хляб със сирене и гауда, 100 грама тиквени семки и нещо сладко, което в момента не се сещам.
Като се прибрах вкъщи преди малко, часовникът бе отбройл толкова крачки :
Мнението беше редактирано от I`M на 28.09.22 20:10.
Физическата а активност днес:
Малко ходене в планината и малко кофички на халки - измометрия 10с,10,с15с. и 5х5 кофички силно приведен апред.
Храната вчера:
1. Четири кренвирша с масло , сирене и кашкавал на фурна, три филии хляб.
2. 150 грама тиквени семки, около сто грама фъстъчено масло с топинг без калории или с много малко беше.
Типично в мой стил - изплясках над 600кк само то фъстъченото масло, но го подсладих с нискокалоричен топинг.
Мнението беше редактирано от I`M на 29.09.22 19:54.
Близо два месеца не съм попълвал дневника по простата причина, че поради липса на време спрях почти всякаква физическа активност, като изключим по 2-3 км ходене на ден и то да разкарам кучето. В резултат килограмите станаха 111.1 . Очертава се да съм малко по -свободен откъм време идните седмици и ще се опитам да съм по - активен. Общо взето не мисля, че в този период от годината ще мога да сваля килограми точно аз, но ще се опитам да не качвам повече от това , което съм в момента и живот и здраве след празниците да свалям.
В събота направих една уж лека тренировка, а мускулната треска все още ме държи.
В събота :
Лицеви и хоризонтални набирания на халки, клек с камък пред гърди.
Вчера:
Кофички , набирания и тяга с камък + 7 км. ходене в планината
Днес :
10 км. ходене в планината
Храната миналия ден.:
1. Каша с прясно мляко,овес, протеин и стафиди.
2. Две кюфтета от пуешко месо, две филии хляб и един домат.
3. 100 грама тиквено семе.
Храната вчера:
1. Каша от прясно мляко, протеин и овес.
2. Пилешко филе с ориз.
3. Кисело мляко с овес и стафиди, 100 грама тиквено семе.
Физическата активност днес :
1. Три километра ходене в планината.
2. Полулег, странично разтваряне с дъмбели , 3.5 км ходене в планината, 4 двусета кофички + набирания и още 3.5 км. ходене в планината.
Мислих, че ще се изморя повечко, но като цяло имах енергия и за още някой км ходене. За съжаление нямах време.
Храната вчера :
1. Нещо като сладолед от горски плодове, протеин и мляко, филия хляб с луканка.
2. Половин пакет оризовки намазани с тънък слой крема сирене.
3. Кайма от пуешко с микс от зеленчуци на тиган, четири филийки препечен хляб, 100 грама тиквено семе .
6 км. ходене в планината.
Днес за разлкиа от вчера имах време, но нямах енергия. Даже 6 км. зорно ги извървях.
Храната вчера:
1. Каша от протеин, овес и прясно мляко, две шепи шоколадови точета с две шепи стафиди.
2. Млечна салата, сандвич от торитла, пилешко, сирене и сосове, две парчета торта.
Физическта актвиност в петък
1. Кофички на халки и изометрия, хоризонтални набирания на халки, тяха с камък.
2. 5 км ходене по стръмен и каменист терен.
Храната:
1. Овес, протеин,мляко и стафиди.
2. Три филии хляб с по сто грама луканка и гауда, 100 грама меденки с канела.
Физическа активност събота:
1. 5 км ходене в планината.
Храната:
1.Овес, протеин,мляко и стафиди.
2. Фасул със свинско, три филии хляб, 150 грама меденки с канела.
Физеческата активност днес:
1. Няколко осмици зерчер клек, хвърляне на камък, 4 км. ходене в планината
1. Два километра ходене в планината.
2. Полулег - 6,8х52кг, 6,8х72 кг., 4 пъти обръщане от вис + преден клек + пуш преса, 40 сек почивка и 3 пъти обръщане от вис + преден клек + пуш преса, 60 сек почивка и 4 пъти обръщане от вис + преден клек + пуш преса, 90 сек почивка и 5 пъти обръщане от вис + преден клек + пуш преса и за финал 6 км. ходене в планината.Уж само с 52 кг. обръщането с клека и пресата, ама ми разказа играта. Отделно , че ми се вдървиха яко предмишниците.
Иначе днес и дъжд ме валя и сняг ме валя, но се раздвижих доволно.
Храната вчера:
1. 400 грама протеинова извара.
2. Две порции канелони с кайма и сос бешамел с допълнително сос от майонеза и кетчуп, 50 грама шоколад и 100 грама тиквено семе.
Тегло -108,9кг.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.11.22 19:10.
5 км. ходене в планината .
Храната вчера :
1. Овес с протеин и мляко.
2. Порция канелони , филия с гауда и крема сирене, 10 сладки, 100 грама тиквено семе.