08.04.20
19:53
Преди 2 седмици си контузих за пореден път рамото, споменавам го, защото е възможно нещата да са свързани. Усетих болка в страни при изпълнение на лицева опора. Спрях бутащите упражнения за известно време, понеже така отшумяват. Тренирах домашно с дъмбели и ластици ръцете си. При разгъването на бицепса след вдигане на дъмбела започнах да усещам болка някъде под самия мускул, по средата. Трудно е да за опише мястото понеже не мога да го напипам. След консултация с рехабилитатор и спортен лекар съмненията са за тендинит на бицепса или възпаление на коракобрахиалис. Не изпитвам болка при свиване, по-скоро отпускането на ръката и цялостното и разгъване докрай докарват лека болка и усещане за опъване. Някой имал ли е подобна травма? Пиша тук, защото поне в моя опит лекарите често минават с ‘’спри движенията и се мажи 2 седмици с гел’‘, което често е влошавало симптомите специално при рамото ми, но ме е страх да вкарам и каквито и да е упражнения от предпазливост в случая. Не знам дали разтягането и леките упражнения ще са подходящи, от 2 седмици не вдигам никакви тежести. Напрежение се усеща също ако нося по-тежка торба. Нямам болки при вдигане на ръката над главата. Болката е по хода на самия мускул, някъде в средата.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим08.04.20
20:49
Да, аз имах същия проблем с брахиалис.
Спрях, тръстери, гребане на тренажор суинг.
Общо взето всички дърпащи и някои бутащи, сащото като при тръстера болката се появяваше, когато тежеста се връща към гърдите.
Бях стигнал до тамче съпругата ми, ми разбиваше шейкъра след тренировка.
Мина ми когато разкъсах сухожилие на палеца и пет месеца бях на диван.
08.04.20
21:21
казано от Bart Simpson на 08.04.20, 20:49:
Да, аз имах същия проблем с брахиалис.
Спрях, тръстери, гребане на тренажор суинг.
Общо взето всички дърпащи и някои бутащи, сащото като при тръстера болката се появяваше, когато тежеста се връща към гърдите.
Бях стигнал до тамче съпругата ми, ми разбиваше шейкъра след тренировка.
Мина ми когато разкъсах сухожилие на палеца и пет месеца бях на диван.
Тоест, съветът ти е почивка докато отмине, а не възстановяване чрез движения/упражнения?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече