Прекалено бързи резултати, моля за мнение

27.04.20
10:42

Здравейте и поздрави за прекрасния форум!
Искам да предупредя, че сигурно въпросите ми ще се сторят наивни, но аз просто не се интересувам от тези неща с фитнесите, следователно ми е много натоварващо да чета по темата и се надявам да се възползвам от Вашите знания, на тези, които сте запалени. Мерси предварително.
Имам много странен проблем. На 39 години съм, висок 190 см и преди 71 дена тежах 114 килограма.Никога не съм бил фен на какъвто и да е спорт-никакво движение , хапвам каквото намеря и така. Просто не ми е било важно и ме мързи.До преди две години не съм и имал кой знае какъв проблем.
Преди около 4 месеца се запознах с една докторка, която ме увери на база едно няколкочасово изследване и разговори, че имам инсулинова резистентност. Това се случи в друга държава и загубих контакт с лекарката, защото се прибрах в България, но започнах да търся информация и реших да дам шанс на ВМ-НВх, като го комбинирам с “фастинг” -20 часа не ям , после 4 часа ям, след което ме домързя да готвя(най-непоносимото нещо от цялата работа) и започнах да ям по 1 хранене на ден. Тоест 30тина дни бях на две храненета на ден ,после 40тина дни на едно и така. Примерно ядене за мен е :1) 4 рохки яйца 2) 1 авокадо 3) салата 4) риба/свинска пържола с мазнина с масло 5) морски дарове половин купичка с масло.
Другото е, че докато ми правеха изследванията ми установиха липса на : Магнезий, цинк , витамин д -пия добавки за тях.

Отначало много ми се виеше свят от цялата работа, затова избрах да не тренирам нищо, освен това аз харесвам само тичане, а бях много тежък 114 кила и затова реших да го оставя за по-нататък това с движението.

Към днешна дата съм 81 килограма , като нямам никакви проблеми , освен малкото притеснение, че едно, че страшно бързо свалих ненужните килограми (лекарката ми каза, че една година трябвало да трае процеса)
, другото е, че ако продължи тази тенденция , съвсем ще замязам на анорексик, защото на високи хора като мен си им личат малкото килограми.

Питането ми е дали някой може да сподели опит, ако е изпадал в подобна ситуация? Какво се прави като свърши “материала’, който преди е бил в излишък?
Другото е да кажете мнение дали да не започна да ям повече? Ако е така-кой елемент да вдигна-въглехидратите, протеина или
мазнините?
Интересува ме също дали може да се кара на такъв “кето” режим цял живот? До момента просто не изпитвам никаква нужда от това да ям въглехидрати. То някой път и ям, де-като има боровинки, малини или ядоги хапвам , но може би два пъти годишно и не усещам някаква разлика.Та, тях мисля да оставя и за в бъдеще. Зелените зеленчуци / салати не ги броя за въглехидрат, защото то и няма кой знае какво.

A, да, другото, което ям е кето бургер като на снимката-там има домат малко и “питките” са от айсберг , ако това се брои за въглехидрати, значи имам въглехидрати в менюто си.

Темата беше редактирана от Finless Erick на 27.04.20 11:06.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Деян

27.04.20
10:58

81 кг. за 190 см. е поднормено тегло. Та ти за “манекенския стандарт” трябва да си около 90 кг.
Според мен е много бързо това сваляне. Хайде, първите 10 ина дни може да метнеш 4-5 кг. вода, но за 2 месеца и десетина дена 34 кг. ми се види наистина доста бързо и стрес за организма. Отишло си е според мен и бая активно тегло /мускулна маса/ при такова сваляне.
Не съм спец по храненето, тук има доста капацитети, но мое лично мнение, 90 кг. биха ти били по-оптимално тегло. Ако искаш нещо да върнеш, го направи постепенно, т.е. сметни си калориите които до този момент ядеш и започни леко да ги повишаваш, докато стигнеш баланса, с който да си поддържаш теглото. И аз в момента съм на нещо като кето с ниски калории, но моето по план е за макс 2 седмици. На много места чета мнения, че продължителното му прилагане не е ок. Все пак уж лекарка-диетоложка ти дава акъли, ама и самата тя ти е казала, че бързо си свалил.
Най-оптималното и максимално е да се сваля по 1 кг. седмично при твоето тегло. хайде, в началото малко повече, но после вече сваляш ли толкова бързо, е много вероятно да сваляш не само мазнини.
Нека и други съфорумници изкажат мнение.

27.04.20
11:32

Ами при условие, че на практика си гладувал, т.е., при необходими около 3000 ккал. дневно, ти си приемал по 300, е нормално да свалиш толкова. И е нормално да приличаш на анорексик, тъй като си е заминала и голяма част от мускулната маса.
Първо, почни да ядеш повече калории, вкл. и въглехидрати. Като начало вдигни на 2500, с повечко протеин, примерно 150 грама дневно, и избягвай junk food. Може и да качиш няколко кила, но няма да са мазнини. Второ, почни силови тренировки, за да почнеш да правиш (връщаш) мускулна маса.

27.04.20
11:33

казано от Деян на 27.04.20, 10:58:

Отишло си е според мен и бая активно тегло /мускулна маса/ при такова сваляне.

Отишло си е, ако го е имало. Човека казва, че не тренира, тоест няма какво да си е отишло от активното му тегло.

Bart Simpson

27.04.20
11:37

Това нещо на Ирландско ми звучи.

Деян

27.04.20
11:49

казано от James Hinks на 27.04.20, 11:33:

Отишло си е, ако го е имало. Човека казва, че не тренира, тоест няма какво да си е отишло от активното му тегло.

Е добре де, дори и да не е тренирал, не пада ли пак и част от наличната ММ при такова сваляне. Няма спор, че ако е имал преди това натрупана с тренировки, ще е заминало много с тези бързи темпове на отслабване.

27.04.20
11:53

Пренебрежимо малко, пък и той не е като да е гладувал.

27.04.20
13:26

Благодаря за мненията, радвам се, че форумът ви е така активен!
Малко яснота да дам.
1. Не съм гладувал-точно обратното, когато реших да ям по 1 път на ден, особено първите дни изобщо не можех да си изяждам калориите. Опитвал съм , но ми ставаше тежко и дискомфортно.
2. При мен проблемът, който изобщо ме е накрал да започна да се замислям е инсулиновата резистентност-тоест, панкреасът отделя инсулин , но рецепторите на клетката не го искат и инсулинът остава неусвоен . Какво казжа лекарката:
1.85 % от хората страдат от това, без да го осъзнават-имаш ли belly fat ,си: инсулино резистентен, нездрав. Дебел здрав няма.
2. Висок инсулин=проблеми. Висок кортизол = проблеми. Не ядеш захар и въглехидрати-ок си.  Много протеин=проблеми
3.НЕ тренираш като луд (не, че имаше за мен неква опасност, де, хаха)Претрениране=кортизол=проблеми.

Правих си пак тестовете -вече нямам инсулинова резистентност , поне нямам симптоми, вероятно затова се чувствам добре. После правих бг. изследването-ходиш пиеш некво сокче, след което мерят нещо, после пак пиеш, пак ти вземат кръв и мерят, докторите казаха-несериозно е да се говори при вас към днешна дата за някакъв инсулинов проблем.

Много време съм без тия въглехидрати и не мога да разбера-те какъв смисъл имат за организма?Наистина ли са незаменими и животът без въглехидрати е вреден? Примерно, ориз, давам пример с него, щото бодибилдинг ориентираните хора съм чувал , че го ядат. Има много въглехидрати и общо взето почти никакви микроелементи.  Може би при покачване на кила трябва, но има ли роля при сваляне на килограми?

27.04.20
13:33

казано от Finless Erick на 27.04.20, 13:26:

3.НЕ тренираш като луд (не, че имаше за мен неква опасност, де, хаха)Претрениране=кортизол=проблеми.

Това е нещо, което се преекспонира. По-големите проблеми са недотренирането и неправилното трениране.

казано от Finless Erick на 27.04.20, 13:26:

Много време съм без тия въглехидрати и не мога да разбера-те какъв смисъл имат за организма?Наистина ли са незаменими и животът без въглехидрати е вреден?

Източник на енергия, без който организма спокойно може да функционира, освен в някои болестни състояния. Не, няма незаменими въглехидрати, независимо дали става въпрос за прости или сложни такива. Има обаче незаменими амино и мастни киселини, без които нормалното функциониране на организма силно се затруднява и ефектите са неизбежни, макар и в дългосрочен план.

Dimitar Ivanov

07.07.20
15:13

“Питането ми е дали някой може да сподели опит, ако е изпадал в подобна ситуация?” - Бил си в голям калориен дефицит като си започнал да се храниш така, винаги има бързи резултати особено при хора с надномерно тегло Кето диетата + периодично гладуване (в твоя случай наистина за 2 месеца доста рязко си свалил въпреки че не изглежда да е било баш Кето, щом си оцелял и си окей значи е победа ако питаш мен :Д) 

“Какво се прави като свърши “материала’, който преди е бил в излишък?” - Спираш с мързела, научаваш че балансираното хранене и готвенето са от голямо значение, научаваш как да си пресмяташ калориите нужни да функционираш и да не стигаш до припадъци, почваш тренировки с тежести и научаваш за ползите на кардиото. Или ако не си голям фен на фитнеса винаги може да си активен и по друг начин, спорт, някакво активно хоби, разходки дори.

“Другото е да кажете мнение дали да не започна да ям повече?”- Като сметнеш калорийния си баланс ще знаеш колко да ядеш и със сигурност ще е повече от сегашния ти прием.
“Ако е така-кой елемент да вдигна-въглехидратите, протеина или мазнините?” - Яж балансирано и 3те са важни (освен ако лекаря не ти каже че имаш ама наистина сериозен проблем с въглехидратите и то едва ли ще ти забранят зеленчуците и плодовете). Ако не ти се гладува и ти е писнало да млатиш само протеини и мазнини и да влизаш и излизаш от кетоза, започни да ядеш балансирано и да си готвиш.Тегли си храната и знай колко калории има в нея и брой въглехидратите в зеленчуците (не са въздух)
“Интересува ме също дали може да се кара на такъв “кето” режим цял живот?” - Можеш ама в крайна сметка всичко опира до ПРИЕТИ КАЛОРИИ И ИЗРАЗХОДЕНИ КАЛОРИИ. Всяка диета работи.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1