05.05.20
08:27
Здравейте, от 3 седмици започнах да тичам сутрин на гладно 4-5 пъти в седмицата 7-8 км за времето от 45-50 минути (бягане-ходене), пия йохимбин + л - карнитин, като добавки. Калориите, които приемам на ден са не повече от 1300, закуската ми включва 2-3 варени/бъркани/омлет яйца, суроватъчен протеин след бягането преди закуската, обяда и вечерята ми са разнообразни, като , пил.филе, печена риба, боб, леща, мусака, общо взето готвено, но с изчислени грамажи и калории. Междинната ми закуска следобед е ябълка или банан с 50-60 гр скир, вечер 1-2 часа преди лягане 100 гр обезмаслена извара и чаена лъжица фъстъчено масло ( не всяка вечер маслото). От миналия понеделник 28.04 започнах да се меря 64 кг, талия 81.5 см, ханш 96 см ( прочетох в интернет как е правилно да се мерят). Този понеделник 04.05 мерките ми бяха следните : 63 кг ( не съм сигурен дали кантара ми мери правилно ), талия 78 см, ханш 94см. Въпроса ми е, правилен ли ми е подхода от към калории на ден, тренировка и резултати и ако не, какво мога да променя? Благодаря
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.05.20
08:44
Може би си се залисал в писането и всъщност не става ясно какво целиш.
Ако дадеш малко повече конкретика по въпроса ще получиш по-адекватни отговори
05.05.20
09:05
До преди година и половина си тренирах в зала, имах добри резултати за мен, чувствах се добре,но спрях. За тази година и половина на килограми почти не мръднах, но мускулите постепенно се стопиха и започнах да напълнявам на корем и задни части. Целта ми е бягане докато отворят фитнесите и започна да тренирам там, изгаряне на колкото мога мазнини за този период. На 22 години съм
Мнението беше редактирано от Христо Минчев на 05.05.20 09:30.
казано от Христо Минчев на 05.05.20, 09:05:
започнах да напълнявам на корем и задни части. Целта ми е бягане докато отворят фитнесите и започна да тренирам там, изгаряне на колкото мога мазнини за този период. На 22 години съм
Да, явно си доста напълнял в задните части. Щом на 64 кг тегло имаш обиколка в ханша 96 см. Не си написал колко си висок. Ако си над 170, 64 кг е малко, при това с доста мазнини. А гръдната обиколка колко е? С бягането ще стопиш доста мазно.
06.05.20
12:41
Гръдната ми обиколка е 88 см, висок съм 165 см
казано от Христо Минчев на 06.05.20, 12:41:
Гръдната ми обиколка е 88 см, висок съм 165 см
На този ръст имаш сравнително добро тегло. Добър напредък е, за което питаше в темата. Изглежда имаш по-развита долна част на тялото. За в бъдеще трябва усилено да тренираш гърба и раменете. За да станат по-широки. Гръдната обиколка също да стане поне 100 см. Когато започнат фитнесите можеш да правиш упражнения за гръб и рамене, а през това време освен бягане можеш да опиташ набирания на лост и други упражнения. Или като Ангел да опиташ домашни тренировки със специалните ластици. Прави си периодично измервания и сравнявай резултатите. Засега вървиш добре.
06.05.20
14:24
Благодаря, пуснах нова тема, защото не знам дали беше удачно тук да питам, защото след всеки отговор идва друг въпрос ..
Мнението беше редактирано от Христо Минчев на 06.05.20 14:37.
За да гориш мазнини, без да стопиш мускулите е добре, преди тренировката на гладно да вземеш нещо. Или аминокиселини или протеин (но не и гейнър с въглехидрати). Или пък да изядеш 3-4 белтъка от яйца, жълтъците след тренировката. И така ще имаш количество протеин, което ще ограничи стопяването на мускулите. Ще изчистиш мазнините, а може дори и да натрупаш още малко мускулна маса. А иначе за тренировките и кардиото, кое след кое да бъде е добре да пишат по-опитните от сайта.
За максимално чистене се изисква преди физическо натоварване да бъдеш във въглехидратен дефицит. Да не си ял поне 2-3 часа храни с въглехидрати. И тогава метаболизма се променя и ориентира към горенето на мазнините за енергия. Но когато има въглехидрати, те дават много по-лесно и бързо енергия и тялото разгражда първо тях. И не пипа мазнините, докато не изгорят въглехидратите в някаква степен.
Мнението беше редактирано от Миро на 06.05.20 14:54.
25.05.20
14:18
Здравей и от мен! Първо, каква е причината да си на такива калории? Второ, защо си избрал тичането? Чрез отделяне на пот не означава, че гориш мазнини. Сега когато залите са отворени, без проблем (стига да имаш време и желание) можеш да правиш по 3-4 тренировки седмично, също и да вкараш разходки, крачките не са натоварващи за централната ни нервна система, както високо интензивното кардио (тичане), което дори може да попречи на нашето възстановяване. Препоръчвам ти да започнеш с леко натоварване, като поддържаш тези килограми, и разбира се си учеличи калорийният прием!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече