02.09.20
21:02
Привет. В процес на оборудване на домашен фитнес съм, имам колебание относно тежестите които да си закупя. Трябва ми лост Ф50, както и стотина кг. дискове. В нета се продават различни неща, и не мога да се ориентирам какво точно да купя, като се има предвид че и бюджета не е безграничен.
По отношение на лоста, намирам различни предложения, на цени между 200 и 500 лв., и честно казано не съм сигурен за преимуществата на по-скъпите.
Ако сравним тези двата например –
и лост 1 и лост 2
се вижда, че размерът и теглото им са едни и същи, и двата имат лагери. Дали за домашна употреба, като се има предвид, че в моя случай, надали някога ще сложа повече от 120-130 кг. на лоста за което и да е движение, е оправдана покупката на по-скъпия?
Другата ми чуденка е за дисковете. И там има различни оферти, а днес попаднах на ето тези - тежести. Цената ме устройва, харесва ми че всички са с еднакъв диаметър, не знам като качество как са...
Мислех да поръчвам от strenghtshop.de, обаче нямат налично всичко което ми трябва.
Ще съм благодарен за всеки съвет и насока!
Поздрави
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
03.09.20
09:43
Вземи втория, по-скъпия. Имат голяма разлика, както в цената, така и в качеството. Не си мисли, че като няма да сложиш повече от 130 кг това е без значение. Погледни и за запазен лост втора употреба. Понякога излизат доста добри такива.
Тези тежести е хубаво да ги видиш на живо, защото много от гумените дискове миришат гадно, направени са некачествено и лесно се трошат. Пак е опция да потърсиш втора употреба запазени от по-старите.
Иначе strenghtshop.de са много добър вариант, дори и да не си купуваш всичко от там.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.09.20 09:43.
Благодаря за съвета! Ще го последвам, и ще купя по-скъпия лост.
По отношение на дисковете, набелязал съм тези в strenghtshop.de., като се ръководя основно от външния вид :) Та следващият въпрос е - посочените дискове /предполагам са чугунени?/ имат ли недостатъци спрямо да речем тези, гумираните? Въпросът е принципен, не само за конкретно показаните.
Мнението беше редактирано от Борислав на 03.09.20 15:53.
03.09.20
16:09
Недостатък на чисто металните, такива без гумена обвивка, е, че са в пъти по-шумни. Едва ли ще успееш да ги повредиш при упротреба, освен ако изключим това, че може да се пообели боята тук-там. Но дрънчат, особено като са по няколко от всяка страна и лично мен това ме дразни. Пък вероятно ще дразни и съседите ти при всяко движение с щангата, най-вече при оставяне на земята :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.09.20 16:21.
Хубаво нещо е форума - това с дрънченето изобщо не го бях помислил :D Ще се хвърлям на тия гумените от последния ми пост, пък дано излязат читави. Отново благодаря за мнението!
Edit: Понеже в подобни теми се споменаваше Havos, като производител на стойки за клек и друго оборудване, да отбележа, че още няколко дена имат 20 % процента намаление на фитнес уредите. Лично аз бях решил да си правя power rack, но сега сериозно се замислих дали да си спестя приключението и да поръчам направо от там. Това го пиша, в случай че и някой друг е в моята ситуация.
Мнението беше редактирано от Борислав на 03.09.20 18:33.
За да приключа темата - това е оборудването което събрах. Напълно достатъчно ми е засега. Не можах да поръчам от strenghtshop.de, защото нямаха наличност (и все още нямат) от нещата, които бях избрал. Стойката за клек я прави приятел, излезе много здрава и стабилна, за скромната цена от около 160 лв. (стойността на материалите)
Цената е супер и стойката изглежда здрава. Ако дебелината на стоманата е поне 2 мм и профила е 5х5 см би трябвало да издържа без проблем около 250 кг. Изглежда ми малко широка, но от снимката не мога да преценя добре. Ако е по-широка ще се удрят леко дисковете в стойката при изкарване на щангата, което не е проблем. Да ти е честито оборудването!
Благодаря! Профилът е с размери 60х60х3,0. Иначе широчината е стандартна. Вече забравих какви размери му бях дал, но ги бях копирал от стойки на Rogue.
23.01.21
20:03
Те и 20х20 държат над 200кг, като отдолу има по още един профил.
Направи я тая стойка директно на клетка и отстрани добави успоредка. Инвестирай в още един лост, комплект пудовки, а след това си готов изцяло. Казваш, че гониш бюджет, но взимаш от скъпото и заради това давам такъв съвет. Ако целиш евтино - ще ти щракна какво имам вкъщи.
Към това вече можеш да добавяш няколко вида набирания, скрипци дори, отделно кутии за скачане и какви ли не още глупости, които не заемат място. Възможности много, зависи каква потребност имаш. И не си мисли, че няма да слагаш над 130кг, само защото е домашна зала 😀
25.03.21
22:52
казано от ‘satisfaction на 23.01.21, 20:03:
Направи я тая стойка директно на клетка и отстрани добави успоредка. Инвестирай в още един лост, комплект пудовки, а след това си готов изцяло. Казваш, че гониш бюджет, но взимаш от скъпото и заради това давам такъв съвет. Ако целиш евтино - ще ти щракна какво имам вкъщи.
Към това вече можеш да добавяш няколко вида набирания, скрипци дори, отделно кутии за скачане и какви ли не още глупости, които не заемат място. Възможности много, зависи каква потребност имаш. И не си мисли, че няма да слагаш над 130кг, само защото е домашна зала 😀
Ако може снимки на домашният ти фитне, защото и аз обмислям варианта за домашен фитнес. Поради ограничен бюджет съм се насочил към лост и тежести ф 30. Ако някой има идеи за дискове около 80кг., с изгодна цена/кг. -споделете. Имам крив лост и разглобяем дискове ф30 като начало.
25.03.21
22:52
казано от ‘satisfaction на 23.01.21, 20:03:
Ако може снимки на домашният ти фитне, защото и аз обмислям варианта за домашен фитнес. Поради ограничен бюджет съм се насочил към лост и тежести ф 30. Ако някой има идеи за дискове около 80кг., с изгодна цена/кг. -споделете. Имам крив лост и разглобяем дискове ф30 като начало.
Ф30 и 28(които се преработват с една пила за 5мин до Ф30) продава и сега един младеж от Пловдив в ОЛХа по 3 кинта.
А по отношение дом.фитнес доооста си промених мнението,от как имам пудовки.
След първата вълна,когато заключиха фитнесите,само кляках,тласках и размятах пудовките и резултата като се върнах във фитнеса беше ,че повечето движения ми бяха се запазили като килограми..,че и нагоре.
Та с две,три пудовки може да се правят чудеса от смазване на цялото тяло...като и дишането ще си подобриш))),
Мнението беше редактирано от nervak на 26.03.21 09:16.
26.03.21
10:39
казано от nervak на 26.03.21, 09:09:
Та с две,три пудовки може да се правят чудеса от смазване на цялото тяло...като и дишането ще си подобриш))),
С пудовките първо трябва да хванеш техниката, после да знаеш кое, как и колко да напъваш, а и да не пропускаме, че с тях не можеш да се напомпиш и издуеш в тренировката...:D
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече