Процент телесни мазнини

Здравейте,
Имам запитване за процента на телесни мазнини, колко е нормално да бъде здравословно?
В момента телесните ми мазнини са 14.6% и се притеснявам, защото съм доста слаба. Може ли да ми препоръчате някаква хранителна добавка с която да кача килограми по-лесно тъй като нямам много апетит.

Благодаря!

23.01.21
09:32

14% са телесни мазнини ако си активен състезател... или анорексичка.
Как ги измери тези проценти?
От друга страна,Ако почнеш някакви тренировки от този процент пък ще направиш повече от прилична спортна форма.

Мнението беше редактирано от nervak на 23.01.21 09:41.

Не съм атлет, за сега не съм и анорексичка 😁, но не знам дали не отиват на там нещата. На 26 години съм, висока 157см и в момента съм 40.5кг. Не знам защо, но изгубих апетит от около два месеца, никога не съм спазвала диети, дори напротив винаги съм имала апетит нормално съм около 47кг. Направих си изследвания, добре са, също така и за анемия, но не, всичко е наред. Не знам дали се дължи на нерви, безпокойство, но се притеснявам. Опитвам се да ям, но на сила и храната не ми е вкусна както преди. За това потърсих и някакви хранителна добавка с която по-лесно да кача килограми, но определено не искам да качвам само мазнини, тренирам средно два-три пъти седмично, но не силово. Надявам се да ми дадете съвет как да не се превърна в жив скелет!

Благодаря!

Мнението беше редактирано от Ивет Илиева на 24.01.21 02:33.

Относно това как съм ги измерила със Смарт кантар, не знам колко е истина на него си следя нивата на мазнини и знам, само че преди 3-4 месеца процента на мазнини ми беше 19,4% . Ето как изглежда.

24.01.21
03:18

Ивет, нещата са сериозни и не виждам как може да се притесняваш,дали ще качиш само мазнини?!?!
Храниш ли се с питателна храна?
Или с някакви измислени модерни салати и пр. ?!
Бъди честна!

Иначе,си вземи някакъв хубав гейнър,но без качествена храна, няма смисъл!
Също така ,едни храносмилателни ензими ( от аптека ! ) , може да помогнат доста.

Ако нещата продължават да загрубяват, мисля че употребата на анаболи стероиди ще бъде оправдано и добро решение!
Те, всъщност  затова са измислени - да се лекуват хора с тях, точно с подобни проблеми!

24.01.21
10:21

Ивет, не споменаваш нищо в поста си какво е отключило загубата на апетит и тегло, но дали не се дължи на някакъв емоционален проблем ? Ако е така, имай предвид, че никакви хранителни добавки, гейнъри и други подобни няма да ти помогнат, тъй като те не въздействат върху отношенията ти с околните или липсата на такива. Решението е да се опиташ да се  справиш с емоциите си и тогава апетитът ти ще се върне, а теглото ти ще се нормализира и без хранителни добавки.

Ако нямаш апетит/гладуваш при хранене, каквото и да погълнеш организма ще е като попивателна гъба. Ако не те тревожи качването на мазнини гони калории.
Зависи колко точно нямаш апетит започни с глюкоза/фруктоза(захар, плодове, мед), шоколад(течен, твърд), овесени ядки, ядки(фъстъци, белен слънчоглед) ориз, зехтин добави и извара, по добре риба(скумрия) /пилешко.
Гейнер - извара, овесени трици, течен шоколад.
Можеш да поискаш и съвет от личната си лекарка не е нужно да е диетолог.
Ципрохептафин(Периактин) - задължително консултация с лекар!
И най-важното намери откъде идва липсата на апетит.

Мнението беше редактирано от Мирослав Атанасов на 25.02.21 14:58.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1