07.02.21
19:35
Здравейте имам следния въпрос. Понеже имам стара травма в кръста тя ескалира до смачкани и изтънени междупрешленни дискове. Въпросът ми е дали някой има подобен проблем и дали тренира и как се чувства. Ходих на невролог който ми каза да почивам и физиотерапии, болката спира но в момента в който започна някаква дейност не е задължително фитнес дори леко бягане имам болки. Дали ще ескалират нещата ако тренирам и съответно пазя кръста от всякакви тяги и упр които го товарят? Понеже отговорът на лекарят при въпрос мога ли да тренирам беше ами ще видим как ти подействат физиотерапиите.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
07.02.21
22:23
Имаш ясно становище и препоръки от лекар, но предпочиташ да се довериш на форум...
...правилно ли разбирам?
Аз съм със същия проблем. Дисковете ми са дотолкова изтънели, че прешлените се трият един в друг - артроза. Има специални упражнения, които са за гъвкавост в кръста и укрепване на псоаса. Ако ги правиш редовно, след 2-3 месеца псоаса ще поеме част от натоварването и болките ще намалеят и изчезнат. Но упражненията трябва да се правят постоянно, т.е. до живот. Спреш ли ги за повече от няколко месеца, старите болежки се връщат. И с напредването на годинките нещата не стават по-добри. Но на физиотерапията си ходи и питай кинезитерапевти за подходящи упражнения. В момента, в който почнат да ти намаляват болките може да тренираш дори клек и тяга. Но засега ги избягвай и въобще трябва да си доста внимателен с упражнения свързани с кръста. Ако някога си правил коремни преси - забрави ги изцяло и никога повече не прави. За корем - планк примерно.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече