07.02.21
19:35
Здравейте имам следния въпрос. Понеже имам стара травма в кръста тя ескалира до смачкани и изтънени междупрешленни дискове. Въпросът ми е дали някой има подобен проблем и дали тренира и как се чувства. Ходих на невролог който ми каза да почивам и физиотерапии, болката спира но в момента в който започна някаква дейност не е задължително фитнес дори леко бягане имам болки. Дали ще ескалират нещата ако тренирам и съответно пазя кръста от всякакви тяги и упр които го товарят? Понеже отговорът на лекарят при въпрос мога ли да тренирам беше ами ще видим как ти подействат физиотерапиите.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.02.21
22:23
Имаш ясно становище и препоръки от лекар, но предпочиташ да се довериш на форум...
...правилно ли разбирам?
Аз съм със същия проблем. Дисковете ми са дотолкова изтънели, че прешлените се трият един в друг - артроза. Има специални упражнения, които са за гъвкавост в кръста и укрепване на псоаса. Ако ги правиш редовно, след 2-3 месеца псоаса ще поеме част от натоварването и болките ще намалеят и изчезнат. Но упражненията трябва да се правят постоянно, т.е. до живот. Спреш ли ги за повече от няколко месеца, старите болежки се връщат. И с напредването на годинките нещата не стават по-добри. Но на физиотерапията си ходи и питай кинезитерапевти за подходящи упражнения. В момента, в който почнат да ти намаляват болките може да тренираш дори клек и тяга. Но засега ги избягвай и въобще трябва да си доста внимателен с упражнения свързани с кръста. Ако някога си правил коремни преси - забрави ги изцяло и никога повече не прави. За корем - планк примерно.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече