01.07.21
17:56
Здравейте,
Черпя информация от тук от малък, но за първи път пиша. :)
Започвал съм да тренирам няколко пъте, но по различни причини това не е продължавало повече от по няколко месеца. Сега се чувствам теоретически доста по подготвен и се надявам да успея да го превърна в начин на живот. Висок съм 183. Тренирам от месец, започнах от 59кг и вече съм 61. Тренирам 3 пъти седмично, 5х5 с базови упражнения и тежастите все още се качват лесно, освен клека. Клякам всеки ден (тренировъчен). На работа съм супер активен, да не кажа хипер. Работата ми се изразява главно в ходене, бягане и стълби. Изградил съм си мисля приличен хранителен режим и нямам проблем с апетита както очаквах от предишните си опити за покачване на маса, а и явно си набавям достатъчно калории щом кантара се движи нагоре.
И с извинение за дългия увод, да преминем към въпроса.
Мислех да не си копувам абсолютно никакви добавки, но в последствие реших да не си го причинявам отидох да си взема някакъв протеин. Излязох от магазина с 2. Взех си изолат, който пия според зависи и казеин който пиех вечер. Долу горе от както започнах да тренирам започнаха проблеми и с без това крехкия ми сън, за което не съм установил причината, но имам предположения като много приети калории, прозорец до главния път, жега (не живея в България) или стрес. В крайна сметка отидох пак до магазина и си взех zmax на purenutrision и ги пия както е по упътване, 2 часа след хранене 1 час преди сън. Въпроса е че спрях казеин защото на етикета видях че съдържа голяма доза калций, но продължавам да се будя нощем с разликата че вече ме мъчи и глад. Момчето от магазина каза че няма проблем да изпия таблетките и след 20-30 минути да си изпия казеиновия шейк, но реших да попитам и за вашето мнение, защото не мога да намеря информация за тази комбинация от добавки.
За сигналите до тук ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса с добавките или ако мислите че нещо друго куца. Нямам абции за бързи резултати, но пък и не искам да губя време и пари ако не си струва. Стига ми да знам, че вървя в правилната посока. Благодаря предварително!
Поздрави!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Данимир Богданов на 01.07.21, 17:56:
Здравейте,
...Висок съм 183. Тренирам от месец, започнах от 59кг и вече съм 61. Тренирам 3 пъти седмично, 5х5 с базови упражнения...
И с извинение за дългия увод, да преминем към въпроса.
Въпроса е че спрях казеин защото на етикета видях че съдържа голяма доза калций, но продължавам да се будя нощем с разликата че вече ме мъчи и глад. Момчето от магазина каза че няма проблем да изпия таблетките и след 20-30 минути да си изпия казеиновия шейк, но реших да попитам и за вашето мнение, защото не мога да намеря информация за тази комбинация от добавки.За сигналите до тук ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса с добавките или ако мислите че нещо друго куца. Нямам абции за бързи резултати, но пък и не искам да губя време и пари ако не си струва. Стига ми да знам, че вървя в правилната посока. Благодаря предварително!
Поздрави!
Можеш сам да пресметнеш по таблици колко калций има в една доза казеин, да събереш с калция от таблетките и потърсиш инфо колко е дневната доза за калция.
Не искам да те разочаровам, но това, че си +2 кг още нищо не значи. Сега си качил 2 кила, утре може да свалиш 3-4 кг, Аз колко пъти съм прибавял и махал по 2 килограма. Не станеш ли 70, не може да си сигурен, че имаш някакъв прогрес за теглото си.
Днес може да имаш 61, а утре отново 55. :)
02.07.21
08:20
Добро утро!
Май пропуснах най важното. Въпроса не е в дозата калций, която превивашавам в пъти. В Zma няма калций. Проблема е, че не се препоръчва приема на zma заедно с храни или добавки съдържащи калций, защото пречи за усвояването на цинка. Та въпроса ми е достатъчно ли е примерно 30 минути интервал между хаповете и ще са се абсорбирали ли вече преди да си изпия шейка или трябва да изключа някоя от двете добавки.
Мнението беше редактирано от Данимир Богданов на 02.07.21 08:22.
казано от Данимир Богданов на 02.07.21, 08:20:
Добро утро!
Май пропуснах най важното. Въпроса не е в дозата калций, която превивашавам в пъти. В Zma няма калций. Проблема е, че не се препоръчва приема на zma заедно с храни или добавки съдържащи калций, защото пречи за усвояването на цинка. Та въпроса ми е достатъчно ли е примерно 30 минути интервал между хаповете и ще са се абсорбирали ли вече преди да си изпия шейка или трябва да изключа някоя от двете добавки.
Ами защо настояваш непременно на интервал от 30 минути? Да, може да попречи на усвояването. Може 30 минути да бъдат недостатъчни. Просто увеличи, вместо 30 минути на един-два часа.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече