21.03.22
13:54
Здравейте.Преди няколко дни си пуснах изследване на тестостерона и резултата излезе 16.38,като референтните стойности на лабораторията са от 8.64 до 29.Проблема е,че не се чувствам добре,като симптомите са ниско либидо,ниска енергия,трудна концентрация и като цяло демотивация.Решил съм утре да се направя изследване на свободния тестостерон,пролактина и SHBG.Говорих с личния си лекар като за него стойностите са добре,но за мен има проблем.На 26 години съм .Въпроса ми е достатъчно ли е да изследвам само тези 3 хормона или трябва пълен хормонален пакет ?Приемам всякакви препоръки и съвети..
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Georgi Kostadinov на 21.03.22, 13:54:
Здравейте.Преди няколко дни си пуснах изследване на тестостерона и резултата излезе 16.38,като референтните стойности на лабораторията са от 8.64 до 29.Проблема е,че не се чувствам добре,като симптомите са ниско либидо,ниска енергия,трудна концентрация и като цяло демотивация.Решил съм утре да се направя изследване на свободния тестостерон,пролактина и SHBG.Говорих с личния си лекар като за него стойностите са добре,но за мен има проблем.На 26 години съм .Въпроса ми е достатъчно ли е да изследвам само тези 3 хормона или трябва пълен хормонален пакет ?Приемам всякакви препоръки и съвети..
И ти сам се диагностицира че това ти е проблем от тестостерона ли ? Ти защо питаш след като сам си се диагностицирал ?
Тук за тези проблеми е много по важно какво правиш в ежедневието, как се храниш, как спиш, как се натоварваш, какво е психическото натоварване също.
Тялото не е мотор, да наливаш гориво и да караш.
21.03.22
14:58
Не съм се диагностицирал, затова ще си правя изследвания.Сънят и храненето ми са ок.Стрес нямам в ежедневието си.Не намирам стойностите на тестостерона за добри,защото съм на 26,дефакто трябва да съм в горната граница.Като прибавя и симптомите си не мисля,че греша.Мерси за мнението все пак..
21.03.22
15:10
казано от Georgi Kostadinov на 21.03.22, 14:58:
Не намирам стойностите на тестостерона за добри,защото съм на 26,дефакто трябва да съм в горната граница.
Дефакто грешиш. Щом си около средата на реферетните стойности, значи всичко ти енормално.
Като прибавя и симптомите си не мисля,че греша.
Сипмтомите може да са и от друго...И най-вероятно са. Естрадиол си пусни, както 25-ОН-холокалциферол.
21.03.22
15:16
Утре ги пускам.Не мисля,че съм дефицитен на витамин Д3,защото от началото на зимата пия по 2-3000 единици с храна,но все пак ще го проверя.
22.03.22
15:10
Излязоха резултатите и естрадиола е над нормата,а пролактина е нисък. Свободния тестостерон и Shbg ще излязат след 5 дни. Също така и тестостерона се е покачил до 23. Възнамерявам утре пак да ходя до личния лекар за направление за ендокринолог.Какво ви е мнението по въпроса?
22.03.22
15:28
Сънят и храненето ми са ок.Стрес нямам в ежедневието си.
Каква е формулата? Да не живееш в някое швейцарско село?
22.03.22
15:37
Не се чувствам стресиран, дори да има епизоди на стрес те са кратки и не мисля, че там се корени проблема.
Какъв процент мазнини имаш?
Колко е кръвната захар?
Проблем с черен дроб?
Физическа активност?
Прием на анаболни стероиди?
Прием на други лекарства?
Прекомерна употреба на алкохол?
И още,и още...
Темата е доста обширна, затова започвай по метода на изключването и ще стигнеш до проблема.
22.03.22
17:00
Процента мазнини мисля,че е в нормата.173 съм на 73 килограма.Алкохол не пия.Цигари пуша.Стероиди не съм вземал.Пия антидепресант,който от четвъртък намалявам.Говорил съм с психиатъра си на тема ефекта от антидепресанта върху хормоните и отговора му беше,че не влияе на тестостерона,но явно там е проблема.Какво мислите ?
казано от Georgi Kostadinov на 21.03.22, 13:54:
Говорих с личния си лекар като за него стойностите са добре,но за мен има проблем
казано от Georgi Kostadinov на 22.03.22, 17:00:
отговора му беше,че не влияе на тестостерона,но явно там е проблема
Питаш двама специалисти, но не си съгласен с тях и искаш мнения от непознати в интернет, само на мен ли ми е странно това?
Мнението беше редактирано от Ivan на 22.03.22 18:01.
22.03.22
19:42
Кое му е странното ? Не се чувствам добре,как да се съглася със мнението на личния лекар ?Питам тук,защото знам,че има хора,които са по-навътре с нещата и могат да ме насочат към решаване на проблема..
Щом приемаш антидепресант и ходиш при лекари, значи имаш някакъв проблем, за който не споделяш. С него най- вероятно са свързани и симптомите, описани в първия пост. Ако успееш да решиш този проблем и те ще изчезнат.Тестостеронът ти е в норма и не е повод за безпокойство.
22.03.22
21:44
Проблема е обсесивно разтройство, което е овладяно и симптоми като тревожност и депресия нямам.Нямам никаква енергия, демотивиран съм, либидото ми е много ниско и съм раздразнителен на моменти. Част от симптомите отдавам на лекарството, което от четвъртък ще приемам в по малка доза,но все пак високия естрадиол има някаква роля в цялата работа.Утре ще говоря с джипито за тези стойности на естрадиола, за тестостерона съм ок вече, там проблем няма.
казано от Georgi Kostadinov на 22.03.22, 21:44:
Проблема е обсесивно разтройство, което е овладяно и симптоми като тревожност и депресия нямам.Нямам никаква енергия, демотивиран съм, либидото ми е много ниско и съм раздразнителен на моменти. Част от симптомите отдавам на лекарството, което от четвъртък ще приемам в по малка доза,но все пак високия естрадиол има някаква роля в цялата работа.Утре ще говоря с джипито за тези стойности на естрадиола, за тестостерона съм ок вече, там проблем няма.
Аз като не се чувствам добре правя бегом 5 километра. След това вадя чифт пудовки и почвам докато изчезнат всички гореописани от теб симптоми . Когато свърша единственното което чувствам е нужадата да ям и спя .
23.03.22
08:04
Аз като не се чувствам добре пия едно уиски, ако все още не се чувствам добре пия второ и така докато се почувствам добре или уискито не свърши .?
23.03.22
08:20
Защо, въобще, трябва да не се чувствам добре? Каква полза носи и с нещо помага ли? Светнете ме, ако пропускам нещо. Събудил съм се сутринта, а не е код 187 - прекрасно - значи всичко е точно - достатъчна предпоставка да продължаваш с hustle-а и grind-a. Вече пия само при някоя голяма сделка т.е при хубави поводи.
казано от Христо на 23.03.22, 07:18:
Когато свърша единственното което чувствам е нужадата да ям и спя .
А третото го прави преди да си ял. Поздрави
Мнението беше редактирано от Ivan_ на 23.03.22 09:23.
казано от Brown Bomber на 23.03.22, 08:04:
Аз като не се чувствам добре пия едно уиски, ако все още не се чувствам добре пия второ и така докато се почувствам добре или уискито не свърши .?
И аз така правя но си казах че все пак форума е за спорт и реших да не се разкривам ;-)
23.03.22
10:40
казано от Georgi Kostadinov на 22.03.22, 21:44:
Проблема е обсесивно разтройство, което е овладяно и симптоми като тревожност и депресия нямам.Нямам никаква енергия, демотивиран съм, либидото ми е много ниско и съм раздразнителен на моменти. Част от симптомите отдавам на лекарството, което от четвъртък ще приемам в по малка доза,но все пак високия естрадиол има някаква роля в цялата работа.
Лекарстват, които се предписват при такива разстройства имат точно такива странични ефекти и обикновено те не са дозозависими.
Колкото до естрадиола, там не се гледа колко е висок, а какво му е съотношението с общия тестостерон, това е водещия показател.
23.03.22
17:11
От днес започнах да тренирам,имам мазнина в коремната област,която ще се опитам да редуцирам.Алкохол няма да пипам в близко бъдеще.Относно лекарствата,утре имам среща с доктора и ще решим какво да предприемем.Не съм на голяма доза,така че се надявам при намаляването и да намалят симптомите поне малко.Като билки и добавки какво бихте ми препоръчали ? Мака има ли смисъл да вземам ? В интернет пише,че намалява естрогена при мъжете.Четох,че и зеления чай помагал,така че пия и от него вече.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече