Какво мислите за регулируемите дъмбели ?

11.03.23
01:19

Привет,
има ли някой който ползва регулируемите дъмбели. В момента аз съм със 4 * 20кг дъмбели със сменяеми тежести и сами се досещате, че става едно лудо въртене на тежести при тренировка.
Замислям се от известно време за тези които са регулируеми.
Споделете мнение и наблюдение. Конкретно този ми хваща окото като цена дизайн, но не откривам нищо за марката:
https://www.emag.bg/reguliruem-dymbel-progressive-25-kg-gnt-1-25/pd/DM8BZPMBM/

Благодаря

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

29.05.23
11:43

Темата за подобен тип уред за упражнение е доста противоречива.
Съществуват няколко фирми, който произвеждат подобен тип спортно оборудване. Като цените им варират от няколко стотин до хиляда лева, в зависимост на какъв местен джамбазин може да попаднеш. Замислял съм се много кратно дали си заслужава да бъдат купувани и отговора ми е съобразен от опита който имам през годините.
Посещавал съм много фитнес зали, гледал съм ревюта, снимки, реклами, видео филми на зали и до сега никъде не съм видял такъв дъмбел да присъства сред оборудването на залите.
Самото ревю в Емаг дава отговор, че продукта е боклук, а защо е така, то си е ясно, като се мине по реда на логиката.
Доста са неудобни и т.н.
Най-доброто решение е, да си купите няколко комплекта дъмбели със сменяеми дискове и си решавате проблема, като имате сигурност и качество за десетки години напред.
Десетки години съм тренирал с един комплект дъмбели, със сменяеми дискове, след кратко прекъсване на тренировките - отново започвах. Като вас бях пред делимата дали да не купя два дъмбела от този тип, но след няколко сметки и претегляне на положителните и отрицателните страни, реших, че най удачния вариант е да вложа пари в няколко комплекта дъмбели със сменяеми дискове. Купих си на старо фиксирани гири от 3 до 10 килограма на по 1 лев кг.. След това пет комплекта дъмбели със сменяеми дискове - намерих два комплекта нови за по 104 лева на чифт, след това попаднах на момче което продаваше втора ръка - почти нови за по 3 лв на килограм, купих си и дискове от 5 кг. пак на 3 лева кг. и нещата се получиха. Така имам над 250 килограма дъмбели с дискове, от 3 до 10 кг. в гири, и дъмбели от 2х14, 2х18, 2х22, 2х25, 2х28 и още дискове с който през два-три месеца увеличавам равномерно теглото на тежките дъмбели.
Работата е да успеете да намерите дискове и дъмбели на добра цена, а в интернет има много обяви и всеки ден излизат все по-нови.
Съвета ми е, ако тренирате редовно и мислите в бъдеще да тренирате, купете си дъмбели с сменяеми дискове, а тези модерните гири, на който падат плочките, имат изместен център на тежестта и още един куп проблеми - да си ползват местните търговци, продаващи ги с по 100% надценка.

Мнението беше редактирано от Милен Петров на 29.05.23 11:46.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1