07.09.05
09:46
Ами значи аз си ям меса , ориз това онова...обаче много обичам соя :) и в таблицата даже гледам бая белтъчини има - та въпроса ми е има ли проблем ако ям повечко соя (не за сметка на меса разбира се)
(искам да кача килца)
07.09.05
19:38
Има толкова много теми изписани за тая соя. Ами като я обичаш си я яж но имай предвид че тя не е толкова качествен белтък като месото :wink:
[quote author=“Sourcemag”]Има толкова много теми изписани за тая соя. Ами като я обичаш си я яж но имай предвид че тя не е толкова качествен белтък като месото :wink:
Точно толкова качествен си е - проблема е в бързината на усвояването и във фитоестрогените които съдържа.
07.09.05
20:37
оф незнам....аз 6те продължа да си маам меса и соя пък незнам :)
07.09.05
21:06
Соята не е полезна в големи количества, а да не говорим, че и като източник на протеини не струва.
07.09.05
22:00
хмммм...ами знам че доста сте изписали за тая соя , но така и не се стига до категоричен отговор - има ли файда от нея или не....
биологична стоиност
1.яица
2.краве мляко
3.риба
4.месо
5.соя
6.картофи
7.смена
..
10.орис
....
07.09.05
22:27
Абе не видиш ли кокал на месото - щеш не щеш си хапваш соя !
Вземи си протеин на прах ,ако са ти проблем парите за ядене
суроватъчен !
въгрехидратите поне са евтини ;)
07.09.05
22:46
ами гледам напълно по естествен път .......мааааааааам месища ....гледам да не вземам дори протейн на прах.
Според мен така по естествен път е трудно да караш.Маай всякакъв протеин какъвто ти попадне на пътя: месо , соя , яйца че и суроватъчен на прах.
Колкото повече протеин толкова по-добре. :wink:
08.09.05
15:46
[quote author=“diksi”]
Абе не е хич хубаво да се прекалява с протеина!
Тялото усвоява само толкова протеин, от колкото има нужда. Приемането на повече не значи, че мускулите ще растат по - бързо ;) Аз лично не обичам соя, така или иначе, и не бих заменил с нея каквото и да е. И не е толкова качествен белтъка, колкото в месото.
[quote author=”Петко К”]И не е толкова качествен белтъка, колкото в месото.
Определено!
[quote author=”^MaD^”]биологична стоиност
1.яица
2.краве мляко
3.риба
4.месо
5.соя
6.картофи
7.сeмена
..
10.орис
....
08.09.05
17:30
[quote author=“kaloian.georgiev”][quote author=”Петко К”]И не е толкова качествен белтъка, колкото в месото.
Определено!
Биологичната стойност на белтъчините на соята и на месото е еднаква. Разликата им е 1%.
[quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]
Нямах предвид за протеина на прах.Имах предвид като цяло белтъци от храната и добавките.Иначе наистина не е добре да се прекалява с протеина на прах.
08.09.05
18:50
[quote author=“diksi”][quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]
Нямах предвид за протеина на прах.Имах предвид като цяло белтъци от храната и добавките.Иначе наистина не е добре да се прекалява с протеина на прах.
Абе със всякакъв протеин според мен над 3гр 3,5гр на кило дневно става доста тежко....
08.09.05
21:05
ами отново бая разногласия.... :|
[quote author=“G”]ами отново бая разногласия.... :|
е какви разногласия хубаво е да се яде по много белтъчини, а то тялото си освоява колкото са му нужни и тва е :)
08.09.05
22:11
[quote author=”^MaD^”][quote author=“G”]ами отново бая разногласия.... :|
е какви разногласия хубаво е да се яде по много белтъчини, а то тялото си освоява колкото са му нужни и тва е :)
Абе не е баш така. Хубаво е да се яде умерено. 2.2 на тегло са добре и колкото повече се пият, толкова повече се натоварва организма. Пък и да не говорим, че от повече организмът няма нужда, защото не може да ги усвои. Всичко прекалено е вредно :idea:
09.09.05
16:45
не е хубаво много белтъчини защото да сте чували за подагра ?!
[quote author=“JiVk0”]не е хубаво много белтъчини защото да сте чували за подагра ?!
не светни ни кво е тва :)