Въпросче относно соята

G

07.09.05
09:46

Ами значи аз си ям меса , ориз това онова...обаче много обичам соя :) и в таблицата даже гледам бая белтъчини има - та въпроса ми е има ли проблем ако ям повечко соя (не за сметка на меса разбира се)
(искам да кача килца)

SO

07.09.05
19:38

Има толкова много теми изписани за тая соя. Ами като я обичаш си я яж но имай предвид че тя не е толкова качествен белтък като месото  :wink:

07.09.05
20:13

[quote author=“Sourcemag”]Има толкова много теми изписани за тая соя. Ами като я обичаш си я яж но имай предвид че тя не е толкова качествен белтък като месото  :wink:

Точно толкова качествен си е - проблема е в бързината на усвояването и във фитоестрогените които съдържа.

G

07.09.05
20:37

оф незнам....аз 6те продължа да си маам меса и соя пък незнам :)

®N

07.09.05
21:06

Соята не е полезна в големи количества, а да не говорим, че и като източник на протеини не струва.

G

07.09.05
22:00

хмммм...ами знам че доста сте изписали за тая соя , но така и не се стига до категоричен отговор - има ли файда от нея или не....

07.09.05
22:15

биологична стоиност
1.яица
2.краве мляко
3.риба
4.месо
5.соя
6.картофи
7.смена
..
10.орис
....

PR

07.09.05
22:27

Абе не видиш ли кокал на месото - щеш не щеш си хапваш соя !
Вземи си протеин на прах ,ако са ти проблем парите за ядене
суроватъчен !
въгрехидратите поне са евтини ;)

G

07.09.05
22:46

ами гледам напълно по естествен път .......мааааааааам месища ....гледам да не вземам дори протейн на прах.

08.09.05
15:45

Според мен така по естествен път е трудно да караш.Маай всякакъв протеин какъвто ти попадне на пътя: месо , соя , яйца  че и суроватъчен на прах.
Колкото повече протеин толкова по-добре. :wink:

SP

08.09.05
15:46

[quote author=“diksi”]

Абе не е хич хубаво да се прекалява с протеина!

08.09.05
15:54

Тялото усвоява само толкова протеин, от колкото има нужда. Приемането на повече не значи, че мускулите ще растат по - бързо ;) Аз лично не обичам соя, така или иначе, и не бих заменил с нея каквото и да е. И не е толкова качествен белтъка, колкото в месото.

08.09.05
17:12

[quote author=”Петко К”]И не е толкова качествен белтъка, колкото в месото.

Определено!

08.09.05
17:23

[quote author=”^MaD^”]биологична стоиност
1.яица
2.краве мляко
3.риба
4.месо
5.соя
6.картофи
7.сeмена
..
10.орис
....

08.09.05
17:30

[quote author=“kaloian.georgiev”][quote author=”Петко К”]И не е толкова качествен белтъка, колкото в месото.

Определено!

Биологичната стойност на белтъчините на соята и на месото е еднаква. Разликата им е 1%.

08.09.05
17:41

А аминокиселинния профил?

08.09.05
17:44

[quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]

Нямах предвид за протеина на прах.Имах предвид като цяло белтъци от храната и добавките.Иначе наистина не е добре да се прекалява с протеина на прах.

SP

08.09.05
18:50

[quote author=“diksi”][quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]

Нямах предвид за протеина на прах.Имах предвид като цяло белтъци от храната и добавките.Иначе наистина не е добре да се прекалява с протеина на прах.

Абе със всякакъв протеин според мен над 3гр 3,5гр на кило дневно става доста тежко....

G

08.09.05
21:05

ами отново бая разногласия.... :|

08.09.05
21:29

[quote author=“G”]ами отново бая разногласия.... :|

е какви разногласия хубаво е да се яде по много белтъчини, а то тялото си освоява колкото са му нужни и тва е :)

®N

08.09.05
22:11

[quote author=”^MaD^”][quote author=“G”]ами отново бая разногласия.... :|

е какви разногласия хубаво е да се яде по много белтъчини, а то тялото си освоява колкото са му нужни и тва е :)

Абе не е баш така. Хубаво е да се яде умерено. 2.2 на тегло са добре и колкото повече се пият, толкова повече се натоварва организма. Пък и да не говорим, че от повече организмът няма нужда, защото не може да ги усвои. Всичко прекалено е вредно :idea:

JI

09.09.05
16:45

не е хубаво много белтъчини защото да сте чували за подагра ?!

09.09.05
17:00

[quote author=“JiVk0”]не е хубаво много белтъчини защото да сте чували за подагра ?!

не светни ни кво е тва :)

16.12.05
15:05

мисля ,4е вьпроса е колко от тази соя усвояваш :?: от кога бьлгарите ядат соя?ами ако не я разграждаме :?:
няма ли вав форума диетолог?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1