Овесени ядки !!!

Прескочи до:

14.09.05
09:43

Хора я даите няколко рецепти с овесени ядки и какви препоръчвате да са Финни или  едри(нефинни :wink: ) абе ще почвам програма за маса и нали трябва да вклиоча и овесени ядки много ще се радвам да кажете как ги хапвате вие !

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Sportex

14.09.05
12:21

Ами аз ги хапвах фини с мляко и бая какао и беше много вкусно. Без какаото не мога и 2 лъжици да хапна.

14.09.05
12:59

аз си взимам едри, варя ги и след това ги пасирам във шейкър кана с захар и банан (и вода ако се наложи). после ги пия.

14.09.05
13:43

Айде поне някой да се сети да го напише “ФИНИ”, щото така трябва!
/оффтопик

15.09.05
09:48

Абе точно тва е аз от тая захар се стархувам и затова вчера си сложих Фини в около 300мл. кисело мляко 2% около 70-80гр. овесени ядки не станаха лоши ядат се но не са и кои знае какво  :?  ! Сега ще почвам период на МАСА !

16.09.05
19:32

По-добре са обикновените, защото се усвояват по-бавно от финните. С кисело мляко са по-добри от колкото с прясно, но трябва да ги накиснеш поне 2-3 часа по рано да поомекнат. Ако добавиш и малко степче или друга разтворима напитка по твой вкус става много добро хапване (ягода или малина май най се връзват като вкус). Не е хубаво да им слагаш захар, защото се губи предимството им - бавно усвояващи се въглехидрати, а захарта ще ти покачи бързо нивото на инсулина.

17.09.05
09:16

Ами аз си купих и фини и не фини  но засега съм отворил фините и като ги сварша ще почна да ям от другите  :wink:  !!!

17.09.05
12:57

[quote author=“orome”] Не е хубаво да им слагаш захар, защото се губи предимството им - бавно усвояващи се въглехидрати, а захарта ще ти покачи бързо нивото на инсулина.

Абсолютно, освен това необработените имат повече фибри, което е доста ценен плюс.

18.09.05
12:04

Тва е хубаво щото вече ще ям необработени !!! Фините ги язодох днес !!!

15.11.05
15:20

Абе пичове кажете стават ли овесените ядки за некав шейк 8)

16.11.05
14:33

еми аз ги пасирам с банан и мед(захар) и стажа добре. като преди това съм ги сварил естествено.

16.11.05
16:39

Какво ще кажете за извара+овесени ядки? 8)

17.11.05
16:24

Абе аз сяка сутрин овсените ядки си ги ям в едно кисело мляко около 100гр. овсе и 1банан първо пасирам банан с киселото мляко после ги смесмвам и ги ям  преди тва пия малко суроватка !

17.11.05
19:39

Ами да ви кажа ял съм ги по всякакъв начин приготвени.Напоследък обаче като имам повече време си ги правя на палачинки и стават супер,даже по-вкусни от обикновените.Просто си смилаш овеса на брашно в няква машинка и му слагаш яйца ,кисело мляко,ванилия ако искаш ,като гледаш да го докараш на консистенция като кашата за обикновени палачинки.Пекат се на горещ тиган ,тефлоноф за предпочитане за да не ползваш мазнина.Супер са и с мед,и със сирене ,особено когато си в период за маса.Когато съм в период за релеф си ги ям сутрин,като не им слагам,мед,намалям жълтъците,и без мляко.по този начин са малко по постнички ама пак са много яки.Успех на всички!

20.11.05
17:26

Аз предпочитам вместо да ги варя меля и тн. да ги накисна в малко хладка вода за час два и после ги хапвам или с малко прясно мляко и мед или с плод, зависи какви калорий искате да получите ... захарта трява да изчезне от менюто ви независимо на какъв режим си :)

22.11.05
19:23

Аз ги ям Фини в мляко и с мед иначе без мед са ужасни а има и доста добри предложения който ще пробвам например това с палачинките!!!

DRECS

28.11.05
11:36

ми аз сам ги ял сякак даже и сурови направо от пакета с лайицата като сам на диета преди састезание ама наи ми харесват сърови с кисело мляко и мед ама финните сам много гадни ....  :wink:

28.11.05
19:58

Aз си ги бъркам с кисело мляко.Слагам им мед и стават много вкусни.Предпочитам увесените ядки със сушени плодове.

07.12.05
09:45

Аз пък напоследък вместо за закуска да ям овсесени ядки , зех да ям мюсли тва нали не е проблем  :-)  все пак и там има овес ама доста по малко и други ядки де !!!

protein

18.12.05
22:36

Ето и моита рецепта опитаите много вкусно става ( щом и майка ми започна да куса сутрин с мене  :lol:  )
Значи за да не ги варите просто кипнете 200 грама вода и полеите овесените ядки с нея след това изчакаите малко да попие разбъркаите и исипете излишната вода. Добавете кисело мляко и КОМФИТИУР - ягоди.малини,боровинки,праскови какъфто обичате 100% имате в мазето поне 1 буркан  :lol:  става много вкусно ! Успех! Дано съм бил полезен!

18.12.05
23:19

Абе а мед-а каж въглехидрат е ??

[quote author=“snaffy”]Абе а мед-а каж въглехидрат е ??

100 гр мед = 99 грама прости въглехидрати

29.12.05
18:36

Аз ги ям чисти. Заливам ги с чай, някакъв билков и след 5 минути като изстинат ги ям. Нищо не слагам друго. Преди ги ядях с мляко, мед и банани съм слагал, но сега не ми харесва. Много ми харесва вкуса като са само овесени ядки.
Ям повече фини, но и от другите хапвам.

26.01.06
08:53

:D Знаете ли много ми хареса тая рецепта с бнана много е яка!Задължително ще пробвам и тая с палачинките.Аз преди ги ядях с някакво мляко и с мед. :lol:

01.02.06
19:58

На коя фирма си купувате?Аз на фамилия Николов, и то наблягам на финните- целите ми се струва, че като ги сваря остават твърди?
Иначе овесени ядки+стафиди е супер

04.02.06
00:45

Аз зимам ‘’Мюсли’‘,според вас ше има ли ефект и в каква насока?

04.02.06
08:06

И мюслите стават, само че са по-калорични, заради ядките и плодовете. Овесените ядки най-добре не ги варете, че заминават много от полезните вещества в тях. Като се смесят с прясно или кисело мляко за около половин час, накисват се и омекват, стават за ядене.

05.02.06
09:59

аз пък почти всяка сутрин ям овесени ядки на ..айде няма да правя реклама .. ама нещо взе да ми писва... а ги ям със кисело мляко предимно и мед винаги..оставям ги 40-60 мин да седят и те попиват млякото абее става амаа... а и да ви питам за макароните защото да не пускам нова тема..таа макароните какво ще ми кажете за тях ..в хранителната таблица изглеждат доста добре  :) отвреме на време хапвам и макарони с мед като ми писне  :P

05.02.06
14:27

Моята рецепта не се различава много от другите изложени до тук:
прясно мляко (200 гр);
овесени ядки (70-80 гр);
2 лъжици мед, става добро на вкус...
Като ми писне сменям с макарони, млека...

06.02.06
00:36

А как е по добре с кисело или прясно мляко имам предвид и на вкус както и на ефект като закуска???

06.02.06
00:56

[quote author=“Don_Korleone”]А как е по добре с кисело или прясно мляко имам предвид и на вкус както и на ефект като закуска???

За най-добър ефект относно усвояването - с вода.
Иначе за вкус - както ти си го предпочиташ, пробвай.

08.02.06
20:46

[quote author=“Don_Korleone”]А как е по добре с кисело или прясно мляко имам предвид и на вкус както и на ефект като закуска???

ами ако трябва да избираш между кисело мляко и прясно мляко ..на вкус ти си преценяваш вероятно с прясно мляко е по добре но “на ефект” е по добре с кисело защтото съдържа бактерията как бе6е... :) и освен това няма лактоза ...абее по добре си е киселото :)

RE

18.02.06
11:26

и аз като Heavyweight ги ям като само ги накисна и после слагам мед .запазват се много повече полезни вещества отколкото като ги варите,а пак са си вкусни.

18.02.06
12:32

В почти пълна кофичка кисело мляко слагам овесените ядки...първо само 2-3 чаени лъжички(препълнени) и започвам да бъркам яко докато усетя че са “на дъното” на кофичката.След това повтарям операцията...пак слагам ядките и яко бъркане.Най накрая слагам и меда,слагам около една чаена лъжичка...и пак бъркам яко,че да не стане така само в началото да усещам меда :)
А иначе и с прясно мляко ги хапвам....слагам в една купа мляко и слагам ядките като разбърквам че да се навлажнят ядките хубаво и пъхам в микровълновата:)
поздрави mnh

26.02.06
17:40

Аз ги ям сутрин с прясно мляко, слагам ги в микровълновата за 2-3 мин. и са готови. След това разбърквам в тях към 20 г. сурватъчен протеин с вкус на шоколад и така ги ям...

01.03.06
21:17

Аз ги ям с 1 кофичка кисело мляко и ги оставям да поомекнат за 10-20 минути.
Само искам да ви попитам колко супени лъжици са 100грама и дали лъжиците да са с връх или до средата или и аз незнам.

Как, по колко време се варят?

10.04.06
21:08

Последно колко време и как е по-добре да стоят във вода или в кисело мляко?

10.04.06
22:09

[quote author=“spllldag”]Последно колко време и как е по-добре да стоят във вода или в кисело мляко?

ми нз ама аз си ги оставям цяла нощ във вода и да ти кажа сутрин са си супер(меки и вкусн) :wink:

11.04.06
01:34

Тия фини овесени ядки трябва ли да се варят или може да се яде направо?

DunevmotorSport

21.04.06
08:54

Гледай са те хората си ги варяат за да поумекнат пък друг е въпроса ако искаш ги яж твърди ако не ги вари а пък може и да ги оставиш да преседят  в кисело или прясно мляко.С  три думи:Ти си избираш

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1