Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Левронката на 20.06.24, 14:24:
.
ПС.......според мен повечето пишещи хора тук са се върнали назад както в силово, така и във визуално отношение, сравнено с преди 7-8 г. Ок, ще кажеш: “Да, ама те са имали периоди дето са били много яки и са изглеждали бая добре”. И какво от това, в момента са по-слаби :-)
Ц,в момента съм в една от най добрите си форми както визуално ,така и в силово отношение.
казано от nervak на 20.06.24, 14:56:
Ц,в момента съм в една от най добрите си форми както визуално ,така и в силово отношение.
Не съм казал всички. Радвам се за теб, щом съумяваш. За кофи със сигурност преди години нямах спомен да буташ с толкова колкото сега, но защо си мисля, че тягата ти бе около 220 по едно време, после нещо стана (май някаква контузия или болки бяха), килата на нея паднаха и се ядосваше бая време, че не можеш да се върнеш на същите тежести и т.н.
Още тренираше в една зала, дето някакви младежи се лиготеха и те дразнеха :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 20.06.24 15:10.
Е да, даже 230 бях издърпал...ама бях 92-4кг...и супер крив в изпълнението.
А сега съм 84кг.
казано от nervak на 20.06.24, 15:47:
Е да, даже 230 бях издърпал...ама бях 92-4кг...и супер крив в изпълнението.
А сега съм 84кг.
Значи сега даже може би си по-силен спрямо ЛТ. При 92 кг. ЛТ, 230 е точно 2.5 ЛТ. Гледам последно имаш 3х202, което е поне 210, даже калкулатора го дава на над 220, но ти сигурно няма да се съгласиш и ще кажеш, че няма да ги дръпнеш, но говоря приблизително. С две думи, сега си или на същото ниво или по-силен спрямо ЛТ на тягата.
21.06.2024 г.
Днес машини, защото имам болки в ръцете около лактите, предмишници и т.н. и ми бе почти невъзможно най-вече да обръщам и пресирам качествено с пудовки. Какъвто бе и плана уж, но усещах, че няма да стане още като ги хванах. А последния трен правих само хоризонтален лег и полулег в общо 6 серии по 6 репа за двете движения и 3 серии сгъване с дъмбели. Явно дори самото поддържане на по-тежка щанга (като за моите възможности) също вече ме удря на разни места. Та на машини в по до 1х15 по едно упражнение за гърди, гръб, рамене, ръце, крака и 1х21 за прасец. Все пак на финала направих с двойни гюлета обръщане и преса с 2х8 кг. х 5 повторения, 2х12 кг. х 5, 2х16 кг. х 3 и 2х20 кг. х 1. Снач с 16 ката по 5 на страна.
21.06.24
21:22
Отвсякъде прилича на епикондилит. Прави масажи с лед и магнезий, загрявай лактите с тънки ластици с много бройки сгъване и разгъване по няколко пъти на ден и не прави упражнения, които го провокират. Ще мине, но ще отнеме време. Ако намериш хубави неопренови налакътници ще облекчи болките докато тренираш, поне докато тежката фаза отшуми.
Това е от пудовките, гаранция, просто сухожилията и мускулите не са привикнали на натоварването.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 21.06.24 21:25.
казано от Brown Bomber на 21.06.24, 21:22:
Това е от пудовките, гаранция, просто сухожилията и мускулите не са привикнали на натоварването.
Знам ли. След тренове с тях нямах осезаеми ядове в последно време. Имах по предни тренировки с тях и всичко ок. Последната на 16.06 и на другия ден 17.06 но проблемо, но вечерта бяха лежанките, т.е. не почивах и от там ден след ден вече се усещаха болки. Дали защото не почивах, знам ли. Нямам проблем с ежедневни дейности, но просто не мога да правя определени упражнения с обичайните за мен тежести. Например при сгъване за бицепс не ме боли много, но най се усеща примерно ако си в стартова поза за раменна преса, т.е. със свити лакти и длани напред. Тогава на няколко места е драмата.
Ще отчета съветите👍
В самата става болки нямам. Ей с червените кръгчета са обикновено зоните във вътрешната и външната част.
Мнението беше редактирано от D_M на 21.06.24 22:13.
21.06.24
22:36
Да, точно епикондилит, от него не боли в ставите и е следствие от системни натоварвания, нетипични и с натрупване. Цял живот правиш лег и не те е хващало, но сега включваш и пудовки и комбинацията е бомба. Изобщо не е от възрастта или лошото възстановяване, ще се оправиш, но обикновено отнема доста време и често се обостря в дълъг период от време преди да отшуми напълно.
Преди доста време ти казах,че наблягаш много на пудовките,а изобщо не си готов за това....но ти ми разви теорията за леко и тн...
Ама нормално))),и на мен много хора са ми казвали разни неща...ма файда...Йок.
казано от nervak на 22.06.24, 14:16:
Преди доста време ти казах,че наблягаш много на пудовките,а изобщо не си готов за това....но ти ми разви теорията за леко и тн...
Ама нормално))),и на мен много хора са ми казвали разни неща...ма файда...Йок.
Е колко пък много. Те хората какви обеми правят и как тренират. Ама явно и това ми е в повече, ако се комбинира и с друго. Иначе в покой даже не го и мисля. Единствено при напрежение ме ограничава.
казано от nervak на 22.06.24, 16:03:
Ей на ...пак имаш обяснение.
Е така де-някъде съм пресолил манджата, т.е. съгласявам се с казаното.
Мнението беше редактирано от D_M на 22.06.24 16:30.
23.06.2024 г.
Клек ХБ-2х5х20, 5х40, 5х50, 2х60, 70, 80;
Гребане от земя-5х40, 5х60, 3х70, 5х90;
Полулег-10х20, 5х30, 40, 50, 70, 2х80.
Обобщение:
- без болки в ръцете по време на изпълненията;
- леко усетих гъзо при клека и ще трябва да изпускам въздуха при изправяне;
-на гребането леко прикляках, за да облекчавам някак кръста. Но се вижда че тръгвам да дърпам след като вече съм го приключил, т.е. не е подем от краката. Иначе с аванс поне за едно;
- нямам намерение да греба от земя, просто пробвах къде съм с оглед разговора с Илийката. Не искам да стоя толкова наведен за толкова време;
- полулега с аванс, но пусках до около 4-5 пръста до гърди. Не искам дискомфорт в раменете, какъвто понякога има с допир в гърдите, безмислено е.
Та днес общо взето базУвУ🤣
Слагам клип на гребането.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.06.24 16:16.
23.06.24
16:53
Кръста ти играе
казано от Alexander Krastev на 23.06.24, 16:53:
Кръста ти играе
Ами не съм го тренирал това. Я има, я не в 10-ина тренировки за 7-8 г. да съм гребал така. Просто исках да видя по този начин къде съм, т.е. от земя, торс успореден на пода, с допир в тялото и да се старая да не се лашкам много
Нормално е да има забележки.
казано от nervak на 23.06.24, 20:40:
Аз дърпам към гърдите.
Ами правех го по най-удобния начин от към биомеханика и най-вече усещане. Към гърдите не знам, много кълчене за раменете ми идва.
Не твърдя, че е с оптимална форма от към правилата за изпълнение. А както казах, не мисля често да го правя, повече си харесвам чики-рикенското, а и го намирам по-безопасно за мен. Уж.
Между другото и при двата варианта резерва за още бройки го усещам, че ще е май кажи речи един и същ. Просто защото при другото ходът може да е по-къс, но не оставяш щангата.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.06.24 21:08.
казано от nervak на 23.06.24, 22:20:
Като не оставяш щангата винаги е по лесно.
Не знам, не съм чак толкоз натрениран, че да правя такива заключения. Просто казвам, че като усещане за оставащи повторения го чувствах еднакво. Все тая, важното е да натискаме лоста при който и да е вариант.
25.06.2024 г.
Раменна преса прав-2х5х20, 5х30, 4х40, 1х50, 3х55;
Машина за гърди с плочки-15х41, 12х54, 2х12х63;
Разгъване за трицепс на машина с плочки-2х12х45;
Лег преса с различи позиции на краката (броя и кг. на станцията)-20х95.7, 15х115.7, 15х155.7, 12 и 15 х 195.7;
Повдигане за прасци с пудовка в ръка от 20 кг. и смяна на ръцете-общо 1х31.
На раменната най-много да бях изкарал още една бройка на 55 кг., но можеше и да не. Отдавна не бях правил прав. Навсякъде другаде с аванс.
Та днес само бутане, да мога утре нещо да подърпам дейба. Че следващите дни се не знае.
Не съм фен на северните монкидонци, но тиквешката лозова много ми е на сърце. Та днес ми е компаньон в мачовете.
Мнението беше редактирано от D_M на 25.06.24 21:15.
26.062024 г.
Вертикален скрипец широк надхват-12х45, 10х52, 2х12х59;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-10х52, 2х10х73;
Сгъване за бицепс с крив лост-2х10х25;
Сгъване за задно бедро легнал-12х23, 12х32;
Повдигане на крака от стенд-1х21.
С кратки почивки, по-скоростно и с постоянно напрежение в мускулите, т.е. нещо като 1-0-1-0.
Добавки: Трибестан.
ПротеЙна го аризах на синовете.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.06.24 19:36.
28.06.2024 г.
Лег-15х20, 10х40…...усетих, че нещо не го чувствам както искам и преминах на:
Полулег-8х40, 5х50, 2х10х60;
Раменна с дъмбели седнал, всичко в 1х10 с 2х15 кг., 2х20 кг. и 2х17.5 кг.;
Пушдаун на скрипец с /\ ръкохватка -12х54, 2х10х68;
Лег преса (броя и станцията)- 15х115.7, 10х155.7, 12 и 15х195.7;
Повдигане за прасец с по един диск от 20 кг. в ръце (докато ги разтоварвах от лег пресата, викам дай да джитна набързо)-2х15.
Без откази, някъде с доста аванс.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.06.24 14:35.
29.06.2024 г.
Тяга-2х5х40, 5х70, 3х90, 1х100;
Вертикално дърпане на машина с плочки-до 1х15х72;
Хоризонтално дърпане на машина с плочки с ТУХ-1х15х72;
Сгъване за бицепс на машина с плочки-15х27, 12х36;
Някаква пътека имитираща бутане на шейна ли, катерене на хълм ли-1мин.;
Гребна машина-500 м. за 2.35 мин., т.е. умерено и с някакъв бутон, който бе на 5 от общо 10 нива.
Без откази, с още останали МТ от 4-те работни серии за гръб на скрипците само преди дни.
Тягата ми е на ниво ученик от основното, хардгейнър, за което нямам обяснение. Ясно, глобалното обяснение е слабак. Не съм я тренирал скоро и т.н., но при гребане например под наклон за 4-5х90 или 10х80 или 15х70, където кръста е под постоянно напрежение и държи тая тежест без проблем много по-дълго и умората идва от ръцете, да не може/да няма сила да се разгъне за 100-110 кг. Точно така, на 100 се усещах, че около 3 бройки ще ми е предела, да не кажа и две. При това ЛТ и сланина повдигам краката от стенд без проблез за 20 репа. Та наведен мога да поддържам дадена тежест близка до моментния макс на тягата, коремните мускули уж не са толкоз зле, даже ок при това ЛТ и да нямам сила са дръпна. Очевидно слабостта е по в началото на движението, т.е. малко след отлепването от пода. По моя преценка някъде около 10-20 см. след него. Кое е слабото звено, та се получава този дисбаланс да можеш наведен да държиш 90-100 кг. без драми, а същевременно доста трудно да дърпаш на тяга 100-110 кг.
Мнението беше редактирано от D_M на 29.06.24 18:34.
казано от Гюлето на 29.06.24, 18:45:
Краката и гъза.
Явно сдуха е тотален, защото преди 3-4 г. си имах 8-10х100 румънска. И то без да съм напъвал с честота и т.н.
Ще трябва да я правя по-редовно, че това е очевиден показател за сериозен спад в цялостната сила на тялото.
Мнението беше редактирано от D_M на 29.06.24 20:00.
казано от nervak на 29.06.24, 20:58:
То ,тя няма особен принос към гъза.
Не съм спец какъв и що принос има, ама чета масово (даже и тук съм чел): ако не се състезавате нямало смисъл от тяга. Ок, може да има сходни движения вместо класическа тяга, но ако в способността си да повдигнете нещо от земята (както да клекнете и да се изправите и да избутате нещо) преодоляваната тежест е спаднала значително, в сравнение с преди, значи тялото е станало значително по-слабо в съответното основно човешко движение.
Имах предвид румънската,че няма принос към гъза.
Иначе що касае конвенционалната...по развит гърба ми не е бил,а друго за гръб практически не правя.
Е да бе...няма смисъл от тягата...и от клека също.
Мнението беше редактирано от nervak на 29.06.24 21:41.
казано от nervak на 29.06.24, 21:36:
Имах предвид румънската,че няма принос към гъза.
Иначе що касае конвенционалната...по развит гърба ми не е бил,а друго за гръб практически не правя.
Е да бе...няма смисъл от тягата...и от клека също.
Ще ги върна тези движения към редовно изпълнение. Не казвам, че ще напъвам много, по-скоро от типа свежо и сравнително тежко спрямо макса, но да ги има и около това да се въртят заниманията ми. Че все пак си имам накои притеснения. Просто днес се разочаровах от себе си и реално се сравних с 3-4 години назад. Кел файда, че ако се напъна ще разгъвам на скрипеца за трицепс с почти всички плочки 🤣 Тези неща няма да ме държат в кондиция в процеса на остаряването.
Има много неща в ежедневието, които показват пълен позор във формата, но ме е срам да ги споделям.
30.06.24
12:53
казано от Левронката на 29.06.24, 22:44:
а трицепс с почти всички плочки 🤣
Да, с две или повече ролки е така, но ако вместо ръкохватка ползваш въже и завърташ китките встрани и навън в края на движението, работната ти тежест ще падне на 30-40% от стака. При щангата където и както да я хванеш, все си тежи.
Като имаш притеснения не стигай до единици, а прави петици. В момента сигурно имаш максимална 5х80кг, а след месец ще имаш 5х100кг.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 30.06.24 12:58.
30.06.2024 г.
Клек ХБ-5х30, 5х35, 3х45, 3х50, 2х60, 2х65, 2х3х65, 3х2х65.
Ще видя как ще реагира тялото само с базови (кръст, гъз и т.н., което е основното, за да тренирам така), но мисля да изхвърля почти всичко излишно. Ще опитам и ако не ме удари някъде, продължавам. Т.е. съсредоточавам се върху основните естествени движения на тялото и по едно базово упражнение на тренировка от “голямата тройка” или близо до нея, с евентуално някое допълнително дърпане за горна част-набиране, гребане и евентуално кофи. Тотален минимализъм, за да не хвърлям безполезна енергия. Както казват някои американски тренери-обем боклуци.
По отношение на бутането искам да е едно единствено упражнение, което да напъна най-сериозно и почти се спрях на полулега. Още ще го обмисля, но се чувствам най-ок там последната година и като стабилност и като усещане. Въпроса е, че витаят разни мнения, да не се тренира в ниски, както пресата и лега. Но лично аз не усещам проблеми, по-осезаеми от преса и лег.
Общо взето клек с набиране, полулег с гребане (дъмбели или щанга), тяга с кофи, ако всичко е ок.
казано от Brown Bomber на 30.06.24, 12:53:
Като имаш притеснения не стигай до единици, а прави петици.
М/у другото на тяга и клек много по-лесно ми идва да тренирам с по-тежко в 2-ки и 3-ки, та даже и сингли, от колкото в тежки 5-ци. Та затова и днес така тръгнах. Например когато макса на клек ми бе около 100, много по-лесно правех 10х1х90 Емом или 8-10х2х80 отколкото 5х5х70. Което даже и не съм защото вече след 3х5 сдавах. При бутащите за горна ми се получава всякак.
И честит ни Патриарх. Да иляди и да бди чрез Бога над хилядолетната ни нация, чиито вибрации се простират и долавят в целия Млечен път. Ехххх😀
Мнението беше редактирано от D_M на 30.06.24 18:23.
30.06.24
19:39
Писах 5-ци понеже си културист по душа, но ако ти е трудно, в което не се съмнявам, прави каквото ти е лесно.😄
казано от Brown Bomber на 30.06.24, 19:39:
Писах 5-ци понеже си културист по душа, но ако ти е трудно, в което не се съмнявам, прави каквото ти е лесно.😄
Дейба и културизъма, до нищо не води т,ва. Хем го знам, хем......щот е по-лесно да сгъваш и разгъваш.
Одеве си седя и си мисля, всичкото това лег, полулег все са с някакви допълнително измислени добавки за помощ. Пък да легнеш, пък да седнеш и облегнеш, та така, та иначе. Имаше един американец Брукс Кубик, не знам чувал ли си го. Та той (и не само) застъпваше упражнения, при които си в естествена позиция, т.е. като цяло прав през цялото упражнение или в неговите части без допълнителни съоръжения. Т.е. раменна преса, клек, тяга, кофи, гребане, набиране и упражнения за хват-фермерски разходки и разни навивания.
казано от Левронката на 30.06.24, 17:59:
И честит ни Патриарх. Да иляди и да бди чрез Бога над хилядолетната ни нация, чиито вибрации се простират и долавят в целия Млечен път. Ехххх😀
Виж как се върти колелото- само век след комунистите, и демократите вече искат за забиват пирони в главите на “духовниците” :D :D
Да...ама руснаците се чувстват длъжни да дадат благословия на новия патриарх.
Кво прави тази Митрафинова там Деа???
Знам, че е трудно, защото вече сме взели някаква евроатлантическа ориентация /нямахме избор навремето по отношение на НАТО, защото врагове отвсякъде, които са членове, а Варшавския договор отиде в кенефа/, наясно сме, че в случая Русия направи погромите, но някак ако можем да не сме по-големи католици и от папата. Тази война все някога ще свърши и тези големите, където понастоящем го играят най-отвялените врагове на Русия и които най-много напъват и налагат санкции и какво ли не, накрая ще се разберат с голямата мечка и пак ще си се договорят за това или онова. Ние обаче какво ще правим?!? Ще започнат нашите да плачат в ЕС и пред тези зад океана: ама нали заради вас, нали вашата политика бе такава и ние я подкрепихме. И големите очаквано само ще повдигат рамене и ще отговарят: ами, ами!
Мнението беше редактирано от D_M на 01.07.24 14:43.
Какво точно трябва да правим с най-изостаналата във всяко едно отношение страна???
казано от Левронката на 01.07.24, 14:38:
Ние обаче какво ще правим?!? Ще започнат нашите да плачат в ЕС и пред тези зад океана: ама нали заради вас, нали вашата политика бе такава и ние я подкрепихме. И големите очаквано само ще повдигат рамене и ще отговарят: ами, ами!
Какво точно да правим? Ако се разберат да ни хвърлят обратно при тях сме обречени на немотия, тъпотия и нагайка. Ако пък останем в що-годе нормалният свят, единственото, което трябва да правим с руснаците е да им се смеем или да ги съжаляваме- според настроението..
казано от nervak на 01.07.24, 16:20:
Какво точно трябва да правим с най-изостаналата във всяко едно отношение страна???
Не съм съвсем съгласен с теб. Виж Северна Корея например и други страни малко по южно ... Но знаеш ли кое е най-тъжното. Е че тук се напълни с руснаци, които възхвалят вожда си. Това е най-тъжното нещо. Хем бранят вожда, хем са избягали в България и къде ли не. Да не говорим за дъщерите на вожда, много е хубаво, ама живеят по други места.
Значи каквито и да са тъпотиите на другите държава на сащ и тн .. не трябва да оправдаваме войната и малумието на един глупак и да ги сравняваме с тях.
П.С - да не се объркаш. Говоря по принцип понеже познавам руснаци тук, а не че не съм те разбрал теб, споделям същото мнение.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.07.24 21:02.
Кала, написаното от теб няма ама никаква връзка с казаното от Нервака. Той има предвид, че нямаме работа с Русия и едва ли ще имаме, тъй като няма какво да предложат. Поради това няма от какво да се притесняваме, че нас щяли да ни игнорират, пък със запада ще си продължат търговските и други взаимоотношения. Поне така го разбрах.
А ти къде отиде....руснаци в БГ, възхвала на вожда и т.н. Това е друга тема.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.07.24 21:27.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече