Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЕхеее... ебаси цените на тези пудовки, особено на състезателните!
Станали по 9-10лв/кг. ?! Що направо не ги обвържат с минималната заплата...
11.12.24
08:38
казано от Гюлето на 11.12.24, 08:31:
Ехеее... ебаси цените на тези пудовки, особено на състезателните!
Станали по 9-10лв/кг. ?! Що направо не ги обвържат с минималната заплата...
В началото на пандемията от Ковид взех състезателна 32ка за 140 лв. Месец по-късно трудно се намираха под 180-90, а още малко след това гонеха 240лв. Сега положението е майка плаче. :д
Дидо,погледни в магазините на Пулса.
Има преоценени ползвани пудовки на цени по 6лв/кг.
казано от MotoRRhead на 11.12.24, 08:38:
казано от Гюлето на 11.12.24, 08:31:
Ехеее... ебаси цените на тези пудовки, особено на състезателните!
Станали по 9-10лв/кг. ?! Що направо не ги обвържат с минималната заплата...В началото на пандемията от Ковид взех състезателна 32ка за 140 лв. Месец по-късно трудно се намираха под 180-90, а още малко след това гонеха 240лв. Сега положението е майка плаче. :д
И аз така...на 6лв/кг...само от 40ките малко ми се зави свят)))
Мнението беше редактирано от nervak на 11.12.24 09:22.
Скъпи са наистина, даже понякога уж на пръв поглед едни и същи, обаче като взема данните им и пак някои се разминават-височина между топката и дръжката, ширина на самата пудовка, дебелина на дръжката. Ето например тези са на пръв поглед една и съща форма, но едната я водят по-състезателна /синята/ :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 11.12.24 09:27.
Каквато и да вземаш с тази форма е добре....2см в дръжката не са от значение за нашите тренировки.
казано от nervak на 11.12.24, 09:26:
Каквато и да вземаш с тази форма е добре....2см в дръжката не са от значение за нашите тренировки.
На всички обяви където се предлагат и тая и оная, например черната 24-ка е 210 лв., а синята 270 лв.
Та наистина ще си казвам, че за нас е без значение:-)))))
Мани обявите,иди в магазина.
В понеделник един младеж си е взел за 120лв 20кг
казано от nervak на 11.12.24, 09:49:
Мани обявите,иди в магазина.
В понеделник един младеж си е взел за 120лв 20кг
Къде е това
казано от nervak на 11.12.24, 09:59:
Младост 4
Ама такива “състезателни”, като на снимката. Няма да е през седмицата, може би уикенда (стига да работят например в събота), но може и да отида да ги видя. Ще уточним точно къде допълнително, ако нещо реша.
Мнението беше редактирано от D_M на 11.12.24 10:09.
А ,до тогава я камилата, я камиларя.
Мнението беше редактирано от nervak на 11.12.24 10:09.
Сега си върнах дневника, май вече четири години, тъкмо след ковида като накупих гюлетата. Но аз ги събрах за два-три месеца мисля (след това взех и 12-ки и 16-ки:)) да бях взел още няколко комплекта с инвестиционна цел :D Надявам се, пак да мога да тренирам с тях скоро, че не ми се иска да се разделяме :)
Мнението беше редактирано от Splash на 11.12.24 11:52.
казано от Splash на 11.12.24, 11:52:
Надявам се, пак да мога да тренирам с тях скоро, че не ми се иска да се разделяме :)
Ами тренирай, какво ти пречи. Гледайки другите тежести на раменна, тяга и т.н. с които боравиш, явно не си контузен за пудовките, дори и за 32-ки, а ти имаш и по-леки.
казано от D_M на 11.12.24, 12:16:
Ами тренирай, какво ти пречи. Гледайки другите тежести на раменна, тяга и т.н. с които боравиш, явно не си контузен за пудовките, дори и за 32-ки, а ти имаш и по-леки.
Това, когато шефа каже.
Мисълта ми беше, че в момента не ги ползвам и мога да ти услужа с някое гюле да тренираш. Ся милиметрите на дръжките не съм ги мерил и не ги знам :D
Мнението беше редактирано от Splash на 11.12.24 14:47.
Дидо, това е голям жест! Възползвай се 🙂
Пудовките на Amila са хубави и по спомен са точно с милиметрите на състезателните.
Е, благодаря-няма нужда за сега, споко :-) То аз трябва да си измеря параметрите на 20-ката вкъщи, че си я взех като за състезателна и може да съм в заблуда, че тези са много по-различни и си заслужава операцията. Единственото е, че е хлъзгава дръжката и трябва или да мажа със сместта за катерене, която Нервака още преди време ми препоръча и купих от Декатлон или да ползвам ръкавици за нея..........което и правя. А пък 24-ката си е от ония, които с нарастването на тежестта нараства и дебелината на дръжката. А топката ѝ е по-малка от на 20-ката. Но с 24-ката не тренирам толкова много вкъщи и за сега ще съм си основно с 20. Че риска от изпускане с по-тежко нараства, а мебели около мен бол.
Иначе ето я (поне имам запазена снимка), то си е като на Амила май формата, т.е. с леко по-заоблени краища на дръжките, а не чак толкоз по-ъглови като на тия пудовки от снимките по-горе.
Дават ги за състезателни, а и по размери ги гледам, че са общо взето като другите. Особено синята горе на снимката. Тази моята е Размери: 20 х 28 х 20 см (ШхВхД)
Дължина (дръжката): 12 см
Диаметър (дръжка): 3,3 cm
Красива е, може и по параметри да е същата, но се хлъзга яко. В залата с голи ръце нямам проблеми, а същевременно не ми претъркват кожата. Явно на вид, параметри и здравина са я докарали, но не ми е практично без ръкавици. Но какво пък, не ми пречи и с тях.
ТУК
Мнението беше редактирано от D_M на 11.12.24 16:32.
Вярваш ли ми, че за целия ми стаж с гюлетата, верно не много голям, но през ум не ми е минавало да ги меря. Гледам там, ако мога да ги кача над главата и толкова :D
казано от Splash на 11.12.24, 16:34:
Вярваш ли ми, че за целия ми стаж с гюлетата, верно не много голям, но през ум не ми е минавало да ги меря. Гледам там, ако мога да ги кача над главата и толкова :D
За сантиметрите тук там ли имаш предвид, на кила ги мерих да видя разминаването и имаше някакви около 100 гр. по спомен.
Иначи някак психологическата настройка ми е да тренирам с уред по стандарта на гиревиците. Ако е с разминаване, еле пък сериозно, в главата ми стои постоянно, че нещо не е напълно завършено и не е както трябва.
11.12.24
19:17
Ако ти ги пренаредят или нахвърлят една върху друга сигурно ще получиш паник атака. 😄
Аз съм писал за мултиспорт. Като цяло това го има на малко места по света. Един посредник огъва ръцете на всички зали и окрупнява целия сектор. Всички плащат на мулти спорт :) на посредника :) .. Аз имах за малко една карта още 2018 май, дали не и по-рано и като видях как огъват ръцете на един приятел, който имаше зала, я изхвърлих веднага и си плащах на местата където ходя.
П.С—даже и предната година като ходих в една зала, бях единствения който плащаше кеш и за единични посещения ... Май такива няма вече :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.12.24 21:09.
То Флайса където ходя вече е техен. И вариантите са:
- Да плащам на поляците 70 лв. месечен абонамент за залата;
- Да плащам на поляците 60 лв. за карта Мултиспорт и пак да ходя в същата зала.
Другата зала, която е на същото разстояние е много по-малка и за 50 лв. месечно, но в моя часови диапазон е невъзможно почти да тренираш. Става уикенда. И е тотално несравнимо като уреди с Флайса. Ама и малката работи и с Мултиспорт.
То аз затова и преди почти 2 г. избягах от малката, защото в един момент стана ужас.
Опс, видяхте ли Карлос какво сътвори 💪 Злато за всяко движение, злато в двубоя, рекорд в изхвърлянето и рекорд в двубоя. Само не успя да си бие собствения в изтласкването.
Мнението беше редактирано от D_M на 11.12.24 21:26.
12.12.2024 г.
Раменна преса прав-10х20, 6х30, 3х40, 1х45, и след това 1х50, 5х2х50 в СС с гребане с лост (не от пода) 5х40, 5х5х70.
Сгъване с дъмбели-1х10 (2х12.5 кг.), 1х10 (2х15 кг.);
Тесен лег-1х12х50, 1х12х60.
Почивка след всяка СС-около мин. Много лесно, за пот и задъхване и дума не може да става. А пресата си тежеше поради известна умора в раменете и не до там налична сила, явно от пресите с гюлетата оня ден. СС я направих, защото бяха заебали 40 кг. щанга на съседната стойка, направих една 5-ца гребане с нея и после сложих още 30 кг. за другите СС. Далеч от усилието сравнимо с пресата, но така дойде.
Не знам защо, но ми е много по-приятно да правя хоризонтално дърпане при пресата и вертикално при лежанката. То няма и кой знае какво значение. Е, уж кръста повече се товари с двете движения в един трен, ама то е същото ако правиш и тяга с преса. Или клек с гребане. Все тая.
Мнението беше редактирано от D_M на 12.12.24 19:52.
14.12.2024 г.
Двойно обръщане и преса с гюлета 2х20 - 5х1;
Обръщане и преса с незабавна смяна на ръцете - с гюле 24 - 6х2 на страна и с гюле 28 - 1х1 на страна.
17.12.2024 г.
Лег-15х20, 12х40, 8х60, 2х6х70, 10х80;
Полулег-12х50, 10х60;
Вертикален скрипец с раменен V подхват-10х52, 10х59, 10х64;
Хоризонтален скрипец с раменен успореден хват-10х66;
Повдигане на дъмбели встрани (2х12 кг.)-1х12.
Нещо бях прецакал около единия лакът след пудовките преди 3 дни и доста ме болеше на следващия ден. Толкова, че трудно дори бих сгънал за бицепс с празен лост, защото доста ме болеше при извъртане на дланта навън още при изправена ръка. Поотмина уж, но да видим утре след днешното занимание.
Вчера ни бе служебния купон за празниците и ядох повече десерти. Но идеята е да държа фронта поне до Бъдни Вечер.
21.12.2024 г.
Преса за гърди на машина с плочки-15х36, 15х50, 10х59, 12х68;
Гребане на машина с плочки с ТУХ-15х59, 10х63, 10х77, 12х86;
Разгъване за трицепс на машина с плочки-15х36, 12х50;
Сгъване за бицепс на машина с плочки-15х32, 15х36;
Хак клек на машина (броя и станцията)-12х47.6, 12х67.6;
Повдигане за прасец на машина седнал (броя и станцията) -20х51.3.
След всичко хванах една пудовка 12 кг. за обръщане и преса, да видя как са лактите, особено левия след проблемите при трена на 12 декември. При спускането след второто и третото повторение задържането с тая бебешка тежест ми бе трудно, т.е. нищо чудно дори с 20-ка лакътя да подаде и гюлето да пропадне рязко надолу. Което е много интересно на фона на 10х80 лег предната тренировка без проблеми, която я направих след по-пресни болки от пудовките 2-3 дни преди това. Явно пресата макар бутащо си има своите доста различни специфики спрямо лега от гледна точка на механика, поддържащи мускули и т.н. Другото което е интересно, че уж на машини е по-леко, аз тая машина за гърди за 10х80 не знам дали ще я вдигна. Но пък и там разтягам повече и амплитудата е по-голяма, тъй като лактите потъват назад по-дълбоко та сигурно от това се заблуждавам.
Като цяло решението ми днес да съм на машини е правилно, с оглед все още наличните болки и слабост около лакътя.
Въртя се около едни и същи 118 кг. и така. Догодина живи и здрави по-сериозно. Просто много празнични дни ще се съберат, имаше купони, а да не пия и без никакви десерти баш сега.....трудно и няма смисъл. Просто ще гледам да не се оливам.
Мнението беше редактирано от D_M на 21.12.24 18:02.
22.12.24
00:02
казано от D_M на 21.12.24, 18:01:
Догодина живи и здрави по-сериозно. Просто много празнични дни ще се съберат, имаше купони, а да не пия и без никакви десерти баш сега.....трудно и няма смисъл. Просто ще гледам да не се оливам.
Спорес мен шансът догодина нещата да се променят клони към 0. 😄
казано от Brown Bomber на 22.12.24, 00:02:
Спорес мен шансът догодина нещата да се променят клони към 0. 😄
Аааа, още по-дебел също е промяна 🤣
23.12.2024 г.
Клек-5х2х70;
Лег-5х2х85;
Тяга-5х2х90.
Викам няколко трена само базУвУ, че около лакътя си ме боли, т.е. без сгъвания и разгъвания. При проба за преса, ако дланта е към мен когато изправя до горе боли и има слабост в ставата, но ако е като за преса с щанга и лег, няма драми.
Имам някои🤣 слабости тук там, с оглед съотношението килата на движенията, но това е положението.
Та днес трибой🙂
Добавки: реално всеки ден пия по таблетка Трибестан сутрин и вечер. Чат пат и таблетка Магнерич преди лягане
Желая весело посрещане на празниците на всички съфорумници.
Иначе ние си разменяме подаръците още на Бъдни вечер преди трапезата. Ей какво ми подариха децата. Сигурно са преценили, че това най-вляво ще ми е най-необходимо🤣
26.12.2024 г.
Полулег-2х8х65;
Флайс с кабели на скрипеца от долу нагоре-2х10;
Пак със същите кабели разтваряне нагоре и назад в СС с разтваряне встрани -1х10+4, 1х10+2;
Преса с дъмбели седнал (2х17.5 кг )-1х10;
Пушдаун с въже-4х6х50.
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА и довечера по план Магнезий.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.12.24 20:45.
28.12.2024 г.
Преса-до 10х42.5;
Тяга (с оставяне)-до 10х80;
Гребане с дъмбели-1х10, 1х5;
Латпулдаун с широк надхват-1х10;
Пътечка-1 км. с редуване-бавно и по-бързо с наклон.
Добавки: Трибестан.
Още си ме боли единия лакът при определени движения, та днес ползвах налакътници. Нямам идея помагат ли, но защо да стоят в гардероба, особено при нужда.
Последно на зала за годината, че и утре късно ще пътуваме. Живи и здрави, от 03-ти натам възобновявам.
29.12.2024 г.
Уж вчера за последно, още повече, че днес щях да припокрия отново рамена и лакти, но имах енергия и желание, на викам ще затворя седмицата с целия изпълнен план за основните движения.
Та:
Клек ХБ- до 12х62.5;
Лег-до 15х75.
На клека можех още, но рано сутринта пътувам, не както си мислех, че ще е късно днес и викам да потренирам, но и да не овапцам нещата.
Добавки: Трибестан, Ел-Карнитин, БЦАА.
Гледам снимки от залата на хотела, та може да заформя нещо в един от дните, т.е. преса и тяга, както е по план следващия трен.
Мнението беше редактирано от D_M на 29.12.24 20:45.
30.12.24
12:27
Давай, Тигре! 😃
30.12.24
12:54
Эалата иэглежда чудесно. Сутрин правиш по една мощна кръгова эа цялото тяло, па после си яж и си пий, ич да ти не е. 😄
Явно снимката е от друга зала🤣
Но има лежанки, смит, дъмбели до 45-50 кг., хамър машини, олимпийски лостове, вериги,колани, стойки за кофи и набирания, няма стойка за клек и раменна. Но с моите кила на тежестите реално всичко можеш да си правиш, примерно за клек да сложа лоста на смит куките. За раменна може и да си обръщам. За тяга не знам, че е някакъв мек под и има наблюдаващ служител. Може и за лост на смита да се разкрещи.
Но як трен можеш да си завъртиш.
01.01.2025 г.
Първо ЧН 2025 г., живи и здрави вие и вашите семейства, късмет и само хубави моменти.
Днес в хотелчето:
Преса-до 10х45;
Тяга-до 5х85;
Гребане с дъмбел-10х30 на ръка;
Латпулдаун с широк надхват-12х30, 15х55;
Чуково с дъмбели-1х12х12 на ръка;
Пушдаун с прав лост-1х15х32 (една макара).
Плана за днешното 3,3,3+++ на преса и тяга си е изпълнен. Дисковете бяха с по-малък диаметър, малко уморен и изцеден от Новогодишната нощ, та не напъвах много на тягата извън минималната бройка.
Иначе намерих начин:-)
ПС....като се замисля, то май това си му е и предназначението. За чий ще има куки и отвън, при положение, че механизма закача на вътрешните куки (които са и малко по-различни като форма). Явно да си служи и като стойка.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.01.25 13:16.
03.01.2025 г.
Лег-5 предходни серии и накрая 12х80.
Просто до днес по план трябваше да съм направил и клек. И понеже стойките бяха заети минах само с лежанка, клека утре. Тамън ще имам повод пак да ида на зала. Имах сили за 13х80 може би с наистина много супер зор и 14, но оставих защото все пак си бих предните бройки на тази тежест, т.е. 10х80. Пък и след тези празници, пътуване, пиене и недоспиване плюс днес на работа, съм доволен.
Иначе се бях опаковал за лега (снимката по-долу), като го правих и със стъпала върху дискове. Хванах и с длан до първите белязки за разлика от предния път със см. на страна по-тясно. Но май няма кой знае какво значение.
05.01.2024 г.
Раменна преса-до 9х47.5;
Разтваряне с дъмбели встрани (2х12 кг.)-3х10;
Шруг с дъмбели (2х32 кг.)-1х12;
Пушдаун с въже за трицепс-10х32, 2х10х36.
Влязох в 3-та седмица на 5/3/1, като при стартирането му заложих 85% тренировъчен макс. Поради това в началото +++ ще идва и на повече бройки, но с по-нисък ТМ за да имам аванс за напредък. Какъвто е и съвета на Уендлър, особено за по-възрастните. Може би и не трябва да напъвам всеки път чак толкоз, че на раменната и лега съм си почти или направо до отказа всеки път, а днес със сигурност. Просто понякога трябва да направя над минималната бройка.
Днес турих и колан за пресата.
Добавки: трибестан, ел-карнитин, БЦАА и по план преди лягане-магнерич.
07.01.2025 г.
Тяга-5х40, 5х50, 3х60, 5х70, 3х80, 5х90.
Латпулдаун на скрипец с широк надхват-10х35, 2х10х52;
Хоризонтална машина за гръб с плочки-10х52, 2х10х81.
При тягата нещо кръста ниско ме опъваше на почивките, т.е. ляво и дясно спрямо гръбнака. Та леко тегло, ама пак внимавах. То и не загрявах, а направо 10-ка с празен лост и газ. Още на излизане от залата и вече бях топ.
Добавки: Трибестан и БЦАА. Тоя Магнерич все не го пия и си остава само по план за преди лягане.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече