Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим15.02.2024 г.
Днес на обяд бях на РД, където пих два големи джина (вчера на 14-ти само 1 ракия и 1/2 чаша бяло вино), но въпреки това 2 часа по-късно отидох до залата, тъй като вече все едно не съм пил нищо. Тръгнах за загрявка да обърна и пресирам две пудовки с жалките по 8 кг. всяка, т.е. ембрионална тежест по тукашните разбирания 🤣 Но дори с тях около левия лакът си ме болеше и трудно задържах пудовката при свалянето й до гърдите. И болката си е болка, но някак не можех и да упражня сила. Просто ръката изпуска покрай болката. Нямам ама никакви драми по време на лега и пресите с щанга, макар на другия ден да си ме опъва, но при тест с гюлето, нещата реално са се влошили двойно. Може пък да е от опъването на ръцете от румънската и/или гребането, знам ли. Преди пак трудно задържах по същия начин, но се случваше с по-тежки пудовки. То даже с 20-ка и тренирах един ден въпреки болката, но я преодолях в хода на трена. Което значи, че напрежението по време на лега, пресите и може би дърпанията с щанга си оказва влияние, защото аз последните тренировки нищо друго не съм правил освен със свободни тежести и без изолации. Та ща не ща май трябва да дам поне седмица почивка от базовите, които даже ми бяха с подмаксимална тежест и без обем. Да видя ще има ли подобрение. И понеже и стойките днес заети, също и не кляках. Завъртях едно цяло тяло на машини с 2-4 предходни серии и после трудни до 1х12 и за прасец до 1х21. И два планка от по 30 сек. Ще видя как ще съм и след това занимание, че може и по-зле да е, макар идеята бе да дам уж почивка на балансиращите мускули, сухожилия и т.н. Но сега докато се тествам вкъщи и си въртя и опъвам ръката, не съм по ок от преди трена. Щото и сгъвах и поразгъвах с форма и упражнения, които по усещане уж не ме удрят.
Като тренирам с базови дори нискообемно и свежо гладът е още повече. Трудно удържам, гладен съм цял ден, което означава, че отслабването не върви добре. Не съм върнал килата де, но никакъв осезаем резултат от месец усилия и само малко кръшване. Явно спазването на плана трябва при мен да е 24/7 или направо 24/365. И фокуса основно да е върху храненето, а тренировките да са колкото мускулите да „виждат“, че ги използваш. Без някакви непременни цели за силова прогресия и т.н. Е, напъваш където можеш и когато можеш и толкоз.
Добавки: Трибестан,Магнерич, Ел Карнитин, БЦАА, Лагоза (пия я 2 пъти на ден от доста време, но не я описвам, макар да се води хранителна добавка)
Като стойките са заети има хакен,Хамър и бали още къф клек машини...отделно видовете бедрено сгъване и разгъване...прасец,машини за гъз...където лакътя не ти трябва.
казано от nervak на 15.02.25, 20:26:
Като стойките са заети има хакен,Хамър и бали още къф клек машини...отделно видовете бедрено сгъване и разгъване...прасец,машини за гъз...където лакътя не ти трябва.
Е правих Хакен, как да не. Нали описах цяло тяло. Хоризонтално бутане и дърпане, разтваряне за рамене, бицепс и трицепс, Хак клек, повдигане за прасец и планк.
И след машините на другия ден пак същото, та и по-зле. Сигурно е от изолациите, знам ли вече. Та заради това, а и кофтито време, днес си направих една верига вкъщи.
Гюле 20 кг.- 4х5 суинга на всеки 30 сек., т.е. общо 20. Кратка почивка и същото, но с лицеви опори. Това е един кръг. Малко над минута и отново. Общо 3 кръга-60 суинга и 60 лицеви опори.
Можех естествено и с 24-ката, но да видя и с 20-ката утре ще има ли опъване.
Без планк, щото нали лицеви, които донякъде го заместват........или не го заместват 🤣
Оф, утре вечерта на 70-годишнина на съседка и близък човек. Пак пиене, пак злоупотреби. В събота пък на друг РД на най-добрата приятелка на жената.
Добавки: Трибестан и по план преди лягане-Магнерич.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.02.25 19:37.
19.02.2025 г.
Клек ХБ-3х5х62.5;
Лег-3х5х75;
Латпулдаун-3х5х63.6.
Продължавам си по програмата, та това си е втора седмица от нея и вдигнах килата по план. К,вото и да правя да видя как е, около лакътя все си ме опъва и боли на другия нен при определени движения. Даже след по-базово с щанга ме боли най-малко, та по-добре така. Без сгъвания, разгъвания и подобни.
Баси, имам треска в гърба от лицевите опори 🤣 Едва ли е от суинга, че съм правил и преди и няма такъв ефект, но лицеви от година поне не бях правил общо за такива бройки в една тренировка.
Още имам треска в корема от планковете, макар никакви като честота и “обем”. От лежанката се изправях с болка в мускулите.
Установих, че макар хай бар, с щангети не ми е по-удобно от равни обувки, с които съм по-стабилен да не ме изнася напред. Явно нямам чак такава липса на мобилност в глезените или там каквото е.
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА
20.02.25
05:15
Я пак опиши къде точно те боли около лакътя. Това твоето е някакво натягане, което опъва сухожилията. На работа с ръце сгънати в лактите и подпряни на бюро ли седиш?
казано от Alexander Krastev на 20.02.25, 05:15:
Я пак опиши къде точно те боли около лакътя. Това твоето е някакво натягане, което опъва сухожилията. На работа с ръце сгънати в лактите и подпряни на бюро ли седиш?
Болката е най-вече във външната част на предмишницата, около лакътя, но като цяло обхваща цялата обиколка и във външната част се разпростира и към средата на предмишницата по дължината й. Най-осезаема е ако опъна ръката права, както и когато се опитвам да извъртам дланта навън. Но например нямам сила да натисна буточнето на шишето с течния сапун, ако дланта ми е успоредно нагоре към тавана и се опитвам с палеца надолу да натисна, хем ме боли, хем не мога просто да упражня сила. Не е свивката.
Да, седя на бюро вече 26-та година, но това стана изведнъж на другия ден и на двете ръце след трен с пудовки-мисля от сначовете. Едната мина общо взето бързо, но другата не. И да, определени пози предизвикват повече болка след това. Например ако стои повече време сгъната в лакътя. Нямам драми в ежедневието, даже ПОЧТИ не го мисля, но ако опъна и въртя си ме боли. И не мога да правя преси с пудовки, както и ме боли при сгъване с прав лост и дъмбели. Чуково съм ок. Това е.
Днес не съм по-зле от вчера, даже май по-добре.
И при мен периодично се обострят лактите по подобен начин - понякога отвън към брахиалиса, понякога отвътре.
В такива ситуации кръвопоток е полезен при мен - примерно серии по 20-30+ чуково сгъване с ластик няколко пъти на ден за брахиалиса или разгъване за трицепс при болка отвътре и хубава загрявка със същите движения преди тренировка.
Твърде вероятно да се получава претоварване от техниката при пудовките и затова всеки път се възпалява. При мен например започва болката отвътре след клек за 1-2 тренировки, ако съм натегнат в раменете или хващам прекалено тясно лоста
Ето нагледно. Там където е бялото, т.е. цялата обиколка почти във външната част, както и наситената в бяло част, плюс около точките. Ето например одеве ме боля когато си вдигах ципа на якето и колкото по-нагоре отивам, толкова болката се усилва, когато вече дланта се извърта нагоре /просто няма да я извъртам :-)/. Ако си опъна ръката напред с изправен лакът и с длан нагоре към тавана, тогава най-боли. Присвия ли леко в лакътя, да кажем 30 градуса, почти не боли.
Абе ще се уповавам на думите на Старшията /лека му пръст/, че когато тялото нама друг избор, ще се адаптира :-)))))
Не знам защо стана така. Не бях правил нищо различно, нито като обем нито като упражнения сравнено с много предходни тренировки. Единствено обърнах и тласнах една 28-ца за едно повторение и след като бях правил с 20-ка и 24-ка, ама то това не го вдигам за първи път. Явно нещо е било ново за тялото, тъй като ме боляха еднакво и двете ръце на другия ден.
Просто известно време ще избягвам сгъвания и разгъвания и ще оставя единствено латпулдауна от дърпанията за гръб. След вчера с него, днес нямам по-осезаем проблем. Е, и след румънската ме опъва малко, явно от държането на лоста. Вкъщи имам “лек” ластик и ще си сгъвам и разгъвам рехабилитационно както каза.
То от доста време ме боляха предмишниците от вътрешната страна след дърпания, но не по начин, че да ми ограничават силата или да ме ограничават в каквито и да е ежедневни движения. Сега пък там болката след дърпания почти отшумя.
Мнението беше редактирано от D_M на 20.02.25 10:21.
Според мен и моя опит и това, което описваш си разтегнал или си прокъсал сухожилие/я. За съжаление лечението е покой и време и има вероятност никога да не се възстанови напълно и понякога се обаждат като ги натовариш. Имам 2 подобни травми от банален битов характер и една от фитнеса отпреди 20 години когато съм правил его лифтове с упражнения, които не разбирам много добре. Времето да отшумее острата фаза беше между 3 месеца и почти година при най- тежката травма. Не можех да си извадя оная работа да се изпикая с лявата ръка.
Почудих се и дали да добавя съвет да не се занимаваш с пудовки че ще ме обвинят в ерес и не ми се разправя по теми, които не ме вълнуват, ама ето - не прави такива експлозивни движения с пудовки ако не им разбираш и не се чувстваш ОК с тях и с спецификата им. Не са нищо специално, особено ако не тренираш за хамалин. Аз съм пробвал, видял съм че не е за мен и просто не ползвам за друго освен за суингове или някои видове клекове, които не изискват да ги раквам.
Дано съм лош пророк разбира се.
То и без съвет ще ги оставя, не ми влияят добре особено при по-често използване. Харесвах ги, но......
Преди години /2017 г./ възпалих свивката на лакътя от набирания на халки. Трябваха ми две години за напълно отшумяване и липса на болка след тренировка. Иначе около 2 месеца трудно сгъвах чуково бутилка от бира 2 литра.
20.02.25
12:23
Слаб и натегнат Extensor Carpi Radialis Longus. Масаж с тенис топка, виж в нета разтяжки за този мускул. Почивката едва ли ще помогне.
казано от Alexander Krastev на 20.02.25, 12:23:
Слаб и натегнат Extensor Carpi Radialis Longus. Масаж с тенис топка, виж в нета разтяжки за този мускул. Почивката едва ли ще помогне.
Значи това дето викат децата /в техните очи/: “Тате имаш яки предмишници” не е помогнало :-)
Май имам тенис топка вкъщи, един път я ползвах за нещо подобно. И то даже не бе тенис топка, а нещо което е ачик ачик на вид като нея и се слага в сушилнята или пералнята беше.
Ще я потърся, а и имам фоумролер ако не я намеря, докато не си купя евентуално от Декатлона в района истинска тенис топка.
Имаме и машина за масаж с различни приставки и различни трептения. Ей така стои.
Такъв масаж може и да раздразни, ако се е възпалило сухожилието и е тръгнал към тендинит.
Аз лично не съм фен на това мачкане и като цяло тезата със натегнати мускули, които отпускаш с физическа сила. Този ефект обикновено е на нервна основа и отпускането е доста краткотрайно (я изкара цяла тренировка, я не). Подобно на статичното разтягане
Също така определено не вярвам, че физически може да влияем на мускулите така - ако с човешка сила на натиск можеш да разкъсаш структурата на мускулното влакно, то какво ми пречи да скъсам и мускул докато се мачкам? Чисто еволюционно не е много добре това, но това са си мои виждания.
Аз съм фен на рехабилитацията с упражнения (вкарване на кръв във засегнатата зона) и избягване на провокиращи движения.
И задължителния дисклеймър “това не е медицински съвет” 😃
Мнението беше редактирано от Ivan на 20.02.25 14:05.
казано от Ivan на 20.02.25, 14:04:
.......Аз съм фен на рехабилитацията с упражнения (вкарване на кръв във засегнатата зона) и избягване на провокиращи движения.
Демек нещо в 25-30-50 репа за ръки. Още довечера ще набарам ластика :-)
А за долния ред.............хамериканците толкова са наплашени, че един там беше решил да се организират групово да си тренират с гюлета на открито и питаше как да им каже, че ако някой се бастиса той не носи отговорност. Че като нищо някой може да рече: ами вие ме поканихте, аз ви мислех за треньор както и това, че ще ме наблюдавате и давате съвети, а погледнете какво стана, капачката на колянната става се е смъкнала 5 см. надолу.
20.02.25
14:23
казано от Ivan на 20.02.25, 14:04:
Такъв масаж може и да раздразни, ако се е възпалило сухожилието и е тръгнал към тендинит.
Аз лично не съм фен на това мачкане и като цяло тезата със натегнати мускули, които отпускаш с физическа сила. Този ефект обикновено е на нервна основа и отпускането е доста краткотрайно (я изкара цяла тренировка, я не). Подобно на статичното разтягане
Също така определено не вярвам, че физически може да влияем на мускулите така - ако с човешка сила на натиск можеш да разкъсаш структурата на мускулното влакно, то какво ми пречи да скъсам и мускул докато се мачкам? Чисто еволюционно не е много добре това, но това са си мои виждания.
Аз съм фен на рехабилитацията с упражнения (вкарване на кръв във засегнатата зона) и избягване на провокиращи движения.
Нищо лошо няма да направи един масаж, дори и тендинит да е. Само че аз се обзалагам, че не е сухожилие.
С масаж не разкъсваш мускулното влакно, а фасцията, която обвива мускулната тъкан. Обикновено тя е проблемна, не самото влакно, но цялостно мускула се усеща натегнат. При травми и микротравми почва да се натрупва съединителна тъкан, която сраства с фасцията, освен това при продължително фиксиране в дадена позиция, може да се скъси/свие.
Чисто еволюционно можеш да разкъсаш мускул с човешка сила - ако не вярваш, дай на някой кикбоксьор да те ритне някъде в бедрата.
Всичко има приложение - и упражненията за кръвоснабдяване, и упражненията за укрепване на антагонистите, и масажа.
казано от Alexander Krastev на 20.02.25, 14:23:
Всичко има приложение - и упражненията за кръвоснабдяване, и упражненията за укрепване на антагонистите, и масажа.
И упражнения, по-скоро метод за разтягане на мускулната фасция, като я упоменахме........врътвам един FST-7 на Хани Рамбод и съм готованец :-)
Ще пробвам с масаж, няма да натискам много, пък да видим ще има ли ефект, който да не е краткотраен.
Мнението беше редактирано от D_M на 20.02.25 14:39.
20.02.25
14:40
Понеже под упражнения за вкарване на кръв знам, че разбираш само сгъване за бицепс и разгъване за трицепс, да уточня - вероятно проблема ти е някъде в екстензорите/сгъвачите на китката. Прави упражнения за тези мускули.
казано от Alexander Krastev на 20.02.25, 14:40:
Понеже под упражнения за вкарване на кръв знам, че разбираш само сгъване за бицепс и разгъване за трицепс, да уточня - вероятно проблема ти е някъде в екстензорите/сгъвачите на китката. Прави упражнения за тези мускули.
Сега си прегледах въпросната тренировка от 14.12.2024 г. Имам двойно обръщане и преса с гюлета 2х20 - 5х1; Обръщане и преса с незабавна смяна на ръцете - с гюле 24 - 6х2 на страна и с гюле 28 - 1х1 на страна. Ясно е, че преди това съм загрял, но не съм го писал, винаги почти тръгвам от 8 кг. и вървя през всички размери до работния. Демек нищо кой знае какво не съм правил, което да е и по-различно или напълно не сходно с предходни тренировки. И то движения изпълнявани месеци назад без никакви последствия като настъпилите.
Ще започна с масажи и ще видя какво ще стане.
Мнението беше редактирано от D_M на 20.02.25 15:25.
За мен е много показателно дали е нещо хронично или травмата се е случила в даден момент е че болката се е появила в или след конкретна тренировка.
И за да не съм само в сферата на немедицинските предположения, ето какво ще направя за теб, пък ти ще си прецениш дали да се възползваш:
Който ме чете знае че аз за почти всичко си имам мнение и предпочитам да не вярвам на някакви чудодейни приказки. Преди година някъде реших да почна да бягам пак след 3 години прекъсване и понеже те мускулите и въздуха ми не са изчезнали под мазнината, се юрнах да бягам още от първия път и толкова се въодушевих и толкова ми хареса че се чудех сам на себе си как така 3 години съм се лишил от това страхотно чувство. И бягах като кон. Ама не отчитам че 3 години не съм бягал и че съм сигурно с 20 кила по-тежък от последния път. Бягането беше супер, заредих се емоционално, тук-таме усетих някакви болежки ама си викам то нормално след толкова време. Но на втория ден след бягането се събудих със силна болка под коляното. И така си ме боля много време - месец-два-три, на моменти дебилизираща болка, на моменти само тъпа постоянна.
Отиваме на морето миналото лято с няколко приятелски семейства и единия човек е мой приятел, за който съм разправял и тук преди време като може би най-успешния ми фитнес проект. Той цял живот спортувал, състезаваше се по карате, беше полицай, после гдбоп или както се казват тези с качулките за борба с тероризма и организираната престъпност и след като премина в частния сектор понеже се беше обездвижил заради травми се беше поошишкал и му показах как да си брои калориите, а той много интелигентен и много дисциплиниран - спортист, полицай, знае какво е да си стриктен. И влезе в отлична форма за много кратко време. После го надъхах да бягаме, още първата година вече бягахме маратонски дистанции с него, после той взе да бяга и ултра маратони, трибои, плува в открито море, въобще машина е.
Та този същия приятел си говорим и му се оплаквам как съм се контузил тъпо в коляното и че ме боли. А той се бил запознал с някакъв човек от Стара Загора дето правел някакви физиологични масажи, бил много му помогнал на него за някакви негови си болежки и той толкова се впечатлил, че решил да научи тея умения, изкарал курс при този другия и много надъхан да помага на хората с новопридобитите си според него супер-умения. Аз както казах съм голям скептик и той го знае, ама беше толквоа настоятелен, че се съгласих да ме масажира. А и лежим така или иначе по цял ден на шезлонгите, нямам друга работа. Почва масажа, ама то е яко мачкане и щипане, ама ти казвам над час сигурно беше, а на този ръцете му са като клещи, чак на другия ден бях насинен, а аз съм си дебелокож - като давам кръв например сестрите се е случвало да се оплакват че не могат да ми пробият кожата.
Ся, може и да е било съвпадение, да му е било дошло времето да си минава на коляното квото там съм го контузил там според мен, но ето че 1-2 дни след тоя масаж спря да ме боли, едва го усещах че има някакъв проблем, а след седмица вече направо всичко изчезна и забравих за тея болки. Според теорията на тоя масаж, болките около конкретна става се случвали заради напрежение и скъсяване на мускулите по цялата верига нагоре и надолу, нещо като това, което Алекс Кръстев каза. Та понеже тоя мой приятел и той е алтруист като мен и понеже си е насмогнал над масрафа и не му се налага по цял ден да работи нещо за да си вади парите, та в момента си е оборудвал едно масажно студио в сградата където е студиото на жена му и прави масажи на приятели и познати. Не знам дали изобщо взима пари, поне на приятели и на приятели на приятели, но мога да го питам и ако на него му се занимава а на теб ти се разхожда до Пловдив, може пък и да ти помогне.
А и знаеш - аз обичам доказателствения подход и ако на теб помогне, ще си част от статистиката ми :)
Eх, Димо-както винаги, обстоятелствен :-)
Случи се изведнъж както написах. От всичко е ок, на другия ден и двете ръце леш. Даже сега сутринта и другата ме боли повече, сравнено с преди ден два. Очевидно няма значение, дърпаш, буташ и т.н. Не ме боли при изпълнение на самото упражнение, т.е. все едно всичко е наред, но след това си показва. Явно ще трябва почивка, а аз колкото и да съм далеч от сериозно трениращите, да се оставя седмица /за повече да не говорим/ без да пипна тежест за горна част не ми е хич ок.
И сега обмислям или наистина пълна почивка или по-рехабилитационно, нещо от сорта на тежести за 15-20 повторения и повечето с машини и кабели без откази. Това говоря за многоставните, за другите ще въртя с ластика вкъщи, както вчера коментирахме с Иван.
ПС, ще опитам и още едно нещо, но когато минат така десетина дни, ще докладвам.
Мнението беше редактирано от D_M на 21.02.25 09:52.
27.02.2025 г.
Работни серии на:
Полулег 2х10;
Вертикален скрипец 2х10;
Разтваряне с дъмбели встрани 1х12;
Чуково с дъмбели 1х12;
Пушдаун с лост 1х12;
Лег преса 2х15;
Повдигане за прасец на лег пресата 1х21;
Пътечка-10 мин.
Последно бях тренирал миналата сряда с цел почивка на лактите. С всяка сутрин съм по-добре, но при разни движения си ме боли, например стъргане на скреж от стъклата на колата. Тия дни не бях ок, вдигах кръвно, вече е в норма, но някак не съм както трябва да съм. Имах си енергия за трен, но не натисках много, де да знам. След зала пак всичко е в норма-кръвно и пулс.
Вчера бях на лекар, кръвно и кардиограма ок, кръвните изследвания основните, включително туморни маркери са ок, урина ок, но общ холестерол нагоре, лош холестерол нагоре, добър надолу, триглицериди малко нагоре, асат малко нагоре, алат двоен, захар нагоре (не знаех че ще правя кръвни изследвания и ядох до късно лоши храни), витамин Д нисък, т.е. 10, което е бая дефицит. Желязото и Б 12 са ок. Изследвах си и тестостерона, в норма но под средата като гледам. Явно това пиене ежедневно и по не малко си казва думата. Е, сега от седмица не пия и при тия резултати ще е доста време занапред пълно въздържание. Друг път пак съм живял така и всичко е било ок, но то всяко нещо си има граници. Взех си два дни болничен.
За по-строгата диета от тук натам и от към видове меса, колбаси и т.н., ясно. Но после мисля пак да ида до личната, да видя с тоя витамин Д какво ще правя и какво да взимам. Че там може да предобриш. Чета, че при дефицит на витамин Д са възможни болки в ставите и подобни, та си викам дали и това нещо не играе. Но то пък контузията стан изведнъж и по-скоро в меките тъкани и сухожилия.
Пусни си пак изследвания за черния дроб,но всички маркери,не само Асат и Алат. Виж къде е билирубина. Предполагам, че ти е прилично омазнен? Гледан ли си скоро на ехограф?
Да пиеш лагоза/карзил от доста време и да си с такива стойности не е за подценяване.
Няма да назовавам конкретни добавки за дроба, защото не съм доктор,а и ти няма да купуш и пиеш.
Вит. Д - Вигантол от аптеката, 10 капки на ден с храна.Да предозираш иска време и висока доза. Обаче пък може да вдигнеш тестостерона....и самолета 😀
Мнението беше редактирано от Гюлето на 27.02.25 15:42.
Чернодробните и холестерола също флуктоират при късно хранене...с кофти храни.
За тия работи ти трябват нови изследвания.
Ден по рано обрана и лека храна,а деня преди изследването последно храна най късно в 18.
Ами Вигантола ми казаха не 10, а даже 20 капки сутрин на гладно. Че дефицита бил голям. Макар Б12 да ми е в норма било по-ниско от желаното, та изписаха и него + Профихол (за нормален метаболизъм на липидите и т.н.). Лагозата си я продължавам. Ще ида и на ендокринолог.
Одеве установих, че ако седя дълго на екран на комп, кръвното ми се вдига. Поне сега в това положение, което съм тия дни. След зала топ, 30 мин пред екран и нагоре, после пак топ.
Поне лактите не ме болят повече, даже сега се замислих, че не съм се и сетил за тях
Така е и при мен е така. Аз затова преди ти бях казвал да ходиш сред природата когато можеш и да имаш повече движения там, баири и тн .. освен тренировките които правиш. Това ще ти помогне така както нищо друго според мен.
казано от kaloyan на 27.02.25, 18:55:
Така е и при мен е така.
Кое точно от изброеното е така и при теб.
Иначе аз витамин Д мога да събирам и на плажа 🤣
Като застоя много и седя на компютър и съм под стрес и аз вдигам кръвно. Като излеза в планината или направя нещо навън и ми пада за поне няколко дни. Ако не работя на компютър и движа постоянно нямам проблеми с кръвно и тн .дори и без да тренирам.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.02.25 19:23.
Колко кила свали за месец и половина? По план трябваше да си поне 6 кила надолу, ако не се лъжа, за да успееш да паднеш под 100 до май.
Много от показателите ти ще се подобрят, ако свалиш излишните кила.
казано от Петко К на 27.02.25, 20:22:
Колко кила свали за месец и половина? По план трябваше да си поне 6 кила надолу, ако не се лъжа, за да успееш да паднеш под 100 до май.
Много от показателите ти ще се подобрят, ако свалиш излишните кила.
Не казвам 🤣
Е, по-лек съм от килата на старта. Колкото, толкова.
Ще кажа, когато падна под 115 кг., че имаше връщане нагоре и известно забавяне на процеса. Ама с тия резултати от изследванията явно няма накъде да се мотая повече.
Калории за деня-2166, като някъде надписах за по-сигурно, да не надхвърля плана.
01.03.2025 г.
Комплекс: гребане, раменна преса (с едно обръщане след гребането), клек: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, съответно с тежести 20, 25, 30, 32.5, 35, 37.5, 40, 42.5, 45, 47.5;
Лег: 21х50;
Хоризонтална машина с гръб с плочки с ТУХ-25х54.
Мааалко ме понаболява сега около лакътя, което мисля е от обръщането. По-скоростно, с почивки между комплексите-в началото по около минута, последните 2-3 по около 1.30.
След раменната директно пусках на гърба до комплекса с 40 кг. включително, последните 3 оставях на стойката и веднага след това на гърба.
Храна до тук: около 280 кк.
Май само ще вечерям по-късно, че ще имаме и гости.
Без алкохол 8 дни, но днес съм на бира 0.0%. Иначе не ми се пие грам.
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА.
ЛТ-116.8.
03.03.2025 г.
Лег-2х10х40, 8х50, 5х60, 12х70;
Хоризонтална машина за гръб с ТУХ-15х59, 12х68, 12х81;
Разгъване за трицепс на машина-15х32, 10х41, 12х50;
Машина за бицепс-15х30, 12х32;
Хоризонтална лег преса-15х72, 15х90, 15х108;
Крънч машина-25х32, 30х50.
Храна:1930 кк
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА.
казано от nervak на 03.03.25, 21:20:
Що правиш това кардио на лежанката,хубаво да раздразниш лактите ли?
Е то уж да не ги раздразня 🤣
Самите лакти не ме болят и с тежко и с леко. Но разните сухожилия и меки тъкани си мисля, че с по-умерена тежест ще е по-добре.
Интересното например е, че не мога да сгъна с дъмбел или с щанга, но на машина въпреки извъртането на дланта навън, мога. Което ще рече, че сигурно самото висене на тежестта в ръката също играе.
Но съм по ок вече де.
Мнението беше редактирано от D_M на 03.03.25 22:20.
05.03.2025 г.
Раменна на машина с плочки-12х32, 12х36, 10х45, 12х50;
Вертикална Хамър машина с дискове за гръб-12х40, 12х70, 12х100;
Пушдаун с прав лост на скрипец-12х45, 12х59;
Сгъване за бицепс на машина с плочки-15х27, 12х33;
Повдигане за прасец на машина с дискове, седнал-21х51.
Днес залата фул. Още в началото опитах обръщания и преси с 8 кг. гюле. Тц. След раменната и позагрял отидох пак за същото да видя как е, даже по-скоро обръщане и джърк с 16 кг. и 20 кг. ......Тц.
Добавки: Ел карнитин, БЦАА, Трибестан, Магнерич.
Килата нагоре надолу.
И здравословната закуска днес 😀
06.03.2025 г.
Днес мобилност- йога пози:
Поздрав към слънцето в стил Ащанга-5 пъти.
17 йога пози, като две от тях по минута, другите по 30 сек. Почивка между позите 15 сек. То си е приложение.
Калории до тук и за деня-1620, в които влиза 1 безалкохолна бира и 39 гр. черен шоколад.
Добавки: Трибестан.
Мнението беше редактирано от D_M на 06.03.25 20:33.
Тая закуска ,наполовина при това без маслините може да мине здравословна и фит.В тоя си вид е наяждане.
казано от nervak на 06.03.25, 21:44:
Тая закуска ,наполовина при това без маслините може да мине здравословна и фит.В тоя си вид е наяждане.
Е, чак пък толкова. Гладен си останах даже:-)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече