12.02.14
19:58
От няколко месеца имам болка в лявото рамо (същото и попуква от време на време като правя кръгови движения с ръката) която не отшумява, а се засилва и това ужасно много ограничава тренировките ми. Пих няколко вида добавки за стави, мажа се и с разни мазила за същото, но нищо не помага.Мисля си че е ставата, но не съм сигурен. Искам да се консултирам с лекар, но не знам към какъв точно специалист трябва да се обърна, ортопед или някакъв друг. Моля за съвет.
12.02.14
20:08
Съвета на всеки един от форума, който е трезвомислещ, ще е да отидеш на лекар. Ние не сме специалисти, не можем да гадаем какво ти има на рамото, нито имаме някаква по-обстойна информация за “контузията” му.
На лекар ще се ходи със сигурност, но като познавам личната си лекарка знам какво ще каже, спри да тренираш, мажи се с това, а не мисля, че това е решението на проблема, за това искам да разбера с какъв точно специалист да се консултирам за да може да се диагностицира точно какъв е проблема и да бъде предприето правилното лечение
12.02.14
20:44
Ортопед. Нужен ти е ортопед, който разполага с нужните уреди там да ти види рамото... :)
казано от Емил Дюлгеров на 12.02.14, 20:44:
Ортопед. Нужен ти е ортопед, който разполага с нужните уреди там да ти види рамото... :)
Ортопед в България-Масова некомпетентност и за има няма нищо слагат кортизони,а и с какви уреди по точно ще го гледа,че ми стана интересно сигурно с лупа?
Ениуей обърни се към Цветан Василев или Лазар Радков,преди да си си изгубил времето в лутане по форуми и кабинети.
14.02.14
23:07
Мда, ще ти ударят инжекции в ставата, както каза Тони. Това ще е прегледа.
Макар че пред нескончаемата болка инжекцията е препоръчителна.
Малко продължение на сагата “дързост и красота”. Ходих до личната си лекарка, прати ме за рентгенова снимка, след като излезе на рецепцията където се получават, ти я връчва един лекар който я разчита и ми каза че ми няма нищо. Със снимката отново при личната лекарка и тя даде същата констатация и как така ми няма нищо, а ми предписа дехофен и фамотидин дори искаше да ми дава болничен които не ми е нужен защото работата ми е на компютър и нямам никакво натоварване. В интерес на истината болката поотмина, но това е след пълен покой от всякакви тренировки от месец, а рамото не го натоварвам от поне 3-4 месеца и все още си има тъпа болка когато вечер легна на него все едно се удрят кокал в кокал. Общо взето с нищо май не ми помогнаха както и предполагах. Не знам за какво ме извика другия месец на първи за някаква физиотерапия. Давайте съвет вече полудявам без тренировки.
12.03.14
12:48
Абсолютно същия проблем имам в момента. На лежанката си прецаках рамото. Опитвах се следващите дни да продължа, но ставаше по-зле и спрях. Почивам от около месец. Не ме боли почти, като не тренирам. Като вдигам нещо тежко се усеща болка предмети. Ще почивам още поне месец и ще се мажа с Alga San (или както се казва) и ще се надявам да отшуми. Надявам се с почивка да отшуми, въпреки че доста време май ще е нужно. Ако отида на лекар, на снимката нищо няма да излезе, защото няма нещо счупено, извадено или разместено. Евентуално на ядрено-магнитен резонанс може да се види, но той струва към 280 лв. Не съм компетентен по темата и не знам как се оправя това, но от опит казвам, че докато не се оправи напълно, НЕ ТРЕНИРАЙТЕ! Ще се радвам някой, ако се е сблъсквал с такъв проблем, да сподели опита си. Мерси