инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

17.03.14
15:00

Не,просто съм се нагледал на момчета,които нито имат неговите знания,не се хранят както трябва,само напъват и имат много стабилен прогрес (силов) и на 75 лт бутат 130 лежанка,а той си седи от години на едни и същи килограми и не качва хич.
Това,което очаквам от хора със знания е повече от другите. Сега например бих очаквал спокойно след 2-3 месеца(абсолютно разумен срок според мен) 120 да ги бута като 95 и макса му да скокне след такъв застой.

казано от Teen Power на 17.03.14, 14:47:

Много си разчесвате езиците,а аз виждам само едно - когато да погледна този дневник от 3 години насам прогресът е нулев.Лежанката си седи 115 и само се обсъжда как някога ще се стигне 120. Като цяло не бих казал,че това е човек със знания при никакъв случай,така като не се прилагат въобще на практика или поне не се виждат никакви резултати-толкова,че чак е смешно.

... Teen ... :) резултатите са според  целите и според това какво си готов да жертваш за да ги постигнеш ;) Лежанката не ми е самоцел. Аз каквото съм целял съм го постигнал.  Все пак ето клипче 125 кг. на 70 кг лично тегло.  Това са 1,78 х личното тегло, без химии, ей така за хобито, между другото ;)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 17.03.14 15:14.

17.03.14
15:25

казано от Teen Power на 17.03.14, 14:47:

Като цяло не бих казал,че това е човек със знания при никакъв случай,така като не се прилагат въобще на практика или поне не се виждат никакви резултати-толкова,че чак е смешно.

Ограничения ум отрича всичко, което не разбира ;)

17.03.14
15:30

казано от инж. Марин Маринов на 17.03.14, 15:13:

Лежанката не ми е самоцел.

Абе, след като на всяка тренировка имаш лежанка и почти не правиш други упражнения, бих казал, че ти е самоцел ;)

казано от Петко К на 17.03.14, 15:30:

казано от инж. Марин Маринов на 17.03.14, 15:13:

Лежанката не ми е самоцел.

Абе, след като на всяка тренировка имаш лежанка и почти не правиш други упражнения, бих казал, че ти е самоцел ;)

Абе не във всяка, но да, доста често правя лежанка. Когато не я правя  връщам силата много бързо. Поддържам лежанката с чести , но не тежки тренировки. Когато реша да качвам макса почвам да натискам повече както със Суровецкия, който правих и след който бутнах леко 125.

Петко, по тренировките може да съдиш за тренировъчните цели, които не е задължително да са главните ми цели. Аз не съм професионален спортист. Спорта за мен е хоби и един от инструментите да си постигам главните цели , а това  са здравето и забавяне на стареенето.

17.03.14
16:30

казано от инж. Марин Маринов на 17.03.14, 15:42:

Спорта за мен е хоби и един от инструментите да си постигам главните цели , а това  са здравето и забавяне на стареенето.

Аз като ти казах за фикс-а, ти “не, така ни се струвало, щото темата не била популярна” :D

Да де, ама не е фикс идея, в името на която да съм готов  да жертвам абсолютно всичко. И аз съм човек, и аз понякога си лягам късно, пия повечко алкохол, ям вредности. Правя го по-рядко, но го правя.

Стига сме си чесали езиците, ценната  информация е тук - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/1030623 На нея обърнете внимание!

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 17.03.14 20:15.

17.03.14
20:15

казано от Петър на 17.03.14, 16:30:

казано от инж. Марин Маринов на 17.03.14, 15:42:

Спорта за мен е хоби и един от инструментите да си постигам главните цели , а това  са здравето и забавяне на стареенето.

Аз като ти казах за фикс-а, ти “не, така ни се струвало, щото темата не била популярна” :D

Аз не знам човек, на когото това да не са му целите...в смисъл - за колко хора се сещаш, които да ти кажат: “да, нямам нищо против да съм болен и стар”? Това някакси се подразбира, а кой какво предприема по въпроса, е друга тема.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.03.14 20:16.

17.03.14
20:28

казано от Маргарита Манева на 17.03.14, 20:15:

Аз не знам човек, на когото това да не са му целите...в смисъл - за колко хора се сещаш, които да ти кажат: “да, нямам нищо против да съм болен и стар”? Това някакси се подразбира, а кой какво предприема по въпроса, е друга тема.

Марго, не ми изопачавай думите :). Ясно е, че е така. Както мисля, че е ясна и шегата в поста ми :)

17.03.14
21:05

казано от Маргарита Манева на 17.03.14, 20:15:

Аз разчитам на генетиката си и чакам учените да открият начин за безсмъртие.
Иначе, ако някой ми каже изпитан метод да си увелича живота на поне 120 г., веднага ще почна да го прилагам. Но да не изисква да ям само корени, да живея в планината и да медитирам по 18 часа на ден :D

Carbohydrate

17.03.14
21:16

Аз имам респект към хората, които непрекъснато търсят и се развиват. И прилагат върху себе си методите, пробват ги и имат право да пишат за тях. Защото са ги изпитали. Опита се трупа така....

17.03.14
21:30

Ми Петко, с баници и дюнери, електромагнитно облъчване, замърсен въздух...как искаш да ти подобри като цяло живота.

17.03.14
22:30

Ограниченият ум явно не приема хора с нулеви знания и 1годишен стаж във фитнеса да имат силови постижения без да им е цел равностойни на такива,които тренират систематично от много години и имат знания за тренировките и храненето. Нещата не се връзват определено - оправдания,оправдания,оправдания..

19.03.14
00:12

Силовите постижения не са най-важното в една тренировка. Нито са нещо кой знае колко важно, според мен. Разбира се, когато човек е по-млад, е силно увлечен да се доказва на всички и тъй като това става най-лесно със силови постижения, те са толкова важни за него. С годините ще откриеш, че всъщност има други далеч по-важни качества от силовите постижения, за които си струва човек наистина да полага усилия. Или пък няма да откриеш. Много хора, които тренираха около мен и имаха силови и други постижения, отдавна забравиха, че въобще някога са тренирали. Нито им личи вече...

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 19.03.14 00:17.

20.03.14
02:04

Отслабването зависи само от калорийният дефицит (поети калории минус изгорени калории =  правилно като количество и качество хранене и правилни тренировки) ЕДИНСТВЕНО КОГАТО ОРГАНИМЗМА ВИ Е “НАРЕД”. А организма е наред когато са ви наред хормоните, рецепторите за тях, нервната система (мозък + периферна нервна сиситема).

Ако си мислите, че правите нещата правилно, а не получавате резултати, трябва да си направите доста изследвания (пълна кръвна картина, хормони, витамин Д...списакът е дълъг! ) ПРОБЛЕМЪТ ТРЯБВА ДА ТЪРСИТЕ ТАМ и да го елиминирате с правилен начин на живот, правилно хранене (съобразено спрямо проблемите от изследванията) и точните хранителни добавки.

Сега вече идва големият  проблем , защото “правилни тренировки”, “правилно хранене според проблемите ви” и  “точните хранителни добавки”  за всеки треньор/лекар/диетолог означават различни неща (много често дори коренно различни)!!! Най-важния ви избор е на кой да се доверите! 

Моят съвет е да търсите човек, който прави нещата със страст, а не рутинно само за да изкара някой лев. Да не е закостенял мозък със стари разбирания, защото доста митове в медицината се разбиха на пух и прах през последните години. Да чете и да се интересува живо от новите изследвания и открития, да умее да ги навързва добре в по-голямата картинка и не на последно място да прави това от доста години.

Разбира се има го и вариянта сами да бъдете този човек, но това ще ви коства години труд, много проби и грешки, а вие може да не разполагате с това време. Този път може да е труден , но има един много голям плюс -  после ще може да помагате на близките, на приятелите си, а и на всички други хора.

Копирам това и в дневника си, защото ми идва да го напиша във всяка втора тема!!!
В бъдеще ще мога просто да го линквам :)

Да го прочетете цялото , внимателно!
http://www.salon.com/2014/04/12/your_cellphone_is_killing_you_what_people_dont_want_you_to_know_about_electromagnetic_fields/

Вчера завърших един цикъл от Ситема номер 1 и Система номер 2 за лежанка на Суровецки. За втори път се убеждавам  в ефективността им. Почнах ги с заложен MAX 110 , а днес бутнах 120. Като при вотрата система според мен  не можах да хвана пика , причината бяха великденските празници :)  Двете сиситеми са общо 12+6=18 тренировки. По принцип се тренира през ден или по 3-4 пъти на седмица. При мен имаше лека модификация. На места почивките бяха по-големи, на места по-малки, на 2-3 места имах и вмъкнати по една лека лежанка. В системите изрично пише ,че асистиращите упражнения за рамо, трицепс и т.н. ще добавят много умора и няма да е ефективна сиситемата, но аз и тях успях да вмъкна на 4-5 места.
Общо взето гръбнака бяха двете системи, а според усета и моментната ми форма си позволявах да вкарвам тук там асиситращи и да променям броя на дните между тренриовките.
Казвам ви и “пищовите” с разписаните програми :D

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 23.04.14 14:16.

От вчера почнах нов експеримент със система за лежанка с паузи в долно положение. По принцип се тренира 2 седмици, всеки ден, но може да вкарам и почивки ако се чувствам изморен. Смятал съм я с MAX 115, защото си знам ,че при руските системи, за натуралните атлети,  трябва задължително да вземеш по-малък макс иначе няма изкарване :)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 25.04.14 10:09.

25.04.14
11:37

казано от инж. Марин Маринов на 25.04.14, 10:07:

От вчера почнах нов експеримент със система за лежанка с паузи в долно положение.

Каква е целта на тези паузи и какво развива тази система?

казано от Debel Lebed на 25.04.14, 11:37:

казано от инж. Марин Маринов на 25.04.14, 10:07:

От вчера почнах нов експеримент със система за лежанка с паузи в долно положение.

Каква е целта на тези паузи и какво развива тази система?

Като цяло системата има за цел покачване на силата. Свикнал съм и обичам при лега да ползвам Stretch-Shortening Cycle-а, което ще рече, че пускам бързо и използвам стреч рефлекса в долно положение. Сега тренирам по система, която е точно обратното на това. Просто искам да сменя малко стимулите при тренировката. Предполагам ,че ще ми се отрази много добре, но ще видим :)

Малко рубрика “Знаете ли, че ....” :)

Всички сте чели статии колко е полезен магнезия, но знаете ли, че различните му форми се отразяват добре на различни органи.

Магнезиев малат - най-добре отпуска скелетните мускули и се отразява добре на схващанията.
Магнезиев цитрат - отличен за стомаха
Магнезиев оротат - най-добрата форма на магнезия за сърцето

25.04.14
17:15

Пропусна аспартата :)

25.04.14
17:58

Преди някакво време правих проучване за приятелката ми как са цените на пазара, на някой може да му е полезно:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kFarsC2sUhEXQLxLRxj1Mw-m5eRQ6K688LF1Ku85tQM/edit#gid=0

Глицинатът е най-новото и най-модерно. Има най-добра усвояемост, не е лаксатив.
Цитратът е най-евтин и също добре се усвоява, но в по-големи дози има лаксативни свойства и в медицината се използва за това понякога.
Оксидът слабо се усвоява и има ограничено приложение.

Аз лично съм скептичен дали Mg помага за каквото и да е и не го използвам като хранителна добавка.

25.04.14
19:31

В паматона е аспартат, кажете за кое е добър или па мое и да е зъл (dull)

25.04.14
19:59

казано от gotcha на 25.04.14, 19:31:

В паматона е аспартат, кажете за кое е добър или па мое и да е зъл (dull)

Като много от микроелементите (в това число прехваления “ароматазен инхибитор” цинк), магнезият е полезен дотолкова, доколкото може да запълни евентуален дефицит. Когато няма дефицит, ефектът му е близък до нула. Това да се екстраполира намаляването на симптомите при дефицит и да се пренася върху здрави хора, поемащи достатъчно с храната, е рекламен трик на фирмите за добавки.
От друга страна точно магнезият е сравнително евтин в повечето си форми, а умереното му предозиране не носи със себе си някакви съществени негативи, така че аз лично си го пия профилактично. ;)
Отделно от количеството, което плескам по ръцета за сцепление. :D Виж за това е незаменим!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.04.14 20:04.

Истина е ,че когато имаш достатъчно магнезий, от повече няма да има голяма полза. Но дали имате достатъчно? Факторите за дефицит са доста и всеки има поне няколко в ежедневието си.  Хората масово са дефицитни на цинк и магнезий. Без магнезий няма АТФ, особено пък ако горите предимно въглехидрати.
За тънкостите на аспартата може да ме допълните, аз ви написах за тези форми на магнезия, за които съм чел.
От оксида няма особена полза.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 25.04.14 21:19.

25.04.14
21:49

казано от инж. Марин Маринов на 25.04.14, 13:54:

... пускам бързо и използвам стреч рефлекса в долно положение. Сега тренирам по система, която е точно обратното на това.

Благодарско за насоката!Отдавна търсех нещо подобно ,но не знаех какво и къде.Утре започвам с-ма 1! ;)
Поздрави!

казано от sapuna на 25.04.14, 21:49:

казано от инж. Марин Маринов на 25.04.14, 13:54:

... пускам бързо и използвам стреч рефлекса в долно положение. Сега тренирам по система, която е точно обратното на това.

Благодарско за насоката!Отдавна търсех нещо подобно ,но не знаех какво и къде.Утре започвам с-ма 1! ;)
Поздрави!

В Система 1 има и паузи, и половинки ... въобще всичко.

А знаете ли че ,.... всички полезни неща , които прави магнезия в тялото, няма как да се случат ако сте дехидратирани. Ако искате магнезия да работи , трябва с него да се пие МНОГО вода!

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 26.04.14 10:28.

Kenny

02.05.14
02:18

Инженере, май напоследък рядко пишеш във форума, защо така?

казано от Kenny на 02.05.14, 02:18:

Инженере, май напоследък рядко пишеш във форума, защо така?

Напоследък повече време отделям за четене, а не за писане. Пък и в момента не тренирам толкова много. Под резултатите от миналата година съм и няма да им е интересно на другите :) Ще ме питат защо не прогресирам с тежестите и не ставам  все по-силен и по-силен, а  на мен не ми се обяснява това нещо по 200 пъти.

Като ми дойде музата са писане и тренировки ще почна пак ;)

03.05.14
14:12

ааа ми , всеки ден тренираш ;)

казано от Кънин на 03.05.14, 14:12:

Имах 4-5 тренировки слепени, за това се заблуждаваш. ;)

04.05.14
11:03

казано от инж. Марин Маринов на 02.05.14, 09:15:

Като ми дойде музата са писане и тренировки ще почна пак ;)

При мен са две различни музи, които не се понасят заедно. Женска им работа... :)

05.05.14
23:28

казано от инж. Марин Маринов на 04.05.14, 10:41:

казано от Кънин на 03.05.14, 14:12:

Имах 4-5 тренировки слепени, за това се заблуждаваш. ;)

на кафето друго твърдеше  .... ама айде както кажеш :P

Когато си със забавен метаболизъм, времето тече по-бързо. Когато си с бърз метаболизъм е обратното - усещането е за по-бавно минаване на времето. Правете си щитовидните жлези за да живеете по-дълго ;)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 09.05.14 11:06.

09.05.14
11:47

казано от инж. Марин Маринов на 09.05.14, 11:05:

Когато си със забавен метаболизъм, времето тече по-бързо. Когато си с бърз метаболизъм е обратното - усещането е за по-бавно минаване на времето. Правете си щитовидните жлези за да живеете по-дълго ;)

Усещането за време е относително, като най-важният фактор е възрастта - подсъзнанието ни съотнася времевите периоди от настоящето към вече преживяното в миналото. Поради постоянното увеличаване на последното общото усещане е, че от година на година времето се “ускорява”. Много важно е и колко е активен мозъкът - краткосрочното усещане за време зависи от това с какво се занимаваме в даден момент. Това ясно показва, че мозъчната активност на съзнателно ниво е далеч по-важна от скоростта на метаболизма. Изводът е занимавайте се с безинтересни неща, за да ви изглежда животът по-дълъг. :)

Както беше казал Уди Алън, за да живееш сто години, трябва да се откажеш от нещата, заради които искаш да живееш сто години. ;)

А ако не се откажеш от нещата, ти остава да си забързаш метаболизма :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1