05.01.16
13:52
Здравейте, да се представя - казвам се Радостина, на 28 г, майка на две дечица. Дълго време се чудех дали да си направя дневник, дали има смисъл, защото до сега само в таблици съм си отбелязвала храненето и тренировките. Е, да, ама след известно време, изведнъж се отпуснах, спрях да тренирам и се предадох.
Е,нека малко предистория да напиша. От дете съм си била пълничка, предвид, че живеех при баба и дядо, не бях лишавана от сладки изделия, газирани напитки и каквото още едно дете не трябва да приема. Така аз с всяка година си трупах повече и повече килограми, докато към 16-а ми годишнина вече бях близо 80 кг (170 см съм висока). Това оказа беше изключително тежък за мен период, защото се подтиснах много, не исках да излизам, затворих се в себе си и се депресирах. Причината беше и в това, че другите не ме приемаха, а ми се подиграваха и пренебрегваха. Настъпи момент, в който се осъзнах и казах, че не може да продължавам повече така и реших да се променя.
Започнах да ходя пеша до училище и обратно, спрях да ям вредни храни (или много рядко), с течение на времето аз стигнах нормални килограми. Вече на 21-22 г бях 60 кг и се чувствах идеално, бях доволна и щастлива. тогава се задомих и моя любим се съгласи да си взема крос тренажор, за да не напълнея и да си тренирам у дома. С него и здравословно хранене вече бях постигнала невиждани зо него момент резултати. Но, ето, че не след дълго забременях с първото си дете и качих 25 кг. И пак бях в изходна позиция. С много мъка започнах пак да се мъча да отслабна, но ми беше много трудно. И тъкмо стигнах 62 кг и пак бременна. Този път си бях обещала да не се изоставям като първият път, миналата година се свързах с инструктор, който ми направи индивидуален режим, който спазвах и тренировки за у дома. За 4 месеца постигнах добри резултати, но изведнъж спрях, мислех си, че ще се справя...но се изложих. В момента съм 70 кг, с мерки гръд - 92, талия - 88 см, ханш - 102 и бедра 58 см. Искам да постигна повече от преди, да не се получава йо-йо ефект, да се науча да се храня здравословно и да съм щастлива и доволна от живота.
Има само нещо, което ме отличава от другите, а именно - все още кърмя. Не знам дали ще повлияе на темпото ми на отслабване, дали ще го забави, защото кърмя само 2 пъти денем, а понякога повече, зависи от малката-...
От вчера (04.1.2016 г) започнах отново режима си и упражненията.
Мисля, че тук вече е момента да напиша вчерашните ми прегрешения.
Закуска - 30 г овесени ядки + 200 г кисело мляко
Преди обяд - 1 банан
Обяд - Сирене с овесено брашно, 1 яйце (нещо като хапки със сирене), Салата с маруля, репички, краставица.
След обяд - 35 г сурови орехи
Вечеря - Зрял боб яхния (около 300 г със сос и зеленчуци) , 1 филия пълнозърнест хляб
1 ябълка и 1 портокал, и още 35 г допълнително ядки
Изпих около 2,5 л вода и издънката ми 2 кафета Jacobs 3 в 1, не знам защо, това е нещо, без което не мога. :(
Тренировка не съм правила, само 20 минути крос тренажор.
Днес храненията ми са:
05.01.2016 г Закуска - 30 г овесени ядки + 200 мл прясно мляко
(Пак 2 кафета Jacobs 3 в 1, нямам чисто за в момента), 1 чай от лайка без захар
Обяд - Сега ще хапвам Риба около 200 г (херинга на фурна с 1 с.л мазнина) , ще си направя Зелева салата с моркови, 1 филия пълнозърнест хляб
След обяд - 1 банан (120 г) и 35 сурови орехи
Вечеря - Супа снанак с нахут, Салата зеле с моркови , Риба (херинга) + 150 г варени картофи с лук
Надявам се само да удържа и да не се изкуша да ям нещо забранено...
Тренировката я направих 2 часа преди обяда (От клиповете на Руми Илиева за напреднали, тренировка за цяло тяло) + 20 минути крос тренажор.
Честит дневник! Много успешен и полезен да ти бъде ;)
Изглежда ми добре храната ти, само единствено понамали приема на въглехидрати за вечеря щом искаш да отслабнеш и заложи на повече белтъчини...Поне аз така бих направила ;)
06.01.16
09:40
казано от Sanya на 05.01.16, 15:29:
Честит дневник! Много успешен и полезен да ти бъде ;)
Изглежда ми добре храната ти, само единствено понамали приема на въглехидрати за вечеря щом искаш да отслабнеш и заложи на повече белтъчини...Поне аз така бих направила ;)
Здравей, благодаря за съвета, ще гледам да не плекалявам с въгледиратите. [имам въпрос: по-правилно ли е да приелам вътлехидратите до обяд, а вечер повече протеини и зеленчуци? /strong]
казано от Radostina Stoycheva на 06.01.16, 09:40:
имам въпрос: по-правилно ли е да приелам вътлехидратите до обяд, а вечер повече протеини и зеленчуци? /strong]
По принцип е правилно и пак казвам аз бих направила така, но основно всичко опира до това да си в калориен дефицит като за целта трябва да си изчислиш своя калориен баланс. Когато си в калориен дефицит това ще те кара да сваляш независимо какво, по колко пъти и кога ядеш. Но аз мисля, че баланса е най-важен ;) Успех!
казано от Sanya на 06.01.16, 21:12:
имам въпрос: по-правилно ли е да приелам вътлехидратите до обяд, а вечер повече протеини и зеленчуци? /strong]
По принцип е правилно и пак казвам аз бих направила така...
Защо?
казано от Boby_ на 07.01.16, 08:56:
казано от Sanya на 06.01.16, 21:12:
По принцип е правилно и пак казвам аз бих направила така...
Защо?
Тя питаше дали е по-правилно, но аз казах само че е правилно от гледна точка на това че лично аз не се чувствам особено добре стомашно и психически при приема вечер на въглехидрати :D. Знам че е противоречиво дали приема на въглехидрати вечер е Ок при цел редуциране на мазнините. Като цяло както казах е важен калорийния дефицит, така че за нея моето “правилно” може да е “грешно” :) Затова по-добре да намери сама баланса си.
07.01.16
11:53
Изчислявах си в myfitnesspal и има дефицит, но наистина въглехидратите са повечко, според това, което ми се изчислено. И то явно, че идва повече от кафетата....които не знам, но не мога да спра...като пристрастена съм.
07.01.16
11:59
Ето и вчерашното ми хранене 06.1.16 г
Закуска - 200 г кисело мляко 3,6 %, 120 г банан, какао, канела
1 кафе 2 в 1
Преди обяд - 1 ябълка
Обяд - 80 г (сурово изтеглени) пълнозърнести спагети с лук, домати, чушки, чесън и подправки (без мазнина)
Салата зеле с моркови
След обяд - изкуших се и изядох 2 бисквитки Белвита, (голяма грешка :(
Вечеря - Малко сготвен боб с лук, моркови, домати, подправки
Зелена салата с краставици и репички
Изпих 6-7 чаши вода за целия ден
Тренировка не успях да направя (с всички у дома е трудно да останеш на спокойствие). Успях само 20 минути крос тренажор да направя...
Ох, честно ми е малко в повече стреса с 2-те деца у нас, които само се бият и карат.
Да попитам - Какво да пия, за да не се чувствам отпаднала? Сутрин не мога да стана от сън, а вечер съм капнала.. А за L-carnitina дали може да го приемам, докато кърмя?
11.01.16
12:57
Два дена, не успях да си сразя режима, но поне в неделя имах доста добра тренировка и волейбол 2 часа. Активността ми може да се каже беше добра.
Хранене в неделя ( пак доста кафе се изпит)
Закуска банан и кисело мляко
Преди обяд портокал
Обяд супа. Топчета със смляно свинско и застройка, пълноз.хляб
След обяд 25 г сурови орехи
Вечеря свинско с кисело зеле и ориз ( на гости при свекито) и хапнах и малко черен шоколад 30 г
Още плодови 1 портокал И 2 мандарини.
Не беше блестящ режим, но става.. а и 4 кафета 3 в 1
11.01.16
13:04
Понеделник 11.01.16 г
Закуска 200 г кисело мляко, 3.6% и банан
Тренировка. за цяло тяло
Обяд пилешко от бутче със пълноз. Ориз и зеленчуци (броколи, морков, карфиол)
Салата маруля с репички и краставици
Това за сега, до вечерта дано не прецакам нещо.
1 кафе 3 в
Да си допиша днешното меню..
След обяд 25 г орехи и 1 портокал
Вечеря като обяда
И 1 чаша прясно мляко
Мнението беше редактирано от Radostina Stoycheva на 11.01.16 21:12.
26.12.16
19:38
След дълго прекъсване е време за ново продължение (дано съм по-упорита и сериозна). За жалост предишните добри резултати са зад гърба ми и сега съм в пак от “нулата”. Мината седмица почнах наново да тренирам и да се храня режимно.
Ето и днешното ми хранене.
Закуска 1 банан 150 г кисело мляко
1 кафе с 200 мл прясно мляко
Още 1 банан
Не обядвах, защото ходихме по доктори с малката.
Вечерта беше
150 г пилешко филе с броколи, гъби и 50 г заквасена сметана и 1 филия хляб
Домати със 95 г сирене,
Маруля с краставица и 35 г кашкавал.
Успях да прегреша с едно jacobs 3 н 1…
Тренировка няма. Чувствам се уморена и сънлива. Ако не ми се до спи рано ще тренирам ( да заспят и децата). Че утре ме чака работа...
Как се справяте вие с готвено и ходенето на работа ? Кога имате време и за тренировки. Имам чувството, че няма да се справя с всичко..дано се лъжа..