15.01.16
21:31
Искам да попитам колко дена в седмицата е нормално да се тренира . Четох тук доста коментари,че 3,4 дена са достатъчно,понеже мускулите имат нужда от почивка.. да това го знам,но аз съм доста пълен и искам да попитам ще пречи ли на организма ми и ще вреди ли по някакъв начин в дните за почивка да правя само кардио . Примерно 10 15 минути на пътеката и скачане на въже без да намесвам силовите упражнения. Иначе програмата ми е такава :
1. гръб+бицепс+корем
2.рамо
3.почивка
4.гърди+трицепс
5.крака+корем+кардио
6.бицепс+предмишница+кардио
7.почивка
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 15.01.16 23:15.
15.01.16
22:39
Това, което си написал, не е програма а просто един сплит, който без да знаем какви упражнения, по колко серии и повторения правиш нищо не значи. Хубаво е към тази програма да има и един хранителен режим с отрицателен калориен баланс, иначе само си губиш времето, ако ще и по 2 пъти на ден да тренираш.
Доста пълен също не говори много, но ако имаш доста излишни килограми, може би трябва да си щадиш ставите от стреса, който се предизвиква от бягане и скачане на въже. Аз лично свалих доста мазнини без да правя, т.нар. кардио дейности, стига да си нагодиш добре тренировъчната програма и хранителния режим.
16.01.16
01:53
На 21 години съм. 178-9 см съм. 120 кг . Не мисля,че се чувствам претоварен,за килограмите съм си доста подвижен и не виждам проблеми. Смятам си калорийте и знам кога се приемат протеини и кога въглехидрати. Въпросът ми беше съвсем друг. Дали е проблем през почивните дни да правя кардио без силови упражнения и вредя ли си по този начин? (пак казвам не се чувствам изтощен и изцеден,просто искам да се движа)
16.01.16
11:10
Според мен не е грешка да правиш кардио в почивните си дни.
16.01.16
11:54
Даже е желателно, ако имаш възможност, най-добре сутрин на гладно и хапване 30 мин след кардиото ! Забелязах, че почивката ти е на 3 и 7 ден от седмицата, като 5 6 7 ден ти се струпват 3 кардио тренировки. Измести кардиото от ден 5 или 6 в ден 1. Мисля, че така ще е по-добре. Другото което можеш да направиш е постепенно да увеличаваш кардиото, първа седмица 15 мин, втора 20, трета 30 и така :) Успех !
18.01.16
22:59
Благодаря за мненията.
24.01.16
21:00
Според мен с тази програма няма да свалиш много и резултата ще е пренебрежимо малък. Опитай да тренираш крака поне 3 пъти седмично (клек, полу клек, скоци, стъпване на степер със тежест зад врата) и дори в твоя случай смятам че е редно да правиш тренировки за цяло тяло. Вместо изолирани групи по дни.
Бърпита, лицеви опори, набиране (в началото с ласитк), кофички, коремни преси, със щанги има доста хубави упражнения.
Идеята е всеки път да завършваш с мокра фланелка фитнеса. Успех!
26.01.16
00:10
Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.16 07:50.
28.01.16
15:56
Любомир,благодаря !