Дневникът на Адела

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте на всички! От много дълго време отлагам създаването на дневника по няколко причини - къде от страх от критика, къде от мързел :D Думата “страх” е в кръга на шегата, разбира се. Критика трябва да има, даже и негативна, пак може да бъде конструктивна :) Та, малко за мен: скоро ще навърша 26 години, от Варна съм, работя във фирма, която се занимава главно с морски транспорт и от почти година реших да обърна внимание най-после на здравето и фигурата ми. Като дете бях слаба, но се преместих за 5-6 години при баба и дядо в Каварна по ред причини. Сега, предполагам всички знаят какво е да отидеш уикенда при баба и как доволно преял с бонбони и мекички, се връщаш при мама и тати в неделя вечерта :D Еми, при положение, че бях там 5 години, резултата беше един такъв... сферичен :D Доста натрупах тогава, но основният проблем беше,  че изградих много вредни навици като дете - тесто във всякакъв вид, “9-пластови сандвичи”, както ги наричаше дядо; месо, приготвяно в страшно много мазнина, много сладкиши и тн...
Преместих се обратно във Варна през гимназиалния период и успях да сваля доста от натрупаното, особено в 11ти, 12ти клас - аз съм висока 1,60м и тогава тежах 61 кг (отново съм била с наднормено тегло, но да кажем горе-долу нямах комплекси за него).
“Красотата” стана като влязох в Морско училище, което беше странно, защото движение имах, но стреса ми дойде в повече първите две години и в резултат напълнях с 23 кг.... Станах 84 - същинско човече на Michelin с моя невероятен ръст.
Но, честно казано било е неизбежно. Като се върна назад и се сетя с какво съм се хранила - много полуфабрикати, всякакви мезета с “месо” от тип кренвирши, дебърцини и тем подобни вегетариански колбаси :D
Като завърших и започнах работа (преди около 3 години) успях да сваля до 75 и що-годе се понасях, докато пак не вдигнах до 84 в началото на миналата зима. И просто казах край.
Съвсем случайно се заговорих с Миленка, която тук е по-позната като Лимка :) и тя ми предложи да започна да тренирам с нея и Vic долу в залата на офиса (колеги сме). Това се случва в началото на март, миналата 2015.
И тук едно леко резюме за първата ми тренировка: отивам аз без грам физическа активност и без никакво познание за наименованията даже на уредите в залата, а пък какво говорим за такъв тип тренировки... И той ми съобщава едно комплексче от 9 мин и моята реакция в ума ми беше “еми, пак ударих на камък, какви са тия 9 мин, как това може да се нарече някаква тренировка въобще?”.
Моля? На осмата минута вече бях в “кислородна смърт”, а като свърши комплекса имах чувството, че ще си умра ей там на плочките :D
Та, тъй до преди месец - тренирах 3 пъти в седмицата в залата, активно ходим на Bootcamps :), хранех се рационално (протеини и зеленчуци основно). Най-големия ми възторг беше Семтември месец - бях стигнала 68 кг!!! Това са 16 кг надолу и се чувствах супер - стегната, пълна с енергия, отпочинала и лека. Сега, тук слагам една скоба - от почти 2 години месо, освен риба не ям и моля това да не става тема на разговор (това е  една причина да не направя дневника по-рано).
Сега отново се опитвам да се вкарам в режим, че с тия празници и моята дълга отпуска, голям автогол си вкарах. Не бях ходила близо 20 дни в залата и баааяяя преядох с простотии, като в резултат кантара чинно се отчете на 71 - 72 кг. И това качено е чиста мас :D
Нищо, каквото било, било - отново се опитвам да рестартирам здравословния режим. :)
От утре почвам да попълвам храна + тренировки :)
Поздрави,
Ваша Аделка :)

Темата беше редактирана от Адела Алекова на 15.01.16 10:53.

15.01.16
11:06

Аделке, много ми беше интересно да прочета “интръдъкшъна”. Успех! Ще те чета. (F)

15.01.16
11:10

казано от Адела Алекова на 15.01.16, 10:51:

Здравейте на всички! ...
Поздрави,

Ха добре дошла!
На правилното място си, не бой се :).

Не помня дали съм ти го споделял, но в началото имах сериозни съмнения дали ще изкараш повече от 2-3 тренировки... Радвам се, че ми доказа колко съм грешал. Ти си изключително борбена и невероятно състезателна натура - Адела по време на тренировката има малко общо с Адела преди и след тренировката :P. 

Успех!

Мнението беше редактирано от Vic на 15.01.16 11:15.

15.01.16
11:23

Аделката, здрасти и добре дошла!
И намен добре дошла отново :)))
Успех, ти си знаеш , че ще станеш машинка пак...знаеш си и какво трявба да направиш!
Само ритник по дупето ти лиспва :)

Мнението беше редактирано от Limka на 15.01.16 11:23.

казано от Vic на 15.01.16, 11:10:

казано от Адела Алекова на 15.01.16, 10:51:

Здравейте на всички! ...
Поздрави,

Ха добре дошла!
На правилното място си, не бой се :).

Не помня дали съм ти го споделял, но в началото имах сериозни съмнения дали ще изкараш повече от 2-3 тренировки... Радвам се, че ми доказа колко съм грешал. Ти си изключително борбена и невероятно състезателна натура - Адела по време на тренировката има малко общо с Адела преди и след тренировката :P. 

Успех!

Мерси :P Адела преди и след тренировка ти симпатизира много, докато Адела по време на тренировка, хммм абе знаеш си! :D Добре, че разрешаваш ругаенето на тренера по време на комплекс :D

казано от Елена на 15.01.16, 11:06:

Аделке, много ми беше интересно да прочета “интръдъкшъна”. Успех! Ще те чета. (F)

Данке :) Той интръдъкшъна стана малко като сериала “Малката булка”, ама карай :D

казано от Limka на 15.01.16, 11:23:

Аделката, здрасти и добре дошла!
И намен добре дошла отново :)))
Успех, ти си знаеш , че ще станеш машинка пак...знаеш си и какво трявба да направиш!
Само ритник по дупето ти лиспва :)

Ще стане! Догодина ще пиша още 10 кг надолу!

15.01.16
13:25

Адела по време на тренировки ...... хахахахаххахаха това ми звучи като ... някаква заплаха :)

Здрасти Аделка :)

Сууууууууууупер!
Още един дневник, в който мога да спамя на воля, без риск да ме сиктирдосат! :D
Привет сестро по съдба!
И успехи! :)

Добре дошла си тук! :)

И аз изключително много се изкефих на въведението. С усмивка бях до края му! Много увлекателно и цветущо обясняваш.
Успех ти желая - очевидно си попаднала на готини хора, които ще ти помагат по пътя. :)

(Споко, след като си заявила, че не искаш разправии в дневника ти на тема месо, би трябвало молбата ти да бъде уважена. Ако някога обаче се случат дебати, които не желаеш да стоят тук, не се колебай да пишеш на мен или другите модератори, за да изтрием това, което те смущава.)

казано от MartiG на 15.01.16, 13:25:

Адела по време на тренировки ...... хахахахаххахаха това ми звучи като ... някаква заплаха :)

Здрасти Аделка :)

Хахаха е, чак пък заплаха... ама знаеш ли :D Здрасти, Марти :)

казано от Златина Цонева на 15.01.16, 18:10:

Сууууууууууупер!
Още един дневник, в който мога да спамя на воля, без риск да ме сиктирдосат! :D
Привет сестро по съдба!
И успехи! :)

Спами, Злати, спами! :D Благодаря  :)

казано от Вероника Налбатска на 15.01.16, 21:02:

Добре дошла си тук! :)

И аз изключително много се изкефих на въведението. С усмивка бях до края му! Много увлекателно и цветущо обясняваш.
Успех ти желая - очевидно си попаднала на готини хора, които ще ти помагат по пътя. :)

(Споко, след като си заявила, че не искаш разправии в дневника ти на тема месо, би трябвало молбата ти да бъде уважена. Ако някога обаче се случат дебати, които не желаеш да стоят тук, не се колебай да пишеш на мен или другите модератори, за да изтрием това, което те смущава.)

Благодаря за топлите думи и посрещане :)

Отчет за вчера 15.01.2015:

Храна:
Закуска - голяма чаша кисело мляко с овесени ядки;
Обяд - почти цяла скумрия на скара + около 250 гр. шопска салата;
Глупости: около 8 шоколадови бисквити;
Вечеря - тя може и да спадне към “Глупостите” - 1 парче от фамилна пица, останало от предната вечер - гъбена.
2х500 мл. бири;
Вода за деня: около 2 л.;
2 кафета без захар
Движение извън тренировката: 30 мин пеш до работа.
Тренировка:
Загрявка;
Вработване на заден клек: 5@20 кг; 4@30 кг; 3@40 кг; 0@50кг... имам проблем с разтегнат мускул горе при сгъвката на десния крак (не знам дали много се разбра къде :D ) и съответно боли при клек (една скобка- боли само като клякам). Прецаквам си техниката по този начин и Vic забрани повече опити с тази тежест, за момента.
Тренировка:
EMOM 20 min - 1 back squat@ 40kg & 5 Inv. rows
Тук интересно: на около десетата минута нямах проблем с клякането дълбоко с въпросните 40 кг, нито ме болеше. Прави ми впечатление, че очевидно загрявката ми не е адекватна и ще наблегна много на нея. При десетата минута определено имах усещането, че ще мога да клекна и с 50 кг.

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 16.01.16 09:06.

Таааа.... хм, за вчера - кака ви Аделка се оцвъка!
Започнах отлично сутринта - 1/2 кофичка кис. мляко, 1 банан, 1 портокал
Правих 30 мин йога за раздвижване; после изядох и другата 1/2 кофичка, този път с овесени ядки и още 1 банан. Сега, моя “един банан” е много условно понятие, защото давам на всяка хапка доста голямо парче и на Чара (имаме куче), тъй че реално ям малко повече от половината.
До тук добре - отидохме нии с бат ви Светльо (мъжО) в мола да търсим детска китара (headbang), че сме канени на гости и детенцето поръча - намерихме. Хапнах сандвич в Subway - veggie pattie - страшен е, ако не сте го пробвали - голям пропуск. Самото pattie е едно голямо правоъгълно кюфте на картофена основа с други зеленчуци - малко пипер, царевица; подправки. Работила съм в Subway през студентските години и знам туй онуй, дет се вика, тъй че ако имате въпроси за храната там - давайте :D
И после стана страшно (в гостите) -  бял хляб с хайвер, туршии, много печени картофи, алкохол, шоколад, бисквити. Поне не бяха в някакви изумителни количества, но определено не мога да го нарека качествена вечеря.
Еми.... днес да видим..:)

Достигам до извода, че на гости през уикенда не трябва да се ходи. Като сме ходили през седмицата, някак не се освинвам тъй.
Сутринта:
1 кофичка кисело мляко 4,5 % с овесени трици + 1 портокал нарязан вътре;
Обяд:
Риба с доматен сос, бял хляб 2 филии ( (tmi) ).
Пак на гости вечерта, но този път по-културно:
Салата микс (рукола, зелена), чери домати; туршия
Печени картофи, скариди на тиган с пармезан - много пък сме гурме :D С туршията особено :D
Проблемче - бая вино изпих.

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 19.01.16 11:06.

Ох, днес отивам на тренировка - най-после! Прави ми се тяга, за да ми се наместят чакрите ‘дет се
вика :D, да видим дали ще ме огрее :D
Вчера: 18.01.2015
Движение: никакво...  :@
Храна:
Закуска: 1 кис. мляко с овесени трици, около 80 гр. стафиди. Ядох я в продължение на час.
Обяд: Голяма салата от микс рукола, зелена, лимонов дресинг, яйца и репички; парче картофен огретен.
Вечеря: мъжО беше направил боб чорба, та изядох 2 купички доволно :) 1 чаша червено вино.
В тоз нашия офис значи почвам да се ядосвам! Аман от черпещи за рожден ден или имен ден! Ще залепя долу бележка “Който иска да черпи да донесе една връзка моркови, стига с тия бонбони!!!”.
Че изядох 5 шоколадови бонбона и едно тъъънко парче кекс...

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 19.01.16 11:06.

19.01.16
10:37

Мисля че няма да е точно тяга .... :)

казано от MartiG на 19.01.16, 10:37:

Мисля че няма да е точно тяга .... :)

Видях аз ... видях и нападите... Но все пак, аз ще говоря за тяга :D

Не ме огря тягата :D

Вчера 19.01.2016:
Закуска: кофичка кисело мляко с овесени ядки и 2 бр. киви;
Обяд: Салата от основа спанак със сирене, моркови, цвекло, пресен пипер, слънчогледови семки, нахут и балсамов дресинг - 350гр.
Междинно: 1 голямо киви
Вечеря: 1 купа боб яхния + около 70-80 гр. сирене
леееко прегрешение - позволих си 2 чаши розе
Вода за деня - около 1,5л
Кафета за деня: 3 бр. със соево мляко

Тренировка:
Загрявка
12 min. AMRAP:
5 inv.rows;
5 KB SDLHP @ 16kg
10 lunges with 10 kg

Хубу, че има абревиатури, че цяла страница в дневника ще изпиша с тез тренировки :D

Тез бонбони освен в офиса, вече и в залата ме преследват! :D Но вчера бях желязна!!! Първи ден (от последните 20) без рафинирана захар и тестени неща! ‘Шъ откъча от радост! :D (rock) (sun)

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 26.01.16 14:03.

Хелоу, итс ми :D

21.01:

Тренировка в залата на Vic :) :
Загрявка;
Вработване на тяга: 7@20 кг; 5@30кг; 5@40 кг; 3@50кг; 3@60кг; 1@70 кг и йес вдигнах ги пак: 1@80кг (muscle) ;0@90кг, обаче усещам, че много скоро ще ги отлепя и тях :)
Комплекс: 3 мин работа, 1 мин почивка х 3 пъти:
3 мин. работа: 1 DL @ 50 kg; 3 burpee with pull up; 5 box jumps
Вери съм доволна от себе си - не знам обаче на последния рунд гръмнах - щом направих 1 повече от Жорката, вече света придоби друг смисъл :D Вик чак не ми повярва - уат? Аз там щях да си почина да се напъна толкоз да бързам и той най-накрая ми вика “Сигурна ли си?”. Да, тренер, сигурна съм :D Макар че, откровено казано и аз бях малко изненадана. Толкоз доволна от тренировка не съм била от бая време.
Храна:
Да си дойдем на думата - абе вчера беше успешен ден. Ако го карам така постоянно ще е супер:
Закуска: кисело мляко с овесени ядки + 2 бр. киви;
Обяд: плочка сирене с домат и 1 яйце на фурна; крем супа от броколи;
Междинно: 2 бр. киви
Вечеря: направих Рататуи - стана чудно. Като от филмчето. Прилагам ви снимка.
1 порция рататуи с 1 плочка сирене; малко кашу; малко шам -фъстък; 4 плодчета физалис (не бях яла, хареса ми :) ).
И тук голямата гордост - прибирам се аз да видя Светльо си оставил някакви бисквити (уф!) и си купил душичката чабата с маслини и риган, но аз бях желязна! Той ми вика “само една хапчица, нищо няма да ти стане”, а аз бях упорита, че едно камъче обръща каруцата (при мен за жалост е тъй).
Абе прехвалих се, ама съм горда от себе си :D

21.01.16
09:36

Аделке, тоз’ рататуй е като от списание!
Браво ти за успешното... всичко. :) :)

Вчера 21.01.2015

Тренировка и движение - без... освен шетане и почистване из вкъщи вечерта - пак е нещо :)
За сметка на това ще наваксам днес :)

Храна:
Закуска - 2 банана, 7 бр. физалис
Обяд- порция ратауи с плочка сирене
Междинно - 2 бр. физалис, 1 киви
Вечеря - зелена салата с риба тон, краставици и домати, остатък от рататуи с плочка сирене
Течности:
Общо 3 кафета със соево мляко, около 2 л. вода, фреш от портокал, 2 чаши бяло вино

Като цяло - доволно, защото не ми се яде тесто и сладки неща. Всъщност яде ми се сладко, но го обърнах на плодове - далеч по-добър вариант, по мое мнение.

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 22.01.16 10:48.

22.01.16
16:12

казано от Адела Алекова на 22.01.16, 10:46:

Като цяло - доволно, защото не ми се яде тесто и сладки неща. Всъщност яде ми се сладко, но го обърнах на плодове - далеч по-добър вариант, по мое мнение.

Щеше да е още по-доволно с някакъв протеин с плодовете...кисело млекце, котидж/рикота шепа ядки...туй-онуй

Соево мляко - цък-цък
Бадемово, кокосово - ок. Соево - скип ит, бейби

казано от Limka на 22.01.16, 16:12:

Соево мляко - цък-цък
Бадемово, кокосово - ок. Соево - скип ит, бейби

Да и аз осъзнах, че е грешка, но не бях опитвала и го взех от любопитство, та рекох да не го хвърлям и си го наливам в кафето. Ама хем се понаучих да чета какво има в продуктите, а пък сега каква я свърших - грабнах го и го платих и като видях... мали, мали... Нищо - проба - грешка ;)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.01.16 17:09.

Отчет за днес:
Това, което ми прави впечатление е едно - като видя някой тиквеник, кекс, бонбони, вафли и ох, майко то много работи има в тоз офис! и си казвам “Не, Адело - някак няма да изглежда добре да напишеш, че си преяла с милинки” (и такова имаше, а как ухаеха, мани, мани (tmi) ). Та, имах нужда от промяна, защото освен, че последните месеци не бях сваляла кг, успях и да кача 2-3 отгоре. Значи за момента идеята с дневника тук - работи!
Храна:
Закуска - 1 банан, след около 50 мин, си доизядох салатата с риба тон от предната вечер + плочка сирене;
Обяд - сега този обяд буквално беше 40 мин след закуската и бях много сита, но се напънах да хапна и нещо по-”засищащо”, че вечерта ще тренирам (muscle) - та общо взето цялото стана един “брънч” и си взех ориз със зеленчуци + 330 мл айрян (домашен).
Вечеря - купа и половина от най-невероятната рибена чорба (бат Светльо - майстора на чорбите!) - сьомга, скариди, акула, домати, картофи и зелени подправки всякакви... У-Н-И-К-А-Л-Н-О!
2 кафета със соевото мляко, което спирам, 2,5 л. вода за деня, 2 чаши бяло вино :)
Тренировка в залата:
Загрявка, вработване на Power Clean - 10@20 kg, 6@30 kg, 0@40… :( нищо, другия път
Вработване на Thruster - 5@20kg, 3@30kg, не пробвах с повече, че при една пуш преса после ме заболя кръста (отдавна) и малко внимавам все още.
Комплекс:
7 рунда за време:
4 knees to elbows, 3 power clean, 2 front squat, 1 thruster @ 20кг - 4:40 мин.  Не е особено добър резултат, но мислех, че повече ще ме смаже комплекса, а той беше що-годе ок. Сега, може би че аз трябва да го правя @30 кг, то е сигурно е така, но Вик (Слава Богу!) ми спира егото, че понякога нещата са бързи за сметка на техниката и после има “Тренер, що боли?”, “Ами боли, защото не слушаш!” . Факт. Че тъй - пак се прехласнах :)
Лека вечер,

Здравейте :)
Та, вчера беше много смислен ден от към храна, доста безсмислен от към алкохол. Ако сайтовете, в които проверих дават достоверна информация, то погълнатото количество през целия ден е близо 800 ккал... бютифул (tmi)
Иначе храната като цяло бе рибена през целия ден- рибени супи, зелена салата със спанак и сьомга, ризото с морски дарове и пармезан, малко пушен кашкавал, малко синьо сирене. Имахме гости, а на масата имаше препечени филии хляб, както и огрооомен шоколад, но честно казано - даже не ми се ядеше от тях и съответно не ме изкушиха - доволна съм. Вечерта бяхме навън и от там идват повишените алкохолни единици... :(
За движение - 2,5 ч. активно чистене из вкъщи.
Около 2 л. вода за деня, 3 кафета (2 с прясно мляко)
Днес смятам да дръпна голяма разходка в Морската и тъй :)
Поздрави,
Ваша Аделка

Вчера 24.01.:
Храна - ставане много късно, съответно пак брънч - 5 яйца с праз на тиган :D Гладна бях :D
Вечеря - зелена салата с репички и краставици, вегетарианска мусака с кисело мляко +  250 мл. айрян.
Вода - около 1 л. ... лошо; Кафе - 3 бр.
Но! Отново без сладко и тесто, но този път и без алкохол ;)
Движение - съвсем минимално.
Ходихме на кино - даже нямах желание за пуканки. Много приятно се изненадвам от себе си понякога :)
НЕ гледайте “Петата вълна”, освен ако не искате тийн апокалипсис, деца в армията и повече от посредствена актьорска игра. Макар че имаше и добра страна - един мускулест батко спаси момата във филма, която беше простреляна в кракът. Като я хвана, че като я завъртя - женската част (включително и аз) моментално започнаха да се чудят как да се прострелят и те, че баткото да спаси и тях :D

Та, за вчера 25.01:
Йес :)
Сутринта - пеша до работа (около 35 мин). Бедрата ми бяха кърваво червени от студ, ама добре ми подейства :)
Закуска - около 50 гр. печени орехи и бадеми (общо), 400 мл. фреш от портокал и грейпфрут
Обяд - доматена крем супа; плочка панирано сирене със зелена салата.
Вечеря - голяма (приблизително 400 гр) салата: зелена салата, краставици, маслини, домати, пушена сьомга и “дресинг” от кисело мляко, зехтин, сол и черен пипер. 1 чаша бяло вино (за награда :P )
Тренировка:
Първо трябва да кажа “Ох!”
Та:
Вработване на Thruster & Power Clean:
PC- 15 @ 20 kg;
      8 @ 30 kg;
      7 @ 35 kg;
      0 @ 40 kg (swear)
Thruster - май до 30 кг, не съм търсила макс, че комплекса - оле майко...

Чипърче... Отдавна не бяхме правили... като го видях и ми стана лошо :D

For time:
25 Power Clean @20kg                   - ок....
30 Burpee “knees to elbows”            - what?!
35 Thruster @ 20kg                           - тренер, ти луд ли си?
40 TRX inv.rows                           - ми то след толкоз тръстъри и бърпита, честно казано вече няма значение :D
My time : 12:52 min… е бива... бая ме смаза!

В резюме - добър ден от към храна и движение. А и кантара ме зарадва приятно, но ще поизчакам и тази седмица да мине, за да го почувствам като затвърден резултат.

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 26.01.16 10:26.

26.01.2015:

Закуска - 1 банан, 1 кофичка кисело мляко;
Раздвижване в залата на офиса  - загрявка, 10 +10 PC (@20 & @30) + 4 Thrusters + 10 burpees + 10 lunges
Обяд: Зелена салата с пушена сьомга
Междинно: 50 гр. печени лешници + 400 мл. фреш портокал + грейпфрут; 1 банан
Вечеря: Карфиол на фурна със сирене, кашкавал и прясно мляко. 1/2 банан
Вода: 2 л.; Кафе - 3 бр.;
Добавки: 1 т. Omega 3 ; 1 т. Магнезий с Витамин B комплекс

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 27.01.16 09:22.

Та, вчера (27.01) - много доволно (sun) :
Закуска - голяма чаша с кисело мляко и овесени ядки;
Обяд - зеленчукова крем супа + карфиола на фурна със сирена (яден на части през час).
Вечеря - навън - голяма зелена салата със зеленчуци на грил (тиквички, гъби, лук и пипер) и много кубчета сирене. 10-тина хапки ориз с яйце и зеленчуци (бях вече много сита и си го оставих за обяд днес).
Течности:
Кафе - 3 бр.; 1 зелен чай; 1 чаша бяло вино; Вода - 2,7 л.
Добавки - по 1 таблетка Omega 3 и Магнезий с Витамин B комплекс;
Тренировка (muscle) :
Загрявка; Заден клек - 10 @ 20 кг; 5 @ 30 кг ; 3 @ 40 кг; 0@50кг...
            Преден клек - 10 @ 20 кг; 5 @ 30 кг
            Мъртва тяга - 10@20 кг; 5@30кг ; 5@40кг; 5@50 кг; 3@60 кг; 2@ 70 кг; 0@80кг ?!?!?! (предполагам вече съм била уморена, отлепих я, но не се почуствах ок да я вдигна до горе и я върнах - лоста ми стигна до коленете).
Комплекс - оу йе - чудно, много ми хареса :)
4 рунда (без време), като 1 рунд е:
1 Dead Lift @ 70 kg
10 KB Over Head Swing @ 16 kg
1 DL @ 70 kg
10 TRX INV.ROWS
1 DL @ 70 kg
10 push ups (green band assisted), но както трябва да са :)

Много доволен ден (sun)

28.01.16
10:55

От тренировката не разбрах почти нищо, но нали казваш, че си много доволна... и аз лайквам! :D
Хубав ден, Аделке! (sun)

казано от Елена на 28.01.16, 10:55:

От тренировката не разбрах почти нищо, но нали казваш, че си много доволна... и аз лайквам! :D
Хубав ден, Аделке! (sun)

Мерси Еленка и на теб :)
Ето снимки на отделните елементи, в порядъка, който съм написала

28.01.16
11:06

О-о, страхотна си, много благодаря!
Първото упражнение ми е познато, но само то. Как се казва? И това с ластиците съм го мяркала, но не съм го правила.
Сега ще видя с какви тежести си ги правила и колко повторения. (rock)

П.П. Струва ми се, че си доста силна.

Мнението беше редактирано от Елена на 28.01.16 11:09.

28.01.16
11:07

Защо правиш нули? Тоест- защо гониш макс толкова често - 3 упражнения за последните 3-4 дни / и защо се налага да стигнеш до фал?Неуспешните максове са  изтощаващи и за нервната система и за организма изобщо, даже според мен по-тежки от успешна единица.

Нулата снощи на заден клек с 50 кг. беше доста разочароваща за мен - предположих, че вече ще мога да ги клекна, но има нещо което ме спира - преди имах разтегнат мускул във вътрешната част на бедрото и сега все още усещам някакво опъване, което вчера беше примесено и с мускулна треска от тръстърите в понеделник. Тук много ми играе егото, което е глупост, знам. Преди, когато никога не бях тренирала, не бях предполагала, че имам “спортна злоба” :D
А за тягата - 80 не ми е макса, макс ми е 85. Вчера нямаше нужда да пробвам с 80, но аз съм много такова животно от типа “Е, хайде да опитам”.

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 28.01.16 11:15.

28.01.16
11:18

казано от Адела Алекова на 28.01.16, 11:14:

Преди, когато никога не бях тренирала, не бях предполагала, че имам “спортна злоба” :D

За жена, която тренира без състезателни амбиции, отказите и единиците максове не са спортна злоба, а, както сама каза - его и глупост, от които рано или късно ще страдаш. :)

Аз съм и страдала вече :) Имала съм болки, разтягания. Но не познавам някой, който да се занимава с каквато и да е физическа активност, че било и вървене пеша - който да не се е оплакал в един момент от някаква контузия. А по отношение на “спортната злоба” - аз съм тип човек, който винаги търси начин да “надхвърли” себе си. Преди беше в други аспекти, сега е чрез спорт. Грешно може би, факт - човек трябва да си знае и предела, но пък и е хубаво да се стреми все по-нагоре :)  Осъзнавам ги и двете неща и търся баланса все още :)

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 28.01.16 11:56.

28.01.16
12:12

Едно е да се контузиш, така че да не можеш да тренираш седмица-две, съвсем друго е да се катериш из планините и на следващия ден да са ти уморени бедрата и коленете.
Интересно е, че хората имат толкова необикновени способности и физически потенциал, а решават че преместването на голяма тежест в пространството е върха на техните възможности. :)
Всеки преценява за себе си колко високо да си постави летвата.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.16 12:14.

28.01.16
15:43

Аз пък ще се намеся и ще напомня че Вик все пак е там .... почити всеки път като отида се опитвам да се надскачам себе си с някое кило повече ... по-добре там и под надзор отколкото сам ... освен това той много добре знае колко са способностите на хората който тренира и не е склонен да ни оставя да правим глупости ....

казано от MartiG на 28.01.16, 15:43:

Аз пък ще се намеся и ще напомня че Вик все пак е там .... почити всеки път като отида се опитвам да се надскачам себе си с някое кило повече ... по-добре там и под надзор отколкото сам ... освен това той много добре знае колко са способностите на хората който тренира и не е склонен да ни оставя да правим глупости ....

Totally agree :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1