17.01.16
21:59
Дълго мислих как да започна дневника. Писах, изтривах, започвах отново и пак изтривах. Казано накратко, преди точно 2 години тежах 97 кг, които за ръста ми от 168 см, бяха много. За 2 години, с хранителен режим и тренировки вкъщи, успях да сваля 35 кг. И днес на 18 години, 62 кг, 168 см започвам този дневник тук, защото искам да проследя пътя на новото предизвикателство, което започвам, а именно - да премахна последните оставащи килограми и да постигна едно тяло, с което да бъда щастлива. Храня се разнообразно. Храните, които не приемам са захар, тестяно, пържено, мазно, газирани напитки, изобщо храни, които смятам, че няма да донесат нищо полезно и необходимо за правилното функциониране на човешкия организъм.
18.01.16
23:00
Здравей и от мен, А! :)
С интерес ще те следя. Поздравления за постигнатото!
Благодаря, че сте отделили от времето си, за да пишете в дневника ми! Благодаря и за топлото посрещане!
Сряда 30.01.16
1. Закуска: кисело мляко 0,1% и овесени ядки
2. Обяд: пилешко филе на скара(160гр) и краставица(250)
3. Кисело мляко 0,1%(200гр) с малко замразени горски плодове(40гр)
4. Около 20 гр сурови лешници
5. Вечеря: пилешко филе на скара(200), краставица(160 гр) и няколко парченца домашна телешка пастърма
6. Печени фъстъци, портокал (около 60гр), обезмаслена извара(250гр) и няколко кисели краставички
Мнението беше редактирано от A :) на 20.01.16 20:20.
Виждам че консумираш мляко 0.1% та въпроса ми е защо? Много по-добре е да ползваш пълномаслени млека, това са мазнини, които няма да ти навредят :)
21.01.16
10:05
Абсолютно подкрепям Sanya в това отношение. По принцип настръхвам като чуя “нискомаслено или обезмаслено”. Гледай филм Food Inc. - страшно полезен е. Всичко що е обезмаслено е с много добавена захар или подсладители, за да могат да възстановят вкуса, който е изгубен при обезмасляването. И мой личен съвет е - това, което е минало 100 преработки, за да достигне до теб като краен продукт - шанса да е полезно според мен е много минимален.
Здравей и поздравления за резултатите! Успех и по-нататък!
П.П. И нишесте слагат в обезмаслените млека.
Мнението беше редактирано от Елена на 21.01.16 10:15.
Благодаря за информацията! :) Преди съм пробвала няколко пъти овесени ядки с пълномаслено мляко, но нещо не ми допадна. Предполагам, че нещо в ядките не беше наред, защото си спомням, че имаха странен вкус. Сега съм си взела 2% и ще видя с него как е.
21.01.16
1.З: кисело мляко и овесени ядки
2.О: пилешки дробчета на фурна(170 гр) и краставица
3. Кисело мляко 2%(200 гр) със замразени горски плодове
4. Мандарина и половин портокал
5. В: печено пилешко бутче без кожа(150 гр) със зеленчуци(гъби, тиквички и малко печени чушки) и краставица
6. 2 мандарини и малко слънчоглед около 15 гр.
Мнението беше редактирано от A :) на 21.01.16 20:38.
Имам един въпрос и ще бъда много благодарна, ако някой може да ми отговори. Смятала съм много пъти колко калории трябва да приемам, за да мога да отслабвам. Смятах, смятах и накрая получих, че за да има дефицит трябва да приемам 1509 kcal, като 113 гр протеини, 132 гр въглехидрати и 59 гр мазнини. Въпросът ми е дали наистина трябва да се храня с тези количества, или трябва да е по-малко.
Позволи ми да се опитам да отговоря. Накратко: пробвай и виж. :) Ако отслабваш много бързо и/или не се чувстваш добре, можеш да приемаш малко повече. Ако не отслабваш, намали още малко или по-добре увеличи движението. Най-важното е как се чувстваш.
Мнението беше редактирано от Елена на 21.01.16 21:38.