03.02.16
11:10
Здравейте,от доста време следя сайта и реших,че е крайно време и аз да си направя дневник,за да си следя резултатите и да съм постоянна,приемам критики и съвети,разбира се,знам че има още много на какво да се науча.Малко за мен на 21г съм.Общо взето цял живот съм била дебела,докато преди близо две години не се взех в ръце бях 85кг 172см започнах да ходя на фитнес спрях газираното,хляба и сладкото,някакъв си мой режим,вечерях до към 20,00ч и така за 7 месеца свалих 21кг,станах 64кг,но пак си мислех,че съм дебела и не се харесвах,тренирах като луда все диети ми бяха в главата,спря ми и МЦ за около 9 месеца,ходих по лекари,хапчета,нищо не помагаше / заради неправилното хранене/, лятото бях в САЩ и отслабнах още повече може би бях около 57-58кг.Та сега зимата доста се поосвиних доста след мощните преяждания, в момента съм 68-69кг/даже тези кг ми се струват малко на фона на освинванията ми/,не бях и редовна с тренировките, храната винаги ми е била главния проблем,понеже съм доста лакома,обичам да ми е вкусно,ям бързо,сладкото ми е голям проблем,без едно мога,но с едно никога :Д. Та наистина имах периоди,на големи преяждания,но напоследък започнах да се контролирам.Целта ми е здраве и визия,надявам се да намеря някакъв баланс,защото наистина искам бързи резултати,а те не вървят ръка за ръка със здравето/ за жалост/. Изчела съм страшно много инфо,но ако започна и да го прилагам грешка няма да имам :Д. Старая се да тренирам 5 пъти седмично в залата/ 2 от тренировките са изцяло кардио/.Целта ми е за около 6 седмици да съм 61-62кг,наистина в момента не се понасям с тези кг тежат ми,чувствам се зле,да не говорим как ми влияят на самочувствието и т.н. Ориентирала съм се към НВД, но с мои изменения, без млечни,само в кафето,понеже пия 3-4 кафета на ден,повече зеленчуци и месо.Ще се старая да приемам по 1400-1500 ккал,за водата е ясно.По-късно ще пиша за храната и тренировката,също още нещо за мен,не закусвам,така винаги съм се чувствала добре и не смятам да го променям,поне засега :)))
Да направя и един ъпдейт относно тренировките,както казах ще се старая да са поне 5 пъти седмично,а защо не и 6 :Д, две, от които кардио, 2 крака, 1-2 горна част, ще се старая след всяка тренировка да имам поне 20 мин кардио,още нещо за мен,при абсолютно всяка тренировка правя коремни преси :))) Искам да попитам по-опитните какво мислите за следните менюта,обяд салата+ месо /пилешко или телешко,свинско не обичам и не си падам много по рибата/ вечеря: само салата или салата+яйца или месо, ако огладнея междинно: зеленчук.Трябва да докарам калориен дефицит,но се притснявам, да не е прекалено голям,за да не озверея след време от глад и да изям всичко,което видя ;)
Мнението беше редактирано от K GM на 03.02.16 12:04.
03.02.16
12:58
Най-добре ще е ако си намериш инструктор. Хранения тип салата + малко протеин не са добре, ще сваляш, но после ще си върнеш килограмите. Опитай се да си набавяш протеин, въглехидрат и мазнини от добри източници. Щом започваш да тренираш на ново не прави толкова кардио от началото, запази го за след месец, два, сега заложи на силови тренировки за горна и долна част, с тях ще гориш достатъчно калории. Идеята е, че като почнеш дефицита ще сваляш килограми, след това ще има застой, пак ще намалиш храната, пак ще има застой и чак тогава вместо да намаляваш храната отново вкарваш кардио в тренировките и гориш още мазнини.
казано от K GM на 03.02.16, 12:02:
Да направя и един ъпдейт относно тренировките,както казах ще се старая да са поне 5 пъти седмично,а защо не и 6 :Д, две, от които кардио, 2 крака, 1-2 горна част, ще се старая след всяка тренировка да имам поне 20 мин кардио,още нещо за мен,при абсолютно всяка тренировка правя коремни преси :))) Искам да попитам по-опитните какво мислите за следните менюта,обяд салата+ месо /пилешко или телешко,свинско не обичам и не си падам много по рибата/ вечеря: само салата или салата+яйца или месо, ако огладнея междинно: зеленчук.Трябва да докарам калориен дефицит,но се притснявам, да не е прекалено голям,за да не озверея след време от глад и да изям всичко,което видя ;)
Добре дошла
Не съм от опитните, но:
1. Не ти трябва да гладуваш. Това което описваш е точно това
2. Не ти трябва да правиш коремни преси след всяка тренировка
3. Може да извлечеш много повече ползи от качествена тренировка с тежести, пред 20-30 минутно кардио с постоянна скорост.
Може да прегледаш статиите в сайта. Изписани са страшно много теми за начинаещи.
Благодаря Ви,за съветите!
Ще се опитам,да ги прилагам и да чета все повече.Днес съм 100% сигурна,че тренировката ми не е правилна,но все пак ще я напиша:
20мин пътека: 4 ходене с наклон 5/ 16мин бягане 9,2-10км/ч
бедрено сгъване- 4х20/25/25/30кг
бедрено разгъване-4х20/25/25/30кг
напади-4х10 на всеки крак
клекове- с дъмбели 2,5кг 4х20/20/25/25
след това гимнастика малко за крака и дупе около 20мин
и след това коремни преси 3х15 настрани с диск 10кг
3х25 на лежанка
3х20 вдигане на крака от лежанка
П.С наблягам на коремните преси,защото проблемните ми зони са корема и паласките и нормално опитвам се да наблегна точно там.
храна:
з: кафе с малко мляко
о:зелева салата+ печен пипер+малко пилешко+ 2 парченца филе елена/ грешка/
сз:кафе с малко мляко
в: планирам да е зелева салата и още нещо ще го измисля в движение
03.02.16
17:06
Пресата ще се покаже,а паласките ще изчезнат,когато си оправиш храненето.Мускулите на корема са малка мускулна група и не се нуждаят от много трениране,те ще се покажат ,когато намалиш процента подкожни мазнини.Но дори да намалиш процента на мазнините не се знае колко мускул имаш и колко явна ще ти е пресата.Като ти гледам храната ми се вижда твърде малко и недостатъчно,за да започнеш да чистиш мазнините ти трябва храна.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 03.02.16 17:10.
Горе-долу,мисля че знам как да тренирам,но при мен проблема е храненото, не знам какво количество да си правя порциите,харесва ми цикличното хранене,лесно ми е да равя фастове по 12-16ч,но четох че не трябва да се спазва дълго време,най-вече при жените.
Забелязала съм,че когато тренирам на гладко,резултатите са много по-ефективни.
Мнението беше редактирано от K GM на 03.02.16 17:21.
От тренировката ти в началото виждам, че е ден за долна част и изведнъж накрая, бам, лежанка. Значи почвам да си мисля че ти по-скоро правиш грешката, която повечето жени правим и това е да работим само върху проблемните зони. Тренирай всичките си мускулни групи, за да има баланс. Друга насока, която ще ти дам е упражненията като лежанка, клека и нападите да ги правиш в началото на тренировката, другите изолирани упражнения да правиш след това. Също кардиото - остави си го за края, защото така само изхабяваш силата си за силовата тренировка ;)
Благодаря за съвета!
За лежанката не съм се изразила правилно,имах предвид коремни преси,а относно кардиото,знам че трябва да го правя накрая,но примерно искам да направя 20мин,но ми дотяга и правя 10мин,не съм сериозна и ми пада бушона накрая,не знам сигурно мотивация не ми достига,трябва да поработя над това,всичко е психика.
Не е правилно,но когато отида да тренирам съм много надъхана в началото и имам чувството,че мога да бягам с часове,изцеждам се хубаво в началото и после...знаете :д Да си запиша и вечерята:
в:печен пипер+пилешко
изчислих си калориите за днес:900 ккал, но наистина се чувствам сита,надявам се да не огладнявам повече,ще се стремя да ям до 19.00ч, защото късното ядене хич не ми влияе добре и като се отпусна всичко ми се лепи,аз съм от тези,които като му отпуснат края,веднага си личи.
Иначе преди година и нещо бях смъкнала около 6-7кг за месец и нещо и го карах само на пилешко+ориз със сирене,всеки божи ден,луда работа. Не знам защо,но се чувствам много объркана,хем знам,хем ми е едно такова изгубено ...
казано от K GM на 03.02.16, 18:46:
изчислих си калориите за днес:900 ккал
Много са малко! Опитай да оправиш нещата с ядки, тахан, кис.мляко, още месо.... Това не е пълноценно хранене, моля те докарвай го поне до минимума от 1400-1500, който си си дала ;)
Eхххх,снощи ядах пак и ди докарах калориите до 1500,че може и повече +-100/200
за днес,още не съм яла,но поне да си запиша тренировката:
25мин пътека: 3мин 6км/ч и наклон 5/ 20мин бягане 9,2-10км/ч
4х20 коремни преси
4х15 с диск 10кг
3х20 коремни ляво коляно десен лакът
още упражнения с топка за паласки
15мин пътека бягане 9,2-10км/ч
Тренировка 05.02.2016г
20мин пътека 3мин с наклон 5, 17мин 9.2-10км/ч
клекове 4х25 с диск 5кг
напади:4х10 на всеки крак
бедрено сгъване- 4х20/25/25/30кг
бедрено разгъване-4х20/25/25/30кг
3х10 лег
стречинг-10мин
коремни преси
3х15 с диск 10 кг
3х30
3х20 вдигане на крака
От към храна, много зле...много малко калории,ама нали съм тъпа патка..... тая пуста суетааааа