Марги, прилича е вирус,защото и аз съм без глас от вчера, и болните в офиса са със същите симптоми...
казано от Juls на 10.02.16, 11:47:
Марги, прилича е вирус,защото и аз съм без глас от вчера, и болните в офиса са със същите симптоми...
Възможно...трепя го с идиотски дози джинджифил, гуарана, черен пипер, лимони и какво ли още не. Иначе вече съм съвсем ок, мисля, само соплите и гласа останаха. Само дето не мога да си върша работата, защото тя всъщност се състои основно в говорене.
Явно съвсем са мутирали тези гадове...от години нищо не е успявало да ме хване за повече от ден. (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.16 12:20.
Движение:
5 кръга: 6 rocking squat-а на земя, 10 суинга, 6 колелце от корем
йога - почти час и половина
Храна:
Основното в храната днес е джинджифила :D
- 2 чаши чай от хвощ*,коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- флу шот* (лимонов сок, джинджифил, гуарана*, мед*)
- чай от чага* и астрагал* с мед*
- флу шот* (лимонов сок, джинджифил, гуарана*, мед*, клеева тинктура)
- киви
- шейк от чага* и астрагалов* чай, какао*, мака*, алтайски шилажит*, мед*, кокосово масло*
- флу шот* (лимонов сок, джинджифил, жен шен*, куркума, черен пипер, мед*, клеева тинктура)
- флу шот* (лимонов сок, джинджифил, жен шен*, куркума, черен пипер, мед*, клеева тинктура)
- цвекло н пара със силно чеснов сос*; мунг дал къри*; 2 скилидки чесън; ливанска питка с петмез от фурми, половин шоколад
- крем супа* от шийтаке и пачи крак*
Добавки:
витамин Ц (2000), аспирин, метил Б9, Адам’с
Никога не съм харесвала WebMD като източник на актуална информация, но днес все пак го отворих. Та, по повод на полския хвощ, пишеше следната информация: предполагало се (но не е доказано), че дългосрочния ежедневен прием на хвощ, води до изчерпване на тиамина в тялото. На базата на тази хипотеза, която дори не споменава какъв период в случая се счита за дългосрочен, са написани противопоказанията на хвоща: не се препоръчвал при алкохолици, защото те така или иначе имали дефицит на този витамин (като че алкохолиците ще почнат да си варят чай или да пият добавки, и дори да го направят,именно хвоща ще ги довърши), и не се препоръчвал на хора с дефицит на тиамин...отново базирано на недоказана теория. Освен това, нямало достатъчно изследвания върху бременни и кърмачки, така че да “стоят на безопасната страна”, като не го приемат...като че хвоща е по-опасен от хормони, и всякакви синтетични лекарства и добавки, които дават на бременните...пък дори и от крема против стрии с парабени.
Просто намерих това за любпитно и някак нелепо.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.16 20:57.
Движение:
йога - час и половина, не достатъчно задоволителна откъм плътност практика - разсейвах се защото ме болеше гърлто
Храна:
- топла вода* с токофероли и каротеноиди*
- чай от хвощ*, коприва*, кантерион*,мащерка*,мед*
- флу шот* (с гуарана*)
- чай от пау дарко* и астрагал*
- шейк от чай*(пау д’арко*, астрагал*,чага*),какао*, мака*, мед*, кокосово масло*
- ментов чай
през деня - няколко олипса, заради гърлото
- малко трушия*, маслини, басмати* с годжи бери*, кедрови ядки*, кардамон, кокосово масло*, петмез от фурми
- шоколад, крекери с лимец и червена леща*
- дмашна лимонада*
Добавки:
витамин Ц, метилБ9, пробиотик
Мнението беше редактирано от Margi на 11.02.16 21:10.
Движение:
като в сряда - 5 кръга rocking squat, суингове колелце
йога - 80 минути, по-добре от вчера
Храна:
- вода* с ткофероли и каротеноиди*
- шейк от чай*(чага*, пау д’арко*), какао*, мака*, рейши*,мед*, кокосово масло*
- киви
- таханово бъркало*
- зелен чай*
- салата от спанак и рукола с авокадо,домашен оцет*,зехтин*, конопено семе*; къри от жълт грах*; половин парче бял фъч и цяло парче шоколадов фъч от Аби, гризки от лимец и елда, пак от там
- червен портокал
- ябълка*, годжи бери*
Добавки:
витамин Ц, Адам’с, аспирин, метил Б9, пробиотик
Пак ме боля гърлото днес - взе да ми писва вече да се чувствам отпаднала. Смуках олипси пак през деня, в момента, в който хапна нещо твърдо обаче, започвам да кашлям и пак ме заболява. (envy)
Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.16 21:15.
Движение:
йога - 30 минути, колкото да отбележа дейност. На всяка стойка на ръце, главата ми натежавашеужасно, също и в АМШ, затова и се отказах.
Храна:
- топла вода* с токофероли и каротеноиди*и клеева тинктура
- сок от лимон с джинджифил, мед*, клеева тинктура и вод*
- шейк от чага чай*, рейши*, какао*, мака*, кокосово масло*, тинктура от сибирски жен шен*,мед*
- малко домашен течен шоколад*
- после още нещо
Като цялоне ми се яде, не че не съм гладна, но като знам как започвам да кашлям след твърда храна, препочитам да карам на течности през по-голямата част от деня.
Добавки:
витамин Ц, метил Б9, Адам’с, геломиртол
Гадта не минава. Днес се събудих и не можех изобщо да преглъщам. Взех си някакъв спрей за гърло (за пръв път ползвам подобна смрад), на чиято листовка пише, че страничен ефект от употребата му можело да бъде болки в гърлото!!! Как да не си купува човек лекарства?!
Пия свински дози витамини, но мисля, че най-сигурно ще помогне този:
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.16 13:47.
Добавям вегетарианско смолетно меню и 4 часа и половина почти непрестанно олипс + вода на малки глътки, за да не ми съхне гърлото от сухия въздух. Малко шоколад с камилско мляко.
Няколко часа мотане и пак потегляме. После пак голямо чакане. :D
След 9 дена път с камили, пристигнахме до местоназначението най-после.
9 часа и половина в едно от топ 3 най-грозни летища на планетата...с пълно основание (Найроби), храната може да се предположи че не е обичайната - масаи кафе крем-фрапе, фреш от маракуя, безброй бонбони за гърлото, което след 27 часа на силни климатици ми разказа играта. Всичко, което ям и пия ми е болезнено. Два сурови бара, шоколад, малибу с кокос* и сок портокал. Тпва май е всичко.
На няколко пъти правих по малко летищна йога и с това денят ми до гиляма степен се изчерпа като дейности. После се качихме на самолета от снимката и колкото и невероятно да е, присригнахме благополучно. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.16 22:33.
Движение:
йога - 40 минути
следобедна тренировка на отлива - спринтове и подскоци
разходки из околността, плаж и обедна дрямка
Храна:
- 2 чаши сок от маракуя, мандарина
- 3 малки банана (цяла гидина чакам да дойде времето да ям банани :) )
- вода от зелен кокос
- коктейл (амарула, малибу, водка, ананасов сок)
- 2 малки банана
- малко капучино
- за вечеря тепърва ще откриваме какво предлага местната кухня :)
Добавки:
вода с токофероли и каротеноиди, метил Б9, аспирин
И синузита и гърлото започват да омекват чувствително, но има още какво да се желае.
Дописвам вечерята:
зелена салата с някакъв лют сос, салата от сладки картофи, зеленчуково къри с кашу, ориз на пара, шоколадово топче и половин крем карамел.
Всичко много вкусно.
+ пробиотик и ензими...за всеки случай. :)
Извинявай, че така прекъсвам хубавите постове с вксуни неща и красиви снимки, но любопитството ми надделя: Къде си? :)
Движение:
йога - час
шнорхелинг - поливин ден
малко стойки на ръце на плажа
Храна:
- манго и половин лъжичка мед
- малък банан (със семки ;) )
- два малки банана и мекото на един кокос
- фреш маракуя и малибу
- зелена салата с царевица, домати, ориз на пара, зелени банани с кокосов сос, брауни и плодов пай
Добавки:
вчерашните
Малко снимки от днес.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.16 19:38.
17.02.16
09:02
казано от Маргарита Манева на 17.02.16, 07:39:
Снощи си имахме малък гост.
ШОК и УЖАС! Затова не обичам топлите дестинации. Не че съм се накъсала да пътувам, но след като една сутрин се събудих и намерих във ваната тарантула колкото топка за тенис (без да броим краката) казах, че следващите ми дестинации ще са на места, където максималната температура лятото не минава 35 градуса на сянка
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 17.02.16 09:03.
Тя всъщност и тук не минава тези градуси температурата.
Гадинки, както всички други. Ако не ги безпокоиш, и те няма да те безпокоят. Разбира се, надявам се да не придължават да излизат изпод леглото ни, но не са болка за умиране. Пък и този беше бебе. :)
ПП: Пуснахме го в храстите до верандата.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.02.16 10:56.
Движение:
йога - час
спринтове на плажа
разходки по плажа, като цяло-доста лежерен ден
Храна:
- 2-3 банана със семки
- 3 банана със семки с мекото на половин кокос
- вода от кокос
- вода от кокос с малибу и ром
- пресни зеленчуци и задушени зеленчуци, ориз на пара с чили сос, печен чийзкейк и шоколадов кекс
Добавки:
същите
казано от Absolut Illusion на 17.02.16, 09:02:
ШОК и УЖАС! Затова не обичам топлите дестинации. Не че съм се накъсала да пътувам, но след като една сутрин се събудих и намерих във ваната тарантула колкото топка за тенис (без да броим краката) казах, че следващите ми дестинации ще са на места, където максималната температура лятото не минава 35 градуса на сянка
Къде намери тарантулата, че ни стана интересно. :)
17.02.16
18:53
казано от Маргарита Манева на 17.02.16, 18:49:
казано от Absolut Illusion на 17.02.16, 09:02:
Къде намери тарантулата, че ни стана интересно. :)
В Кипър :)
казано от Маргарита Манева на 17.02.16, 09:22:
А тарантулата беше безмилостно унищожена с маратонка
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 17.02.16 18:55.
казано от Absolut Illusion на 17.02.16, 18:53:
Не сме ходили към Кипър, с изключвние на 2 седмици на драй док-а на първия ми кораб, което не го броя за ходене.
Не заслужават гадинките подобна смърт. Ние изнасяме всичко на безопасно за нас разстояние и го пускаме да се спасява. :) ...освен ако намерим хлебарка. ;)
18.02.16
08:40
казано от Маргарита Манева на 18.02.16, 08:27:
казано от Absolut Illusion на 17.02.16, 18:53:
Не сме ходили към Кипър, с изключвние на 2 седмици на драй док-а на първия ми кораб, което не го броя за ходене.
Не заслужават гадинките подобна смърт. Ние изнасяме всичко на безопасно за нас разстояние и го пускаме да се спасява. :) ...освен ако намерим хлебарка. ;)
Изпитвам панически ужас от паяци (от малките вече го преборих) и ако я бяхме пуснали нямаше да мигна цели нощи само от мисълта, че някъде там броди една тарантула и би могла евентуално да ме ухапе (макар че и така спях с полуотворени очи). Доколкото знам не могат да те убият, но могат да те вкарат за седмица-две в болница.
А хлебарките в Кипър са големи колкото палец, червени, бързи като стрела и на всичкото отгоре летят. Имахме борба с една такава - дебнехме я два дена
Ако прекараш повече време пи топли пристанища, ще се нагледаш на разноцветни скоростни летящи хлебарки. :D
18.02.16
08:53
казано от Маргарита Манева на 18.02.16, 08:50:
Ако прекараш повече време пи топли пристанища, ще се нагледаш на разноцветни скоростни летящи хлебарки. :D
ахахаха ужас! Не се очертава май скоро да напусна границите на Варна, какво остава страната, така че едва ли. Но пък знае ли човек... :D
За вчера
Движение:
45 минути йога
Храна:
- ананас, една лъжичка мед с 10-тина грама гхи
- 3 банана със семки
- вода от кокос
- малибу
- салата от зеле и салата от кълнове, малко проз и малко картофи в глазура от мед, мока кекс с крем от маракуя
Добавки:
обичайните
Ходихме до център за опаване на дивите животни, където имахме невероятно изживяване да си общуваме с животинките. Почти всички бяха обучени ма обноски, тъй като съдържателката на центъра е дресьор, но всяко едно от тях беше възпитано с уважение и без насилие. Зад всяко от животните имаше история, някои от тях бяха доста тъжни, но най-тъжното беше, че за да бъдат спасени, някои видове вече няма как да бъдат пуснати в природата, ттй като са обект на избиване заради кожи, както е случая с белия лъв и тик-тика, или защото просто хората не ги харесват, като раираните хиени и буш бейбитата. Невероятно преживяване е хиена да яде от ръката ти и да галиш мъркащ гепард. Явно котките са си котки, независимо колко са гочеми и респектиращи. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.16 04:49.
Движение:
йога, към 70 минути
доста обикаляне из Stone town, видяхме къде е кипял живота, къде е била търговията с подправки и роби...и къде е живял султана на Оман
Храна:
- манго
- дегустация на много трооически плодове, като цяло, нямаше такъв, който не сме опитвали, ни вкуса им в Азия е по-наситен
- фреш от захарна тръстика и лайм
- половин розов банан
- малибу с фреш ананас
- салата от манго и авокадо, бамя в джинджифилов сос, ориз на пара, мнгова торта и шоколадов кекс
Добавки:
без промяна
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.16 06:13.
Добавям още една към гадинките, Crab spider…този път ние бяхме в неговата територия.
На снимката не личи, но е почти педя добичето.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.16 14:43.
Движение:
йога, само поздрави и стойка на глава
половин ден обиколка на северната част на острова на колело, ходихме в пещера с кристални сталактити и къпане в друга пещера - с кристална вода :)
следобед на плажа - 7-8 изправяния на ръце
Храна:
- рамбутан, 1 червен банан, малко кафе
- манго, ананас и маракуя, вода и мекото от кокос
- червен банан
- савана драй сайдер
- малибу
- вечерята ще добавя после
Добавки:
без промяна
Вечерята:
салата от цвекло и много лют лук, люта салата от домати, краставици, моркови; яхния от някакви бобови, ориз, малко чапати, десерт
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.16 19:12.
Движение:
йога, час
...и от там нататък - абсолютно нищо. Изморих се много повече отколкото от обиколки, гмуркане и каквото още сме правили. Имам чувството, че дори изправена ми е трудно да стоя вече. Денят беше: от шезлонга на пясъка, от пясъка на шезлонга, от шезлонга в басейна, докато чакаме прилива, от басейна на шезлонга, от тач в океана и обратно. Имахме само една разходка до селото за банани и кокоси, ночовела с кокосите се беше прибрал. :D
Храна:
- ананас и малко кафе, лъжичка мед с гхи
- червен банан
- малък банан със семки
- мекото на един кокос
- кимчи салата, ориз, къри от зеленчуци и кашу, доматена крем супа, някакви еклерчета и парче плодов пай
Добавки:
същите
Цял ден с нас мързелуваха по дърветата 20-тина червени колобуса и 2 сини маймуни. :)
ПП: Извинявам се за многото печатни грешки, от телефона не винаги улучвам. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.16 18:34.
22.02.16
04:16
Марги Завиждам ти най -благородно ! за кокосите.
С какво мога да ти се реванширам за да се сдобия с 1 бр. :D (blush)
(срам ме е - кокосова мания)
Мнението беше редактирано от Кейти на 22.02.16 04:51.
казано от Ket на 22.02.16, 04:16:
(срам ме е - кокосова мания)
Ами...малко е безсмислено да се носят тежки и обемни кокоси, при положение че се продават и в България. Екстрата тук е мястото на което ги ям и че в условия на жега ми носят опрвделвни ползи. Другата им екстра тук е цената, която е 80 стотинки за кокос. ;)
22.02.16
06:43
казано от Маргарита Манева на 22.02.16, 05:19:
(срам ме е - кокосова мания)Ами...малко е безсмислено да се носят тежки и обемни кокоси, при положение че се продават и в България. Екстрата тук е мястото на което ги ям и че в условия на жега ми носят опрвделвни ползи. Другата им екстра тук е цената, която е 80 стотинки за кокос. ;)
Мислих, че са особено различни, ясно (y) (nlove9) (nlove9) (nlove9)
Мнението беше редактирано от Кейти на 22.02.16 06:48.
22.02.16
06:44
казано от ISB на 22.02.16, 06:13:
Дайте му малко месо на тоя човек,свършил се е :)
(sun)
казано от Ket на 22.02.16, 06:43:
казано от Маргарита Манева на 22.02.16, 05:19:
(срам ме е - кокосова мания)Ами...малко е безсмислено да се носят тежки и обемни кокоси, при положение че се продават и в България. Екстрата тук е мястото на което ги ям и че в условия на жега ми носят опрвделвни ползи. Другата им екстра тук е цената, която е 80 стотинки за кокос. ;)
Мислих, че са особено различни, ясно (y) (nlove9) (nlove9) (nlove9)
Различни са от тези по левче в супермаркетите, да. Говорим за млади кокоси, на които бялото отвътре е меко. Но дори и такива вече могат да бъдат намерени в България.