Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

05.01.11
16:26

Очевидно началото на годината мотивира доста хора да направят нещо полезно за себе си, съдейки по новите дневници тук. Тази година се включвам и аз ?
Не искам да си поставям големи цели, идеята на дневника ми е по-скоро да контролирам тренировките и храненето си, тъй като без постоянен надзор съм склонна да изпадам в крайности и да си губя баланса.
За мен:
Почти 32 г.
168 см
50-53 кг
За тренировките:
Както може би става ясно от снимките ми, занимавам се с йога, като последната година обръщам доста повече внимание на Ащанга йога, смятам и тази година да е така.
Основно тренирам със собствено тегло, тренировки с тежести правя рядко, тъй като ми пречат на движението при йога.
За храната:
Не консумирам животински продукти (поне на този етап), старая се по-голямата част от дневното ми меню да се състои от сурови продукти, обичам много сладко ?

Темата беше редактирана от Margi на 23.06.20 12:21.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

05.01.11
16:35

Е, Меги, време беше и ти да се отчетеш. Годината ще е чудесна :)

05.01.11
17:13

Еееее, супер :)
Отдавна ми се иска да си направиш дневник, защото ми е много любопитно как се храниш и тренираш.
Ще следя с голямо удоволствие и интерес :P

05.01.11
17:19

Здравей Маргаритка:) И аз го чаках този дневник! Ще следя :) :) :)

05.01.11
17:20

Eeee, от кога чакаме! Браво и поздравления! Ще следя и аз с интерес.

Супер:) Чакаме отчетите.
Аз съм много месоядна, но въпреки това ми е интересна и другата страна; как отсъствието на животински продукти влияе на човек и тн:)

05.01.11
17:50

Е крайно време беше. Днес ти гледах галерията и понеже си приличаме много и по структура и по интереси, се надявах да имаш дневник и да обменяме опит. Ще ти досаждам често:)

05.01.11
18:09

Благодаря на всички за посрещането :)
@ Diva - Добре дошла си по всяко време
Днешният ден не е много интересен, тъй като се оказа почивен в някои отношения:
1. от работа
2. от храна - днес си купих кухненски робот (с приставка блендер) и изпих толкова коктейли, че цял ден не ми се яде :)) Така че храната като дойде ред на другите приставки :)))

За сметка на това пък доста движение:
Сутринта:
Ащанга йога  - 80 мин
Половин ден ходене
Будокон - 35 мин - от доста време ми беше интересно да се запозная с тренировките на Камерън Шейн, та днес най-после се наканих. Впечатления: интересна тренировка, но очаквах малко повече, отдавам го на факта че е за начинаещи (очевидно не само в Будокон а по принцип начинаещи)

fire.is.my.nature

05.01.11
18:32

Абе какво става днес , само приятни изненади във форума ! :) Меги , крайно време беше да споделиш тренировките и храната си ! голяма мотивация си ми :)

06.01.11
11:43

@fire - мерси и на теб
За днес приключих с тренировките, така че мога дса се отчета:
След ставане: ок. 30 мин Fluid power yoga - измори ме повече от обикновено, особено стойките на ръце
Малко преди работа:
1000 скока на въже - 8.01 мин (след първите 500 - почивка на всеки 100)
200 (100 с всеки крак) планинско катерене - 2.33 мин
50 (с всеки крак) отпади с повдгане на коляно, без тежест - 3.10
50 лицеви опори с крачка встрани - 2.47 мин
20 ninja burpee - 2.39 (мислех да са 50, но не се получи)
Интервали 10:30 сек, 6 кръга: в краткия интервал - планк на лакти с повдигнати крака; в дългия - прибиране на колене към гръден кош, отново с повдигнати крака (това ми довърши раменете)
Общо: около 30 мин

Храната:
След ставане: шейк от кокосово мляко, какао и конопен протеин
09.00 - 2 портокала
След тренировка (11.30) - 1 авокадо; салата зеле, моркови, зехтин, подправки; моят DIY шоколад :) - на око около 60 гр.
Останалото - после :)

06.01.11
15:28

Иххаа, много интересни дневници за четене се очертават!
Много се радвам на дневника ти :)))

06.01.11
19:37

И аз се радвам че се включваш :) Пожелвам ти скорошно подновяване на тренировките - на мен ако ми забранят да тренирам дори и седмица, сигурно бих се застреляла. :(

Добавям за храна за днес:
14.00 коктейл от банан, киви и мед
17.00 остатъка от обедната салата
19.30 доволно голяма купа леща с праз и още 60-тина гр от шоколада
Предполагам че по-късно ще има или плодове или ядки, или и двете :)
Това е за сега от мен :)

06.01.11
22:04

Маргаритка, сигурна бях, че тренировките и храната ти са интересни и различни, някакси специални и храмонични :) Прекрасно е, че вече ги споделяш с нас (sun)
Толкова много идеи...

06.01.11
22:19

казано от Margaritka на 06.01.11, 11:43:

1000 скока на въже - 8.01 мин (след първите 500 - почивка на всеки 100)
200 (100 с всеки крак) планинско катерене - 2.33 мин
50 (с всеки крак) отпади с повдгане на коляно, без тежест - 3.10
50 лицеви опори с крачка встрани - 2.47 мин
20 ninja burpee - 2.39 (мислех да са 50, но не се получи)

Депресираш ме ужасно много на кондиционно ниво :(

Браво за страхотните резултати в Йогата. Преподаваш ли я или само я практикуваш? Успех с дневника :)

06.01.11
22:24

казано от Atom на 06.01.11, 22:04:

Маргаритка, сигурна бях, че тренировките и храната ти са интересни и различни, някакси специални и храмонични :) Прекрасно е, че вече ги споделяш с нас (sun)
Толкова много идеи...

Уф, в главата ми в момента цари всичко друго, но не и хармония. Полагам усилия това да не се отрази на тренировките и храненето ми, именно за това в последно време залагам повече на йога, отколкото на обичайните ми тренировки - имам чувството че интервалите, които ми бяха ежедневие ми подпалват нервната система, която и без това е прегряла.

06.01.11
22:29

казано от amistad на 06.01.11, 22:19:

Браво за страхотните резултати в Йогата. Преподаваш ли я или само я практикуваш? Успех с дневника :)

Благодаря. Преподавам я и я практикувам (за да имам прогрес,тъй като при преподаването съм концентрирана върху напредъка на другите).

07.01.11
12:54

Храна:
След ставане: Кокосово мляко с какао и конопен протеин
11.30 варена тиква с орехи и домашно сладко от червени боровинки
13.30: зеле със зехтин и маслини
16.30: суров шам фъстък
Вечеря (около 20.00): боб мунг с праз (отново :) ) и остатъка от шоколада (ок.60 гр.)*
*Поправка в храната: Оказах се гладна за нещо енергизиращо, така че шоколадчето го хапнах с шам фъстъка (и май беше повечко от 60 гр ;) ), а с вечерята ще хапна още макло тиква.
+2 големи портокала

Тренировки:
Сутринта преди работа: 80 мин Ащанга йога
За вечерта имам група Хата йога, която не броя за особено физическо натоварване - 60 мин

Мнението беше редактирано от Margi на 07.01.11 21:26.

07.01.11
13:38

Здравей и от мен. Искам да попитам нещо относно йогата, тъй като както видях преподаваш. Имаш ли някакви впечатление или наблюдения дали тези филми, които са публикувани в нета, имат същия ефект, както тренировката в зала? Виждам, че си от Варна и с удоволствие бих посетила някоя твоя група, но за в момента нямам възможност, а ми се иска да се разтягам поне малко в нас?

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 07.01.11 14:09.

07.01.11
14:08

От Варна съм, но в момента живея (и преподавам йога, и работя) в Банско.
Не знам кои точно филми имаш предвид, но аз имам няколко любими йога учители, чиито DVDта съм си закупила, тъй като не съм ги намерила в нета (само части в YouTube), а именно: David Swenson (Ashtanga yoga: Primary series) - него можеш да си свалиш, Shiva Rea (Fluid power yoga), Duncan Wong (Yogic arts).

08.01.11
12:45

Събота, 08.01
Тренировка:
100 skips/10 DB burpee+row @8 kg х5 - 9.01 мин
10:30 sec, 6 rounds - pistols/ hanging knee raises
100 skips/10 renegade rows @12 kg - х5 - 6.30 мин
10:30 sec, 6 rounds - one handed hindu push ups (alternating hands)/swiss ball DB press/crunch @4 kg
10:30 sec, 6 rounds - squat kick/toe touch

Изключително измъчена тренировка, грам сила нямах. Отдавам го на факта, че вчера вечерта прекарах около 20 мин в сауната, в резултат на което спах зле и все още ми се спи.

Храна:
След ставане: кокосово мляко с конопен протеин
11.30 Леко запарени моркови с конопено семе, сусам, пресен джинджифил, лимонов сок и зехтин; халва
13.30 Коктейл банан, киви, мед
16.00 Сусамов тахан с мед; останките от вчерашната тиква с орехи
19.00 Елда, сурово червено цвекло, зехтин, лимон и подправки; халва
по-късно - плодове

Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.11 15:34.

fire.is.my.nature

08.01.11
13:10

Храната ти е страшна просто :) Както и тренировките :) ! От колко време практикуваш веганство?

08.01.11
13:12

Много хубави и интересни менюта :)
Доказваш, че човек може да си хапва спокойно сладки изкушения, при това здравословни, и да бъде същевременно в отлична форма. Мен винаги ме е тормозил този въпрос, защото обожавам сладкото, и едно хранене, ако не завършва с десерт, все едно не съм яла, даже по-скоро бих се отказала от останалата храна, за да си хапна нещо сладичко :P
Шоколадът предполагам е домашен суровояден, а халвата обикновена ли е, или някаква по-специална?

08.01.11
13:49

@fire.is.my.nature - Започнах когато бях на 18, храних се по този начин година-две, после започнах да ям млечни и яйца; след няколко години - за няколко месеца отново ги спрях, и в момента отново от около половин година. Не съм се зарекла че никога повече няма да опитам мляко, просто за сега нямам нужда от него. 

@dance_girl - И аз предпочитам да не хапна нищо друго, но от десерт да не се лиша :) Не мога и ден без сладко и имам склонност да прекалявам с него. За щастие, имам огромен енергоразход всеки ден и сладките ми служат за запълване на енергийните липси.
Халвата днес беше обикновена - вчера нямах време да се занимавам с приготвяне на собствени сладки, затова посегнах към дълбоките резерви :)
Шоколадът е същия, чиято рецепта бях споделила някъде из дневниците (с малки екстри, като сушени боровинки и кокосов крем, получи се малко по-”млечен” ;) )

Мнението беше редактирано от Margi на 08.01.11 13:51.

09.01.11
12:14

Неделя, 09.01.

Сутринта преди работа: Ащанга йога 80 мин

Храна:
След ставане (доста рано беше :( ): кокосово мляко, конопен протеин, 1 капка е.о. мандарина
Малко по-късно: Yogi tea (най-невероятно вкусния чай, който съм опитвала) - зелен + гуарана
11.30 - Полусурови моркови с праз, зехтин обилно и подправки, сурово брауни (състоящо се от какао, сусам, слънчогледово семе, орехи, фурми, стафиди, боровинки, годжи бери, кокосово масло, кокосов крем, кокосови стърготини и символично количество мед)
13.30 - Yogi tea - Calming
16.30 - smoothie: банан, райска ябълка
19.00 - Салата моркови с две-три лъжици фъстъчен тахан, обикновени бисквити с домашно сладко от смокини малко парченце от браунито :)
По-късно - портокали

*Доста вкусно се получи браунито, въпреки че докато го приготвях имах друго впредвид, но като открих всички тези вариации на кокос в хладилника, не се стърпях ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.01.11 20:01.

Мила

09.01.11
12:20

казано от Margaritka на 09.01.11, 12:14:

Неделя, 09.01.

11.30 - Полусурови моркови с праз, зехтин обилно и подправки, сурово брауни (състоящо се от какао, сусам, слънчогледово семе, орехи, фурми, стафиди, боровинки, годжи бери, кокосово масло, кокосов крем, кокосови стърготини и символично количество мед)

Изглежда много вкусно. Аз искам да те попитам от къде си купуваш всички тези продукти от кокос, защото аз дори кокос не мога да си намеря ?

09.01.11
14:12

казано от Margaritka на 07.01.11, 14:08:

Не знам кои точно филми имаш предвид, но аз имам няколко любими йога учители, чиито DVDта съм си закупила, тъй като не съм ги намерила в нета (само части в YouTube), а именно: David Swenson (Ashtanga yoga: Primary series) - него можеш да си свалиш, Shiva Rea (Fluid power yoga), Duncan Wong (Yogic arts).

А откъде си ги закупила? Потърсих в google, но на български нямаше абсолютно никаква информация.А какво мислиш за “Йога зона”, дават я по Fiesta tv ?

09.01.11
15:24

казано от Mon coeur est a vous на 09.01.11, 12:20:

казано от Margaritka на 09.01.11, 12:14:

Неделя, 09.01.

Изглежда много вкусно. Аз искам да те попитам от къде си купуваш всички тези продукти от кокос, защото аз дори кокос не мога да си намеря ?

...вкусно си беше :) Поръчвам си ги онлайн от био магазините, тъй като тук няма такива :(

09.01.11
15:30

казано от Elle ea на 09.01.11, 14:12:

казано от Margaritka на 07.01.11, 14:08:

А откъде си ги закупила? Потърсих в google, но на български нямаше абсолютно никаква информация.А какво мислиш за “Йога зона”, дават я по Fiesta tv ?

От amazon.co.uk, на български няма и да намериш информация. Това, което съм гледала от Yoga zone не е лошо за начинаещи, но на мен ми е малко скучно, или по-точно сухо. Гореспоменатите учители ги харесвам най-вече поради новаторската им интерпретация на йога. :)

09.01.11
19:42

Благодаря ти много за отговора!
“Йога зона” наистина е добра алтернатива за начинаещи, а на мен ми се иска вече да задълбоча,защото не само съм научила всички упражнения ами и дори репликите на учителите  и ефектът се губи.
Dvd-та,които си посичила ,успях да ги намеря в ето този сайт: http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1597
Теглят се безплатно, жалко че нета ми е толкова слаб. :(

09.01.11
20:08

казано от Elle ea на 09.01.11, 19:42:

Благодаря ти много за отговора!
“Йога зона” наистина е добра алтернатива за начинаещи, а на мен ми се иска вече да задълбоча,защото не само съм научила всички упражнения ами и дори репликите на учителите  и ефектът се губи.
Dvd-та,които си посичила ,успях да ги намеря в ето този сайт: http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1597
Теглят се безплатно, жалко че нета ми е толкова слаб. :(

Не че се губи ефекта, по-скоро интереса и мотивацията спадат, след като не ти представлява никаква трудност.
И на мен нета ми е доста слаб, затова предпочетох да си ги поръчам вместо да се главоболя.

10.01.11
09:34

Маргаритка, щях да ти пиша, че не ги намирам, но мерси на Elle ea. Ще гледам да включа 1-2 пъти и йога. То вече толкова неща искам да тренирам. Жалко, че не мога да съчетая всичко :(

10.01.11
13:31

И аз имам такъв проблем, че искам да правя прекалено много неща, а физически ми с трудно да ги вместя в графика си ;)
Ето ти и линка от замунда: http://www.zamunda.net/details.php?id=81842&hit=1

Понеделник, 10.01

Тренировки:

След ставане: 35-40 мин Fluid power yoga: Jala namaskar, Standing sequence
Преди работа:
Интервали: 10:30 сек, в 6 кръга
A: Skips/Ninja burpees
B: Elevated knee tucks/Elevated mountain climber
C: DB snatch @12 kg/Push up with jump forward
D: Step up @12 kg/Dynamic squat @12 kg
E: Same as B
F: One leg burpees/ Swiss ball crunch

30 сек. стойка на ръце
30 сек. паун
30 сек. стойка на ръце
и още малко разтягане

Мнението беше редактирано от Margi на 10.01.11 13:34.

10.01.11
14:17

казано от Margaritka на 10.01.11, 13:31:

И аз имам такъв проблем, че искам да правя прекалено много неща, а физически ми с трудно да ги вместя в графика си ;)

:* Тенк ююююю

10.01.11
15:47

казано от Absolut Illusion на 10.01.11, 14:17:

казано от Margaritka на 10.01.11, 13:31:

:* Тенк ююююю

Това, което е на линка е Първата част на Ащанга йога, и за хора, които не са се занимавали с това преди е доста трудна. Моята препоръка е да послушаш инструкциите в началото, реално да прецениш възможностите си, и да започнеш с изпълнението на позите от стоеж (първите 30-тина мин), тъй като останалите изискват повече гъвкавост и контрол върху тялото.

10.01.11
15:57

Ооо, аз съм много схваната - никаква гъвкавост няма. Виж, с баланса и контрола съм добре, но те пък са свързани нещата. Понеже нямам възможност сега да го изтегля и да видя - първите 30 мин са инструкции, а вторите 30 - позите, така ли? Питам, защото имам намерение още днес да ги започна. Дори и 30 мин - пак са нещо, като за начало...

10.01.11
16:14

Общо е около 2 часа DVD-то. Първите 25 мин са инструкции и общи приказки, след това час и половина йога, първите 30тина мин от която са позите от стоеж :)

10.01.11
16:47

Какво съвпадение - това ДВД го имам изтеглено от няколко месеца и снощи реших да го гледам и точих лиги какво може да прави този човек :)
Ще ми се някой прекрасен ден да мога да направя цялото ДВД и да не съм счупена след това :)

10.01.11
17:34

Този човек се е посветил на йога практика от 13 годишен, сега е около 60тте. Ще има доста да го гоним, още повече като се има в предвид, че това е първата серия на Ащанга - следват още 5 - с трудност по-висока от тази ;)

10.01.11
18:40

Храната днес:
След ставане: Кокосово мляко с конопен протеин и 1 капка е.о. мента, витамини
След йога: Yogi tea: Зелен чай, гуарана, камбуча
11.30 - Зеле с обилно количество зехтин и маслинова паста; парченце от вчерашното брауни
14.00 - Предварително накиснати ръжени и овесени ядки с годжи бери, сушени боровинки и маково семе
16.00 - Smoothie: райска ябълка и киви
17.00 - Портокал
19.00 - Салата от моркови, червено цвекло, смляно ленено семе, подправки, лимон и зехтин; остатъка от браунито + лъжичка-две мед
по-късно: най-вероятно още портокали или още едно smoothie

Мнението беше редактирано от Margi на 10.01.11 18:46.

11.01.11
16:08

Маргаритка здравей,
имаш ли някаква идея как да се науча да ям по-малко?
Аз ако консумирам твоите количества се чувствам нещастна, стресирана, а за тренировки не бих и помислила...
Ти си много силна, а консумираш много малко, макар и жива храна...
Мерси!

11.01.11
17:55

казано от Joyplovdiv на 11.01.11, 16:08:

Маргаритка здравей,
имаш ли някаква идея как да се науча да ям по-малко?
Аз ако консумирам твоите количества се чувствам нещастна, стресирана, а за тренировки не бих и помислила...
Ти си много силна, а консумираш много малко, макар и жива храна...
Мерси!

А защо искаш да ядеш по-малко? Може би тялото ти има нужда от повече храна за поддържане на нормални жизнени функции. Добре е да си намериш баланса, в който да не се чувстваш гладна, но и да не се чувстваш тежка - за целта трябва да познаваш изключително добре нуждите на ТВОЯ организъм, реакциите му към различни видове храна - както отрицателните, така и положителните. Накратко - себепознаване.
Някои от причините храната ми да изглежда малко са:
1. В менюто ми присъстват около 80% органични храни, които са доста по-хранителни от конвенционалните им еквиваленти, както казваш, храната ми е “жива”
2. Висок прием на сурови плодове и зеленчуци - следователно много фибри, които поддържат пространството в стомаха ми “пълно”
3. Консумирам концентрирани източници на енергия: сурово какао, мед, сусам, кокос...
4. Често консумирам и т.нар. “суперхрани”, оито също попълват голяма част от хранителните ми нужди

Ако наистина смяташ че имаш нужда да се храниш с по-малки количества, започни с воденето на записки, като не пропускаш да записваш дори и половин изядена бисквитка - след първата седмица сама ще установиш колко излишна храна (или такава от която тялото ти не се нуждае) поемаш. Ако сама не можеш да направиш тази преценка, допитай се до специалист. :)

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1