28.02.16
13:41
Здравейте , може ли да ми дадете съвет относно храненето ,че не мога да го издокарам много . От около 2 години ходя на фитнес 5-7 дни в седмицата , но храненето ми куца . Качих мускулна маса през това време , но ми е трудно защото преди бях доста пълен и отслабнах с диета , беше доста нездравословна .Сега съм 93 килограма 1.83 висок , ще опиша хранителният ми режим и много ще се радвам да дадете съвети дали е добър или не . :)
Ставане :8.00
Закуска :8:30
-6 белтъка 2 жълтъка
-1 филия черен пълнозърнест хляб препечен намазана със фъстъчено масло
-1 с.л. мед , банан,ябълка , или други плодове
10:00-плод някакъв(аз си купувам и ям всякакви )
Обяд:12.00
-250гр. пилешко бяло месо печено
-150гр. ориз
-150гр.салата (домати,краставици,зелена салата) със зехтин и малко сол
15:00 тренировка
-пия 2 дози протеин Serious Mass по една преди и след
17:30 следобедно хранене .
-200гр. пилешко бяло месо (печено)
-150 гр. салата (домати,краставици,зелена салата или броколи) със зехтин и малко сол
20:30 Вечеря
-250 гр пилешко бяло месо
-100гр. ориз
-150гр. салата (домати,краставици,зелена салата или ) със зехтин и малко сол
Преди лягане:
50гр. ядки сурови,(бадеми,Фъстъци или орехи )+банан
Сменям месото в храненията често с риба или телешко месо ,за разнообразие .Сладко не ям или ако ям на седмица по една вафла примерно . Общо взето е това .Целта ми е да кача малко маса и да изгоря мазнини . Пия и по 6-10 литра вода на ден в зависимост от времето де дали е топло или не , но не падам под 6 литра . Кардио правя рядко , защото работата ми е свързана с много вървене . Ще съм много благодарен за съветите . :)
Темата беше редактирана от Stanislav Stoqnov на 28.02.16 18:24.
Това с водата не е ли малко много за денонощие ? Иначе храната звучи добре (въпреки, че не си дал информация за тренировките си). Въпрос на настройка на количествата е да постигаш целите си.
08.03.16
19:26
.
Мнението беше редактирано от Пламен Пантелеев на 25.04.16 18:35.
Здравей и от мен, да кажа че намаляване на мазнините и увеличаване на мускулната маса едновременно е трудна задача. Според мен изисква доста задълбочено познаване на собственото си тялото и опит по темата.
Така отгоре - отгоре като ти сметнах калориите са някъде под или около 2К, което е добре за килограмите и активността ти. Тренирай си и ще дойдат нещата на мястото си според мен.
Само последно да кажа че това за непиенето на вода по време на или след ядене е по- скоро мит и не съм срещал научно изследване което да го потвърждава. Докато за обратното има изследвания. Ако беше толкова лесно - пиеш вода и не усвояваш храната, нямаше да има нужда от хранителни режими за отслабване - просто докато нагъваш пасти и пръжки с лук, се наливаш с вода и всичко е наред. Неусвоената захар и мас просто ги изхвърляш :)
казано от Пламен Пантелеев на 08.03.16, 19:26:
Двете най-важни хранения през деня са закуската и следтренировъчното. Те трябва да са най-обилни и богати, особено следтренировъчното. Добави още въглехидрати в закуската. В зависимост колко са големи филиите и колко обилно ги мажеш, можеш направо да добавиш още една филия с фъстъчено масло + плода и меда
От храненето в 20:30 махни ориза! Освен ако няма да имаш непосредствено след това някаква активност, с която да изразходиш цялата тази енергия, този ориз ще се натрупа там, където не искаш :D
Големи щуротии (fubar)
27.03.16
22:50
Големи щуротии (fubar)
Приветствам критицизма, но градивния такъв. Обясни ми с кое не си съгласен, и как мислиш. Нека бъдем полезни.
Мнението беше редактирано от Пламен Пантелеев на 31.03.16 16:08.