Мая С.

Темата е заключена.

25.03.16
18:16

Здравейте! Аз съм Мая на 14год., 150см., 46кг. Главната ми цел е отслабване, стягане и промяна в хранителния режим. Най-трудно ми е храненето. Ям много некачествена храна и го осъзнавам. В училище съм от 07:30 до 16:30, защото оставам и на консултации. Сутрин в училище ям две закуски и 1 мляко (примерно 2 саламки, 2 баници, 2 пици, 2 кифли с мармалад или шоколад, 2 кренвиршки, 2 баници с месо, 2 беконки, 2 кремки, 2 хот-дога, 2 джоба и т.н.-всеки ден различно), по-късно си купувам нещо сладко - вафла, линцер, бисквити или нещо за хрупане - крекери, солети и пр. За обяд имам възможност (15мин.)да ходя до едно близко “барче” и си взимам някоя манджа да хапна набързо - мусака, пържен боб, риба, крем супа, ориз или картофи с пилешко. След това към 15 и нещо
ям ябълка, банан или портокал. За вечеря вкъщи най-често има месо, салати винаги, пилешка каша, лазаня, спагети, леща, свинско със зеле, пълнени пиперки с кайма или с яйца и сирене, омлет на фурна, пържени картофи и кюфтета и др. Следва разбира се сладко : сладолед, шоколад, вафли, бисквити, кекс, сладкиш и пр.
Както виждате ям супер много и само некачествено. Имам лееки стрии, оформени “бутчета” , отпуснат корем. Не се харесвам, искам да си оправя храненето! Нямам нужната мотивация, нямам воля . . . :(
Искам да започна и да тренирам, но не знам по кое време ..

ПН

25.03.16
18:59

Най-сетне да има човек, който да яде повече от мен :D иначе като качество и аз съм така :/ За съжаление аз лично не мога да ти дам адекватни и добри съвети, защото дори аз самата не мога да си оправя храненето :) Защо не опиташ да тренираш след училище, преди вечеря примерно? :)

25.03.16
19:04

Ами след училище съм много изморена, не ми се прави нищо, спи ми се.. уча до късно и пиша домашни ;/ трябва да измисля нещо

Здрасти!
Ако започнеш да нанасяш леки корекции в храненето с тенденция да си създаваш трайни навици и непрекъснато да ги надграждаш, но с по-бавни темпове, може би няма да ти е толкова трудно да се промениш.
Свалянето на тегло ще дойде успоредно с подобряване на храната и включване на движение. Само не се вманиачавай и не обмисляй гладуване.

Като за начало можеш да почнеш с промяна на закуската + да намалиш наполовина количеството на сладките неща след вечеря. Обядът, следобедното похапване и вечерята ми се струват ОК.

Закуската -> вместо баничките, кифлите и т.н. яж домашно направен сандвич (виж тази статия).

Издръж така 2-3 седмици, след което следващата цел ти е да намалиш още сладкото след вечеря. Добави салата и на обяд, ако имаш възможност.

За движението: можеш да тренираш вкъщи, по 15-20-25 минутки, 3-4 пъти седмично. Ще е добро начало и ще е по-добре от нищо.
Можеш да видиш това. Времето става все по-хубаво. Можеш да включиш и по-дълги разходки (1-2 пъти седмично) - ще ти се отрази добре и на ученето, не можеш да стоиш постоянно в стаите (в класната стая, вкъщи и тн). Можеш да тренираш по всяко време, когато се чувстваш ОК. С подобряването на хранителните навици, ще имаш и повече енергия.

Успех!

ПП: Това ще е дневник, нали?

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.03.16 14:38.

27.03.16
18:11

Мерси много. Ще се опитам да спазя съветите Ви.
За днес менюто ми е: 2 припечени филийки с масло; чаша прясно мляко и крем супа от картофи, моркови, тиквички и пр.; 2 ябълки; към 400гр. салата от краставици, домати, репички, лук - много мазна :( и пак крем супа след малко
мисля вече в училище да си нося крем супа в нещо като чашка/термос не знм дали е добра идея :)

28.03.16
12:33

Днес за първи път се престраших да опитам овесени ядки :D бяха много гадни затова им добавих бая сиренце и станаха като попара :D и храната ми е:
1 купа овесени ядки и сирене и 2 ябълки; 1 банан и половина; за обяд крем супа х3; вечерта ще ям пилешко бутче и салата и крем супа + за целия ден 10 смучащи хапчета за гърло /болна съм/

Мнението беше редактирано от Maya S. на 28.03.16 15:43.

28.03.16
15:44

Малко неудобен въпрос, но от два-три дена от както смених режима си имам много газове. На какво може да се дължи?

29.03.16
12:27

Сутрин: 100гр.овесени ядки с 200гр.сирене и 30гр. печени бадеми
Обяд:  3 бъркани яйца, салата и 40грама фъстъци печени
Вечеря: 300гр. Шопска салата и пилешка пържола (към 350гр.)на тиган с олио и подправки
Вчера направих 10 000 крачки (sun) това е рекорд, защото попринцип изобщо нямам време за движение, но съм болна и реших да пообиколя :D
Между храненията : няколко ябълки и 4 банана, половин пакет леблебия и 5л.фъстъчено масло и забравям да казвам че всеки ден пия нескафе с вкус на лешник или кокос

Мнението беше редактирано от Maya S. на 29.03.16 18:57.

29.03.16
15:44

Пробвай чисто кафе, вместо 3в1-тата:)

Менюто ти е доста по-добре от първото мнение в темата, единствената забележка (според мен) е че ядеш доста плодове. Пробвай с времето да ги намалиш малко, сега си ги яж де, все пак е по-добре от шоколад и кексове и етц. и докато отвикнеш от стария ти навик да нагъваш десерти.

Започна ли някакви тренировки вкъщи?:)

29.03.16
16:12

Ами мисля най-добре да спра кафетата и да ги заменя примерно с прясно мляко, ако толкова много ми се пие нещо :D
Плодовете наистина са много, попринцип не ям чаак толкова много обаче сега много ми се ядът :D ще се опитам да ги огранича на най-много 2 на ден.  Във вкъщи започнах да тренирам от клипчетата на Руми :)
Искам да попитам още нещо - може ли да ям ядки и фъстъчено масло, защото много обичам? И по колко долу-горе?

29.03.16
16:21

Ядките и фастъченото масло са много хубави, но трябва да внимаваш с количеството, защото са и доста калорични ;)  Сама можеш да провериш колко точно и да прецениш по колко да хапваш. ;)

29.03.16
16:35

казано от Maya S. на 29.03.16, 16:12:

Ами мисля най-добре да спра кафетата и да ги заменя примерно с прясно мляко, ако толкова много ми се пие нещо :D
Плодовете наистина са много, попринцип не ям чаак толкова много обаче сега много ми се ядът :D ще се опитам да ги огранича на най-много 2 на ден.  Във вкъщи започнах да тренирам от клипчетата на Руми :)
Искам да попитам още нещо - може ли да ям ядки и фъстъчено масло, защото много обичам? И по колко долу-горе?

В кафето няма нищо лошо, даже е хубаво, но когато е чисто (в 3в1 има над 10г захар мисля)..:) пий го или чисто или с малко мляко ако толкова ти се пие, може да сложиш малко стевия или друг подсладител заместващ захарта.

Ядки яж, но ги мери и се ограничавай - гледам много хора ядат по опаковка смесени ядки без дори да подозират, че поглъщат 500ккал буквално с две-три шепи.

29.03.16
16:50

Мерси :) обаче наистина доста лесно се прекалява с тях (wasntme) и все пак поне за сега успявам да се контролирам и да не ям сладко от магазина, което наистина е добре. Дано успея

29.03.16
17:08

Казвай си “Ще успея” не “Дано успея”:)

Отначало ще видиш зор, но стискай зъби имай волята и след време ще видиш колко по-добре се живее без боклуците от магазина.

30.03.16
17:35

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали някои нискокалорични храни, идеи за междинни похапвания? Преди обяда и вечерята ям мноого плодове(общо 1кг.на ден), фъстъчено масло(300гр.на ден, че и повече) и всякакви ядки, които ми пречат на отслабването. Но постоянно съм гладна и не знам с какво да ги заместя, че хем да са нискокалорични и хем да ми убиват апетита

30.03.16
17:41

Здравей, Мая! Можеш да пробваш със зеленчукови смутита/супи. Те съдържат много вода и фибри и засищат... донякъде. Но и не забравяй да се храниш добре/пълноценно в основните хранения.

30.03.16
18:00

Благодаря ти, уж се храня пълноценно, но наистина прекалявам с мазнините идващи от ядките. Още сега ще си направя зеленчукова супа, за да имам запаси за утре :D

30.03.16
18:11

казано от Maya S. на 30.03.16, 17:35:

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали някои нискокалорични храни, идеи за междинни похапвания? Преди обяда и вечерята ям мноого плодове(общо 1кг.на ден), фъстъчено масло(300гр.на ден, че и повече) и всякакви ядки, които ми пречат на отслабването. Но постоянно съм гладна и не знам с какво да ги заместя, че хем да са нискокалорични и хем да ми убиват апетита

300гр фъстъчено масло? Това е един буркан горе долу и 1500ккал+ :Д Намали го, или ако не можеш просто спри да купуваш. За ядките ти казах мисля, а аз лично ям големи салати (айсберг,краставици,1-2домата) и няколко яйца (~70ккал за цяло, <20ккал за белтък) и си щракам с пръстенца после:)

Със суровите ядки и аз се гледам на кръв, просто не се усещам кога изяждам 100гр+ както и с фъстъченото масло, но съм го ограничила до 1-2сл в овесените ми ядки примерно и това е.

30.03.16
18:19

Да знам, че калориите са много, затова казах че искам нискокалорични идеи :D
Просто защото заедно с другата ми храна мазнините се вдигат на 863885291 :D не че и преди не съм поемала толкова много мазнини и калории, обаче главно идваха от много мазни тестени закуски и всякакви вредни храни от магазина :D
Като ми свършат и тези последните два буркана няма да купувам повече :D
Мноого обичам салати големи, но и в тях има много олио и все пак ако не ям други мазнини едвали ще ми навредят толкова :D

30.03.16
19:20

казано от Maya S. на 30.03.16, 18:19:

Да знам, че калориите са много, затова казах че искам нискокалорични идеи :D
Просто защото заедно с другата ми храна мазнините се вдигат на 863885291 :D не че и преди не съм поемала толкова много мазнини и калории, обаче главно идваха от много мазни тестени закуски и всякакви вредни храни от магазина :D
Като ми свършат и тези последните два буркана няма да купувам повече :D
Мноого обичам салати големи, но и в тях има много олио и все пак ако не ям други мазнини едвали ще ми навредят толкова :D

Ами прави си ги сама, никой не те задължава да давиш зеленчуците в олио :D важен е баланса, може да сложиш три лъжици зехтин/олио и това да е за мазнина, или пък да я полееш с балсамов оцет и да я поръсиш със малко сол, а мазнините да ти дойдат от примерно една-две лъжици фъстъчено масло “за десерт” хаха

31.03.16
14:43

Вчера нарочно не съм писала какво съм яла, защото наистина прекалих и ме е срам (дори да е качествена храната :х)
Днес пък баща ми има рд и затова положението днес е така:
06:15 - Омлет от две яйца, сирене (30гр.) и кашкавал (70гр.)
15:00 - торта, шок.бонбони и бисквити роден край (общо към 1500кал.!! ) - бях освиряла от глад, чувството за ситост дойде чак след 30мин.:D
Вечерята ще я пропусна
След училище ще побягам малко на стадиона
От утре и аз започвам с броенето на калории :)

Мнението беше редактирано от Maya S. на 31.03.16 15:49.

01.04.16
09:02

Днес
Обяд кисело мляко с овесени ядки (300кал.)
Вечеря: Огромна салата и 2 варени яйца (250кал.)

02.04.16
09:33

02.04
Закуска: Омлет със сирене и чаша мляко
Междинно: 1 ябълка
Обяд: Леща и зелена салата (малко овкусена)
Междинно: 30гр.бадеми
Вечеря: Скумрия на скара и 400гр.шопска салата
Движение: 15км.разходка с колелото
Тренировка:  60 Коремни преси на 3 пъти и 1 клипче на Руми
Калории ок. 1500? Не знам колко са, но мисля че започвам с напредъка :D (ЩЕ УСПЕЯ! (sun) )
Вчера навъртях 15км пеша (исках да се тросна някъде след това и повече никога да не стана :D голяма разходка беше

Мнението беше редактирано от Maya S. на 02.04.16 11:21.

03.04.16
07:36

Закуска: Бананови палачинки (от 3 яйца и банан)
Междинно: 20гр.бадеми
Обяд: Таратор и 2 пилешки шишчета
Междинно: ягодки
Вечеря: Пъстърва и картофена салата
Днес също ще има много движение - разходки с приятели, с колелото, както и отново тренировка с Руми (sun)

04.04.16
12:06

06:00 Закуска: 400гр.Кисело мляко с 4с.л.овесени ядки
12:00 Обяд: 400гр.боб от консерва и 130гр.оризовки (tmi)
19:00 Вечеря: 450гр.шопска салата, 300гр.пилешка пържола и 3-4с.л.фъстъчено масло с мед
Днес направих огромен провал с тези оризовки, много въглехидрати станаха.. Обаче въпреки всичко мисля вечерята да я оставя такава ;)
Движение:10км.с колелото и 5км.пеша разходка в парка

05.04.16
20:11

Закуска-Обяд: 3с.л.фъстъчено масло с мед, 500гр.кисело мляко с 1 банан и половина
Междинно: 2 банана, 100гр.шоколадови бисквити
Вечеря: 2 огромни пържоли свински, 400гр.шопска салата,
3 филии хляб с лютеница
1 пакет чипс
100гр.печени фъстъци
2 сладоледа
70гр.Солети
1 шоколад
6 вафли роден край
1 кутия Бисквити Мираж
1 опаковка (9 вафлички) Чудо
40гр.кашу
3 филии с многоо Нутела
150гр.козунак със стафиди

Както виждате не просто омазах положението тотално ами си наваксах за поне 10000 години напред.
Не мога да опиша колко съм зле психически, вчера също за първи път ми дойде МЦ (до сега никога съм нямала) и всички се тревожеха за мен, че все още нямам.
Главата ми ще избухне, изморена съм адски много психически, само ми се реве :( и го правя... Толкова добре се справях последните дни, а накрая нищо не стана.
Има ли смисъл от всичко? Питам се има ли смисъл да започвам да се храня здравословно след като се набухах супер яко с НАСИТЕНИ МАЗНИНИ И ЗАХАР...

Мнението беше редактирано от Maya S. на 05.04.16 21:01.

Vanilla

05.04.16
20:14

Винаги има смисъл. Понякога се случват такива фалове (на мен доста често :D)... Няма да се отчайваш, а продължавай! :)
На много момичета им се хапва сладко преди или по време на цикъл. Има и здравословни варианти за сладко. :)

Мнението беше редактирано от Vanilla на 05.04.16 20:14.

05.04.16
21:06

Случват се такива фалове, но аз минах напълно всякакви граници... Честно казано цикъла не ме оправдава по абсолютно никакъв начин за лакомията
От утре ще вляза отново в режима и този път няма да се подхлъзвам.Надявам се..
Но благодаря :)

Мнението беше редактирано от Maya S. на 05.04.16 21:06.

Vanilla

05.04.16
22:53

Нали сме тук, за да се подкрепяме! Хайде, успех!!! :)

06.04.16
15:40

Благодаря ти :)
Закуска:500гр.кисело мляко и голям банан
Междинно: 30гр.печени бадеми
Обяд: Омлет от 3 яйца, 50гр.сирене, 50гр.кашкавал и спанак
Междинно:300гр.ягоди
Вечеря: Салата, мусака с заливка от кис.мляко
Движение:15км разходка...Аххх жегааа!!!
Течности:3л.вода, 3 чая с малко мед ^-^
Тренировка: Коремни преси 3х20, тренировка на Руми
ОТНОВО ПРОМЯНА В ПЛАНА:
- Много чоплене на семки пред ТВ (ще се отуча от този гаден навик, обещавам!)
- био сурови здравословни десертчета (200гр.)

Чудя се дали да не си имам план за хранене предварително ( за целия ден ) и след всяка вечеря да ям нещо здрсвословно био сладко, че така поне ще бъде по-добре... И разбира се само, ако ми се яде сладко /в повечето случаи/ примерно био вафла, суров десерт, шоколад и т.н. обаче био и без захар :D

Мнението беше редактирано от Maya S. на 06.04.16 23:04.

07.04.16
15:09

Здравейте:) първо да добавя за снощи, че наистина ще спра с чопленето на семки пред ТВ (първо, защото изяждам 100гр. - голяма краста са, второ след тях ми се яде адски много сладко :D)
Врвмето навън е толкова хубаво (sun)
08:00 Закуска : 500гр.кисело мляко , 250гр.нарязани банани и 250гр.ягоди;
60гр.кашкавал и 1 белтък
12-15 - разходка 10км.
15:00 - 2 яйца варени с 50гр.сирене, 1/2 краставица и 3 и 1/2 филийки Вита
19:00 - Пица с блат от карфиол (450гр.замразен карфиол, 1 яйце, мноого подправки - за блата, плънка - доматен сос, 50гр.пуешко филе, 150-200гр.кашкавал (inlove) ) , 200гр.ябълка
Пицата беше ПРЕВЪЗХОДНА
Единственото, което не ми хареса е че майка ми беше набухала 1 тон подправки, които мноого се усещаха :D обаче всичко друго беше уникално вкусно и със сигурност ще се прави пак !;)

Мнението беше редактирано от Maya S. на 07.04.16 19:57.

07.04.16
16:13

казано от Maya S. на 07.04.16, 15:09:

За вечеря ще има пица с блат от карфиол (inlove)

Ооо,  едно от любимите ми трансформирани рецепти (sun)

08.04.16
10:59

08:00 Закуска:500гр. Кисело мляко с 5 ягоди; 2 варени яйца с 50гр.сирене
09-10ч. - 7км. Разходка (излязох с зимното яке, цялата станах вир вода (whew) )
12:00 Обяд: Пица с блат от карфиол и 2 филийки Вита (нещо пицата не ми стигна :D)
17:30-18:00 Вечеря: Цяла скумрия, голяма шопска салата+рукола иии за финал - 5 ягодки и 2 фурми
Нощна закуска: банан и още няколко фурми
Преди вечерята:ябълка
Пицата снощи беше мноого вкуснаа (inlove)
Затоваа днес реших, че пак ще си правя - за обяд! Стават все по-вкусни :P (sun) (party) Започнах да задобрявам :D :D

Мнението беше редактирано от Maya S. на 08.04.16 22:18.

08.04.16
14:25

Чудесно изглежда! Леле как ми се дояде, взема да си направя и аз уикенда :D Тука тия дни само копирам хората (wasntme)

09.04.16
19:57

Благодаря ти много ^~^ и няма проблем, аз също най-редовно копирам чуждите дневници за идейки :P
Закуска: 70гр.овесени ядки със 60гр.сирене; 2 варени яйца
Обяд:400гр.салата Витаминоза (цвекло, моркови, ябълка, тиквени семки, сусам и дресинг от зехтин и лайм)
Разходка 7км.(бях с високи обувки, не питайте :x :D )
Вечеря:ООоогромна пилешка пържола XXXXXL ;DDDD пълнена със спанак и моцарела, запечена с кашкавал и подправки и шопска салата
Среднощна закуска: около 10 фурми
Течности:2л.вода,3 чая с домашно прясно мляко и още 250мл. мляко
Мнооого вкусна вечеряя (inlove)
Нямах търпение да ям от тая вкусотия и нямах възможност за снимки : Д затова прилагам снимка от нета :P моята пържолка беше хиляди пъти по-голяма, с повече кашкавал - мн.яко припечен (inlove) и предполагам в пъти по-вкусна ,хаха :D (inlove) (mooning)
Попринцип винаги преди да си легна ме избива на сладко, затова предварително го вписвам :D

Мнението беше редактирано от Maya S. на 09.04.16 20:10.

10.04.16
16:43

09:00 Закуска: Бананови палачинки пържени в масло (3 яйца+2 големи банана, аромат ванилия, канела)
15:30 Обяд : 650гр. Салата с печено сирене (маруля, домати, печено сирене, червен лук, 3 варени яйца и бял дресинг)
Днес сутринта се събудих с мисълта за бананови палачинки и задължително исках да ям!:D Затова си сътворих една високомазнинна-въглехидратна закуска - за награда затова, че съм -3кг :D (sun) Изобщо не огладнях от нея обаче излизахме с приятели затова реших да им правя компания ;дд
С толкова много яйца взех да кудкудякам ;Dd
Вечеря:  Пилешка пържола пълна със спанак и моцарела, запечена с кашкавал и подправки (този път много по-малка от вчерашната, даже мога да кажа половината :Д) и банан

Мнението беше редактирано от Maya S. на 10.04.16 20:25.

11.04.16
12:45

Снощи направих грешката да вечерям без да съм гладна.. Повече няма да го повторя, свикнала съм винаги да имам основни хранения и да не ги пропускам, обаче вече няма да правя такива глупости :Д
За днес:
- 2 солени мъфина със сирене (от бяло брашно са) и 300мл.прясно мляко
- 2 сандвича с масло, кашкавал и шунка (4 филийки ръжен хляб)
- 2 мъфини със сирене , 6ф. ръжен хляб (240гр.)със адски много сирене - чак ме е срам да кажа колко (tmi) (днес тотално ме избива на тесто, ама няма друго за ядене, а съм гладнаа (devil) )
- 600гр. жито (с захар, захарни лимонени и портокалови корички купешки и орехи) - по много лош повод :( :(
Ох..а си мислех, че няма да има повече такива изблици на тъпкане
  И за сега май ще е това (devil) 
Попринцип има манджа зеле с пилешко ама цялото плува в олио - не, мерси - ще пропусна:ДДД
Течности:1,5л. Вода, 600мл.прясно мляко, 1 чай
Какво мислите за домашните мъфини, вредни ли са? Батко ми ги прави с 500гр. бяло брашно, 300мл. прясно мляко, 1 яйце, 150гр.сирене, ок.150мл. олио, суха мая, още 1 яйце за намазване и краве масло) знам, че не е ок олиото и брашното

Мнението беше редактирано от Maya S. на 11.04.16 17:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1