Вкусно и полезно

Темата е заключена.

29.03.16
20:08

Здравейте, на 24 години съм. Висок съм 172 см и тежа 60 кг. Целта ми е, да се храня, балансирано, здравословно и да изчистя, някой друга мазнина, от корема. Като цяло съм слаб, но има какво да се желае, в областта на корема. В свободното си време спортува. Карам колело, ходя пеша, правя упражнения със собствено тегло, като лицеви опори, набирания с различни хватове, клекове и тн. Реших да споделя, с вас, как преминава хранителния ми ден и каква физическа активност имам през деня! Ето първо, менюто ми:
Закуска:50 гр мюсли накиснати с 200 мл прясно мляко 3,2% масленост+3 цели, варени яйца+един средно голям банан
Обяд:190 гр свински врат на грил тиган+ за десерт 200 гр пресни ягоди
Вечеря:300 гр салато от домати и краставици, подправена с зехтин и настъргано сирене върху нея, около 50 гр+180 гр свински врат на грил тиган+за десерт останалите 250 гр пресни ягоди
Вода:2 литъра
Физическа активност:След работа, ходих на лостове. Като цяло правих набирания, 3 серии набирания с широк хват пред гърди, до отказ. Не съм много силен, все още от начало започнах 3х1, днес направих 3х4, 3, 2, другия хват, които правих като втори е раменен хват, там успях да направя 3х3, 3, 2. Това е като цяло за днес! :)

Здравей и добре дошъл! :)

Вероника, благодаря за топлото посрещане! Ето какво беше и днешното меню:
Закуска:50 гр мюсли, накиснати в 300 мл прясно мляко 3,2% масленост+3 цели варени яйца+1 банан
Обяд:4 кюфтета от свинска кайма, приготвени на грил тиган, общо 300 гр за 4-те броя+за десерт 250 гр пресни ягоди
След обедна закуска: 400 гр кисело мляко 3,5% масленост+една ябълка
Вечеря:300 гр салата от домати и краставици, подправена с зехтин и настъргано около 50 гр сирене върху нея+100 гр кашкавал
С подобен начин на хранене, поддържам добра форма, както споменах в по горния пост 172 см с тегло 60 кг, но така и не се изчиства корема. Не е нещо фрапантно, но той е единствената част на тялото ми, която не е стегната. Преди 3 години последно се теглих на кантар, който измерва подкожните мазнини и тогава бях по слаб 58 кг, и имах 8 кг мазнини в тялото, забравих процента! Сега, не знам точно колко са. Искам да включа в менюто си и краве масло и ядки, но не знам точно къде да ги вмъкна. Това е от мен!

Можеш да си правиш омлет с маслото. :)
Ядките - самостоятелно или пък в комбинация с някое от храненията, в които имаш месо - доста засищаща комбинация е. Или пък да слагаш в следобедната закуска. :)

Вариантите са много и зависят от лични предпочитания и вкус.

Добър вечер от мен! Вероника, послушах съветите ти и вкарах в менюто си, краве масло и ядки, точно както ме посъветва. Наистина в комбинация с месно, доста добър засищащ ефект имат. А днешното меню е следното:
Закуска:Омлет, от 4 цели яйца, 50 гр кашкавал, приготвен на кирамичен тиган с 10 гр краве масло+300 мл айрян от 3,6% масленост кисело мляко.
Обяд:200 гр салата от зеле и морков, гарнирана с зехтин и сол на вкус+180 гр свинска вратна пържола на грил тиган+50 гр сурово кашу.
Вечеря:280гр салата от прясна краставица, гарнирана с зехтин, оцет и малко сол на вкус+250 гр пилешки дробчета на фурна+50 гр сурово кашу.
Вода:Около3,5 литъра
Натоварване:Сутринта рано на лостове. Три серии кофички, по максимален брой повторения, както казах в предишните си постове, все още не съм много силен и направих, като цяло 3х6,5,4. После последваха набирания с широк хват, пред гърди. Там ситуацията, беше следната 3х4,3,2+една голяма разходка от 10 км ходене пеша. Това е от мен за днес, лека вечер приятели! :)

Здравейте. Извинявам се, че не правих постове в дневника си, но няколко дена бях възпрепятстван. От днес, продължавам сериозно.
Днешното ми меню, беше следното:
Закуска:Омлет от 5 цели яйца, 50 гр кашкавал, приготвен на керамичен тиган, само в 3 гр олио+айрян от 200 гр кисело мляко 2% масленост
Обяд:Салата от домати, краставица и чушка, гарнирана само с малко сол на вкус и настъргано 50 гр сирене върху нея+150 гр пилешко буче. без костите+150 гр ягоди
Следобедна закуска:100 гр сурово кашу+400 гр кисело мляко 2% масленост
Вечеря:Салата от домати, краставица и чушка, гарнирана само с малко сол на вкус+250 гр пилешки дробчета на фурна+ една ябълка
Напитки:3 литъра вода, 2 кафета, без захар, един зелен чай, без захар
Физическо натоварване:Главно упражнения за гръб: Набирания с широк хват пред гърди 3х мак, както казах в предишните си постове, не съм много силен все още и направих 3х4,3,2. Второ, набирания с раменен хват 3х3,3,3. Трето, набирания с раменен подхват 3х3,3,2. Четвърто Lat shrugs, не знам как се превежда, 2х20. Ходене пеша (разходка) общо 9 км.
Значи качил съм 3 кг. Но за сметка на това пък слагам колана на дънките си с една дупка на долу. Възможно ли е да съм стопил мазнини и в същото време, да съм покачил известна доза мускулна маса? Другият ми въпрос е: Имате ли забележки относно храненето ми? Старая се да се храня чисто! Направих си измервания, 33 ръка, 93 гръдна обиколка, преди споменах, но пак ще спомена ръст 172 см тегло бях 60-61 кг, а сега 63,64. И третия ми въпрос е, мога ли да поддържам добра форма и може би да покача малък процент мускулна маса, с упражнения като: лицеви опори, набирания с различни хватове и ходене на много километри пеша от рода на 8-10+подобно хранене. Благодаря ви предварително, за съвети те и напътствията. Лека вечер за сега! :)

09.04.16
22:57

казано от Иван Стефанов на 09.04.16, 20:26:

И третия ми въпрос е, мога ли да поддържам добра форма и може би да покача малък процент мускулна маса, с упражнения като: лицеви опори, набирания с различни хватове и ходене на много километри пеша от рода на 8-10+подобно хранене. Благодаря ви предварително, за съвети те и напътствията. Лека вечер за сега! :)

Да, възможно е е да се качи мускулна маса и да се поддържа отлична физическа форма с упражнения със собствено тегло. Не ми харесва обаче, че за долната част на тялото( корем, кръст, крака) си предвидил само ходене на дълги разстояния. При ходенето се натоварва най-много предното бедро, а това би довело до дисбаланс предно/задно бедро в дългосрочен план. Не се ограничавай само до ходене, има отлични упражнения за крака със СТ  - клекове, тяга на един крак, клекове на един крак(пистолети), спринтове, скокове на дължина, скок на кутия, изкачване на стълби и прескачане на стъбли с 2 крака, изкачване по нанагорнища; За корем и кръст пък има също много упражнения. Щом си решил да се занимаваш със спорт със СТ, прочети по темата. Не се ограничавай само до набирания и лицеви опори, поразучи упражненията за отделните мускулни групи. Ако имаш въпроси, питай. Във форума има много разбирачи по спорта със СТ- dymag особено. Успех ;)

Мнението беше редактирано от Боян на 09.04.16 23:02.

Боян Димитров, благодаря за отговора! :) Още утре, мисля да включа, някой упражнения за крака. Спрях се на следната тренировка: Клекове , ходещи напади , тяга на един крак, набирания на пръсти на праг за прасец и за финал спринтове, за пълна хипертрофия. Долната част на на гърба и корема. Мисля да ги вкарам в деня за лицеви опори, там мисля да правя планкове, крънчове, супер мен извивки и тн. Иначе, нещо да кажете за храненето? Благодаря ви, отново за отговорите и подкрепата! :)

Мнението беше редактирано от Иван Стефанов на 09.04.16 23:20.

09.04.16
23:21

казано от Иван Стефанов на 09.04.16, 23:10:

Боян Димитров, благодаря за отговора! :) Още утре, мисля да включа, някой упражнения за крака. Спрях се на следната тренировка: Клекове , ходещи напади , тяга на един крак, набирания на пръсти на праг за прасец и за финал спринтове, за пълна хипертрофия. Иначе, нещо да кажете за храненето? Благодаря ви, отново за отговорите и подкрепата! :)

Бих сложил спринтовете като 1во упражнение, за да извлека максимума от тях. Ден за лицеви опори? Ти си начинаещ още и ти препоръчвам да тренираш цялото тяло в една тренировка.

Мнението беше редактирано от Боян на 09.04.16 23:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1