Започвам да добивам форма :) .Последните 3 месеца лостовете си казаха думата :)
08.09.15
10:22
Прехвърлих ти дневника, интересен е. Защо така изведнъж си спрял да го попълваш ? Ако не ти се занимава може да го правиш през известно време : ) Ама ти цяла година и нещо, излиза че си ходил на околосветско пътешествие а ? : )
Много ме мързи да пиша ...но това е следващото нещо което трябва да си наложа защото е добро за мен .Покрай физическите упражнения промених много и начина си на мислене ,опитвам се да бъда и по дисциплиниран във всичко което правя...но много ме мързи да пиша :) .
Здрасти на компанията ...:) .От няколко седмици започнах по старата схема тоест 5 тренировки на седмица тежко ...но явно нещо не правя както трябва защото не мога да се възстановя ...усещам се надут навсякъде и на втория ден имам болки в мускулите които съм тренирал ,два дни преди това. Пия BCAA и глутамин след тренировка и вечер преди лягане глутамин ...омега 3 и витамини също ,както и рибено масло и трибестан ,хапвам доста добре ...около 500 гр. месо на ден ,яица ,овесени ядки,зеленчуци ,ориз или боб или леща задължително около 300 гр. на ден.Кажете какво да взема за по добро възстановяване защото никак не ми се спира с тренировките за почивка.Всъщност не съм почивал от 4 месеца ,като тренировките са - сутрин бързо ходене към 6-8 километра и после тренировка 40 мин. до час максимум ,отделно започнах да ходя много пеш през деня, имам по още 7-10 км освен сутрешното ходене.Ходенето е всеки ден без почивка.
12.10.15
10:10
Отделяй повече време за разтягане след тренировка и ако има фоумролер го ползвай.
Здрасти ,реших да направя една почивка от седмица и от 19.10.2015 да започна отново с тренировките и с дневника ...колкото и да ме мързи да го попълвам :) .Ще започна по старата схема но с малко разместване ,вместо гърди,гръб,крака,бицепс и трицепс , рамо ще го направя ето така :
първи ден - гърди,корем
втори ден - бицепс, трицепс
трети ден - крака
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, трапец, корем
шести ден - гръб
седми ден - почивка
Упражненията ще са предимно базови и тренировката ще е по системата на Боби ,предният път ми хареса това което се получи така ,че сега отново.
Относно поставените цели предният път :
1.Лег - цел 110 килограма - еднократно - постигнато - 2 х 90 кг чисто без помощ ,може би ще вдигна 100 но и трите пъти желязото излезе по здраво от мен :).
2.Тяга - цел 160 килограма - еднократно - постигнато 130 кг. гърбът можеше да дръпне още но краката умряха :).
3.Клек - цел 140 килограма - еднократно - постигнато 120 кг. пълен клек до долу.
Лятото тренирах с един човек който е доста по напред от мен ,мой много добър приятел и колега от военното училище ....ефекта беше поразителен ,много нахъсващо е :) Лошото е че аз ходя много рано и няма с кой но и сам ще гледам да си спазвам режима който съм си направил .
В общи линии деня ми е разпределен така : сутрин 6,00 разходка с песа до 7,00-7,20 това са минимум 6-7 километра бърз ход ( без деня за крака ) . ,от 8,00 до 9 ,00 зала , закуска ,обяд към 13-13,30 и вечерята ще гледам да е към 18 максимум 19 часа ,Не мога да ям по 5-6 пъти на ден просто не става :) .Целите ще са същите които си поставих и предният път , този път ще наблегна повече на краката явно там ми е слабо място.....мога да ходя като кон с 30 килограма на гърбът но не мога да вдигна 120 два пъти ....
Това е за сега утре ще опиша и упражненията и повторенията , за сега лека от мен :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 12.10.15 21:52.
12.10.15
23:59
Да се разберем, това да дигнеш 120 кг два пъти не е като да ходиш с 30 кг на гърба. Има хора които с 20 килограмова раница и малко повече с лично тегло 60-70 кг могат да ходят при тежки условия цял ден, докато всеки един як човек който дига 200 и повече няма да издържи и един час. И обратното също важи. А пък с това куче що не бягаш леко с него :) да ти кажа няма да го умориш :)
Предпочитам в това влажно време да ходя вместо да бягам ...а и при средна скорост 5 км/ч то си е лек тръс :).Днес за момента 6 километра с 20 лицеви,20 набирания и 20 кофички. Не знам какво прави тази нашата община но до момента нямаме изградена една площадка с лостове в морската градина ....има един лост който едвам се крепи и една успоредка която като се вдигнеш на нея и се разчеква ....:( .
Забравяш лостовете на Рапонги :P Майтап да няма, но там е единственото място с халки, което съм виждал в града.
13.10.15
11:40
казано от kaloyan на 12.10.15, 23:59:
Да се разберем, това да дигнеш 120 кг два пъти не е като да ходиш с 30 кг на гърба. Има хора които с 20 килограмова раница и малко повече с лично тегло 60-70 кг могат да ходят при тежки условия цял ден, докато всеки един як човек който дига 200 и повече няма да издържи и един час.
Има и такива 100+ килограмови и да се разберем - това да ходиш цял ден с раница на гърба не е тренировка, това е туризъм :)
13.10.15
12:22
Естествено че има :) а относно раницата на гърба и туризъм-а имах предвид нещо друго :)
13.10.15
14:15
Е какво друго можеш да правиш цял ден с тежест на гърба ?
Днес 8 километра с 30 лицеви ,30 набирания и 30 коремни.Още ме боли лакъта и ме е страх да вляза в залата макар че ми се ходи много ,но вляза ще го натоваря :( ,ще се въздържа за момента .....Храната ще е овесени ядки за сутринта , домашен бургер със салата за обяд и довечера пълнени тиквички и патладжани с ориз и кайма плюс салатка някаква от карфиол :)
:) Добър ден...не съм се появявал от маса време но така се случиха нещата...развод -, преместване нагоре надолу по квартири , проблеми покрай работата ....тренировки почти никакви от октомври до март .....запуснах се и така .........НО от март тренирам с треньор :) вторник и четвъртък на стадиона а през останалото време в залата.Ще започна отново да водя дневника защото започвам да осъзнавам необходимостта от това да се пише ...така може да се следи и да се коригира.Като цяло преосмислих цялостната си концепция относно тренировките и то основно покрай треньора , започнах от нулата по негово настояване и разбрах нещо което ми е убягвало преди ...за да има успех и да градиш трябва основа а тя се поставя и строи бавно и с много упоритост.Промених целият си режим ,лягам в 22-23 ...ставам в 6 ,научих се да наблюдавам активноста си ,да се удържам въпреки това ,че имам сила и ми се тренира .Вали гърми в 7 съм в залата през дните за зала ,в дните на стадиона в 7,30 .Тренировките в залата са кръгови цяло тяло (гръб,гърди,рамо,бицепс,трицепс,крака ,корем ) като работя 30 сек. почивам 10 сек. почивката между кръговете е 90 секунди и така 5 кръга.....понеделник с пудовка ,сряда с щанга ,петък дъмбели ,вторник и четвъртък стадион ( от тази седмица подробно ще описвам тренировките там ) събота и неделя почивка но с доста големи преходи с кучето по 10-12 километра нормален ход.
Мнението беше редактирано от Мавро на 16.04.16 20:50.
Няколко основни неща са ми убягвали преди ...дишането, начина на натоварване и продължителността на натоварването,какво имам предвид.
Дишането ..не знам какво направи това момче и как но ме научи да дишам правилно и да си разпределям силите спрямо крайната цел.В момента някак си честотата на вдишванията и издишванията ми идва от вътре без зор ,даже се улавям ,че малко да вдигна натоварването и веднага съобразявам дишането с физическата активност . Никога не ми казва какво ще правим предварително винаги го прави след като сме загрели и готови за същинската работа...научи ме и да загрявам, преди махах с ръце просто колкото да имитирам ...пред кого и аз не знам,сега загрявам сериозно и разтягам след всяка тренировка независимо къде съм.Идеята със стадиона е да мога да подобря издръжливостта си и да заякнат краката ( те са ми слабото място ) ...след още няколко тренировки отиваме на плажа ..после на паметника. В общи линии лятото ще сме по възможност навън.
Относно начина и продължителността на натоварване ... от начало като влязох в залата тренирах по 2 часа първите няколко месеца сила бол мотивация също и изведнъж започна да ми става уморено не ми се тренира, едно ми е никакво ...ама аз упори няма да се отказвам.Заболя ме лакътя и трябваше да спра принудително ...не тренирах близо месец ,трудно се върнах в залата и пак по два часа ,след три месеца ургулешко вдигане ( като чели щях да ходя на олимпиада ) явно някакъв нерв съм прищипал или не знам точно какво но ме боля от ходилото през гърбът чак до рамото почти. Не можех да карам ,не ми се тренираше изобщо тъпотия ,пак спрях и то за няколко месеца.След това реших да започна системата на Боби ....страшно бързо дръпнах с килограмите лично тегло ,сила бол ,яденето добро ....да ама пак недогледал...хората казват почивка аз викам имам даян давай и пак скапах кръста и лакътя ,тренировките естествено спряха на момента.Починах няколко месеца и под давлението на един приятел пак в залата тоя път кръгови тренировки цяло тяло ,понеделник - уреди ,вторник - дъмбели ...сряда почивка ,четвъртък - щанга и петък - собствено тегло .Пет кръга с по 12 повторения на серия за мускулна група,изцеждаш се максимално ...болки никакви защото тежестите са малки но пак юруш и за три месеца се скапах ...иначе програмата имаше невероятен ефект, корема буквално за три месеца видимо спадна :) .Спрях отново октомври миналата година ..после се заредиха проблемите и така до миналия месец.
Какво разбрах за себе си през тези три години тренировки ...разбрах ,спортът е едно прекрасно нещо което носи голямо удоволетворение и удоволствие ...НО ....тогава когато тренировките почиват на някакви правила ,започнати са от изграждането на едно базово ниво на физическа подготовка и така нататък а не просто от силови изстъпления в залата .За мен лично комбинирането на силови тренировки по метода Max out и кръговият тип тренировки описани по горе дават най добър резултата защото си приличат по едно много важно нещо ИНТЕНЗИВНОСТТА на трениране ,нещо което първият път ми убягна при Max out тогава просто вдигах. Почивката също се оказа много важна ...сега го разбрах когато има кой да ми дръпне юздите ...един път не го послушах , направих един крос по схемата 12 мин бягане леко -3 минути ходом и пак 12 минути бегом и на другият ден не можах да стана ..от тогава слушам :)
Дневник също ,нещо много ценно което не осъзнавах знаеш какво си правил ,забравя се понякога а е необходимо да можеш да погледнеш назад дори и само за да видиш къде си грешил ..до къде си стигнал.
Тренировките с приятел нещо наистина много добро особено когато той е по добрият и те дърпа напред.
Не трябва да се бърза ,няма къща построена без основи ....дори и да я вдигнеш тя пада няма какво да я държи . Не трябва да се пренавиваш и претоварваш действа адски демотивиращо.
Написах всичко това ако някой начинаещ като мен надникне и прочете да се замисли какво прави макар ,че човек не стигне ли сам до истината ..до неговата истина никой не може да го накара да разбере ...но пък може да е от помощ...а и аз да си го чета от време навреме :)
Днес понеделнишки :)
Сутринта чаша вода с мед и лимон и 7 в залата
Зала
7.00 - 7,10 - загряване - гимнастически упражнения за цялото тяло
7,10 - 7,55 - кръгова тренировка с щанга
гърди - лежанка права
гръб - гребане с щанга
рамо - военна преса
бицепс - скотово сгъване
трицепс - френско прав
клек - клек с щанга над главата ( завършващото движение при изхвърлянето )
корем - коремни преси
Тежестите така ги подбрах че да мога да правя до 8 повторения , големият лост и така 4 кръга ...почивката между отделните упражнения е колкото да сложа тежестите ( предварително подредени до мен ) ,почивка между кръговете 1,30 -2 минути .Петия кръг само с лоста до отказ :)
7,55 - 8,05 - малко разтегнах
8,05 - 9,00 - разходка в морската с песът 4 км. леко ходом
Храна
BCAA- по време и след тренировка
доза протеин след тренировка
13.00 - зелена салата ,лук пресен ,магданоз , репички обилно количество + 300 гр варено пиле
19.00 - порция св. ребра на скара с малко картофки и една чаша винце ,розе
Прекрасен ден....утре стадион :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 19.04.16 00:08.
Днес стадион
5,50 - 6,50 - морската с кучето само ходом - 2,9 км
7,10 - 7,30 - загряване с гимнастически упражнения
7,30 - 7, 55 - Боби треньора докара една ” футболна стълбичка ” - като въжена стълба но сложена на земята , правихме различни упражнения бягайки по тази ” стълбичка ” звучи лесно но никак не е лесно
7,55 - 8,20 - крос ( общо километри към 4 )
8,20 - 8,30 - разтягане и дамой :)
Много добра тренировка,аз плувнал в пот в прекрасно настроение .
храна
два портокала
към 14 часа половин патладжан пълнен с кайма ,един домат ,таратор и една пърленка
и каде 19 ще хапна едни ребърца на скара с чаша розенце :)
за деня общо към 8 километра ходом и бегом и сега остават още 3,5 км :) до кръчмето и обратно :)
Дежурната разходка - 3 км.
ЗАЛА
кръгова тренировка с подовка
1.лицеви опори
2.гребане с подовка
3.разтваряне на ръцете в страни с подовка ( в залата има 5 кг. )
4. Скотово сгъване за бицепс с подовка
5 . френско прав с подовка
6 клекове с подовка
7. коремни преси с вдигане на ръцете с тежест
30 сек работиш / 10 сек почиваш / 4 кръга и почивка 1,30 сек след всеки.
4 х 8 мъртва тяга 70 кг.
4 х 8 кофички
Храна
Протеин и 2 яйца за закуска
обяд - 300 гр пилешко и прясна салата с репички
за вечеря ориз с пилешко и салата :)
Стадион
5,50 - 6,40 - морската с кучето само ходом - 3,10км
7,10 - 7,30 - загряване с гимнастически упражнения
7,30 - 7, 55 - конуси в права линия през 10 метра совалки по най различни начини ...изцедих се и краката ми гръмнаха :)
7,55 - 8,20 - крос + 5 бърбита нз всяка обиколка ( общо километри към 3,5 )
8,20 - 8,35 - разпускане на мускулатурата
Тренировката беше супер :)
Рънъта
ВСАА по време на и след тренировка
протеин
да допиша :)
наденички телешки със салата
пилешка пържола на тиган със салата зелена
Мнението беше редактирано от Мавро на 21.04.16 18:33.
Днес почивка но до момента имам каде 10 км пеш и то със скорост на лек тръс :) предполагам до довечера ще станат поне 25 км а може и повече....предстои закупуването на колело .......някой се е светнал и е направил лостове в подножието на паметника ,не е зле крайно недостатъчно е но все е нещо :)
ХРАНА
овесени ядки и две яйца
обяд омлет със домат
вечеря пилешка пържола със салата ....мисля да е
Днесс втори почивен ден .......25-26 километра пеш до тук :)
ХРАНА
закуско обяд - 4 яйца с пресен лук и магданоз това на очи :) и два домата с една филия черен хляб
късен обяд къде 16 часът - боритос с телешко домат краставица и едни пържени картофки + бира и половина BERNAR наливен ......няма такъв кеф :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 23.04.16 23:48.
23.04.16
18:54
Къде ги ходиш тия километри... Аз по 15км като ходя и имам чувство цял ден друго не съм правил, а ти двойно :D
Смисъл, цел ли е някаква или просто така се получава ?
Сутринта разхождам кучето като тръгвам от Пикадили център през входа на морската до станчова алея и обратно 12-13 километра по GPS [ верен е според мен ] .После два три пъти от същото място като сляза до центъра от там до плажа и като се разходя напред назад и те стават.Събота и неделя не ползвам нито кола нито такси нито градски транспорт ,просто така си реших :).Понякога се получават и повече от 35 км на ден :)
И днес дежурното но по малко валеше леко и слязох с колата та около 9-10 км само походих ,разтегнах добре и за днес май толкова :)
Храната
за закуска един портокал и чаша топла вода с лимон мед
обяд 250 гр филе пилешко ,салата зелена с едно сварено яйце,около 100 гр гъби и десерт едно корни с банан и шоколад
вечерята ще е чаша розе с малко моцарела ,брускети и суджук домашен :)
Днес тренировка няма скапан съм от път и май просто ще си легна че утре ще ме поизпотят здраво сутринта :)
Храната
само една салата току що съставена от - бейби спанак,зелена салата микс,червено цвекло ,домат ,250 гр пилешко месо и филия царевичен хляб...днес толкова :)
Вчера не можах да пиша та днес ще е и за вчера и за днес .Вчера 25 минути стълби по всякакви възможни вариянти и крос 25 минути .След тренировката не знаех къде съм ,яко се изцедих :)
Храна
след тренировка един мъфин и овесени ядки
вечеря 200 гр. свински карета салата и малко боб
ей така изглеждах след тренировката :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 29.04.16 10:02.
02.05.2016 тренировката бече само 2 х 25 минути леко бягане и разтягане .
03.05.2016
2 кръга от:
10 суинга 24 кг.
1 военно преса 60 кг.
15 суинга 24 кг.
2 военно преса 60 кг.
25 суинга 24 кг.
3 военно преса 60 кг.
1 минута почивка
50 суинга ( тук не можах на един път просто отпуснах на 20 и 40 без да пускам пудовката )
3 минути почивка
Храната
закуска протеин и двата дни
обяд месо чисто около 300 гр за двата дни с богата зелена салата
вечеря - ребърца на скара с една бира едната вечер другата с чаша розе
към 2 часа по малко кисело мляко
ей тъй на бях преди велик ден :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 04.05.16 18:20.
Здрасти на компанията 🙂 жив съм продължавам да тренирам ,сега ще се опитам и да започна да пиша.Много неща се промениха около мен надявам се за добро .Най общо от два месеца тренирам доста сериозно ,сутрин 6,30 в морската имам разтягане 5 минути ,крос 3х7 минути с почивки ходом по минута и половина селед това лицеви, напади и клекове по 10 повторения като почивам по 30 секунди между сериите.Вечер тренировката е между 18 и 19 часа в залата по около 40 минути като постоянно сменям упражненията в следният ред
1.понеделник - гръб - корем
2.вторник - гърди - корем
3.сряда - крака - в срядата само правя крос сутринта нищо друго
4.четвъртък - рамо и трапец
5.петък - бицепс и трицепс -корем
събота и неделя почивка
за 2 месеца от 87-88 станах 82 чувствам се супер и така.
за тези 4 години най накрая си намерих моя си начин за тренировки и много ми харесва това как се чувствам в момента .Не че няма да опитвам различни неща но честата смяна на упражнения и начин на тренировка ми се отразяват изключително добре.Лятото и пролетта интензивните тренировки придружени с кардио суртин и гимнастика ме зареждат адски много ,всеки ден намирам време да се разходя и да поплувам,започках да правя и гимнастически упражнения за разтягане. Зимата и есента пак ще мина на тежко но и кросовете сутрин ще гледам да не пропускам.Свободните тежести ми се отразяват най добре , както и кръговите тренировки от типа 30 сек. работиш 10 почиваш и между кръговете по 1,30 мин, като изреждаш всичко гръб гърди и така нататък , 5-8 кръга в завизимост от упражненията . Това за сега ...и дано да съм по сериозен във воденето на дневника този път , много помага но и много ме мързи 🙂
Мнението беше редактирано от Мавро на 23.07.17 23:19.
Добро утро 🙂 дотук нещата се движиха така
понеделник 24.07.20117
крос в Морската- 24.07.2017 крос ,след кроса гимнастически упражнения ,лицеви,напади и клекове за около 25 минути.
вторник 25.07.2017
крос сутринта 25.07.2017 крос малко разтягане и в къщи
тренировка в зала 19 часа
горна част
гърди
1.права лежанка 4х4 с 75кг. , svend pres 4х10 с 10 кг ,коремни 4х10 (това всичкото в суперсерия )
2.права лежанка повдигане на дъмбели 4х8 с 20 кг. ,флайс 4х8 с 12,5 кг. ,скотово сгъване за бицебс 4х8 с 15 кг. отново в суперсерия.
гръб
1.мечка - 4х8 с 40 кг. , набирания 4х5 със собствена тежест ,коремни преси
2.Хоризонтелен скрипец - 4 х 8 с 55 кг ,
cable face pull 4х8 с 15 кг ( скрипеца е с 1 ролка) ,трицепс 4х15 с 10 кг.
кардио
вело 10 минути
Храхата
не се ограничавам но не ям и всичко което ми се яде ,гледам да имам поне 3 хранения през деня като въглехидрати гледам да ям до обяд и сладкото съм го ограничил до минимум .Алкохол много рядко и то по 1 малко,газирано никакво и вода минимум 4 литра на ден
Мнението беше редактирано от Мавро на 26.07.17 08:47.
26.07.2017
Крос 26.07.2017
след кросът
кръг 1 - 10 клека с 10 напада - 3 кръга
кръг 2 - изкачване на 25 стълби в спринт слизане 5 пъти с 10 лицеви опори като краката са на високо.
кръг 3 - скок на 60 см височина 10 пъти с коремни преси 10 бр.
общо час и петнадесет минути
хрната по обикновеният начин предимно салати ,месо ,яица и малко диня .Вода около 6-7 литра.
27.07.2017
Крос 27.07.2017
тренировка 19 часа - крака и корем
1.клек - 4х8 с 70кг
2.Barel hip Thrust 3x10 с 30 кг.
3.Sled claf pres 3х10 с 100 кг.
4.Seated leg curl 3x10 с 60 кг. и задържане в горно положение.
5.Lying leg curl 3x10 с 25 кг. със задържане
6. Корем различни упражнения общо 15 минути
тренировката беше около час и малко .
Храна - реших да заочна ето този начин на ханене войнска диета
,пасва ми ежедневието а и първият път преди две години ми подейства много добре .Та цял ден само 2 праскови и към 7 литра вода ,след тренировка салата домати ,печен патладжан,печени тиквички,рукола,чсън и лук общо около 700 грама , три кИфтета по около 120 грама едното ( изпечено),паста маслини ,сирене,люта чушка,малко многозърнест хляб и за десерт изцедено кисело мляко с мед 🙂 ........чувствам се перфекто 🙂
Мнението беше редактирано от Мавро на 27.07.17 23:11.
28.07.2017
Крос 28.07.2017
позабързах се малко ,но само крос нямаше време за друго а беше кофти времето.
Тренировка 18,30
кръгова на лостовете в училище Априлов - 5 кръга
5 набирания
10 кофички
10 лицеви
10 коремни
10 клека и напади ( редувах ги ....мразя да правя напади затова всеки път ги вкарвам в теренировката )
почивка между кръговете колкото да си взема въздух и да пия малко вода ,не засякох време но бях като труп след тея 5 кръга 🙂
Тази тренировка ще я правя докато мога да издържа 1 час без почивка между кръговете с нормално темпо без да бързам но и без да се моткам.
Храна :
цял ден вода около 8 литра ,няколко кафета ,към 16 часа една праскова и ВЕЧЕРЯТА 🙂
един домат голям ,броколи ,рукола,една моцарела 125 грама и дресинг за салатата ,маслинова паста,300 - 350 гр. пилешко месо сварено и леко пръжнато в масло с 100 гр настъргана моцарела,мащерка и розмарин,една люта чушка,еклер и малко хляб 🙂 .Натъпках се като попско дете на задушница 🙂
Доволен съм от тренировката днес .
Мнението беше редактирано от Мавро на 28.07.17 21:58.