Здравейте!
Искам да отбележа, че правим лека размяна в тренировъчните дни и малка корекция в храната.
Днес сутринта, трен на гладно:
1. СС лицеви опори от колене 3х10 + хип тръст 3х20
2. Butt kicks 2х20 на крак
кардио трен от тубата.
Трябва да отбележа, че имам завидна мускулна треска на задното бедро и прасците. Затова имам такива ужасни резултати на хип тръста и киковете..
храната:
1. “панирани” тиквички на фурна - Две малки тиквички нарязах на тънки кръгчета. Разбих 4 яйца, добавих 1 супена лъжица брашно, сол, черен пипер и копър. Всяко кръгче се потапя в сместа и после се редят като керемиди в тавичката, която е намазана с малко зехтин. Каквото остана от соса залях отгоре след нареждането. Пекох на 200 градуса от двете страни до зачервяване. Стана добре, не е като пържените тиквички, но е по-добре от само запечени голи тиквички.
След като станаха готови си сипах половината от готовото количество + 200г кисело мляко 2%
2. свинско каре печено на фурна 200г + краставица
3. още 100 г свинско каре + краставица
4. малък банан
5. 50г сурови фъстъци
Общо калории: 1748
Б: 152г
М: 101г
В: 69г
Новата ми цел са 1850 калории всеки ден. Днес съм със 100 надолу, но не е фатално.
Здравейте!
Днес съм доволна от тренировката, кофтито е, че се измокрих хипер яко заради адския дъжд навън. Бях с чадър, но не спасяваше особено. Искам и да отбележа, че днес ядох домашен дюнер! :Д Трябва да се похваля, че на вкус стана почти като купешкия. :)
Проблема е, че на Билла нямаше арабски питки за дюнер. Затова си купих пълнозърнесто грахам брашно, една мая, и си замесих сама тестото за питките. Опекох ги, станаха вкусни, но твърдички. Не се огъваха лесно, но все пак станаха за завиване, само трябваше по-внимателно. Соса направих от кисело мляко, чесън на прах и малко копър.
Моя вече го излапах и не мога да ви покажа снимка, но после като завия един на милото, ако стане добре ще ви снимам. ;P
тренировката:
1. загрявка
2. СС клек 5х5х25кг + тяга 5х5х40кг
3. СС гребане с дъмбели 4х8х5кг + high pull с крив лост 4х8х10кг
4. СС горен скрипец 3х12х25кг + избутване дъмбели 3х12х5кг
5. СС shoulder shocker x3 + коремни преси 1х15, 2х10
6. СС разгъване въже на скрипец 2х12х10кг + чуково сгъване 2х12х3кг
7. 10 минути кардио
храната:
1. 100 г кисело мляко 2% + 30г овесени ядки
-трен-
2. соленка със сирене, 80г свинско каре
3. домашен дюнер
4. 2 кутии риба тон - 260г
ОБЩО: 1832kCal
Б: 135г
М: 58г
В: 201г
Здравейте! :))
Днес си взех кокосово масло за козметична употреба. Мерси за препоръката, Джулс :* много ми харесва ^^ Вече си направих маска на косицата, сега ще стоя два часа с торбичка и хавлия на главата, после ще измия и ще видя как ми се е отразило. Намазах си и устните, които още са леко изпръхнали.
След фитнес си хванах автобус до нас и се случи следната случка. На спирка Х с останалите пътници влиза и един възрастен господин. Да ама местата бяха заети, и той остана прав, но си личеше че му е трудно да пътува прав в автобуса. То на мен ми е трудно да се задържа някой път, какво остава за него. Та, погледнаха го няколко човека, млади като мен, но никой нищо. Почаках 30 секунди дали все пак някой няма да му направи място, но не. Накрая станах, потупах го леко по рамото и му казах да седне на моето място, а аз останах права и си изчаках моята спирка. Естествено докато му го казвах и няколко минути след това, хората около мене ме зяпаха като извънземно, направо като кипуци... Не знам що ама се ядосах. Аз винаги правя място на стари хора в градския, просто така ми идва отвътре. Пък тея ме гледаха кат гръмнати тенджери, големи миндили...
Сега да си опиша тренировката и хапването
1. загрявка
2. СС клек на кутия 10х5х25кг + военна преса 10х8х10кг
3. СС тяга 10х3х30кг + лежанка 10х10х20кг
5 кръга:
- сумо клек с гира 10х5кг
-гребане с крив лост 12х15кг
-shoulder shocker
храната:
1. 104г пилешка пържола на скара + 200г сурово зеле + лъжица зехтин и малко сол
2. една хапка соленка със сирене
-трен-
3. печено пилешко бутче + 200г сурово зеле + лъжица зехтин и малко сол
4. риба тон 130г
5. 150г обезмаслена извара, един домат
6. 130г риба тон, 4 варени яйца, краставица
7. за по-късно 60г сурови фъстъци
ОБЩО: 1849kCal
Б: 200
М: 94
В: 58
Доволна съм като цяло. Имам още мускулна на задното бедро, дано до утре да се пооправи, че имам СС специално за него и ще е тегаво ако ме боли. Отделно имам стабилна мускулна на гърба - от тягата ще е :D и лека, но пренебрежима в раменете и ръцете.
Мнението беше редактирано от Love на 25.04.16 18:58.
Здравейте!
Днес като отидох във фитнеса беше фраш с хора, добре че се изчезнаха повечето и си правих тренировката сравнително на спокойствие.
загрявка
1. СС тяга прави крака 7х10х20кг + добро утро 7х12х20кг
2. бедрено сгъване 3х10х5кг
3. абдуктор + аддуктор 2х30х15кг
4. butt kicks x30
5. 10 минути хийт
храната:
1. едно варено яйце, 50г кисело мляко
-трен-
2. 4 яйца, 100г зеле + малко зехтин
3. филийка със сладко
4. 4 кебапчета, голяма краставица
5. риба тон 130г + едно яйце
6. 380г извара
Общо: 1853
Б: 177
М: 102
В: 58
Защо си купуваш кокосово масло в обидно малка опаковка, на фирма със съмнително качество на суровините и продуктите?
Аз купувам литров буркан с качествено масло, от който ям и мажа. :D
Мнението беше редактирано от Margi на 26.04.16 20:52.
казано от Маргарита Манева на 26.04.16, 20:52:
Защо си купуваш кокосово масло в обидно малка опаковка, на фирма със съмнително качество на суровините и продуктите?
Аз купувам литров буркан с качествено масло, от който ям и мажа. :D
Защото искам да видя как ще ми се отрази, а ако ми хареса бих си взела и по-голяма разфасофка, а може би и други масла. Иначе за по-голям буркан био кокосово масло от Зоя например съм мислила, за кулинарни цели, а може би и за козметични, но това остава по-назад в листа ми с желания :D
Мнението беше редактирано от Love на 26.04.16 20:59.
Това как ще ти се отрази нискокачествен продукт не е критерий. Ако те интересува ефекта, вземи си пак малко количество, но масло от най-високо качество.
Специално за ривана знам че повечето от маслата им са извличани с химически разтворители, което ги прави пълен боклук. Това може да обясни ниската им цена на фона на други.
Да, сигурно е така. Ами, нататък като си купя качествено масло ще пробвам отново и ще имам база за сравнение :)
Повече няма да ям зеле... Прави ми проблеми на стомаха.
———————————
Тренировката днес я изкарах само на инат, и то не на 100%. Трябва да призная, че съм уморена, нямам кой знае колко енергия, желанието за храна и то намаля. Трудно заспивам, спя леко, което е нетипично за мен.
Днес движенията ми бяха тежки и се усещах как чийтвам. На клека лоста ми ходеше ту вляво, ту вдясно. Леко, да, но забележимо. На тягата се усещах как развалях стойката, избутването с дъмбели и то не беше много чисто - или едната ръка ще изпревари другата в най-горна точна, или ще има люлеене при движението нагоре. Ужас, ужас. На high pull с лоста ми дотежаваше към средата на сериите и явно нещо съм чийтвала от рамото, или някъде в тази зона горе и долу в китките имаше леко усукване в дясната ръка, обаче ме болеше ръката после и леко рамото.
В началото след загрявката пък трябваше да чакам двама п**ераси да се налигавят на стойката за клек. Проблема е, че нашата стойка за клек е на едно със смит-машината, само дето смита се пада отзад. И аз естествено си клякам с лоста който е отпред, и понеже правя супер серия с тяга, си това друга щанга на два метра от мен. Дотук добре. Ама тея скапаняци, не стига че правиха на смита и оставяха лоста ОТПРЕД, където трябва да стои другия, ами на лоста с който трябваше да правя бяха сложили онова педераското меко нещо, дето да не им наранява меките гърбинки и го бяха набичили на стойката на смита. И кво прайм? Седя и ги чакам да се намухлят, щото другата стойка ми е неудобна за това, което трябва да правя, а те си приказват сладко сладко и не се усещат. Друг път някой като прави на смита си оставя лоста пак отзад и с редуване могат едновременно да клякат двама души. Ама къде толкоз акъл в тея двамцата!? На всичкото отгоре единия като свършеше с клековете, другия си сваляше лоста по-надолу и правеше някакви странни движения като за лицеви опори..
Гррр.
Та, изчаках ги 2-3 минути да се намухлят, свършиха, седя си аз и им гледам сеира. Ще разтоварят ли лоста или не. Учудващо, разтовариха го. Ама го оставиха там, вместо да го върнат на мястото. И естествено, Ивелина трябваше да иде, да свали първо мекото нещо, да го остави на мястото му, после да свали лоста, който ще ползва и внимателно да го извади извън стойката за клек, после да върне лоста на смита с подвижната му рамка или както му се вика там отзад където му е мястото, да си сложи лоста, който ще ползва отпред, после тежести и да си почне сериите....
Не знам дали са ме видели как ги гледах на кръв, обаче дано са ги сърбели задниците, защото много псувни отнесоха.
После пък като свърших тренировка, в съблекалнята след мене влязоха две кифлички. Преобличам се аз, слушам ги какво си плещят.. кво да ви кажа. Хубави тела, ама празни картуни.
А, сега, след това огромно излияние :Д да опиша все пак какво правих днес:
загрявка
1. СС клек 5х5х25кг + тяга 5х5х30кг
2. СС гребане с дъмбели 4х8х5кг + хай пул с лост 4х8х10кг
3. СС горен скрипец 3х10х25кг + избутване от лег 3х12х5кг
4. *pullover-а смених с пек дек 2х12х10кг + избутване от полулег 2х12х5кг
5. разгъване въже за трицепс 2х12х10кг + чуково сгъване 2х12х3кг
6. 10 мин кардио.
храната:
1. 30г овес с топла вода
2. 2 принцеси с яйце и извара
-трен- (след като изпитах лек глад. гледам да мине определено време от последното хранене, но и леко да огладнея и тогава се пускам на зала)
3. 40г млечен шоколад, едно варено яйце, 2 ягоди
4. 200г кисело мляко, 50г овесени ядки, 2 ягоди
5. 124г пилешки шишчета, малка ябълка
6. една доза протеин, 1 бонбон
за после 200г филе от бяла риба
ОБЩО: 1879
Б: 148
М: 62
В: 186
Утре ще почивам. Сега ме очаква гигантическо почистване на квартирата и оправяне на багаж. И ме наболява кръста, това НЕ Е хубаво!
Мнението беше редактирано от Love на 27.04.16 17:12.
Каквооо!? Вчера докато пътувах толкова се старах да драсна храната в дневника, а съобщението ми не се е записало. Шит...
Е, добре. Ще драсна по спомен:
извара, 2 кебапчета, салата, малка ябълка, пилешко филе, варени яйца, вечерта порция зеле с пилешко месо.
Сега за днес.
тренировката: ден първи, както е по план. (За утре имам специална тренировка, направихме лека размяна за да може да ям козунак на Великден. Утре тренировката е кръгове.)
загрявка
1. СС клек на кутия 10х5х25кг + военна преса 10х8х10кг
2. СС тяга 10х3х40кг + лежанка 10х10х20кг
5 кръга
-сумо клек с дъмбел 10х5кг
-гребане с крив лост 12х15кг
-shoulder shocker
храната:
1. 70г наденичка, едно варено яйце, краставица, силно кафе
-трен-
2. една малка купа пилешка супа, 40г свинско (пушен бут), две варени яйца, 100г шопска салата
3. 3 яйца, краставица, пилешко бутче с крилото
4. 20г сусамов тахан, кафе без захар
5. един бонбон Сушард
6. 70г наденичка
7. 40г сусамов тахан
ОБЩО: 1846
Б: 112г
М: 125г
В: 19г
Изключително съм доволна как се получи храната!
Колелото ми е развалено, ходих пеша до фитнеса - някъде около 2км път е. Тренирах, после към 1км път да ида да видя бабини. Това се падна след тренировката и бях гладна, затова ядох там. В супата и в салатата имаше олио, затова съм го включила в калорийните сметки. После се прибрах в нас. Правих дупки в райграса майка да сее някакви цветенца, после бяхме нагости на съседите, порках кафе без захар и така. След това ме боядисаха. Цвета си стана супер як, лошото е, че от червената боя скалпа и леко по челото сега съм оцапотена и трудно се маха. Трябва да го поизчегъркам някак, че утре в 11 съм на фризьор.
Мммм, май това е всичко. Утре мисля да прехвърля едни дърва за огрев, че трябва някой да ги премести, а това е идеална възможност да се натоваря допълнително (освен във фитнеса).
плача . страхотно изглеждаш и си супер лъчезарна, а се занимаваш с глупости и се вкарваш в някакви мании и състояния заради тази храна и някакви нищо незначещи килограми ... губи плс ... недей ;с
Благодаря ти :)
Хаха като го каза това “губи” и си помислих да не някой фр да си е направил профил тук и така да ми показва кой е :Д Защото сме си викали “губи” на майтап :Д Ама после видях, че си отдавна тук. А за тормозенето... Просто влизам в разни такива филми на момента.
Тааа,
да ви помрънкам. :D
Ходих на фризьор, хареса ми косата, тоя път не я правихме на етажи, само обра цъфтежа, защото ще я пускам дълга. Взех си и професионална маска за коса с някакви млечни протеини, но още не съм я пробвала.
Отидох да тренирам, но нямах много време на разположение и направих само кръговете, но без последните 5 кръга където имах скок на кутия, лицеви и корем от вис. От тях правих само корема, скоковете кът защото не скачам заради коленете, лицевите пробвах ама нямах сила. За съжаление кардиото кът също, защото трябваше да затварят..
Та:
5 кръга:
Клек 5х20кг
Лег 5х20кг
Удари с 1 кг гири х30 на ръка
5 кръга:
Тяга 5х30кг
Раменни преси 5х5кг
Гребане с лост 5х15кг
Корем от вис: 3х15
————_——
Нямах много сила, но като се има предвид че половин час след трен ми дойде... Нормално. Покрай цикъл съм по-слаба. Сега другото. Имам муслулна на краците от вчера, по скоро е като напрежение и при натоварване не ми е гот. Кръста ми е просто леш. Пак ме боли, с масаж отминава леко, но иначе съм като бабичка. Дразнеше ми на коремните от вис, дразни ми при “надупването” назад при клека.. Абее, мани.
След фризьора и трена хапнах набързо и ходих да помогна на братовчед ми да сее райграс. Разтрошавах по-едрите буци, а той търмъчеше и заравняваше, обаче по едно време ме хванаха адските болки в стомаха и се прибрах.
Днес дървата прехвърлях с брат ми и понеже съм по-голяма за мен бяха големите. Гледах да ги вдигам от краката, но както казах те са с мускулна и може би съм напъвала малко и от кръста, защото после ме заболя още повече. Частично е от треска в еректорите, но др не знам на какво се дължи.
Храната днес малко слабо: варено яйце, 40г сусамов тахан, скумрия на фурна, зелена салата със зехтин, шепа големи маслини- безсолни, 1 домат, 30г сирене, 250г кисело мляко 3,6%. Не съм ги смятала като калории още. За после освен доза протеин и извара нямам какво друго протеиново да мушна. Днес не сме готвили месо и няма да има. Нашите си карат на рибата от обяд, домашен хляб, сирене, маслини и зеленчуци. Брата прави филийки. Естествено аз не ям хляб и тестени и тея храни са кът.
Мисълта ми е, че и като вкарам протеина сиг няма да мина повече от 1300-400 калории, а аз трябва да карам на 1850 всеки ден с определена цел.
Добрата новина е, че огладнявам естествено и се засищам бързо и от малко, но чиста храна.
Ох, защо нямам ръце и на гърба си за да се масажирам сама...
+ още скумрия (80г), доза протеин, 200г. извара, зелена салата
А, излъгала съм се. Почти съм докарала калориите.
ОБЩО: 1714
Б: 113г
М: 118г
В: 23г
Мнението беше редактирано от Love на 30.04.16 21:09.
Христос возкресе! :)
Цял ден обикалям, нека драсна набързо:
200г агнешко, зелена салата, свинска пържола, 2 суп. лъжици ориз с лапад, 2 парчета козунак, 2 чаши бира, 2 кюфтенца.
Б: 116 гр
М: 95 гр
В: 127 гр
ОБЩО: 1896
Малко отгоре съм :D
Утре на тренировка по план, ден 2-ри.
Мнението беше редактирано от Love на 01.05.16 21:47.
Ohayou gozaimasu!
Ставам късно със смесени чувства.
Ден трети от МЦ, имам и някаква задържана вода, но все пак си взех мерки. Знам, че няма да са 100% достоверни, но долу горе да видя накъде се движа. Победния марш на килата надолу нещо е спрял - кантара упорито сочи 79,7кг. (електронен е).
Мерките и те не са много цветущи:
талия - отново 76
ханш - 102см
бедро - 59см
прасец - 38,5см
ръка - 30
Иии сега не знам. Че съм разочарована, разочарована съм. Въпреки МЦ и въглените вчера очаквах резултат поне 78кг, и мерки близки до предните ми, по които щях да преценя, че въпреки водата имам и свалено...
Сега не знам същите кила ли съм (78) + вода, напълняла ли съм + вода, или е решил да ми порасне малко мускул и имам малко свалено мазно, но нещата са се балансирали като тегло и обиколки заради мускула.
Blah…
Както и да е, продължавам си по план. Ще има и второ мерене като ми приключи МЦ, но и без мерките в огледалото не виждам особен прогрес.
По-късно ще се пусна на фитнес, после ще опиша тренировки и храна. Хубав ден!
Преди и по време на цикъл не се вземат мерки.
Както и след зареждащи дни.
Особено пък комбинация от двете....
загрявка
1. СС тяга с прави крака 7х10х20кг + добро утро 7х15х20кг
2. бедрено сгъване 3х10х5кг
3. butt kicks 3х20 на крак
4. 10 минути хийт
яйца, салата, извара, тахан, свинско, овесени ядки, кисело мляко.
Б: 176 гр.
М: 106 гр.
В: 34 гр.
Общо: 1849
Мнението беше редактирано от Love на 02.05.16 19:17.
Здравейте.
Общо взето същата храна като вчера, без овесените ядки.
ОБЩО: 1846
Б: 112г
М: 125г
В: 20г
Тренировката у дома:
СС лицеви от колене 3х10 + хип тръст 3х15-18
butt kicks назад и настрани 3х20 на крак
HIIT кардио от fitness blender-а.
Трябва да правя повече такова кардио, в смисъл, освен колело и пътека, да има и други движения, и стречинг също. Просто от тренировките с тежести краката ми са като сковани, не са баш натегнати, но и не мога да си опъна крака право нагоре примерно. Повече пластичност ми се иска.
Мнението беше редактирано от Love на 03.05.16 20:09.
Днес залата пак няма да работи, ей сега ми казаха. Well…
Ще правя кръгова тренировка у дома (нещо от тубата ще си избера сигурно) и няма да бухна 200г карбс, а по-малко защото няма да имам същото натоварване с тежести.
———————————————————————————————————
Намерих си интересен канал в ютуб, в момента гледам това клипче. Дълго време се чудих аз какво съм, и най-често казвах, че съм мезоморфен-ендоморф, ама сега като погледах клипа почвам да си мисля, че просто съм надебелял мезоморф. Пускам го и тук, може на някого да му е интересно :)
Тренировката, късна сутрин, на гладно, само на едно кафе без захар:
https://www.youtube.com/watch?v=t7MzfDKUul4
С леки модификации на моментите с напади заради коленяците, които започнаха да щракат мощно.
1-во хранене за деня (следтренировъчно) - 200г агнешко печено, 100г ориз със зеленчуци - лапад и зелении, шопска салата, 2 филийки домашен хляб (70г)
2. сусамов тахан 50г
3. 210г агнешко, домашен хляб + 30г сирене и една краставица
ОБЩО: 1853
Б: 103
М: 111
В: 90
—————————————————————————————-
За после си харесах това: https://www.youtube.com/watch?v=jgdUCI07fkE
Ако ми хареса и нещо друго, ще отбележа и него. ^^
Довечера мисля да си направя бульон от кокали за ставите. Събирам агнешките кокаляци от днешното хапване, ще ги сложа във вода да ги покрие леко, ще им сложа и малко оцет, и ще ги оставя така. Довечера от 10 до 6 сутринта ще ги оставя да се варят на бавен огън и сутринта ще изпия животворния бульонец :D
ПОПРАВКА: тавана на въглените за днес е 100г, ще ги направя в границите на 80-90г.
Мнението беше редактирано от Love на 04.05.16 16:58.
След множество врътки най-накрая открих, че на тази светлина долу горе мога да ви покажа цвета на косата си :Д
С телефон - черен. Със светкавица - черен. Не мога да го покажа тва винено червено и това е :D
Имам мускулна треска :Д Не е много силна, но е забележима. Дигам ръце от тоя фитнес... и днес и утре ще се тренира у дома, защото пак е затворен. В събота почивам и ще пътувам, в неделя вече по план в залата в Търново.
Сега да драсна какво правих:
1. клек СТ х10 - с по-прибрани крака и пръсти сочещи напред за да наблегна повече на дупето
2. хип тръст х10
3. плие клек х10
4. бърпи без скок х10
5. коремни х10
6. лицеви от колене х10
7. 1 минута планк
8. jumping jacks х30
Тези всичките едно след друго без почивка. После правих още хип тръстове и други изолиращи до отказ за дупето.
После може да правя други упражнения, ще се чуе.
храната:
късен закуско-обяд: порция бял боб, 2 хапки агнешко
-упражнения-
4 яйца, шепа едри черни маслини (безсолни), 40г краве сирене, 50г домат
4 яйца, 4 едри маслини, 30г сирене, 50г домат
2 дози протеин, два бонбона Сушард
ОБЩО: 1804
Б:121
М:123
В:47
Мнението беше редактирано от Love на 05.05.16 18:51.
Имам един въпрос към женската половина от форума...
Като цяло си харесвам задника, постегна се, не е мега голям. Обаче има едно нещо, което ме дразни - долу се закръгли и изпъкна леко, обаче в горната част стои някак плосък и не ме кефи. Кои упражнения за дупето наблягат повече на горната му част? Някой може ли да ми препоръча нещо?
Пускам снимки за да видите за какво става въпрос.
05.05.16
20:34
От мъжката ако питаш - клек и тяга.
05.05.16
21:18
И женската част е на мнението на мъжката. :D :D :D
В три от четирите тренировъчни дни от програмата ми имам клек и тяга... Ама горе не ще да се оформя :D Затова започнах да включвам и изолиращи за дупето. Мисля си нататък да започна да правя хип тръста с тежест, би трябвало да има повече ефект...
Благодаря за отговорите =]
05.05.16
23:09
Тогава: по-тежки клек и тяга. :D
Не е достатъчно само да ги има. И да - хип тръстът също трябва да е с тежест, със собствено тегло няма да допринесе за целта ти (поне ако правилно съм я разбрала). :)
Върнах нагоре - виждам клек 5х5х20 кг и тяга 5х5х30 кг. Бъди честна - колко още повторения можеш да направиш на тези килограми при всяко от движенията?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.05.16 23:27.
Ахахахахахахахахахаха, малееееееееее, какво намерих :D Клипче където дърпам 50кг тяга от лятото на 2014. WTF!? Това съм го забравила даже, че съм го снимала. Уоуууу :ДД
Тука даже не знам на колко кила съм, и дори съм си вдигнала щангата на няколко диска, че нямах мобилност да застана като хората. :D Оле, оле.
Качеството на клипа е малко гадно и на моменти прескача, не знам защо :D Ще ви го пусна да се посмеете малко :D
Мнението беше редактирано от Love на 05.05.16 23:21.
казано от Вероника Налбатска на 05.05.16, 23:09:
Тогава: по-тежки клек и тяга. :D
Не е достатъчно само да ги има. И да - хип тръстърът също трябва да е с тежест, със собствено тегло няма да допринесе за целта ти (поне ако правилно съм я разбрала). :)Върнах нагоре - виждам клек 5х5х20 кг и тяга 5х5х30 кг. Бъди честна - колко още повторения можеш да направиш на тези килограми при всяко от движенията?
От тежък клек ми растат бедрата, не дупето. А и сега с коленете ме е страх да бухам повече кила... От друга страна пък сега съм на дефицит и няма как да ми пораснат бедрата... Оф, не знам вече и аз.
За тягата мога и още кила, ама гърба ми се поразшири горе и сякаш не го искам да стане по-голям.
Ако пробвам да ги изпълнявам по-бавно и да задържам леко в долна част на клека и горна на тягата? Дали няма да даде резултат, дори и с тези килограми?
06.05.16
07:54
Изпразни си чашата...а най-добре я разбий и започни да пълниш чисто нова....
06.05.16
09:07
Много жени задават тези въпроси и много жени имат подобни притеснения, но всъщност повечето (да не кажа всички) имат малко нереално виждане за себе си - виждат се прекалено мускулести, а не са или пък си мислят, че е супер лесно и бързо да натрупаш много мускулна маса при натурално тренираща жена. :)
Ако си в дефицит, както казваш + че си жена + че не взимаш ААС + че според мен използваш леки за теб тежести, то трудно, трудно, адски трудно ще качиш “прекалено много мускули”. Няма как да градиш нещо, особено мускул, когато не му даваш дадените стимули.
Колкото за клека и коленете -> направи си ново видео, за да се види как клякаш и защо те е страх. Тъкмо ще се видят и отделните фази на движение и дали има нужда да забавяш при пускането.
Направи и на тягата. Хубаво е да се види каква е техниката ти сега.
Аз бих увеличила тежестта, а не да задържам в дадена точка от движението.
Мускулите на седалището по начало са силни и искат подходящо натоварване, но уви - повечето жени нито ги активират в ежедневието си, нито пък им дават подходящите тренировъчни стимули, за да растат така, както им се иска. :)
Т.е. ако правиш клек 5х5 с 20 кг, но реално можеш да направиш 5х15 с тези 20 кг + ако не даваш достатъчно градивен материал, трудно ще го накараш да расте този мускул.
Според мен е хубава комбинацията от тренировки с клек и тяга с по-предизвикваща тежест (възползвай се от ползите, които дават тези движения при правилно изпълнение и на подходяща тежест) + отделна тренировка за седалищните мускули, в която да се правят движения, в които квадрицепсите и задните бедра не са динамисти.
Но дори и в тази отделна тренировка трябва да сложиш повече тежест. Няма да стане с хип тръст със собствено тегло. За идеи за упражнения можеш да видиш тази статия на Брет (The Glute Guy) https://bretcontreras.com/growing-glutes-without-growing-the-legs/. Аз бих избрала тежък хип тръст като първо движение в тази тренировка + сумо клек с пудовка от дефицит + pull through и евентуално бих добавила обратни хиперекстензии като последно движение. Разбира се, има най-различни варианти за избор на упражнения и подредба.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.05.16 20:14.
06.05.16
09:13
Хм, тягата от 2014г. изглежда прилично добре и ти е толкова лека, че можеш да си позволиш да държиш щангата далеч от краката, да не я оставяш, да си зяпаш настрани и да се оглеждаш от скука -както правиш на клипа. Не знам какво правиш с тези 30 кг сега, но можеш да вдигаш поне собственото си тегло със сигурност.
казано от Queen Cobra на 06.05.16, 09:13:
Хм, тягата от 2014г. изглежда прилично добре и ти е толкова лека, че можеш да си позволиш да държиш щангата далеч от краката, да не я оставяш, да си зяпаш настрани и да се оглеждаш от скука -както правиш на клипа. Не знам какво правиш с тези 30 кг сега, но можеш да вдигаш поне собственото си тегло със сигурност.
Аз имам съмнения, че мога да си дръпна теглото ^^ (F)
Но.
Не съм сигурна дали ми е много правилна техниката на тягата. Не говоря само за клипчето, а и за сега. Най-големи съмнения за техниката имам при спускането, защото ми е трудно хем да пускам лоста плътно по краката, хем да не си ударя коленете. И като цяло повечето пъти не “чуквам” щангата в пода преди да започна следващото повторение, а направо си го правя. Може би наистина трябва да направя клипче, както каза Рони.
Другото, когато съм дърпала тези 50кг, тренирах по-различно... Доколкото си спомням правих само клек, тяга, горен скрипец и военна преса. И нямах много повторения в серия - макс да са били 8-10. Ама наистина са ми изглеждали леки тези кила :D
Въпроса е, че в момента сплита ми е друг и е съставен с малко по-различна цел. И когато имам супер серия 10х10 тяга + 10х10 някакво друго упражнение, не мога да бутна 40кг и да тренирам с тях до края. Първо, още са ми тежки (все пак поднових тренировки едва преди месец), и второто с тази тежест не мисля, че бих изпълнила разписаните ми серии и повторения. Третото е лекото съмнение за техниката при спускане за което говорих. Но примерно когато имам СС 5х5 на тяга + клек, съм си позволявала да сложа и 40кг, но там зависи и как се чувствам, не всеки път имам сила за подвизи.
Другото, което леко ме притеснява е кръста. Още преди няяколко месеца след ставане от сън усетих болка там. Не беше кой знае колко силна, но ми дразнеше при навеждане и т.н. Тогава даже не тренирах и не знам какво може да я е причинило. Мислех, че е от спане накриво. Както и да е, тази болка постепенно се пооправи от масажи и я забравих. Когато поднових тренировки се обади отново. На първата ми програма, която ми съставиха във залата, се обади при хиперекстензиите. При сплита на който съм в момента след няколко тренировки. Гледам да държа гърба прав при тяга, винаги стягам пояса, когато трябва, не знам защо става така. Дразнило ми е дори при изнасянето на таза назад когато клякам. Може би разтягам нещо, и аз не знам, но след два поредни дни тренировки в залата, на третия е същински ад. Даже който ми чете дневника може да се сети как преди няколко дни се оплаквах, че кръста ме боли яко - тогава беше толкова смазан, че спах с Космодиск - не се бъзикам, наистина спах с това нещо. Има разни дискчета по него, не ги знам масаж ли правят какво правят, обаче на сутринта бях много по-добре. Иначе си бях жива-умряла.
Та, и заради това не смея да качам тежестта.
———————————————————————————-
Рони, благодаря за съветите, ще видя и линка, който си ми пуснала. (F)
——————————————————————————-
Иване, с това да си напълня чашата наново, имаш предвид да си опресня знанията ли? Или да си натрупам нови? :)
Между другото, честито на всички празнуващи! Бъдете живи и здрави и винаги победители! :)
Днес цял следобед нещо ми е тегаво. Сънливо, умряло, нямам апетит. Правих една тренировка, но беше кратка - нищо особено. Храната е малко: пилешка супа, филия хляб, маслини, 2 яйца, сирене, краставица, домат, доза протеин с прясно мляко.
I feel good, na na na na na na naa
:)
Здравейте. Най-накрая тренировка във фитнеса, където си свикнах. Само дето трябваше да чакам едно момче да свърши с упражненията, които правеше, че ми беше заел мястото, където правя тяга. Той и той прави тяга по едно време, или поне мисля че правеше тяга, само дето започваше не от долу, а от изправено положение.. Хм.
Та, докато го чаках направих три серии клек, и после започнах направо с другите суперсерии, че той се бавеше много. Та, от първо място СС на клек + тяга ми отиде на трето. Ноо, карай.
загрявка
1. клек 1х5х20, 1х5х25, 1х5х30кг - непланирани
2. СС гребане с дъмбели 4х8х5кг + high pull с крив лост 4х8х10кг
3. СС горен скрипец широк хват 4х12х25кг + избутване дъмбели от лег 2х12х5кг, 2х12х7,5кг
4. СС тяга 2х5х30кг, 3х5х40кг + клек 5х5х30кг
5. СС избутване дъмбели от полулег 3х12х7,5кг
6. СС shoulder shocker x2 + 1х15 коремни на пейка, 2х10 повдигане от вис
7. СС разгъване с въже за трицепс 2х15х10кг + чуково сгъване 2х12х3кг
8. 15 минути хийт кардио
Доволно. ^^
Храната после, ще я добавя.
Сега си пускам музика и се хващам да правя обеци от оригами и канджи медальони, че на 14-ти съм на празник на японската култура и нямам времеее
Мнението беше редактирано от Love на 08.05.16 16:51.
Здравейте.
Снощи забравих да добавя храната, но всичко беше перфе - пилешка пържола, няколко яйца, салата със зехтин, доза протеин, предварително накиснати сурови бадеми - белени, печени пилешки гърди с малко лук и зехтин. Вечерята ми беше пилешки гърди, реших да ги хапна с малко горчица, защото много обичам... Е, голяма грешка. Половин час след вечеря адски болки в корема и разтроен стомах... Въртя ме до 1 часа някъде, нито може да се отпуснеш да спиш нито нищо. Явно хазяйката като е размразявала хладилника я е оставила навън и нещо се е прецакала, въпреки че по етикета е в срок.
Отделно докато гледахме филм и просто си седях отпусната усетих леко напрежение в лявото коляно. По принцип като стане така, просто изпъвам крака няколко пъти, коляното изпуква и се “намества”. Да, ама този път освен, че не успях да си изпъна крака, защото се появи болка и парещо усещане, коляното не изпука, а продължи да ме боли така. Слава богу сега е добре, днес се обади само като тръгнах да клякам и спрях веднага, после единствено като вървях по баира нагоре лееко имаше някакво усещане там, но не болка.
Както и да е, днес са ми пратили направление от личната, утре ще си го взема от еконта и мисля да отида на ортопед да ме види.
Сегаа, да пиша за днес. Официално тягата ми е 45кг! Йей! На лежанката също бутнах 25кг последните 3 серии, тоест от другия път направо ще си правя с 25.
1. 15 минути кардио
2. опит за клек - коляното се обади и спрях; минах направо към тягата и лежанката:
СС тяга 1х3х30кг (за загрявка), 9х3х45кг + лежанка 7х10х20кг, 3х10х25кг
5 кръга:
сумо клек с гира 8х5кг - ослушвах се при сумо клека, но с малка тежест не ме заболя нищо
гребане с крив лост 12х15кг
shoulder shocker
3. 15 минути хийт кардио
Храната засега: доза протеин с прясно мляко 2.2% (250ml), пилешки гърди на тиган 200г, краставица, 170г печено пилешко филе + краставица и доста вода, че тоя път беше солено... , 1 бонбонка Линдор, 2 мини варени картофа, доза протеин с мляко, 200г кисело мляко 2%, пилешки гърди с лук и зехтин на тиган, варени яйца, салата.
ОБЩО: 1814
Б 228
М 71
В 67
Мнението беше редактирано от Love на 09.05.16 21:20.
Толкова съм уморена... Искам само да се пльосна и да спя.
Сутринта закусих, поофлянках се малко и се приготвих за зала. Първо минах през книжарницата да принтирам един портрет, но нещо не ме изкефи как се получи, та пробвах отново и на долната. И там не ми хареса особено и ми хрумна брилянтната идея, че така и така ми е по път, защо да не питам в едно фото дето е до кабелната. Отидох и питах, човека вика 99% ще стане същото на фотохартия. Питах го за цената - 4лв, викам ооокей. Каза да мина след 30 минути.
Тръгнах към залата. Трябва да ви кажа, че това филе соленото, дето го ядох вчера беше голяма грешка. Днес се събудих като бизон - толкова вода съм задържала, че едвам си обух дънките! Ужас. И си смених тренировката, вместо ден 2-ри, правих ден 3-ти, където имам кардио - поне поизхвърлих част от водата. После след зала бързане да ида да взема готовия принт и да хващам градски до ректората, че имах лекция. Добре де, ама бях подранила доста за автобуса. И докато чаках на спирката, от един автобус излезе една възрастна жена с бастун, и си личеше, че има трудности с ходенето, защото трябваше едно момиче да и помогне да слезе от автобуса. Та, зад мен имаше едни стълби надолу към парка и жената ме пита дали ще и помогна да слезе. Викам разбира се. Та хвана се тя за мене, даже леко увисна на ръката ми, защото явно наистина са и много зле краката. После се разговорихме, основно тя де, но пък разказа интересни неща. Оказа се, че е била лекар, и едно време е ходила доста насам-натам - Алжир, Тунис, Триполи, Либия, Чехия. Освен това има рожден ден на същия ден като мама - 16 май.
Както и да е, с това бабче направихме 20 минути път със ситни крачки, докато стигнем до сградата на областния управител, да остави някакъв документ и да се подпише. Качих я на асансьора и я оставих. Тя милата, толкова много ми благодари и по пътя и после на тръгване, дори ми остави телефонен номер и ми предложи да излезем на някакво заведение на 16-ти за да ме почерпи хем за рождения ден, хем като благодарност, и защото нямало с кого да сподели това удоволствие и щяло да и бъде много приятно. Казах и че няма нужда, но тя настоя. Но все пак мисля само да и се обадя и да и честитя. В смисъл, не приемам това, че и помогнах като някакво геройство, и едно благодаря ми стига.
После се върнах набързо към спирката да хвана автобус, и после такова задръстване имаше... Такова нещо досега в Търново е нямало, направо тапа беше, и то защото правят ремонт по Магистрална и на моста. Та, влачихме се като не знам какво 15-20 минути и най-накрая стигнахме ректората. То пък се оказа, че няма да караме час. Перфектно...
Оттам обратно с автобуса, коляното реши да ме заболи!?, после в нас да опаковам портрета, бум към Еконта да пусна пратката, взех си и направлението - за едно листче хартия се изръсих с 4.50лв.....после до магазина да взема нещо за плюскане, че в нас няма кой знае какво и най-накрая СЕ ПРИБРАХ В НАС!
Тренировката: 30 минути кардио - 15 умерено, 15 хийт
Храната:
1.зелена салата със зехтин, две варени яйца, глътка кафе
-трен-
2.30г овесени ядки, 200г кисело мляко 2%, 300г пилешки пържоли на скара, домат, краставица, зехтин.
После ще допълня храната.
Утре ще ходя на ортопед.