16.05.16
01:13
Ебасимуси ..........12+ часа :) Честно казано толкова пребит не съм се чувствал отдавна. Добре де, не е отдавна - само от престоя в Пловдив :D Няма ‘лабаво :)
Беше уникален ден. Събудих се не особено свеж, макар че се бях оклепал с магнезий, сутринта гърба даваше леко заето (спал накриво вероятно), а и прасците също бяха зле (което ми се случва често след сън напоследък). След малко раздвижване и приготвяне на багажа из нас, към читалището. Там отрано заседнах, пих кафенце....малко айлячец. Бойко дойде 1ви, Ванката Благов и Дечо Танев видях :)
В 10 почнахме, в 22:00 свършихме :) Атмосферата беше брутална, участниците повече от всякога (80 души, категории до 85 и до 100 бяха разделени на 2 групи, а категория 100+ бяхме 14 човека, което май е с 50-60% спрямо миналата година). Много сериозна конкуренция, много подготвени.
Хубавото е, че Сашо пристигна тъкмо навреме за загрявката на клека, преговорихме нещата, тактиката. Лошото е, че щангата с 230-240 на загрявка тежешеее... В последно време се бях притеснил най-много за клека, защото той не вървеше. Първи опит 250 - много труден, обърках колко да е високо сложена щангата на стенда, трудно я извадих, залитнах. Както и да е - клекнах си ги. После 260 и 270 бяха с аванс, дори бих казал, че малко ме е яд, защото 275, може би дори 280 имах, но играхме на сигурно :) Все пак е хубаво, че успях да се събера и още на клека направих 3/3, а на предните 3 джонита имах по 3 опита на всяко (по 1 на движение винаги) успешни.
На лежанката - преди загрявката се оклепах с гел арника+конски кестен, защото от клека лакътя леко се обаждаше. Издържа, на 150 стабилно бутане. На 160 както каза Сашо - пробвах си моето, не стана. После ме ошамари вербално, пуснах по-бързо, за да хвана разтягане и да избутам рязко - получи се, макар че ударих от едната страна куката и беше на кантар.
След лежанката се оказа, че по чорапи (както предни години е можело) на тягата няма да може да се вдига. Имах само щангети и маратонки, обиколихме да търсим гуменки - йок. Ем, щом с маратонки, с маратонки.... :) Бях се зарекъл, че и с маратонки, и бос, и всякак ще ги бия :) И ги бих :) На 300 добре, протоколни. На 310 имаше вече леко натежаване и планът беше 315. Двама заявиха 310 и бяха по-леки от мен. Говорих със Сашо, че ако някой от тях вдигне 310, ще играем на сигурно с 315 за злато в тягата, но ако не успеят и златото е осигурено ще сложа 320 за шоуто. И двамата на 310 не вдигнаха, та сложих 320. Борбата беше адска, дори мислех, че не съм ги вдигнал, когато ми беше даден знак да оставя щангата и ми трябваха 1-2 секунди преди да разбера, че е успешен опита. Няма такова избухване и адреналин просто в тоя момент. После обаче ми спря тока страхотно и бях като пребит 10на минути. Просто този опит взе всичко от мен, но доказах и на себе си, че ги мога, а и че мога да изграйндя такъв опит, защото в предни години не успявах.
Равносметката :
Клек : 250/260/270
Лежанка : 150/160/160
Тяга : 300/310/320
Форумното присъствие също беше силно и важно. Разбира се - Бойко, Ванката Благов (ЧРД! ;) ), Дечо, Вероника (макар и със закъснение), Иглика, Десо (двамата за мъничко), братът на Рони, Мая. Също така - Славко, Блага, Дарина (cocobutt), Илия, Джеймс Блонда, Маданеца, Боби, Зозо, Кръстев. Юлето като техническо лице и съдия :)
Много специалното присъствие на най-широката форумна усмивка - Саня! Както спомена Сашо - тя беше ЖЕЛЯЗНА!!! Престоя огромна част от времето откакто дойде до тръгването си в залата, а там въздухът беше кът, температурата - УЖАСНО ВИСОКА. Не знам как го направи, но поклон! :) Уникална подкрепа! :) Благодаря ти! (bow)
казано от James Hinks на 16.05.16, 00:34:
Тоя път и чуваше и слушаше !
На последно място, но не и по важност...Сашо! Безценна подкрепа, акъл за опитите - както за самото изпълнение, така и за заявките. Страхотно спокойствие вдъхна, което беше важно, за да не повторя грешката от миналата година, когато адреналина и пренавиването ме провалиха. Естествено, акъла за подготовката, юркането в едната ми седмица в Пловдив и още много, ама много неща, които вероятно ще изпусна!
И тука ще вмъкна едно нещо, което прочетох на връщане от Пловдив и си казах, че ще го включа в това мнение...
казано от James Hinks на 07.03.16, 14:24:
Където се намеся в подготовката(дори и за малко) златния медал е неизбежен резултат ! Орисия :D
Така е! (bow) Да сме живи и здрави...догодина повече златни медали :)
Клипове...друг път, утре може би. Сега нямам моралните сили да качвам клипове, а мисля и че от бодиконструктор/лифтинг лардж ще има прилично качество скоро.
16.05.16
12:26
Да не забравяме, че ако не беше Веско Дойчев (bow), аз нямаше да ти дам да заявиш 320 кг, даже за шоуто. Той ме извика и ми каза да слагаме толкова за 3-ти опит и беше сигурен, че ще ги дръпнеш.
16.05.16
12:28
казано от James Hinks на 16.05.16, 12:26:
Да не забравяме, че ако не беше Веско Дойчев (bow), аз нямаше да ти дам да заявиш 320 кг, даже за шоуто. Той ме извика и ми каза да слагаме толкова за 3-ти опит и беше сигурен, че ще ги дръпнеш.
Леле, сигурен бях, че забравям някого...... ГОЛЯМ ВЕСКО! :) Буквално и преносно! :) (bow)
16.05.16
12:30
Браво Ники ,страхотно представяне направи !!! Поздравления !!! Да...видях ,че са напълно по възможностите му от опита на 310 ,единственото притеснение ми беше ,да не се откаже да дърпа по някое време , защото съм му гледал опита които излизат и той се отказва . Този път извади психика и воля и Успя ! Още веднъж поздравления !!!
16.05.16
12:38
Браво, Ники! На кое място си в трибоя?
16.05.16
12:50
На 5то...пуснах им малко тая година :D
Браво, Ники! Страхотно представяне - подготовка, хъс, мотивация (но без пренавиване) и заслужен резултат!
16.05.16
13:00
казано от Херцог Трън на 16.05.16, 12:50:
На 5то...пуснах им малко тая година :D
Важното е, че се върви нагоре, догодина повече.
16.05.16
15:56
казано от Херцог Трън на 16.05.16, 01:13:
Клипове...друг път, утре може би. Сега нямам моралните сили да качвам клипове, а мисля и че от бодиконструктор/лифтинг лардж ще има прилично качество скоро.
Ето ти ги 320-те :
16.05.16
18:33
още мъничко краката да изправиш като че ли .... за момент ги изправи после ги поотпусна , но мисля че ЕВЛОГИ в този момент беше дал знак за пускане . Абе на границата..размина ти се този път .. но внимавай !!! Ако Евлоги беше те забавил 1 секунда опита щеше да е несполучлив ... обърни внимание на това за по нататък :)
18.05.16
02:23
казано от Veselin Doichev на 16.05.16, 18:33:
още мъничко краката да изправиш като че ли .... за момент ги изправи после ги поотпусна , но мисля че ЕВЛОГИ в този момент беше дал знак за пускане . Абе на границата..размина ти се този път .. но внимавай !!! Ако Евлоги беше те забавил 1 секунда опита щеше да е несполучлив ... обърни внимание на това за по нататък :)
Честно да ти кажа на самия опит не бях сигурен дали съм заключил коленете докрай....но видях знака на Евлоги. Затова имаше и 1-2 секунди както се вижда на клипа, които минаха като час докато Евлоги вдигне бял лист и чуя Димо... Иначе самото задържане не ми беше проблем, просто видях ръката и пуснах. Граничен си беше опита, но да, този път не се отказах :) Просто знаех, че са мои и няма вариант при който да не ги вдигна ;)
Мислех да пусна репортажа, но е от БК сайта, та няма как да стане :D
Но няма как да не сложа една снимка... ;) Знам, че пак е оттам, но се надявам управата да ме извини ;)
Сговорна дружина...планина повдига! :) Неоценима подкрепа! :)
21.05.16
16:53
Тренировка
Клек : до 4х200+1х225
Лежанка : до 4х135+0х150 (swear)
Тяга : до 4х240+1х270
Размисли и страсти :
Повторение на последната тренировка от преди Джонито...прилично бих казал.
На клека 200 хич не ми тежаха, но повторенията ме убиха - прозорците бяха затворени, та ако не съм хвърлил 5 кила пот, ще е чудо. После 225 леееееко на кръст ги изкарах, но стабилно.
На лежанката - до 135 всичко точно, минах 70, 100, 120. На 135 също сравнително леко. На 150 нещо тайминга ми не беше ОК и щангата си ми остана на гърдите, просто не хванах момента за рязко избутване и се отпуснах. Отделно, че леко не се разбрахме с момчето как да я извади и съответно ваденето беше по-дълго.
На тягата - без особени проблеми. На 270 ръцете ми вече се схващаха, та съвсем лекичко хвата сдаваше. Иначе 4ката беше тъч енд гоу, 2 момчета сложиха по 1 15ка моментално след 4тото повторение и след 3-4 секунди дръпнах и 270.
Като цяло прилично, но се чувствам леко робот. В началото на тренировката трябваше да чакам 20 минути да се освободи клетката за клек, та направих и малко набирания в серии :) Явно позаяквам.... :)
казано от Херцог Трън на 21.05.16, 16:53:
та направих и малко набирания в серии
Ще правиш,нали нямаш мечешки гръб.... :D
21.05.16
23:55
казано от nervak на 21.05.16, 23:28:
казано от Херцог Трън на 21.05.16, 16:53:
та направих и малко набирания в серии
Ще правиш,нали нямаш мечешки гръб.... :D
Така е....за съжаление едва ли техниката ми покрива изискванията на Гуруто. Вероятно грам не натоварвам гърба, а се набирам на трицепси...
24.05.16
12:49
Тренировка
Клек : 3х70, 2х120 ; 1х170, 210, 230, 250
Лицеви с тежест : 3хСТ+25; 0хСТ+50 ; 1хСТ+40
Тяга : 1х 120, 170, 220, 260, 280, 300
Размисли и страсти :
Прилична тренировка :) Трябваше да правя трибой, но лежанката беше лееееееко заета, та правих лицеви с тежест вместо това :) А докато чаках за клека (пак се наложи) имаше няколко суперсерии лицеви и набирания :) Ще ставам лостаджия, видело се е..... :)
Иначе лекичък клек, 230 бяха леко по-тежки от 250, 250 по-леко от на джонито ги клекнах.
След това на лицевите - с 25 килограма диск само 3, но имах аванс поне още толкова :) На 50 се хвърлих леко изведнъж, може би имам възможност, но докато едното момче разбере, че трябва 2х25 да сложи минаха едно 10-15 секунди и отиде :Д После на 40 ме поопъваха лактите, иначе не беше много тежко :)
Тягата....протоколно :) 300 вече си ги дърпам за здравей, макар че днес не ми харесаха - бавно, уморен ми беше кръста и не можах да тръгна рязко както обикновено. Но нямаше съмнения, че ще ги дръпна :) Почваме подготовката доста добре мисля :) Сега на бачкане :)
24.05.16
13:48
За къде се готвиш сега?
24.05.16
23:17
За момента за Джонито догодина, пък ще видим натам.
казано от Херцог Трън на 24.05.16, 23:17:
За момента за Джонито догодина, пък ще видим натам.
Ехее, то чак след една година. Аз ако бях на твое място предвид резултатите, щях да му разпусна едно хубаво за една седмица. Нали майсторите на белот-а викат “След голяма игра, почивам следващата” или нещо подобно :)
25.05.16
01:02
Починах аз....дори малко повече от предписаното :) То почивката прави шампиона, ама не и ако се прекали с нея :) А аз последните години повече почивам :) Сега е време по-сериозно :) Целите няма да се постигнат сами :)
27.05.16
12:31
Тренировка
Седмица 1, Ден 1
Клек : 3х70, 2х120, 2х170 ; 4х4х220
Разгъване : 2х4х70
Сгъване : 2х4х50
Размисли и страсти :
Някаква....прилична тренировка. Кръста и краката ми станаха на спагети... Май всички 4ти повторения ги поизкарах яко на кръст....отвикнал съм от повторенията много. В началото шокирах Бойко с набирания и малко лицеви... :D
За пореден път се убеждавам, че трябва да си направя домашен фитнес. Клетка, лежанка, 2 лоста, тежести и дъмбели. Даваха ми зор, че почивките ми били “големи”. За да може да освободя клетката, за да клякат със 70. Мда...домашен фитнес и съобразяване точно с никого ;)
После на машините се убих, краката ми омекнаха и получих крампи яко....трябваше и БГ клек, но нямаше нищо останало в бедрата за него :(
27.05.16
12:41
Не съм бил и не мога да кажа със сигурност, но няма абсолютно никакво значение дали клякаш със 70 или с 220. Ако почивките ти наистина са били твърде големи, то всеки има право да го каже, защото си плаща, за да тренира.
Между такива серии няма как да почиваш минута или две и ако искат това, то е смешно, но ако се размотаваш също е смешно.
Мнението беше редактирано от satisfaction на 27.05.16 12:41.
27.05.16
12:51
Напротив, има значение. Особено когато трябва да направи 3-4 серии с тази тежест, която е загряваща, а аз правя с тежест, за която ми е нужна клетката за подсигуряване. И при условие, че има друга клетка за клек. За втори път се съобразявам с някого, който не го оценява и няма съобразяване. И си правя сериите много по-бързо, отколкото аз самият усещам, че е нужно и че съм се възстановил адекватно. И аз съм чакал след този човек, но не съм давал зор нито веднъж. Явно ще се действа на принципа “Колкото ми остава - толкова!”.
А на който не му харесва - слагам го да играе на пилона!
27.05.16
13:13
Ами, не знам, въобще не го обясни така. От поста ти изглеждаше така, че щом ти клякаш с 220, а той със 70, то да се разкара, защото не вАжи ;)
28.05.16
14:59
Тренировка
Седмица 1, Ден 2
Лежанка : 4х70, 4х100, 3х120 ; 4,4,4,4*х140
Лег с дъмбели (успореден хват) : 2х4х35 (на ръка)
Тесен лег : 4х100, 4х105*
Горен скрипец подхват : 2х4х70
Размисли и страсти :
След тази тренировка ще правя парти в нас :) Диклак парти... Пак имам сила, но лакти ме опъват всякак. Иначе гледам да следвам указанията за техниката и да не пускам много бавно, а сравнително бързо и контролирано, за да хвана момента и да бутна рязко използвайки еластичната сила :) На 1вите повторения в сериите за съжаление не се получава добре, защото сухожилията протестират, след 1вото вече сякаш се адаптират към тежестта и винаги 1вото ми е най-трудно, а оттам много по-лесно. На последната серия, 4тото повторение забих и се наложи помощ от Бойко...май не хванах момента или просто и с него вече бях изморен.
После на дъмбелите - не тежи чак толкова, но ръцете ми трепереха супер много и малко ме беше страх да взема 40ките, че да не ги изпусна върху главЪтЪ си :D И тук следвам указанията, които са ми дадени, събирам колкото мога в горна позиция, което доста затруднява :)
На тесния лег 100 бяха лесни, 105 стана комично.....1вото повторение се затиснах, Бойко издърпа щангата, след което направих 4 стабилни повторения, може би остана 1 много трудно резерв, но уцелих нещата. Но отново - 1вото е трудно, след това влизам в ритъм и останалите ги правя бързо и с добро темпо.
Накрая за скрипеца нямаше сила, а там и лактите вече съвсем даваха на заето. Ще трябва сериозно мислене - тия проблеми идват от клека, защото там ми се натоварват много лактите и след това на лега е криво. Може би ще правя ден почивка между клек и лег...ще видим :) Накрая малко поза, ръките добре се напомпаха... :)
31.05.16
20:47
Тренировка
Седмица 1, Ден 5
Тяга : 3х120, 1х170, 2х220, 4х4х250
Долен скрипец, V-ръкохватка : 2х4х100
Раменна преса : 2х4х70
Размисли и страсти :
Много крива тренировка...да, изпълних си тягата, но беше мъка, а и определено не беше красиво...но на асистиращите имах да правя и трап бар, но ми беше много зле.
Последните 2 дни ми беше зле - ужасно главоболие по много часове, а и бях на работа. Отделно и вратът ми беше схванат и ме болеше, най-вероятно ме е надухал вятъра и от врата и главата го отнесе. В неделя ми се повдигаше и повръщах вечерта след работа, харната беше малко, не особено качествена и не особено калорична...Затова и вероятно зле днес. Сутринта се забавих с 2 часа да отида на тренировка, леко ме нервираха и съвсем беше зле положението. Ползвах фитили днес за работните серии, защото си забравих магнезия покрай всичко..
В момента не се чувствам много зле, но утре сутринта сигурно ще ме е прегазил влак...отделно са ме нахапали и гадини някакви, та имам разни зачервени петна по мен. Само тухла още не ми е паднала на главата, но се очаква :)
Толкоз за днес :)
06.06.16
14:28
Тренировка
Седмица 2, Ден 4
Клек : 3х 70, 120, 170 ; 4х220, 1х220
Размисли и страсти :
Ами.....стана тя каквато стана. Тренировка след прилична почивка, поради преумора в офиса, а и леко разболяване миналата седмица. Всичко беше прекрасно до 2рата работна серия на клека. Направих си 1вото повторение и...толкова. При изправянето ме преряза дясното коляно, отвътре и отвън на капачката, най-вече отвътре. Оставих щангата, защото усетих дори само почивайки с нея на гърба, че не съм стабилен. В момента не мога да клекна до паралел със СТ, дори ако се държа за нещо, изправянето от седнало положение също е болезнено. Надявам се силно да не е това, което си мисля, но то ще се чуе тия дни...
И аз стискам палци положението да е по-леко, отколкото звучи от описанието!
07.06.16
16:01
:D
07.06.16
23:54
Бе не знам, ама Дамянеца много прилича на мен, един засмян, хубав... ;) (devil) :D
Относно коляното...положението може би ще се размине. Сутринта нямаше промяна в състоянието, но следобеда след един хап преднизолон по обяд можах да клекна без болка до долу. Вероятно разтегнато и възпалено. Известна почивка на краката ще има от всякакви клякащи и подскачащи движения...И ще бъда плажен билдър, тренирайки най-вече огледалните мускули :) Колко време точно - ще видим, според това как съм :)
08.06.16
13:15
Тренировка
Седмица 2, Ден 6
Лежанка : 4х 70, 90, 110 ; 4, 4, 4, 4*х140
Лег с дъмбели (у.х.) : 2х4х35 (на ръка)
Тесен лег : 4х110*, 4х100*
Скрипец подхват : 4х80, 4х100
Размисли и страсти:
Много добра тренировка! :)
Сутринта пих още веднъж преднизолон, не съм пробвал пак как е крака, но ще си починат краката, включително и от футбол, приключих за този сезон, не се борим за нищо, така че нямам никакво намерение да рискувам сериозна травма безсмислено.
На лежанката - 70 тежаха, но след това 90 и 110 летяха буквално. Скочих направо на 140, защото по случайност големите 15ки бяха наблизо и реших да ги взема преди друг да ме изпревари :D На 140 - тежеше, но съм много доволен. Само последното повторение на последната серия забих в мъртва точка и аха да я мина, щангата тръгна леко надолу, така че пазачът ми помогна. Почнах малко по малко и да отучвам бавното пускане, а да използвам по-пълноценно еластичната сила в долна точка за рязко бутане. Още има какво да се желае, но виждам и аз подобренията в това отношение. Лактите - 0 дискомфорт, но при супер малкия обем клек онзи ден и след преднизолон би било невероятно да има такъв. И честно казано е ебаси кефа да мога да бутам и единствено мускулно да усещам напрежение от тежестта... :)
На лега с дъмбели - реших след 10 дни почивка да не се изсилвам и много точно си нацелих дъмбелите - почти отказ на 4тите повторения в двете серии, с много малко останало в резервоара. На тесния лег - позитивен отказ на последните повторения и в двете серии, имаше помощ от пазача на последното.
На скрипеца, поради липсата на дразнене в лактите - много лекички и двете серии :)
Доста доволен съм, брутално се напомпах отново, откази на трицепси и дясно рамо (имаше повечко натоварване за него, ама аз си знам за дисбаланса, нямаше неприятни усещания, което е по-важното). Ръките ми изгърмяха яко. Ако почна да ги правя дори 1 път седмично с малко обем директно за тях, ще стане страшно :D
Също така тествам в момента суплементационен протокол, който Повелителят на Зоба ми препоръча, ще видим след 1-2 седмици как ще е, засега е трудно да споделя впечатления :)
10.06.16
12:34
Тренировка
Седмица 3, Ден 1
СС без почивка :
Силово гребане : 3-2-1 х 60 (на ръка)
Лежанка : 3-2-1 х 130
СС без почивка :
Скрипец подхват : 3-2-1 х 100
Раменна преса : 3-2-1 х 70
Размисли и страсти :
Стегната тренировка, малко моткане в началото и между суперсериите, но самите те с почивка само да се наглася на лежанка/скрипец :) На лежанката намерих много точно килата за днес. Напомпването беше много силно и 1цата на 130 беше почти пределна (135 може би щяха да станат, може би не?). После на скрипеца и раменната пак добре се напомпих, и тук имах може би сили за 75 на раменната :) Имам все още мускулна на пекторалисите и на трицепсите, лека е, но се усеща :) Продължавам със суплементацията, надявам се скоро да има осезаем ефект откъм възстановяване :) Също така трябва да обърна малко внимание на кондицията, защото е зле ...последните 3-4 седмици го усещам :)
Сега бачканье :)
12.06.16
16:41
Тренировка
Седмица 3, Ден 3
4 суперсерии :
Тясна лежанка : 4х90
Лежанка : 4х120
3 кръга :
Силово гребане : 3х50, 3х50, 3х50
Скрипец подхват : 3х80, 3х80, 3х80
Раменна преса : 3х60, 3х65, 3х65
Лег с дъмбели(у.х.) : 3х35, 3х35, 3х35 (на ръка)
Размисли и страсти:
Прилична тренировка, но като цяло се чувствах разглобен - кръст и гръб основно, рамене и лакти леко, краката поизморени от ходене. Освен това по някаква причина предмишниците ми са много сериозно натегнати, толкова че щангата на лежанката ме смачкваше и в края на серията - усещам как един от флексорите на китката на пипане е буквално твърд като корабно въже, дори без да стягам предмишницата.
На суперсериите - без особени проблеми, само 1вото повторение от последната серия лежанка беше изнасилено, че нещо се разконцентрирах, иначе трудни, но стабилни повторения, с резерв 1-2 на всяка серия.
На кръговете - заради предмишниците избрах малко по-леки дъмбели за гребането. Нямаше кой и да ме пази на лега с дъмбели, та и там може би можеше още малко.
Като цяло всичко тежеше много днеска, ама и вчера малко калории ...
14.06.16
12:40
Тренировка
Седмица 3, Ден 5
Тяга : 5х70, 5х120, 3х170, 2х200, 1х230, 1х260
Разгъване : 2х6х50 с бавно темпо
Размисли и страсти :
Леко вработваща тренировка тяга след контузията на коляното. До 170 не усещам нищо, от 200 нагоре няма болка, но не усещам коляното стабилно, а и лявото също, като при него усещам в задната част (сгъвката отзад) напрежение и “играене”. Всичките серии без колан, 260 не бяха възможно най-леките, но имам аванс 10-20кг със сигурност, а с колана мога да напъна и още вероятно, но не това беше целта днес.
На разгъването - нормално разгъване, бавно и контролирано пускане, поне по 3-4 секунди. Усетих напрежение в края на 2рата серия и спрях.
След това станах вир вода, защото ме хвана порой на връщане....сега на работа.
15.06.16
12:45
Тренировка
Седмица 3, Ден 6
Лежанка : 4х 70, 100, 120 ; 2х130 ; 4, 4, 4, 4* х 140
Лег с дъмбели (у.х.) : 4х40 ; 4х35 на ръка
Тесен лег : 4х 90, 80
Скрипец подхват : 2х4х90
Размисли и страсти :
Прилична тренировка, можеше и по-добре, но се раздадох докрай ;) На лежанката стабилно, само последното повторение от последната серия беше с помощ, защото фалирах напълно...стигнах до средата, аха да я мина и обратно надолу. Момчето дръпна леко, а аз довърших повторението.
На лега с дъмбели - с 40ките се надцених след лежанката, много тежаха, и там имаше помощ за последното повторение...на 35 беше много лесно, може би ми трябват 37.5 ама не знам дали има в залата. На тесния лег - и двете серии бяха позитивен фалит на 4то повторение, никой не ми е помагал и не ме е пазил, но нямаше за 5то повторение. На скрипеца лесно и набързо...
Напомпване отново брутално, кардиото беше добро (в залата беше задушно, та като свърших бях вода целия, а потника едвам го отлепих от мен), сега на работа...
18.06.16
15:37
Тренировка
Седмица 4, Ден 2
Тяга : 5х70 , 120 ; 1х 170, 220, 250, 250
Разгъване : 3х6х50
Размисли и страсти :
Добри новини и лоши новини. Добрите новини е, че все още съм як на вол и 250 ако ме бутнат от сън ще ги дръпна без загрявка, без колан и с аванс. Нарочно не си взех днес колана, за да не се изкушавам да прекаля. Лошите новини - коленете не са добре. Дясното го чувствам хлабаво и с лека болка. А лявото явно покрай поемането на повече натоварване заради другото, също подава сигнали и не е в добро състояние. В четвъртък ме цаниха да хамалствам, понеже се прави фитнес в офиса и трябваше да се внасят уреди и т.н. 4 часа почти на крак изкарани, накрая лявото (уж здраво) коляно направо не можех да му намеря място, в момента в който вкарахме всичко и нагласихме пътеките като най-тежки, си бих камшика. Исках да отида сега уикенда да ме поразглобят, защото освен коленете, имам още 2-3 места с болки - основно отляво. За съжаление ще стане през седмицата.
Другите добри новини са, че горната част дърпа покрай повечето тренировки за нея, при това прилично. Но дотук с добрите новини...
В дългосрочен план въпросното “поразглобяване” не е добра идея, особено когато ти го правят в едни и същи зони. С тези манипулации може и да намаляваш малко последствията, но със сигурност не отстраняваш причините за болката, а дори можеш да ги маскираш.
Дали не е време да помислиш за малко промяна в механиката на движенията (след като установиш от кои от тях идват проблемите), както и да вкараш малко разтягане? Лично аз се чувствам много по-добре, откакто отделям 20-тина минути след тренировка за разтягане.
18.06.16
18:44
То тези болки в случая са отскоро и са на места, които не са ме боляли преди (примерно левият латисимус като тръгвам да взимам или да оставям дъмбел - вероятно просто съм направил рязко движение при някое гребане). Да чукна на дърво, нямам някакви места с хронични болки - да кажем, че може би раменете са ми небалансирани - дали от смесения хват на тягата или от нещо друго, не знам, но там нямам болки, а по-скоро едното се натоварва повече при тежки тренировки и първо фалира. Кръста също нямам никакви оплаквания, освен натягане след тренировка, но то това си е в реда на нещата :) Поне що се отнася до механика на движенията, вероятно лежанката е за оправяне, но там правя каквото ми е казано, а за другите - аз не правя много движения в последно време така или иначе :) Иначе за разтягането си определено прав, това е нещо, което неглижирам и ще опитам да вкарам накрая на тренировка :)