Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Тренировка 70

Клек : 3х70-3х120 ; 10х2х170 ; 3х210

Размисли и страсти :

По-добре без коментар. Целият ден е “некъф хорор, некъф хел”.

Ще пийна 2 големи сега, че не знам иначе ...утре пак на работа цял ден.

Тренировка 71

Лежанка : 5х70-5х90 ; 10х2х110 през 10 секунди! ; 8х130 с пауза

Раменна преса : 6х2х70 през 20 секунди

Лег с дъмбели : 6х2х40 през 20 секунди

ротатори

Размисли и страсти :

Много добра тренировка. Почивките засичани с часовник от Бойко, доста се напомпах (пих бОстер преди да тръгна от нас... 😄 ), но добре се получи. 8цата - можеше да направя още едно повторение сигурно, но щеше да е поизмъчено. Накрая за малко и фал да стане при прибирането на щангата, бях вдигнал куките 1 ниво над обикновеното, та отдясно леко ударих ограничителя и щангата рЕзко надолу 😄 Без драми, справихме се.

На раменната - нормално. На дъмбелите - мощен фалит, пак със засичане на почивките от Бойко. Ротаторите протоколни. Добре че ми е суплементацията под формата на бОстер....иначе за нищо не ставам 😄

Тренировка 72

Тяга : 5х70-3х120-1х170 ; 10х2х190 ; 10х220

Скрипец горен : 6х2х70
Скрипец долен : 6х2х70

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, очаквах повече ако трябва да съм честен. Сравнително леки интервали, макар и малко бавни, защото около мен постоянно имаше минаващи хора. Сменях кръстосания хват на всяка серия. На 10ката - с фитили. Имаше мегдан за поне още 2 силово, но ако бях продължил щях да върна бая поръчка пред мен. Не че бях ял нещо, но течности имаше. Малко след като спрях върнах малко поръчка, но където трябва 😄 Огромна жега, май кръвното нещо се вдигна твърде много, бях като убит, едвам до метрото стигнах после. С малко хапване в нас се пооправих (а и на хладно най-вече). Като цяло доволно, колан не съм ползвал също.

Тренировка 73

Клек : 5х70-5х120 ; 10х2х170 ; 6х210

Зерчер клек : 10х2х50

Тренировка 74

Лежанка : 5х70-5х90 ; 10х2х110 през 10 секунди ; 8х135 с пауза

Размисли и страсти :

Вчера - сравнително добре, на 170 въобще не тежеше, но кръста беше уморен, а след 10те 2ки съвсем. На 210 пак не беше зле, не тежаха много, ноо на видеото после видях, че са ми много плитки клековете - мислех че пускам до долу, но не съм и на паралел. Бях сложил доста ниско лоста, което може и да е причината - навеждал съм се, а съм мислел, че пускам повече. За другия път ще го имам предвид.

Днес - прилично, без асистиращи. Втори ден ми опъват нервите много, а като се наложи да чакам и 25 минути за лежанката съвсем. Нито време имах за асистиращите, нито желание. Минимума го свърших, че дори доволно.

Утре пак. Ако не съм убил някого междувременно де, защото не е изключено.

Туй ще е един много дълъг пост. Който не му се чете, tl;dr версия няма, защото не трябва да има. Трябва да е дълъг.
Днес беше един адски тежък ден - и физически, и психически. Безкрайно много обстоятелства се събраха - някои положителни, други не особено.
Вчера и днес се проведе републиканското първенство по силов трибой, на което пък реших да се пусна за 1ви път. Сверка на часовника, да разбия конкуренцията, която си мисли, че е много яка, ама просто не ме познава. И както се оказва - в българския език има уникалното “двойно положително отрицание” - да, да, ама не! (това в кръга на шегата, разбира се)
Подготовката за това беше дълга и противоречива - имаше много добри моменти, имаше и откровено отвратителни - 2 абсолютно нелепи контузии зимата (понеже като не си гледаш в краката се комбинира с прекрасния софийски ландшафт - става лошо). Мина се през едно ужасно излизане от зоната на комфорта по отношение на подготовката. Стигаме и до последните 2 седмици - отново абсурдно нелепа контузия (макар и не тежка, то такава която ме ограничи да дам всичко от себе си) + едно остро боледуване в последните дни.
Самото състезание беше както сравнително познато, защото не ми е 1вото като цяло, така и една абсолютна terra incognita, защото правилата и съдийството са на по-високо ниво като официален републикански шампионат.

Тук следва да благодаря на Иван Благов, който оказа неоценима помощ в целия процес поради форсмажорните обстоятелства възпряли други хора да присъстват. Както казах - компенсацията ще бъде подобаваща!

Сега поред на номерата и движенията :
Клек - може би движението, което цяла подготовка почти не вървеше и не вървеше и просто НЕ ВЪРВЕШЕ. Дали заради моменти на скатаване, дали просто защото бях приземен, защото уж ми върви добре като цяло. Но това без съмнение беше движението, което ме ядосваше с невъзможността да ударя целите, които трябваше. Днес обаче, въпреки всичко, успях да надскоча себе си. Безпроблемни 280 и 292,5кг. На 305кг - отново без проблем, но оценката беше, че не съм имал достатъчно дълбочина. Доколкото аз самия усетих нещата и ми казаха и други хора - били са ОК, НО! Финалното мнение е на съдиите, вярвам че дори и да не е било точно, е било достатъчно кантарно за съмнение - това е за мен да поправя следващият път. Аз си ги броя за себе си доколкото никога досега не бях дори слагал подобна гира на гърба си и успях да я преодолея - физически и психически.


Лежанка - голямата драма, която винаги ме връща много назад. Този път подготовката беше безкрайно положителна, това беше едното нещо, което с 1-2 изключения вървеше ПЕРФЕКТНО. И тъй като все пак насъбирането на положителни неща винаги следва да доведе до балансиране в обратната посока - преди седмица отново нелепа контузия, разтежение. На една смешна тежест, от нищото, дори не подценена, а просто избутана прекалено рязко. Въпреки взетите мерки - днес още на загрявката се усети опъване и че макар и просто разтежение, не е напълно ОК. Първоначален план - да запиша просто успешен опит, а не 0. Ако според усещането не боли твърде много - колкото още стане. И стана - за 1ви път, 3/3 успешни опита. Тук отново трябва да отбележа един човек - Димо Бенев, който помогна много, защото изваждането на щангата преди опит беше много важно да се направи както трябва, за да дразня разтежението минимално. Това ми помогна да дам каквото мога по време на самите опити, включително и третият (само на 165кг), който си беше борба - борба, която в такива ситуации съм губил много пъти, но днес спечелих.
Тяга - ииии, тягата. Моето движение. Там където съм свикнал да вадя кестените, които сам съм хвърлил в огъня и не един път съм правил “всичко или нищо” за шоуто...с успех. Тягата вървеше противоречиво по време на подготовката - ту с много добри моменти, ту с такива, в които общо взето се чудя тренирам ли въобще. Днес - днес просто не беше моят ден да вадя горещи кестени. След едни сравнително трудни 320кг за начало (които преди около седмица имах с такава лекота, че беше фрапиращо). След това - планът беше за 335, но той беше правен преди известно време. Сега, неотчитайки обстоятелствата - беше грешка. А последният опит - 345, отново опит за “всичко или нищо” - е, не беше днес този ден. Тук следва да отбележа безкрайно обективната оценка постфактум на Веселин Дойчев - малко размишлявайки, напълно право дума този човек.

Равносметката - 2 златни (клек и тяга), 2 сребърни медала (лежанка и трибой). Трибой - 777,5кг, което е далеч от възможностите ми, но пък дава много възможности за изводи - оценка и на грешките. На победителя стиснах ръката - много балансирано, умно и добре проведено състезание, което напълно заслужено спечели, защото днес беше по-добрият!
Няма как да не спомена и още няколко човека - Бойко, щото е моята gym-половинка, когато не го тормозят по други канали 🙂 Доста често помага логистично и ме улеснява да натисна там, където трябва. Има значение, а черният ти дроб да се готви, щото ще му разкатая фамилията скоро! 🙂


И на последно място, но не и по важност - на Сашо - вероятно е трудно да се определи колко точно съм му задължен доживот за цялата помощ, наставления, уроци, храна и сипване, когато се скатавам (а това се случва често) и трябва да ме срита. И да не забравяме - защото когато казвам “не мога повече” и едвам гледам на прага на припадъка - 99% от случаите ми доказва, че тялото може повече, отколкото ума си мисли, стига да излезеш рязко от зоната си на комфорт. Тепърва ще трябва повече да натискам в тази посока, защото определено не обичам да го правя, а трябва.

В крайна сметка, след цялата тази дълга и вероятно скучна за много хора история - всяко зло за добро. Един човек, който безкрайно добре чете между редовете на душата ми каза тази вечер - много повече си научил днес от 2 тяги, които не си дръпнал, отколкото ако ги беше дръпнал и беше първи. В победата уроци няма. Неуспехът е голям учител, ако правилно направиш изводите си.

24.09.18
10:15

Браво, Ники! И за представянето, и за изводите - и за двете си заслужаваш поздравления!

Пустата лежанка още те дърпа назад на фона на другите две движения, но ти толкова много напредна при нея, че никой няма право да я коментира вече и съм сигурен, че е само въпрос на време да навакса напълно.

Боби, лежанката дръпна, но покрай пустото разтежение загубих 25-30кг там. Но от няколко места обратната връзка за лежанката е положителна, та “продължаваме напред” 😉

Аз минавам да оставя видео с клека на 305кг, другите довечера :

27.09.18
15:38

Много стабилен опит! Никакво клатене, добро, равномерно “разгъване”, цялото движение с почти еднаква скорост. Ядрото не те предаде. Изглежда като да имаш още какво да изцедиш и на клека. 🙂

Има, Бобка, има, дори учудващо много : ) Има и време да го изцедим. Ето и обещаните клипове. Само на 335 нещо няма запис, цялата 5та част на тежка категория тяга липсва, сигурно е технически проблем. Не че има какво да се видим - тягата този път ми беше под всякаква критика.

Както се вижда, на 165кг лежанка можеше и да не го дадат, защото направих очебиен фал с вдигането на главата, но аз се радвам, че успях да я преборя според състоянието си.

Тренировка 1

Клек : 5х70, 3х120, 10х170

Размисли и страсти :

Първа тренировка след състезанието. Трябваше да си направя интервала, но имам адски много неща на главата като проблеми и самият факт, че насила се накарах да отида до залата е цяло чудо. Санитарен минимум направих. Можеше и още, но просто си сложих цел 10ка, направих я и към вкъщи. По-добре е от нищо бих казал.

Тренировка 2

Лежанка : 5х70-5х90-5х2х110 (през 10 секунди)

Размисли и страсти :

Втора тренировка. Лежанката беше лека, но почна да ме опъва разтегнатото място. Затова само 5 2ки. Пак насила се накарах да отида до залата, та и това го пиша успешно.

Тренировка 3

Тяга : 5х70-5х120-5х170

Размисли и страсти :

С толкова желание, толкова тренировка, общо взето загрявката само.

Мараба маняци :-)

Минавам за здрасти-пасти само ;-) Накратко - има неописано трениране, ама от месец-два, няма трениране освен малко чекнене и раздвижване в нас. За съжаление краят на февруари две от 4те Джонита затвориха (125то беше едното, оригиналното), остана едно от предните и едно ново, но и двете са неудобни локации, та няма много ходене. За голямо съжаление съдбата и на тях е много неясна покрай житейски събития напоследък.

Влизам иначе от време на време, чета тук-там, но нещата са зле. Ще цитирам Силвето, защото тя го е написала (макар и доста захаросано, защото все пак е Силвето) :

казано от Atom на 24.05.19, 18:04:

Дневникът беше изоставен и не мисля, че му предстои по-различна съдба 😁


Чета т-нейшъна, че ми е тестостеронено и енергично и се надъхвам 😀
Бб тийм ми е като хоум
пейдж от 10 години, но напоследък не знам какво се случва :/ Не виждам фитнес заряд в портала, по-скоро някаква супер възпитана, подредена, стерилна, естрогенна версия на женски портал.
Не давам оценки добро/лошо. Просто не е моето вече...

Естествено влизам и чета някои хора, надали и ще спра - докато пишат тук 😊

🍻🍻🍻

И знам, че и не само тя е на това мнение, за огромно съжаление.

Хайде, до скоро (или не толкова) виждане :-)

25.05.19
01:13

Не можах да те разбера.

25.05.19
02:26

Нямало джонита, power и тестотерон тук ... май нещо такова

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.05.19 02:43.

25.05.19
09:49

Здрасти, от много време мислех да пиша, да те видя добре ли си що. Изведнъж така се скри, което може да значи че или си много добре или е станало нещо. Радвам се че всичко е точно при теб. Айде със здраве!

казано от nervak на 25.05.19, 01:13:

Не можах да те разбера.

За кое по-точно :-)

казано от kaloyan на 25.05.19, 09:49:

Здрасти, от много време мислех да пиша, да те видя добре ли си що. Изведнъж така се скри, което може да значи че или си много добре или е станало нещо. Радвам се че всичко е точно при теб. Айде със здраве!

Спокойно бе, гадина като мен не мре толкоз лесно 😄 Нищо, че периодично се опитвам да се претрепя, все е  неуспешно 😄

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 25.05.19 11:10.

25.05.19
11:51

казано от Херцог Трън на 25.05.19, 11:09:

казано от nervak на 25.05.19, 01:13:

Не можах да те разбера.

За кое по-точно :-)

Е, ми, ние сме 45+ с nervak-а, вярно, кризата на 30-те сме я минали, но пък пием виаграта с гинко билоба ... да не забавим защо сме я пили 🙂

Шегувам се разбира се ... за кризата 😁

Форума не се променил ... одъртяваме, ей! Само дето одъртяването е повече в главите, като някаква неопределена заплаха, подхранвана от нарастващо с годините приличие, характерна за всяка възраст - и на 20, на 30, на 40, 50 ... Направете някоя простотия, качете я във фейса и после ще ви държи младежки срам сума ти време

Мараба отново маняци 😄

Набързичко само минавам, “намерих” си зала за трениране, лошото е, че вече нямам оправдания за дъжд, сняг, вятър и прочие 😄

С дейното участие на Мартин и Сашо - на Марто за изработката, а на Сашо за насоките откъде да намеря нужните неща 🙂

19.06.19
13:12

Честито!

Може ли да те питам тежестите откъде ги взе?
Също - лоста този ли е?

19.06.19
13:18

казано от Херцог Трън на 19.06.19, 12:27:

... лошото е, че вече нямам оправдания за дъжд, сняг, вятър и прочие 😄

Аз съм царя на скатаването, но досега с времето не ми беше хрумвало да се оправдавам 😄
Много яка “заличка”, пожелавам ти само рекорди в нея!

19.06.19
14:31

казано от Боян на 19.06.19, 13:12:

Може ли да те питам тежестите откъде ги взе?
Също - лоста този ли е?

Аз ще ти отговоря вместо него:
1. Тежестите са от на таласъма брат му, ако ти трябват, ще те свържа.
2. Не, лоста е много по-качествен.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1