26.05.16
15:29
Здравейте. Реших да почна да си водя отново дневник, тъй като съм по постоянна по този начин, по-мотивирана и обикновенно имам по 100 въпроса от всякакво естество. Следя вски ден дневниците на вички и научих много и продължавам да се уча. Накратко за мен, казвам се Никол и съм на 23 години. Виоска съм 169 и съм 53 кг. Тренирала съм волейбол дълги години, после фитнес пак доста време около 2 години постоянно с инструктор. После имах “тъмен” период в който спрях да тренирам, любовни драми и свалих доста кг и съответно всичко в мен се стопи. Свързах с една треньорка, която ми изготви хранителен и тренировъчен режим. В момента единствената ми активност е ходенето пеш сутрин преди работа по 40 мин. Храня се сравнително здравослвно - месо, риба, зеленчуци, киноа, разни био храни, овесени ядки. Използвам зехтин, оцет и балсам за овкусяване. Имам гастрит и съответно всичко пържено, панирано итн е изключено от менюто ми.
Целите са да се оформя малко - какво имам в предвид - оформени ръце, крака , корем. И искам да тренирам за тонус и здраве!
Отделно всяка сутрин пия Алое вера + пробиотик на гладно + Мултивитамини на Дупелхерц.
Това е за сега от мен!
Темата беше редактирана от Никол Иванова на 24.06.16 22:04.
26.05.16
20:46
Закуска: 200 грама извара с 3 с.л. овесени ядки
Обяд: Салата с киноа, червено цвекло,моркови,кедрови ядки, зехтин и балсамико с около 200 грама пилешко филе на грил
Капучино с бадемово мляко
Вечеря: 250 грама salmon на фурна със задушени зеленчуци в малко масло и подправки, салата - ДиК
Вода около 3 л
П.П. Какво мислите за бадемовото мляко?
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 26.05.16 20:47.
Приличаш на Меган Фокс. :D :D :D
offf….То това е Меган Фокс. :D
Мнението беше редактирано от Боян на 26.05.16 23:20.
казано от Никол Иванова на 26.05.16, 20:46:
П.П. Какво мислите за бадемовото мляко?
Ако си го правиш сама е супер. Ако го купуваш, гледай съдържанието.
27.05.16
20:43
Добре дошла при нас и успех. :)
На мен ми харесва бадемовото мляко, но в каква връзка питаш за него?
Ако питаш по отношение на състава му, е добре да споделиш какво съдържа (ако е купешко). :)
28.05.16
20:11
казано от Вероника Налбатска на 27.05.16, 20:43:
Добре дошла при нас и успех. :)
На мен ми харесва бадемовото мляко, но в каква връзка питаш за него?
Ако питаш по отношение на състава му, е добре да споделиш какво съдържа (ако е купешко). :)
Здравей, питам, защото имам гастрит и от кравето мляко се подувам много и имам страшни боли, а обикновено след обед обичам да пия капучино особено докато съм на работа. Попитах случайно ако някой знае и има мнение по въпроса :)
28.05.16
20:16
Днес сутринта станах рано и ходих да тичам в парка до нас, 40 мин горе долу умерено темпо, отделно цял ден на крак на жегата...Това време е ненормално!
Храна:
1. Овесени ядки с извара и 1 яйце
2. Пилешка пържола около 150 грама с варени картофи и Салата - рукола, спанак, айсберг,домати с кедрови ядки
3. кафе с мляко
4. salmon около 200 грама на фурна с бр. зеле и карфиол подправени с доматен сос, девисил, подправка за риба
вода около 3 л.
Предстои- Ред бул без захар :Д, защото ще се излиза
Пиете ли ред бул/шарк?
30.05.16
20:39
здравейте :) Вчера цял ден навън по жегите, направих един “крос” пак и упражнения за ръцете... Ще почна да описвам и тренировките
Храна:
На гладно - алое вера и пробаиотик
Закуска: около 230 грама извара с овесени ядки 3 супени лъжици
Обяд: Шопска салата, Пуешко с картофи варени
Вечеря: Пъстърва на фурна със зеленчуци и салата
вода- около 3 л
Кафе с мляко - 2 броя
Мисля да заменя закуската с 4 белтъка , 1 цяло яйце и овес. Какво мислите?
Цел: Оформена, енергична, не искам да валям, нито да качвам :)
Ами на мен ми харесва, обаче много стриктно ми се вижда и аз не съм фен като цяло на тоталната липса на каквито и да е въглехидрати вечер.
30.05.16
22:05
казано от kaloyan на 30.05.16, 21:30:
Ами на мен ми харесва, обаче много стриктно ми се вижда и аз не съм фен като цяло на тоталната липса на каквито и да е въглехидрати вечер.
Разбирам. Какво предлагаш да включа евентуално? Или да заменя?
Аз по принцип ти казах че на мен ми е стриктно. Ако се чувстваш добре и не ти пречи значи си ок. Аз лично хапвам плодове или ориз, картофи по малко, понякога въртя и ям вечер неща от рода на паста :)) но това е по рядко.
Супер! Още един интересен дневник, който ще следя!
Относно енергийните напитки, аз не съм им фен... дори в sugar free вариантите им; В някакви доста крайни фази на изтощение, в които се налага да се “освестиш”, може би... но като цяло много тъпкани с боклуци :(
Менюто ти е доста добро, хем чисто, хем разнообразно: риба, месо, зеленчуци... :)
Лично аз предпочитам да оставям изварата за края на деня, като последно хранене (късна вечеря или snack)... просто се усвоява по-бавно и е подходяща. Пък и особено ако денят е бил дълъг и вечер усетя глад и съм склонна да ям нещо бързо и вредно, с малко извара си решавам проблема :) Измислила съм й 1001 варианта вече :D
Мнението беше редактирано от RogueOne на 30.05.16 22:55.
31.05.16
20:32
Afhaengig, благодаря за споделеното мнение! Опитвам се да не пия редбул итн, рядко се случва, но се случва! :Д
Днес като цяло мина доста спокойно като ден. Миналите 3 седмици имах много проблеми в работата, които се отразиха на щитовидната жлеза отново - силно изпотяване през нощта, температура, болки в корема... Наложи се да ми предпишат успокоителни, които пия вече 4 дни. Споделям това, защото чак сега си давам сметка, че здравето е най-важно. Не трябва така да се изживяват нещата. Аз по принцип съм доста емоционален човек и не ми трябва много. Както и да е, изпих си хапчетата днес и всичко мина спокойно :)
Въпрос: Как сте се справяли при напрегнати моменти- семейство, работа, любов може ли? Прибягвали ли сте до хапчета от сорта на мента, глог и валериан и мента на капки?
Тренировка: Не ( утре крака)
Ходене: много
Храна:
Добавки: Мултивитамини от А до Я
Закуска: Овесени ядки (3 с.л.) чиа, 200 грама извара
Обяд: Телешка пържола с ориз гарнитура + салата-моркови, спанак и цвекло
След обяд: Капучино
Вечеря: Сьомга 250 грама със карфиол и брюкселско зеле на фурна + салата айсберг, тиквички, краставица, черита и маслини
Въпрос: Използвате ли сол или само подправки?
Ех... Лошо нещо е стресът, напрежението... Лошото е, че наистина понякога трудно се контролират. И човек буквално се разболява. Всички сме го изпитвали - кой повече, кой по-малко... Аз преди си сипвах чашка... или злизах с приятелчета и се правехме на маймуни, но вече не. Опитвам guided meditation, (по една книга, но е добро) (а по принцип не съм много по тия неща, шанава работа ми идат...), чай от мащерка преди сън... йога по 5-10 мин... или нещо дребно, което да откъсне мисълта от негативното нещо, върху което се е концентрирала. И здравословен начин на живот и яко спорт, разбира се! Няма за мен по-добра терапия от добра тренировка!
Пази здравето, защото е супер важно и тия малки до средни повреди, с времето ще се разрастват... Важното е, че си по добър спортен и здравословен път и ще се справиш!
Интересен въпрос за солта, btw, аз гледам да не прекалявам, даже доста умерено към ниско, но понякога си соля добре салатката и кой знае колко слагам :D
п.с.чията с извара как я правиш? Смисъл, киснеш ли я предварително във вода или разчиташ на влагата от изварата да я омекоти?
Мнението беше редактирано от RogueOne на 31.05.16 22:01.
02.06.16
20:28
казано от Afhaengig на 31.05.16, 21:59:
Ех... Лошо нещо е стресът, напрежението... Лошото е, че наистина понякога трудно се контролират. И човек буквално се разболява. Всички сме го изпитвали - кой повече, кой по-малко... Аз преди си сипвах чашка... или злизах с приятелчета и се правехме на маймуни, но вече не. Опитвам guided meditation, (по една книга, но е добро) (а по принцип не съм много по тия неща, шанава работа ми идат...), чай от мащерка преди сън... йога по 5-10 мин... или нещо дребно, което да откъсне мисълта от негативното нещо, върху което се е концентрирала. И здравословен начин на живот и яко спорт, разбира се! Няма за мен по-добра терапия от добра тренировка!
Пази здравето, защото е супер важно и тия малки до средни повреди, с времето ще се разрастват... Важното е, че си по добър спортен и здравословен път и ще се справиш!Интересен въпрос за солта, btw, аз гледам да не прекалявам, даже доста умерено към ниско, но понякога си соля добре салатката и кой знае колко слагам :D
п.с.чията с извара как я правиш? Смисъл, киснеш ли я предварително във вода или разчиташ на влагата от изварата да я омекоти?
Здравей, да кисна я предварително с овесените ядки във вряла вода и после добавям изварата :) Понякога , не често, но се слува да слагам и малко мед за вкус :)
02.06.16
20:35
Днес пак много нерви в работата :( започнах активно да си търся нова работа и дано да е това, което искам по-бързо, защото не се издържа ::(( Пак не можах да спя хубаво...
Тренировка: Станах сутринта много рано и отидох да тичам преди работа около 30 мин умерено темпо
Вечерта клекове, вдигане на гирички,напади...най-различни упражнения.
Храна:
Кафе с мляко (кондензирано неподсладено)
Закуска: Овесени ядки с извара и банан + мултивитмини
Обяд: Салата Табуле -киноа,нахут,магданоз и пилешка пържола на плоча със зеленчуци поляти със зехтин и песто
Вечеря: Сьомга около 250-280 грама със задушени зеленчуци (брюкселско зеле, тиквички, карфиол и 1 картоф), Салата с пресни зеленчуци...много голямо количество :Д
Забелязала съм, че не сядам на масата без салата. Създала съм си навик винаги да започвам да ям със салата и чак тогава основното :Д
Вода: около 3 литра
Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 02.06.16 20:36.
както мнението ми за повечето мацки: тяло 6 , характер 2 :)
в смисъл супер храна и тренировка , а психически зле.
2 хубави правила:
ако мислиш за работата си извън работата , тя трябва да се смени!
място където не ти харесваш се махаш веднага!
02.06.16
22:18
казано от Алкин . на 02.06.16, 21:10:
както мнението ми за повечето мацки: тяло 6 , характер 2 :)
в смисъл супер храна и тренировка , а психически зле.2 хубави правила:
ако мислиш за работата си извън работата , тя трябва да се смени!
място където не ти харесваш се махаш веднага!
Подкрепям предложението/правилата ти и действам по въпроса ;)
А това за психиката...мисля, че при голяма част от населението е така :( Аз за сега се спасявам с капки, валериани итн :Д
казано от Никол Иванова на 02.06.16, 22:18:
А това за психиката...мисля, че при голяма част от населението е така :( Аз за сега се спасявам с капки, валериани итн :Д
за съжаление това беше причината да напусна родината. много ме депресира тежко психично болният народ. валериан ? защо да се тровя ? има и друг живот :) за пари ? с какво ще ми помогнат ? много търсих килограм любов, когато имах пари, но така и нямаше... защо работим всъщност, да плащаме осигуровки, да поддържаме социалната система, да плащаме ток, вода та дори и за храната си. нужно е, понеже все има кой да мисли заради нас, но поне гледай да не те трови толкова психически. дай си лабаво. ок и едно последно супер правило: и да се притесняваш и да не се притесняваш нещата винаги се подреждат. по добре не го прави! :)
Мнението беше редактирано от Алкин . на 02.06.16 22:43.
03.06.16
21:02
казано от Алкин . на 02.06.16, 22:37:
казано от Никол Иванова на 02.06.16, 22:18:
А това за психиката...мисля, че при голяма част от населението е така :( Аз за сега се спасявам с капки, валериани итн :Дза съжаление това беше причината да напусна родината. много ме депресира тежко психично болният народ. валериан ? защо да се тровя ? има и друг живот :) за пари ? с какво ще ми помогнат ? много търсих килограм любов, когато имах пари, но така и нямаше... защо работим всъщност, да плащаме осигуровки, да поддържаме социалната система, да плащаме ток, вода та дори и за храната си. нужно е, понеже все има кой да мисли заради нас, но поне гледай да не те трови толкова психически. дай си лабаво. ок и едно последно супер правило: и да се притесняваш и да не се притесняваш нещата винаги се подреждат. по добре не го прави! :)
Благодаря за думите, имах нужда да ги прочета, много ме зареждаш. да знаеш :D А ти къде си в момента?
03.06.16
21:08
Днес - трнировка - не, утре фитнес, карам по програма, която ще почна да споделям :)
Храна:
Закуска: Обичайната с 1/2 банан (разделихме си го с колежка)
Обяд: салата-спанак, цвекло,моркови и сусам овкусена, сьомга на скара с киноа
След обяд: шепа кашу с капучино с бадемово мляко
Вечеря: Сьомга около 250 грама , голяма салата, брюкселско зеле в масло (много добре се получи)
Въпрос: С какво мога да заменя брюкселското зеле и карфиола вечер, защото страшно много ми се подува корема заради гастрита :(
вода: много, над 3 л.
казано от Никол Иванова на 03.06.16, 21:02:
Благодаря за думите, имах нужда да ги прочета, много ме зареждаш. да знаеш :D А ти къде си в момента?
трудно ми беше са спра да крада, да съм по отговорен към обществото, да се замислят че като карам като селянин може да засегна други участници в движението, да не паркирам като румънец и много други но вече съм типичен дойчо :)
а я кажи чесно, твоя гастрит има ли и психо елемент ? или е резултат само от разочерованието и разбитото сърце след любовта. в следствие на което дълъг период мислене че си в депресия, безразборно и лошо хранене и яко разврат. и валериана и други лекарства които унищожатат всичко хубаво в корема.
ако не искам да пробваш следното но поне месец:
по 10 капки клеева тинктура 30% във малко вода, принерно 20 минути преди ядене.
яж ако ще по 10 пъти на ден но малко разделно, примерно само месо със зеленчуци, само сладки със зеленчуци, само ориз, само зеленчуци, само боб, само плодове, само кисело мляко, само мухлясало сирене и прочие. яж си каквото си ядеш но по отделно. мляко не , това е храна за телета и е напълно безполезна и вредна при възрастен човек. просто го забрави завинаги :)
поне месец. направи го заради мен :)
03.06.16
21:46
Подкрепям за клеевата тинктура- невероятно природно средство. Може да я пиеш и по повече - аз примерно изтисквам колкото пусне шишенцето наведнъж- поне 30-40 капки.
казано от Queen Cobra на 03.06.16, 21:46:
Подкрепям за клеевата тинктура- невероятно природно средство. Може да я пиеш и по повече - аз примерно изтисквам колкото пусне шишенцето наведнъж- поне 30-40 капки.
по полека с рогцата , писал съм преди всяко ядене :)
05.06.16
20:27
казано от Алкин . на 03.06.16, 21:38:
казано от Никол Иванова на 03.06.16, 21:02:
трудно ми беше са спра да крада, да съм по отговорен към обществото, да се замислят че като карам като селянин може да засегна други участници в движението, да не паркирам като румънец и много други но вече съм типичен дойчо :)
а я кажи чесно, твоя гастрит има ли и психо елемент ? или е резултат само от разочерованието и разбитото сърце след любовта. в следствие на което дълъг период мислене че си в депресия, безразборно и лошо хранене и яко разврат. и валериана и други лекарства които унищожатат всичко хубаво в корема.
ако не искам да пробваш следното но поне месец:
по 10 капки клеева тинктура 30% във малко вода, принерно 20 минути преди ядене.
яж ако ще по 10 пъти на ден но малко разделно, примерно само месо със зеленчуци, само сладки със зеленчуци, само ориз, само зеленчуци, само боб, само плодове, само кисело мляко, само мухлясало сирене и прочие. яж си каквото си ядеш но по отделно. мляко не , това е храна за телета и е напълно безполезна и вредна при възрастен човек. просто го забрави завинаги :)
поне месец. направи го заради мен :)
Благодаря за рецептата, ще я пробвам обезателно! Колкото до гастрита, всичко е от лошо хранене...в университета до 16.00 на кафета и цигари после ..солети, марети все глупости...ужас само като се сетя...И да разочарованията допринесоха също, няма какво да се лъжем!
05.06.16
20:33
Вчера и днес пак тичах ..вчера в най-голямата жега.. :( ...правих упражнения за разтягане , за крака клекове итн...във фитнеса не съм ходила,защото не си разпределих времето
Храна:
Закуска - извара 200 грама, овесени ядки, пъпеш
Обяд - миш маш (3 яйца, сирене,чушки гъби...)
след обяд - капучино 2 броя
Вечеря: Сьомга на фурна със зеленчуци (никога няма да ми омръзне) със салата
Вода: много над 3 литра :)
Въпрос: Ядете ли сладко? И според вас какво липсва на човек като макроелементи, за да има нужда от сладко? Питам от чисто любопитство :)
казано от Никол Иванова на 05.06.16, 20:27:
Благодаря за рецептата, ще я пробвам обезателно! Колкото до гастрита, всичко е от лошо хранене...в университета до 16.00 на кафета и цигари после ..солети, марети все глупости...ужас само като се сетя...И да разочарованията допринесоха също, няма какво да се лъжем!
хайде де от кога те чакам :) мисията ми тук приключи. пълно е с група редовни идиотчета , кото прецакват всичко хубаво в тоя форум. а място където не ти харесва се махаш веднага. не е само храната и хапчетата и алкохола и прочие. сега поне се храниш добре, пробвай и това с тинктирата. ако излекуваш гастрита имаш една седмица почивка в Германия от мен ;) пиши на ЛС :) спазвай и правилата няма да съжаляваш :)
усмихвай се!
Алкин
05.06.16
22:12
казано от Алкин . на 05.06.16, 21:22:
казано от Никол Иванова на 05.06.16, 20:27:
хайде де от кога те чакам :) мисията ми тук приключи. пълно е с група редовни идиотчета , кото прецакват всичко хубаво в тоя форум. а място където не ти харесва се махаш веднага. не е само храната и хапчетата и алкохола и прочие. сега поне се храниш добре, пробвай и това с тинктирата. ако излекуваш гастрита имаш една седмица почивка в Германия от мен ;) пиши на ЛС :) спазвай и правилата няма да съжаляваш :)
усмихвай се!
Алкин
хаха, Благодаря, сега ми даде още по-голям стимул...и без това не съм ходила в Германия ;)
07.06.16
21:07
какъв беше този дъжд днес, не знам...При мен пак вълнения около работата, вчера бях на интервю, дано всичко е наред и ме одобрат, че не се издържа! Съотвено сън не мога да видя заради напрежението, само го мисля...
Тренировка: Пак си тичах сутринта в 6, а вечерта правих корем и ръце.
Храна:
Закуска: Овесени ядки с извара
Обяд: Салата фитнес (спанак,моркови,цвекло,сусам,сирене) от Хепи без дресинг, овкусена с балсамико и зехтин + филе лаврак със печени зеленчуци - морков, картоф, тиквички
След обяд: Капучино и шепа бадеми сурови
Вечеря: сьомга със зеленчуци, салата
Вода: Много пак
Чай
Мултивитамини А-я
Въпрос: Според вас има ли значение как си набавяш дневните калории (за да си поддържаме теглото) - дали ще са от въглехидрати основно или от протеини? Винаги много съм се чудила :)
13.06.16
09:07
Здравейте, Не съм спряла да си водя днежник, просто бях на командировка 4 дни и изобщо нямах време и възможност да пиша.
Като цяло беше окей, пооткъснах се малко от гадният офис... Тренировките...еми нямаше, но пък за сметка на това тичането си го имаше :) освен това намерих една еко патека, което си беше много “тегава” и по нея се разхождах когато имам време. Малко попрекалих с кола зеро и капучино...също така се ядох и пилешко, което беше пържено, но нямах друг избор, менюто не беше богато (под меню имайте в предвид бедна шведска маса!) Малко наруших хранителните си навици, но се надявам да не се отрази много.
За вчера:
Закуска: Проспана, кафе с мляко
Обяд: пиле със зеленчуци (пържено пиле :( ), голямо количество защото изпуснах закуската :( , салата - всякакви зеленчуци овкусени
Вечеря: (най-после в нас): Сиомга около 250-280 грама със зеленчуци в масло, много вкусно :), салата
чай лайка
Вода- доста, 2.5 литра
За днес ще дописвам, надявам се да има и тренировка :)
Въпрос: Защо е вредна колата без захар? Или с други думи кола зеро?
14.06.16
14:08
Здравейте. Днес времето е просто чудно...и въпреки това станах сутринта и тичах на игрището, не беше топло, тъкмо преди да завали, супер беше. Да ви се похваля имам нова работа, най-после сменям тази..останах без нерви. Надявам се на новото место да се чувствам вече по-добре :) Всичко е много по-добро като условия и отговаря и на 3-те специалности, които съм завършила(sun)
Добавки: Мултивитамини, пробаиотик, алое вера
Храна:
Закуска: Кафе с кондензирано неподсладено мляко, Овесени ядки 3 с.л. с 250 грама извара
Обяд: Салата - ДиК,рукола и още нещо зелено със зехтин и балсамико + 200 грама пилешка пържола на скара с печени зеленчуци на скара овкусени със зехтин и нещо зелено (патладжан, тиквичка, картоф, чушка, гъби)
След обяд: Капучино + 50 гр. бадеми
Вечеря (план): Сьомга 250 гр (с.с) със зеленчуци на фурна (брюкселско зеле, карфиол и тиквички с масло малко и доматен сос) + салата айсберг, ДиК
Вода: около 3 л на ден си докарвам
След вечеря ще излизам и ще пия чай мента, защото много добре ми деъства на колита/гастрита вече и аз не знам какво е
15.06.16
23:00
Тренировка - не, дори не тичах :( поне си походих доста...
Храна:
Закуска - 1 яйце, 200 гр извара и 2 с.л. овесени ТРИЦИ! (Експеримент си правя, иначе си ям ядки) - не ме заситиха много тези трици май
Обяд: Голяма цяла пъстърва със зехтин и билки с черен ориз и салата
Вечеря: 250 гр сьомга +200 гр брюкселско зеле, 200 гр карфиол, доматен сос и салата
Въпрос: Да броим ли въглехидратите от брюкселското зеле и карфиола?
вода около 4 л, чай, кафе с мляко
Аз ги броя от всичко, но си гледам накрая на деня графа “Fiber” колко ми е... ориентировъчно (wasntme)
15.06.16
23:35
казано от Afhaengig на 15.06.16, 23:07:
Аз ги броя от всичко, но си гледам накрая на деня графа “Fiber” колко ми е... ориентировъчно (wasntme)
мм..мерси, а тези фибри сама ли ги изчисляваш или ползваш програма...myfitnesspal?
казано от Никол Иванова на 15.06.16, 23:00:
Храна:
Закуска - 1 яйце, 200 гр извара и 2 с.л. овесени ТРИЦИ! (Експеримент си правя, иначе си ям ядки) - не ме заситиха много тези трици май
Вечеря: 250 гр сьомга +200 гр брюкселско зеле, 200 гр карфиол, доматен сос и салатаВъпрос: Да броим ли въглехидратите от брюкселското зеле и карфиола?
Ники, не се вманиачавай чак толкова да броиш въглехидратите от зеленчуци. Храната ти е добра, важно е как ти се чувстваш. При мен например 200-300 гр. от брюкселското зеле и карфиола са ми достатъчни + 150-200 гр. протеин.
Мнението беше редактирано от Andji на 16.06.16 10:17.
16.06.16
09:33
казано от Andji на 16.06.16, 09:12:
казано от Никол Иванова на 15.06.16, 23:00:
Храна:
Вечеря: 250 гр сьомга +200 гр брюкселско зеле, 200 гр карфиол, доматен сос и салатаВъпрос: Да броим ли въглехидратите от брюкселското зеле и карфиола?
Ники, не се вманиачавай чак толквоа да броиш въглехидратите от зеленчуци. Храната ти е добра, важно е как ти се чувстваш. При мен например 200-300 гр. от брюкселското зеле и карфиола са ми достатъчни + 150-200 гр. протеин.
Мерси :) Питам по-скоро от чисто любопитство :) Но и на мен това количество ми е достатъчно :)))
16.06.16
22:03
Тренировка - тичане , клекове, стълби всичко в комплект
Храна:
Закуска: 250 гр извара с овесени ядки
Обяд: салата (киноа,цвекло,моркови,спанак) + 250 гр лаврак
Вечеря: сьомга 230 гр с.с с брюкселско зеле, карфиол и тиквички с масло и бира на фурна + салата
Иска ми се да заменя мултивитамните на дупелхерц А-Я. Какво бихте ми препоръчали да пия рано сутрин със закуската и да ми дава енерги като витамините? Какви напитки са подходящи за лятото и за енергия според вас? Освен кафе, редбул (въпреки, че не е здравословен)
две седмици не съм влизал и няма да влизам и аха да прецакаш всичко :P
с какво да замениш витамините а-я? еми пробвай с чешмяна вода. сериозно , след ставане половин литър чешмяна вода , храдка със 2 щипки истинска морска сол. ще те зареди повече.
Какви напитки са подходящи за лятото и за енергия според вас? Освен кафе, редбул.
последните може да ги забравиш , просто вредата е повече от ползата :) аз бих отговрил сок от бъз. това е най доброто. след като свърши бъза мини на мента :) без спрайт и газирано обаче. един дебелак ако спре само да пие газирано и сладки неща ще отслабва всеки ден без да си помръдне дебелия мързелив задник.
сменила си работата , супер. гастрита как е ? помолих те, пий тинктура и се храни разделно. само извара , само овес. вместо да се чудиш с какво да заминиш киселото мялко се чуди с какво да заменя овесените ядки ? какво толкова им харесвате незнам ? особенно ако са от ония смачканите в кутия или кесии да се чудиш защо се скъсах да пърдя ? аз като ям ям овес. купуваш си овес, има и натрошени зърна, ако не хараш ги малко в миксера и готово. смесвам 50 на 50 овес и овесени трици, накисвам няколко часа преди ядене с малко вода и готово. така ги ям. вече не ям много много, замених ги с 2-3 лъжици сусамов тахан. намерила си и кого да питаш. почти всички „разбирачи” тук са с прецакани стави, колена ,китки, черепни кухини и къде ли не още, тъпчат се с хапчета и всякаква химия, ядат като осиновено африканче от Дженифър Лопез и имат чревни проблеми. искаш да станеш като тях ? а истинските рабирачи или не пишат или никой не ги слуша.
храни се разделно. храни се с любов, към храната, бавно, не преяждай. нещо като не ти се яде не го яж понеже някой ти бил казал. това че работи при един не значи че ще работи при всеки! колкото по малко яде човек толкова по добре.
най добрият източник на енергия според мен са мазнините, после протеините и накрая въглехидратите. последните или не трябва да ги има в менюто или трябва да са съобразени с натоварването за деня. примерно ако се натовариш много по 100 грама леща , боб , овес, царевица, грах, малко истински сок от плодове са достатъчни, даже е много :) има и в зеленчуците, има и в плодовете, които са достатъчни. с какво да замениш овесените ядки? еми примерно 50 или повече грама горгонзола, синьо сирене и други мазни сирена. и малко прясна коприва накълцана отгоре :)
усмихвай се.
20.06.16
09:39
казано от Алкин . на 18.06.16, 21:11:
две седмици не съм влизал и няма да влизам и аха да прецакаш всичко :P
с какво да замениш витамините а-я? еми пробвай с чешмяна вода. сериозно , след ставане половин литър чешмяна вода , храдка със 2 щипки истинска морска сол. ще те зареди повече.
Какви напитки са подходящи за лятото и за енергия според вас? Освен кафе, редбул.
последните може да ги забравиш , просто вредата е повече от ползата :) аз бих отговрил сок от бъз. това е най доброто. след като свърши бъза мини на мента :) без спрайт и газирано обаче. един дебелак ако спре само да пие газирано и сладки неща ще отслабва всеки ден без да си помръдне дебелия мързелив задник.
сменила си работата , супер. гастрита как е ? помолих те, пий тинктура и се храни разделно. само извара , само овес. вместо да се чудиш с какво да заминиш киселото мялко се чуди с какво да заменя овесените ядки ? какво толкова им харесвате незнам ? особенно ако са от ония смачканите в кутия или кесии да се чудиш защо се скъсах да пърдя ? аз като ям ям овес. купуваш си овес, има и натрошени зърна, ако не хараш ги малко в миксера и готово. смесвам 50 на 50 овес и овесени трици, накисвам няколко часа преди ядене с малко вода и готово. така ги ям. вече не ям много много, замених ги с 2-3 лъжици сусамов тахан. намерила си и кого да питаш. почти всички „разбирачи” тук са с прецакани стави, колена ,китки, черепни кухини и къде ли не още, тъпчат се с хапчета и всякаква химия, ядат като осиновено африканче от Дженифър Лопез и имат чревни проблеми. искаш да станеш като тях ? а истинските рабирачи или не пишат или никой не ги слуша.храни се разделно. храни се с любов, към храната, бавно, не преяждай. нещо като не ти се яде не го яж понеже някой ти бил казал. това че работи при един не значи че ще работи при всеки! колкото по малко яде човек толкова по добре.
най добрият източник на енергия според мен са мазнините, после протеините и накрая въглехидратите. последните или не трябва да ги има в менюто или трябва да са съобразени с натоварването за деня. примерно ако се натовариш много по 100 грама леща , боб , овес, царевица, грах, малко истински сок от плодове са достатъчни, даже е много :) има и в зеленчуците, има и в плодовете, които са достатъчни. с какво да замениш овесените ядки? еми примерно 50 или повече грама горгонзола, синьо сирене и други мазни сирена. и малко прясна коприва накълцана отгоре :)усмихвай се.
Значи като видя, че си писал ми вдигаш настроението на макс :Д я почн да се включваш по често, а не на 2 седмици ;)
Така, за водата, пия всяка сутрин на гладно 1 чаша хладка вода. Колкото до кафето и ред була- кафе пия 1-2 за деня и то не ги допивам до край, а за цигара (не съм стрстен пушач!) ред бул пия много рядко, най-вече като излизам на дискотеки. Този сок от бъз..търсих в интернет, но тези които видях са сиропи със захар? Къде мога да си купя сок ? или да си направя?
За закуската...само извара ако ям, достатъчно ли е според теб? Сирене не обичам много и кисело мляко ...много странно, но т дете съм така...Дай да измислим още нещо, аз с тези овесени ядки залъгвам положението до обяд, но може и да сменя. Може би ще пробвам твойта закуска...тя колко време те държи сит?
Иначе се старая да ям разделно...Не съм фен много на леща, боб итн (въпреки, че вчера ядох фасул с грах), ноизбягвам, защото ми се подува корема и се чувствам некомфортно ...
Най ми е проблем течностите...искам да си намеря някакъв сок? лимонада?, която да си пия без ограничения, защото на тази жега...и вчера си взех кока кола без захар...и слагам 100 мл букжално и другото с лед и чакам да се разтопи и пия :Д ужас...
20.06.16
09:47
Отчет за предните дни...като цяло не се различава много от обикновенното ми хранене....тичането си го правя колкото се може по рано сутрин, защото после става много топло....потя се повече отколкото, ако ходя на фитнес ...това не е нормално! Отделно за работата...сега всичко е спокойно, всички (почти ) са уведомени и нямам търпение да си почна на чисто :) Търся си и квартира около новата работа, защото пътят от нас до там е страшно много, тъй че ако някой чуе за апартамент под наем в район Младост да казва ;) или пък си търси съквартирантка :)
19.06.2016
Вода - многоо над 3 литра
Добавки - мултивитамини, витамин Ц, алое вера, пробаиотик
Кафе с мляко, малко кола без захар с много лед
Закуска: Овесени ядки 3 с.л. + извара около 150 грама с 1 варено яйце
Обяд: 2 яйца + извара + зелен боб, грах, царевица (беше някакъв микс) с масло и стана миш- маш + 1 голям розов домат с краставица
Вечеря: 240 гр с.с. сьомга със зеленчуци на фурна + салата
Въпрос: Как овкусявате рибата? Използвате ли подправките специално за риба?