Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

04.06.16
23:48

толкова увлекателно пишеш че губя смисъла :) защо спират да идват ли ? еми щото човек се ражда и умира сам :) прекалено чувства влагаш ми се срува . ще си докараш някоя болест, само секс  :) това е нещо като приятелите в средното, приятелите в университета, приятелите сега. всичко се променя. по цвят и вкус приятели няма.

05.06.16
01:40

Ааа, нова страница! Време е за лично творчество, поздрав за всички които се познаят в някой от лирическите герои (магарето не се брои) :D

“МЪЖКИ” РАЗГОВОР

Беше тиха, обикновена вечер - от онези, класическо тихите и прекалено обикновени вечери, които се сливаха, вечер след вечер, в едно класическо тихо и прекалено обикновено нещо наречено “свободно време”, което хем не искаш да свършва, хем не знаеш какво да го правиш и на края оставаш с впечатлението, че просто си си загубил времето. От горе на всичкото, действието се развиваше в едно малко и ограничено откъм възможности за каквото и да е село, в което всичко ново идваше чак когато остарее до безобразие, ако изобщо дойдеше. Пълна скука! Сред неизменната класика на отиващия си ден, край дувара, някак си по класически и изключително по селски, се бяха събрали на “раздумка” мъжките животни. Съответно разговора който водеха, също беше класически и селски - за женските животни. Всичко това се беше случвало толкова много пъти, че едва ли някой помнеше колко точно. Големината на компанията беше променлива величина поради отворения характер на “раздумката” и манталитета на участниците в нея - все типични неща за всяко населено място от този тип.

Взрян в любимата си несъществуваща точка, пръв проговори с разчувстван глас бикът:
- Моята с какви очи е само - меки, топли, влажни ... да се загубиш в тях. Какви очи само!
- КЪТ спомена влага - обади се петелът - а моята, КЪТ-КЪТ летния дъжд намокри перцата й добива един такъв “интимен” вид! Направо да ти се изправи гребенът!
- Вярно - трътката си е трътка, обаче, много кудкудяка, брат - направо къса нерви! - философски каза овенът, удари главата си в дувара за да си подреди мисълта и добави - Ти затова си изкукуригал! Моята си е друго нещо - следва МЕЕЕ навсякъде, кротка, послушна ... а и с тези буйни къдрици ...
- Буйни, буйни ... ама и по задника буйни! - прекъсна го прасето, дъвчейки нещо неописуемо, което никой друг не би сложил в устата си.
- Ти пък к’во се обаждаш! Вземи й спри въглехидратите на твоята, че бах’ти свинята е станала!
- Няма “линия”, неговата, вярно си е! - съгласи се козелът - Обаче моята каква е козичка ...
- Козичка е била ... КЪТ-КЪТ малка! - отново се обади петелът, фиксирайки с едното си око изкачващ се по дувара бръмбар - Сега е коза - рогата и брадата! Направо козище! Хайде, за рогата, как и да е - смигна съучастнически на бръмбара и продължи - ама с тая брада! Вие какво - скубете се за брадите ли или какво!?
- Трай, да не оскубем аз твоята кокошка! - разсърди му се козелът и нервно прегриза върха на една млада фиданка, прекъсвайки фатално всичките й бъдещи шансове за фотосинтеза.
Петелът измърмори “- Ба’си злодея!”, доби разсеян вид и зае стратегическа позиция срещу бръмбара.
В настъпилата класически неловка тишина, се приближи кучето, препика фиданката и въздъхвайки облекчено и тъжно едновременно, което ще рече “двусмислено”, каза:
- А, бе, не ви е лесно и на вас, ама, мен, питате ли ме какво ми е!? Моята е кучка!
- Хе-хе-хе, така си е! - измърка заядливо котаракът, който никой не беше забелязал до момента - Никой от вас не знае какво е да си с истинска мацка! Загубеняци!
- Кой е загубеняк бе! - излая сърдито кучето и хукна след внезапно разбързалия се нанякъде котарак - Ела ми бе! Ела се “дери” като истински мъжки! Да се задавиш с топка косми дано! Върни се бе ... без дървета! Слез!
- Бягай да плашиш гаргите бе, помияр! - изсъска му онзи.
Гласовете им заглъхнаха в близката далечина, защото в населените места от този тип, всичко беше близо, включително и далечините.
Животните погледаха известно време след тях, с изключение на бикът, който продължаваше да изследва с поглед “точката” си и сякаш нищо не можеше да отклони вниманието му от нея.
- Ще слезе ... ама друг път! - изкоментира ситуацията овенът, удари отново главата си в дувара, замисли се, удари я по-силно и добави - Ех, не се разбират тези двамата. Много напрежение има в отношенията им! Кому е нужно това неразбирателство?
- Женските им се карат и само ги настройват един срещу друг! - довери им козелът.
- Ми те що им се връзват!? - зачуди се прасето - Тре’а да си много зле, за да се връзваш на женската си - всеки го знае т’ва!
Петелът клъвна изпълнения с оптимизъм от преодоляването на дувара бръмбар, преглътна небрежно “след дуварното му светло бъдеще” и каза:
- То и тая “мацка” е с едни мустаци ... и как му врещи и съска ... от мустаците трябва да е тази злоба!  А пък и с тия девет живота и да ти се прииска да я утрепеш - не можеш! Ба’си гадното!
- Кой го казва! - изгрухтя многозначително прасето.
- Да БЕЕЕ, да не е зла само - от това по-лошо няма! - обади се отново козелът - Все за нещо друго може да се “закачиш”, ама това ...
- Моята с какви очи е само - меки, топли, влажни ... да се загубиш в тях! Какви очи само! - присъедини се към темата бикът.
- Именно - за това говорех! - съгласи се с него козелът, посочвайки с брадата си  “точката” му.
- Малки са ви инструментите, момчета - от там идват всичките ви проблеми с женските! - изрева от съседния двор магарето.
Животните веднага му се развикаха:
- Я се разкарай бе, психар! Ти да не мислиш, че твоята магарица е елфка!
- Заминавай да пасеш БЕЕ, психопат!
- Магаре с магаре!
Бикът, чието внимание беше изцяло погълнато от “точката”, която като че ли се беше изместила с няколко сантиметра по-надолу, неочаквано се обади:
- Бе и да си магаре не е лесно!
Животните го погледнаха учудено и се умълчаха.
- Той каза ли нещо? -  наруши тишината козела и след кратка пауза загрижено добави, вторачен в бика - Как си приятелю? Добре ли си?
- Моята с какви очи е само - меки, топли, влажни ... да се загубиш в тях. Какви очи само! - промълви с разчувстван глас той.
- Явно е добре! Сигурно е получил някакъв моментен пристъп!
- Защо да е елфка? - попита любознателно петелът.
- Забравих ... нещо с ушите й беше - отговори му овенът след няколко удара в дувара, които обаче се оказаха недостатъчни за да си спомни.
- Я! - възкликна козелът, гледайки към улицата - Вижте кой минава - гъсока с новата си женска!
- Нова, стара - все е гъска! - измърмори прасето и чак сега преглътна неописуемото нещо.
- КЪТ спомена гъска - обади се петелът - дочух, че на патока неговата се удавила.
- Я па ти - патка да се удави! Как е станало?
- Е ми, до колкото разбрах, както си плували, я попитал нещо прекалено сложно.
- Нищо чудно! Така става когато патки се занимават с непривични дейности!
Настъпи тишина. Разговора не “вървеше”. Темата беше прекалено класическа и отдавна изчерпана. Накрая  петелът предложи:
- Момчета, хайде да се прибираме при кудкудякащите и грухтящи женски, че и на мен ще ми избият рога покрай вас!
- ... и с къдрици по задника! - добави прасето.
- Е, ми, хайде, че то, с къдрици без къдрици ... други май си нямаме.
- Такива са си - природа, к’во да се прави! Хайде! Лека нощ!
- Лека нощ!
- Само посмей утре рано сутринта да ми изкукуригаш и ще ти откъсна главата!
- Лека!
- Чу ли бе, петел!
- Леекаа!
- Ей, ще го убия некоя сутрин тоя!
И се разотидоха. Остана само бикът, който нито помръдна, нито отклони погледа си от “точката”, а само промълви “- Какви очи само!” и пусна едно лайно върху остатъците от фиданката.
- Щастливец! - промърмори по-скоро на себе си, от колкото на него, появилото се от някъде куче, след което залая по навик няколко безразлично наблюдаващи го от близката топола гарги. Внезапно се сепна и с думите “- К’во правя са!?” препика дувара, погледна отново бика, въздъхна “двусмислено” и потъна в бързо сгъстяващия се здрач.

Благодаря че го прочетохте

05.06.16
21:59

Вчера съм си забравил въжето за скачане в училището. Имам и друго, но ми е любопитно дали “ще се върне” за 3-ти път - вече съм го забравял 2 пъти и все някой ми го прибира :)
Днешната беше спокойна, само с тежките многоставни неща, на 2 до 8 повторения. Има остатъчна умора от последните тренировки, което го очаквах и не е проблем.
Хората са много интересни. Ако си гол на публично място и си си най-обикновен, всичко е ок - топло ти е, спортуваш, не предизвикваш у никой негативни реакции. Ако си мускулест, автоматично се превръщаш в “надувка” в отрицателния смисъл - няма да описвам подробности. Това не е ново явление, просто тук не съм го споменавал, а е много любопитна, най-естествена проява на неприязън от социалната реалност на самия индивид, по известна като хейтърство. Интересното в случая е че го има и у възрастни, улегнали хора. Скоро една дама ми спомена че точно заради подобно поведение се притеснява да спортува на открито, в предвид това че не е тинейджър.

05.06.16
22:30

Вчера един гол до кръста обикаляше Фантастико...топло ли е или не ли?
Във залата 95% от спортуващите са облечени,но все ще се намери някой разсъблечен до кръста...ок-горещо е ,но това причина ли е да усмърдяваш още по-натрапчиво фитнеса,който и без това не е парфюмериен магазин...
Някъде навън но лост ,където няма хора ,плаж,планина ...за мен лично не е проблем,но останалото без значение колко е топло  за мен си е чиста проба поза и някаква липса.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.06.16 22:32.

Carbohydrate

05.06.16
23:06

Аман от комплексари....аз пък тренирам и гол до кръста някой път...и какво от това.....мразя някой да мирише, гадно е наистина.....за това дрехите ми са прани винаги и обличани за пръв и последен път на зала))...после пране пак...А днес ме питаха, докато бях на лостовете, дали съм охрана някъде))))))))

05.06.16
23:15

Е някаква етика трябва да се спазва. Чупи ми се личния тъпометър все път, когато видя някой по чехли в залата . Гол до кръста също не е етично, но пък ако си носиш хавлия, всичко е врамките на приличното :D В по-елитните зали в чужбина не пускат по потник дори, но това е крайна мярка като че ли .

06.06.16
00:58

В зала гол е отвратително - поти се някакъв, все едно какъв и си оставя потта по уредите. Да не говорим, че това уврежда покритието им.
Аз говорих за паркове, градини, че и дори и по плажове - места, удачни човек да не пречи и да го види слънцето. Места на които това е естествено ... освен ако не си добре сложен—излизаш от “модерната” потребителска матрица и безпокоиш съзнанието на “модерните” потребители.
Хората винаги са ми били интересни - и аз съм като тях. Подтиснатото отрицание - хейт, е много разпространено явление, което смятам че има винаги лична причина, в повечето случаи травма от миналото или липса на увереност, често “насадена” изкуствено. Смятам че е отстранима, но не с тотален игнор, както считат повечето психолози за да я обезличат, а с промяна на мирогледа - хейта е погрешно тълкуване на някакво добро обстоятелство, което е най-лесно да го сринеш за себе си с отрицателна, лоша характеристика, така че ти, самия, да оправдаеш собствена слабост, недостатък или нещо което в същност не те устройва и не го, или не искаш да го осъзнаеш. Игнора не работи - хейтъра си остава хейтър. Разбирането работи или пък не - кой знае. Е, това си е мое мнение, но всеки човек е важен ... ако някой не е важен и е човек, защо аз да съм важен - и аз съм човек

Мнението беше редактирано от Dymag на 06.06.16 01:45.

07.06.16
03:26

Днес (вчера) без тренировка -21.
Няма лошо, така или иначе леко попрекалявам с обема за ежедневно спортуване и някой друг ден почивка си идва на място. Имаше колело, но не се брои.

07.06.16
21:40

Тренировка. Няма да я описвам - силови, L to HS, набирания, кофи, повдигания и спускания на краката, какъвто брой повторения горе и за торс, толкова за крака долу. Спортувах на нова площадка - няма възможност за всичко. По пътя обрах на хората черниците и джанките :)

казано от Dymag на 07.06.16, 21:40:

По пътя обрах на хората черниците и джанките :)

(inlove) Все едно чета себе си... :D

08.06.16
22:02

Те вишните са почти готови, а после ще почнат малините и накрая къпините :) Черешите си ги берат собствениците и не оставят за минувачите :(
И ми се намери въжето за трети път - утре ще ми го донесат :)
... използването на толкова емотикони не говори добре за психическата стабилност на използващия ги ... :)

Тренировка. Силови, L до HS, вис от опора до свещ, L до panche, същото през предна с мах, тюлени, пружина, невъзможни, възможни, dragon flag, human flag, front lever, back lever, planche - тези последните на латиница на единици, и крака само дълбоки жабешки отскоци напред. Не в тази последователност, но така или иначе като ядеш на вечеря 5 неща, те в стомаха ти се объркват :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 08.06.16 22:03.

09.06.16
21:13

Днешната започваше пак със силови, на 2-ки, различни във всеки кръг, срещу тях повдигане от L до HS
После 5 някакви хоризонтални дърпания с цяло тегло, пак смяна на всеки кръг - J-та със задържане на тесните и с повдигане на широките и чистачка, срещу тях 5 от някое от тежките с опора на успоредката - до свещ, до planche, през предна и т.н.
После 10 на 10 различни хоризонтални дърпания и бутания с опора на краката - станаха лицевите на успоредката с опора на един крак и хват на една тръба
Крака на 15-ки, на крак за двойните, последния имаше и жабешки отскоци - май 20 бяха.
невъзможни и възможни на 2-ки
4 кръга от тези упражнения + завършващ

Едно момче имаше на лостовете, много добро впечатление ми направи. Тренираше с тежест на краката предна везна и след като се заинтересува, след малко обяснения от мои страна, от раз усвои възможното.

Много черници

Мнението беше редактирано от Dymag на 10.06.16 14:29.

10.06.16
21:36

... а днес имаше едно момиче - тренираше стойки на ръце на земя, цигански колела, планче на една тръба. Много ме радват спортуващи хора.

Днес 2 тренировки, но много леки и кратки.
Първата, служебна, само с повдигания и въртене на краката от опора и огледални спускания от вис.
Втората само с набирания - по 1 серия от 5 повторения на 10 вида хват и срещу тях сухи кофи, редуване в супер серия, и на същата бройка крака. Имаше и няколко силови и повдигания от L до HS.

Тренирах така, защото нещо съм изметнал в дясната ръка и ме лимитира. Не се притеснявам особено, защото не е в лакътя, където си си имам проблем, а върху мускула на предмишницата и странично на бицепса. Лакътя ми е направо необичайно добре :) “Търся го” в последните две тренировки и се въртя около разучаването на лицевите на успоредката с хват на една тръба и на един крак. Та, днес реших по-леко, на 2 пъти.

11.06.16
21:16

Днес заподозряното за дискомфорта сухожилие на предмишницата много по-добре, не ме притеснява особено много, но въпреки това съвсем лека тренировка - само на, общо, 10 силови и 10 повдигания от L до HS срещу тях, на по 2 повторения в суперсерии. Принципно да бях добавил и страничните ротации “възможно” и “невъзможно” - тези безименни, но така популярни в pole dance движения :) щеше да си е пълноценна тренировка, но умишлено ги пропуснах.
За утре съм предвидил халки и се щадя, че сухожилие може да боли и по месец, ако го пренебрегна.

Мнението беше редактирано от Dymag на 11.06.16 21:17.

12.06.16
19:19

Не взех халките. Тренировката

1.
1 силово с много широк -> 5 кофи на една тръба горе -> 5 набирания долу, със същия хват и двете -> пускане за 10 лицеви с широк -> веднага 10 дърпания с опора на краката. Дърпанията бяха с тесен над главата, с лакти в страни - все едно се изхвърля тежест назад над главата
1 силово с тесен -> 5 кофи на една тръба горе -> 5 набирания долу, със същия хват и двете -> пускане за 10 лицеви с тесен -> веднага 10 дърпания с опора на краката пак с тесен пред корема
10 български клек -> 10 румънски на един крак -> 10 отпада с ритник, всичко е на крак
2 повдигания от L до HS

1 тюлен на мн.широк (6 напречни на хоризонталната стълба) -> 5 набирания на същия
10 кофи
1 тюлен на тесен (2 напречни) -> 5 набирания на същия
10 странични напада, на страна
2 повдигания от L до HS

От опора на успоредката с прави ръце, повдигане и разкрачване на краката над рамената й -> повдигане, задържане и въртене на един крак в двете посоки, другия стои долу -> после другия - това 3 пъти
Огледално спускане на краката, същото и на същия брой, само че от вис под успоредката надолу с главата
20 дълбоки жабешки отскоци напред - вече започнах да ги броя

2.
Същото като в първия кръг с разлики в хватовете - силовите и следващите ги със същия хват бяха раменен и подхват, включително хоризонталните, тюлените и следващите ги набирания бяха на 5 и на 3 и накрая, след кръга, имаше по 1 невъзможно и възможно на страна.

Дълги кръгове и затова само 2. Имаше задъхване след дълбоките жабешки отскоци напред.

13.06.16
18:14

След вчерашната, която сега я преброявам с 22 тежки многоставни, 80 с цяло тегло, 80 с опора на краката, 36 повдигания, въртения и спускания на краката от опора или вис, 80 двойни клека - т.е. 80 на крак, но другия също работи и 20 жабешки отскоци, ако всичко съм преброил правилно ...
... днешната беше “служебна”, с малко набирания и кофи със задържане в крайните положения, повече торс (когато ме мързи правя преса), който правих и с повдигания на краката от опора, и от вис, и широки сумо клекове, че са ми най-лесни с дънки :)
Очаквам дъжд и/или кал довечера, така че най-вероятно ще остана за днес само с това, по-скоро раздвижване, от колкото тренировка.

14.06.16
18:09

Пак служебна - кратка, набирания с кофи, повдигания от опора и огледални спускания от вис на краката (в обратния ред, че идваха след бутане) и клекове. Разлики в хватове и разновидности във всеки кръг.

15.06.16
03:13

Имаше втора тренировка за деня, много набързо - за 14—ти имам в предвид. Беше само с всички хватове на силови, х2, общо 12 - тесен над, раменен, широк, подхват, тесен смесен с едната и после с другата, тюлени х2, общо 8 - на 6, 5, 4, 3 напречни за хват. 2-ката редовно я пропускам че е много лесна, и срещу тях х2 L to HS, х4 опора вис до свещ, х6 L to planche и х8 същото с пускане през предна кофа. Силовите ги правих с “отсичане” - пълен вис, три естествени маха на тялото, вдигане, пак отпускане, три маха и вдигане за 2-ро. С такива 2 бройки, все едно съм направил 2х5 - поне така ги преценявам като трудност за възможностите си. Само че тенис лакътя ми  се е изпилил 2 пъти, а не десет. Нямаше крака - ужас, признавам, казах че каквото горе, това и долу, и за тази тренировка излъгах. Чувствам се виновен.
Искам да уточня нещо по повод “отсичане”, затрудняване на изпълнението и т.н. Един приятел скоро беше с нас, който твърдеше че тренира на 10-на серии х10 набирания, в суперсерии с кофи. Реши да влезе с нас, на 5-ци набирания - прости, и не можа да направи още първата серия. Жалка история - увисва на макс и не може да вдигне до горе след увисването, или прави някакви бързи и кратки напъна в средно положение на набиране - нищо общо с тренировката в която влиза. Това са 5-ци - трябва да са чисти! На следващия ден го накарах да направи 2 нормални, пълни набирания и успя, но не прави нищо повече. Не знам дали може или не - просто спря и повече не пипна лоста.

15.06.16
14:49

Е, все пак вчера, на първата тренировка, имах крака. Жабешки не мога да правя на служебните - за тях трябват спортни обувки. Започнах, когато се сетя, да правя следните движения, по 10-на пъти или 10-на секунди на последната картинка - прикачвам. Тези специално са удобни за навсякъде.

Мнението беше редактирано от Dymag на 15.06.16 14:51.

15.06.16
15:04

Здравей, при докосването на кутре и показалец нямам проблем с дясната ръка, докато на лявата ми се свива и безименния пръст. Не мога да го помръдна в това положение. Това показател ли е за нещо?
- извинявай за спама, но ми стана любопитно.

15.06.16
15:24

Предполагам че е нормален двигателен навик - кога посягаме да вземем нещо само с безименния пръст, например? Никога :) Въпрос на мобилност и може да се промени, ако съзнателно го упражняваш. Специално за това упражнение до колкото помня, пръстите трябва не само да се докоснат, а и да се упражни натиск между тях.

15.06.16
17:11

Интересно!
Аз се интересувам от развиване на финната моторика, специално на едната ръка, която ми се пада и доминантна, но например не мога да пиша с нея или да рисувам с нея(а сериозно ми се иска).
В тази връзка си взех няколко джундурийки, за упражнение на пръстите и много добре действат като цяло, определено се чувства как пръстите са по-отчупени и разработени.
Иначе в тази връзка може да се прави и масаж с едната ръка на другата, да се прилага натиск с всеки пръст по двойки с двете ръце или върху маса например, много е полезно при яко натоварване на ръката да се правят такива упражнения, други варианти са изпъване и стискане на юмрук в три позиции - хоризонтално, странично с палци нагоре и палци надолу.

Но въпроса е какво се търси, само раздвижване или и малко заякване на самата ръка.
Много интересна тема за засягане Dymag. :)

16.06.16
03:10

Всъщност, имам съмнение че съм направил латерален епикондилит, наричан още “тенис лакът”. Не зная дали е виновен спорта или офис работата, но се заинтересувах и попаднах на редица упражнения, от които си харесах тези, в предвид това че тренирам и много от предложените движения по разните програми ги имам и в тренировките си. Иначе, принципно, мога да си свия всеки пръст, без да помръднат съседните му и мога да си допра показалеца и кутрето над средния и безименния. Мога и да си свия палеца на обратно .... никаква полза не виждам от това - пак си ме боли лакътя :) Та, търся спасение, за сега без лекарства

Днешните тренировки бяха 2
Втората беше добра, с голям обем от многоставни движения и крака, включително и дълбоки жабешки отскоци напред, след които ходенето ми беше трудно—един час висяхме на лостовете, 5 кръга, в серии с от 2 до 20 повторения. Доволен съм.

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.06.16 03:25.

16.06.16
21:58

Днес без тренировка. -22
Лека мускулна от вчерашната в ръцете, раменния пояс, междуребрието и задно бедро.

18.06.16
02:37

То вярно че е вече след полунощ. Значи вчера, хубава тренировка, варианта за започване на кръговете със силово, кофи горе, набирания долу, падане за лицеви и хоризонтални дърпания, със същия или подобен хват и после пълнеж. Нямаше крака, но имаше тичане по нанагорнище със завидно темпо 20-на мин., в 22:30. Задминах колоездач ... е щото беше баир де и колоездача беше жена. Ако карах аз нямаше да се задмина, най-малкото, защото щях да се “заям” със тичащия себе си :)
Голям кеф е да тичаш и да имаш въздух ... как съм ги пушел тези лайна 20 години, спортист - ужас. Преди са ме питали как така спортувам и не ми пречат цигарите? Отговарях: Не знам, не съм спортувал като непушач! То и сега си изпарявам електронната, но дишането ми се възстанови—нямат нищо общо. Едното е пушек, другото е пара.

18.06.16
21:16

възхищавам се господине да изключително олегналия и ерудиран стил с който продължавате да развивате тялото си и да съсипвате организма си с мероприятия като пушене , пиене, кофти храна и малко секс :)

18.06.16
22:22

казано от Алкин . на 18.06.16, 21:16:

възхищавам се господине да изключително олегналия и ерудиран стил с който продължавате да развивате тялото си и да съсипвате организма си с мероприятия като пушене , пиене, кофти храна и малко секс :)

Да, 20 години по 2 кутии цигари на ден. На 29 години, след вирусна пневмония, ми казаха че дробовете са ми като на 60 годишен. Всъщност тогава започнах да спортувам на лостовете - непосредствено след пневмонията. Цигарите обаче не спрях. Преди около ... мисля че гоня 3 вече, години, минах на електронни цигари. Не ми е за първи път да пробвам, все неуспешно - не е същото, но този път заложих на Български никотинови течности и по-стабилна инвестиция в батерия, картомайзер и т.н. Основните изпаряващи се съставки са пропилен гликол и растителен глицерин. Едното прави повече пара, а другото “дразни” като цигара гърлото - това е важно за пушача, но кое какво беше, не помня. Останалото е течен никотин и аромати. Ако човек е алергичен към пропилен гликол или растителен глицерин, директно се оказва в белодробната клиника с животозастрашаващи налепи по бронхите. Аз обаче започнах да дишам, зъбите ми станаха много бели, кашлици и хреми изчезнаха, обаче си останах пушач - електронен. Даже си правя вече сам никотиновите течности.
Пиенето си го има и в момента, но с мярка ... Храната ми е перфектна - често знам името на това което ям, не консумирам нищо консервирано или пушено, повечето от храната си я приготвям сам, дори от млякото което пия първо вадя маслото - клатя един буркан 18 мин. и се чудя после какво ми е на лакътя. Естествено че има и много чесън.
За секс не искам да говоря - не смятам че е редно, но не си прав и нищо при мен не се е променило в отрицателен смисъл от казармата до сега ;)
В момента ям салата от Български розови домати и краставица, с Израелско авокадо, студено пресован зехтин - позначвам гръцкия производител - карат ми го наливен и хрозова хималайска сол. Отстрани седят нарязани сурово осолена гръбна сланина с кожа, домашен конски суджук от едногодишна кобила - мой приятел го прави, козе сирене с червен пипер и нарязано варено яйце от ферма в Равно поле - не е истинско, дават им смески с невен, за да е жълт жълтъка. Имам леща - малко гъста стана, а във фурната се пекат свински ребра без кокал с гъби кланица и цели скилидки чесън в бира и краве масло от малка, проверена мандра. Като изври водата и се запекат, ще извада дафиновия лист .... ако го намеря и ще добавя картофи. Естествено, ракийката е до мен - тя си върви със салатата.
Алкин, аз съм човек на удоволствията - мирогледа ми е такъв. И спорта ми е удоволствие. Разбира се че си прав за пушенето и пиенето :)

Днешната тренировка беше неописуема - 16 упражнения в кръг, 2 такива кръга, плюс 3-ти много кратък, завършващ, само с невъзможни и възможни. Доста съм притеснен за ръката си след тази тренировка. Краката също ги “размазахме”

ПС: Май му трябва още съвсем малко - прикачвам картинка. След няма и 10 мин, разбърквам, слагам босилек, майорана, риган и копър-връхчета и връщам/изключвам

Мнението беше редактирано от Dymag на 19.06.16 00:40.

19.06.16
10:38

добро утро господине. защо все трябва да стигаме до дъното че да предприемем нещо? не може ли просто да се информираме ? прецакан черен дроб, прецакан бял дроб. между другото някой възрастен би казал: белия дроб ? , няма да трае дълго :) за секса разбира се че се шегувам. това е лична работа. храната не е зле. като изключим яйцата. като не са итински не ги яжте ве господине! явно трябва да спомена какво е грях? примерно израстнали сте в джунглата, виждате човек и го убивате, защо не и да си хапнете малко :) това не е грях! но е грях ако можете  да четете и сте прочели някъде: не убивай ! не е хубаво. и въпреки това убиете човек. това вече е грях! и не мислите ли господине, че тази храна е прекалено много за възрастен хомосапиенс и би била достатъчна и за един 600 килограмов бик ? смятам знаете че храната също прецаква черния дроб, бъбреци и др. примерно. пушенето и пиенето няма да коментирам, да не си развалямв приятелството заради глупости :)

19.06.16
13:34

Какви са тези фанатизирани глупости горе???Яйца ,които не са истински...бикове???

Мнението беше редактирано от nervak на 19.06.16 13:35.

19.06.16
17:18

казано от nervak на 19.06.16, 13:34:

Какви са тези фанатизирани глупости горе???Яйца ,които не са истински...бикове???

Е, тролът е преял с главни букви и се е напил със запетаи. Какви умности искаш да пише? :D

19.06.16
17:46

Да, за яйцата може и да не съм се изразил правилно - не са домашни, каквито по принцип си взимам. Хранят ги със смески ... само суплементи без храна :) -  синтетични витамини, лекарства и оцветители. Носачките не са в състояние да синтезират  цветни  пигменти,  но  имат  способността  да  ги  транспортират  до яйчния жълтък от фуража. Съответно оцветяването на жълтъка не е така тъмно, както при хранените със зърнени храни и богати на каротин продукти. Тук производителите прибягват до шашми, като оцветяват жълтъка посредством багрила, които се оказват по-отровни от боите с които мацаме яйцата по Великден. Добавят към фуража на птиците синтетични багрила, тъй като са по-евтини. Синтетичните багрила обаче се счита че са причина за редица странични ефекти при хората, като канцерогенност, алергии и др. Тяхното  използване  е  забранено  в  някои  страни. Не зная у нас на хартия дали има мерки, по повод разрешените за оцветяване на яйца продукти. Екстрактът от невена е един от природните източници ... природни, ужас - това са отпадъчни продукти. Ей сега ги чета от един pdf:
Продуктите от преработка на царевица – царевичен глутен, силаж от царевица с кочаните
Отпадъчни продукти от производството на червен пипер
Тревно брашно ???? Бе дайте им трева
Люцерново брашно
Брашно от коприва
Екстракт от невен
Остатъците  от  производство  на  сокове  или  пюрета  от моркови, шипка, кайсия, червен грейпфрут
Куркума
Каротиноиди синтезирани от някои дрожди и бактерии

А бе, модерно ни е времето.

Мнението беше редактирано от Dymag на 19.06.16 17:53.

19.06.16
17:57

те това са неистински яйца :). трябва ли да го пишеш за като малоумник ? бях писал и защо месото вече не става за ядене но идиотите прецакаха всичко. не мога да разбера след като двама интелигентни си пишат и се разбират горе долу добре. усещаш че си куха лейка , защо трябва да коментираш? след като не разбираш трай си :) от къде идва това самочувствие ? чудя се как не са написали че ви обиждам на педераст, понеже ви нарекох хомосапиенс :) не отклонявайте темата господине, какво ще кажете за бика ? :) кога количеството вреди ?

19.06.16
18:18

Алкин, опитвам се да се храня така, както са ме хранили баба ми и дядо ми - сезонна салата, отстрани нарязано нещо към нея, после една супа и основно ястие с мръвка. Не съм по десертите. Винаги съм гледал храната да ми е разнообразна и може да звучи много, но общото количество не е голямо. Обикновено, по-разнообразно меню, мога да си позволя само вечер, у дома, в предвид това че през деня съм на работа и ако има някаква храна, тя е хапване “на крак” - някакъв плод, яйце и т.н. Вчера сготвеното е за 2-3 дена - само претоплям. Менюто ми довечера ще е горе долу същото, в предвид това че има сготвено
Отивам да спортувам, че стана никое време. Ръката доста добре в покой - направо учудващо, в предвид това, че имам лека мускулна треска и на бицепса, и на трицепса, от вчерашната.

19.06.16
18:48

казано от Dymag на 19.06.16, 18:18:

Алкин, опитвам се да се храня така, както са ме хранили баба ми и дядо ми.
Ръката доста добре в покой.

това ми хареса както баба ми и дядо ми. ако беше написал мама и тати доста щях да се противя :) въпреки че количеството пак ми се струва много, нещо като мама и тати в Балкантурист. е все нещо поне десерт няма :) . щеше да бъде лоша класика, праскова за десерт :) а месото изключително много, но това е право на личен избор. животът си е твой, наслаждавай му се :)

по принцип не коментирам тренировки, понеже те трябва да са строго индивидуални за всеки. но след като те боли значи правиш нещо погрешно или не правиш нещо. трябва да се спре да се тренира до пълно възстановяване. е тогава може да хапваш по малко :) и недей да размазваш много краката, ще ти трябват!

19.06.16
20:43

Силажа от царевица с кочаните  си е ферментирал фураж...такъв какъвто са го ползвали баба ти и дядо ти-не виждам какво те притеснява.

19.06.16
21:05

казано от Dymag на 19.06.16, 17:46:

Продуктите от преработка на царевица – царевичен глутен, силаж от царевица с кочаните
Отпадъчни продукти от производството на червен пипер
Тревно брашно ???? Бе дайте им трева
Люцерново брашно
Брашно от коприва
Екстракт от невен
Остатъците  от  производство  на  сокове  или  пюрета  от моркови, шипка, кайсия, червен грейпфрут
Куркума
Каротиноиди синтезирани от някои дрожди и бактерии

Да ти кажа-перфектна храна си е това. Кокошките се хранят много и добре, за да снасят поне 250 - 300 яйца годишно. Е, не живеят кой знае колко, разбира се, година, 2 максимум,
Люцерната , невена и копривата са пълни с полезни вещества и се ползват като лечебни растения от хората, за пюретата няма какво да говорим,  куркума аз не мога да си купя, но го има във фуража. Освен това се добавят минерали и микроелементи като селен и пр. Каротиноидите както и почти всички промишлени витамини , се синтезират от бактерии и дрожди.
Храната на кокошките си е ок, а това, дали слагат изкуствени оцветители , е доста спорно. Самите съставки, изброени горе- като пипер и куркума и каротиноиди, са оцветители. Всъщност затова и някои яйца на пазара са с  ярко оранжеви жълтъци, а домашните доста бледи, ако кокошката яде само трева и жито. Това няма никаква връзка с хранителната им стойност. Гледай само да са пресни и здрави.

19.06.16
21:13

казано от nervak на 19.06.16, 20:43:

Силажа от царевица с кочаните  си е ферментирал фураж...такъв какъвто са го ползвали баба ти и дядо ти-не виждам какво те притеснява.

Това се водят най-истинските, натурални храни в момента за кокошки - т.е. най-истинските. Ако са такива в днешно време яйцата, може да викаме “УРА”. А на баба ми и дядо ми кокошките са яли коприва, лапад, люцерна, зеле, охлюви, червеи и насекоми, и каквото си намерят в градината. По шоплъка не сме по царевицата. И слънчаци са яли - дядо ми ги събираше, накълцваше ги с брадвата и ги хвърляше на кокошките. (Слънчак или американски костур, е дребна язовирна “напаст”, която не става за ядене поради това че е дребна и с много кости. Напаст е, защото е всеядна и унищожава дори и големите риби, като им яде хайвера или новоизлюпените. Обикновено рибарите ги убиват и изхвърлят извън язовира, защото унищожават “бъдещия им улов”. Самите собственици на язовири, често, заради слънчаци, са се принуждавали да източват язовирите и да сменят популацията. Слънчака “кълве” и на гола кука :) ). Копривата е задължителна и до сега по селата - да снасят. Жълтъка е оранжев, а не жълт на домашните.
Цялата идея ми беше, че винаги знам какво точно ям и дори да не е точно каквото ми иска - знам какво е.

Хубава тренировка, с всичко, няма да я описвам. Ръката ми е супер. Стигам до извода че се влошава от офис работата и липсата на тренировки.

Мнението беше редактирано от Dymag на 19.06.16 21:26.

19.06.16
21:21

шшш тихо приятелю, научавайки истината ще загубят вярата. блажени са вярващите ... :)
много разбирачи станаха след като аз отворих темата. а след като съм я отворил това не е случайно, и аз не съм случаен. би трябвало да се замислиш.
както и да е , усмихвай се приятелю и до след 2 седмици :)

19.06.16
21:27

казано от Dymag на 19.06.16, 21:13:

Това се водят най-истинските, натурални храни в момента за кокошки - А на баба ми и дядо ми кокошките са яли коприва, лапад, люцерна, зеле, охлюви, червеи и насекоми, и каквото си намерят в градината. По шоплъка не сме по царевицата.

Мда...това лятото,а зимата пак ли охлюви?
Силажа е фураж ,който става траен посредством млечнокисела ферментация и действително е натурален.Това е начин за запазване свеж фуража,буквално от векове.Също може да се приготвя и от зах.цвекло,алабаж...и т.н.Така,че нищо им няма на яйцата.

19.06.16
21:32

казано от Dymag на 19.06.16, 21:13:

Жълтъка е оранжев, а не жълт на домашните.

Това не е вярно. Цветът на жълтъка зависи от наличието на определени оцветители в храната, били те естествени или не. Виждал съм както оранжев, така и съвсем блед, почти бял жълтък на домашни яйца. Това не е критерий за качеството или произхода на яйцата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.06.16 21:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1