Виж, отглеждането на кокошките в домашни условия, при относително малък брой кокошки, позволява да се използват най-различни източници на концентриран фураж - истинско зърно, кухненски отпадъци и др. Хората са им давали и естествени зелени изсушени фуражи - нарязана люцерна, детелина, коприва, брашно, тикви, моркови и цвекло. Яйцето е било супер важно и за него се е мислело много. То не е имало финансова стойност, а хранителна. Сега всичко има първо финансова стойност и чак тогава хранителна.
” - Ми, то, чедо, не ми харесват яйцата нещо, като го кълват това - не са вкусни. И жълтъка един белезникав, такъв - никакъв!” Това са думи на баба Дора от село Радуй, родното място на Добри Жотев, написал “Вълчи пътеки”. Намира се на 24 километра от София по права линия, от другата страна на баира с манастира “Света Петка” над Банкя и в момента е жива и здрава. За баба Дора е по-лесно да събере покрива - така казва на копривата или да накълца картофи за кокошките, от колкото да отиде до Перник или София и да си купи съвременни смески, които като ги гледаш не знаеш какво виждаш - то там няма позната форма, с нейната половин пенсия. Такова земеделие и животновъдство е невъзможно извън личното домакинство.
Темата не може да бъде резултатна. Никой не му харесва да обяснява надълго и нашироко проблема, без да предлага решение. Решение обаче в случая няма. Видовете са еволюирали заради средата и храната си, в продължение на милиони години. А, сега, вземи нещо, еволюирало милион години за да привикне да се храни с ей това и му го модифицирай или промени по друг начин, да видим таз еволюция ... ако почне да мре ще му измислим лекарство или ваксина срещу липсата на привикване. Точно това се случва с нас в момента. И според мен сме едно от последните поколения с повече избор, освен ако не стане някой глобален катаклизъм да ни затрие и върне в 1—ви клас :)
Нова страница - лично творчество, баш по темата :) ... сега бих го написал доста по-добре, но няма да го “модифицирам”
ПРИКАЗКА ЗА ЧОВЕКА
Имало едно време едно животно, наречено човек. Човека бил един от безбройните биологични видове, които била сътворила природата. С развит мозък, даващ му въображение и физика, позволяваща му да се приспособява и да използва сръчно заобикалящата го среда, човека се превърнал в доминиращ вид. Благодарение на това, постигнал научно-технически прогрес, който му позволил да пренебрегва природните закони и даже да променя самата природа и не му било нужно да бъде физически здрав и силен за да оцелее и да се множи. Заобиколен от удобни предмети и машини, с почти вълшебна медицина - нещо, за което другите животни не били и чували, човека, посветен на интелектуална дейност, загубил основния за еволюцията естествен подбор, и се превърнал в едно умно, но физически и генетически нездраво същество, предразположено към безброй заболявания, включително и на прогресиращия му мозък. За това допринесли и безвъзвратно унищожените животински и растителни видове, отровените почви и води, мръсния въздух - всичките, последица и жертва на прогреса му. И чак тогава природата разбрала, какво е това наднормено тегло, сенна хрема (т.е. алергия към самата нея!?!), склонност към самоубийство, наследствена предразположеност към “екзотични” заболявания и как тези неща могат да се предават от поколение на поколение. Но тъй като това не стигало на човека, той измислил още много начини да вреди на прогресивно деградиращата си физика, като пропушил, пропил, започнал да използва наркотици и какво ли не още. А ненужната за съществуването му физическа активност превърнал в шоу, което нарекъл спорт и което съзерцавал по телевизора си с бира в ръка, подвиквайки за любимия отбор или спортист. По запалените любители на спорта викали повече. Дори и разликите между мъжете и жените постепенно се заличили, защото размножаването ставало чрез гения на научнотехническата му мисъл и не било необходимо да полага физически усилия или да отделя “ценно” време за това, за сметка на интелектуалната си кариера. Накрая се превърнал в безполово, бледо, тънкоръко и крехко същество с огромна глава, която да побира невероятния му интелект, което на другите планети, до които достигнало след като съсипало своята, нарекли “извънземно”, защото на нищо земно не приличало. А съвършеното творение на природата, с уникална физика, даваща му безпрецедентна сръчност и пригодено да прекарва 90% от съзнателния си живот в активна физическа дейност за осигуряване на прехрана, с познания и спомени за всяка част от природата, предавани и допълвани от поколение на поколение благодарение на разума му, съвършения хищник - физика и хитрост в едно, минал на диета и изчезнал като вид. Защото когато трябвало да запали огън се оказало че му е свършила газта в запалката. И закономерната му плячка го хванала и изяла, ей така - между другото. И три деня не яла, не пила и не се веселила, защото се натровила от токсичното, слаботелесно нещо. И аз бях там, и аз не ядох.
казано от Dymag на 19.06.16, 22:04:
Решение обаче в случая няма. Видовете са еволюирали заради средата и храната си, в продължение на милиони години. А, сега, вземи нещо, еволюирало милион години за да привикне да се храни с ей това и му го модифицирай или промени по друг начин, да видим таз еволюция ... ако почне да мре ще му измислим лекарство или ваксина срещу липсата на привикване. Точно това се случва с нас в момента. И според мен сме едно от последните поколения с повече избор, освен ако не стане някой глобален катаклизъм да ни затрие и върне в 1—ви клас :)
извинявай не се сдържах :)
и двата поста са гениални, ти си гений. защо но го схващат обикновените хора незнам? но ако продължаваш да пишеш истината ще те намразят както мен ...
и знаеш ли какъв е шибаният проблем? желанието на шепа хора да контролират света. ето мое писание от преди 2-3 дена.
отдавна не съм писал нещо гениално и феновете ми ще си помислят че съм ги отрязал като кисела краставица. за парите ще пиша, че са средство за контрол на масите. и как прецакаха всичко? вече писах че те превърнаха хората в самотни, некомуникиращи, завиждащи, злобни, алчни и гадни копелета. сега ще пиша как прецакаха здравето на човека ? преди , когато хората бяха все още хора а не роби наистина се работеше. ставане сутрин рано, един сърп на ръката и по цял ден жътва, че до 10 вечерта. и какво са яли , еми сланина със хляб и чесън по цял ден. и повечко вода. няма ли са холестерол, нямали са здравословни проблеми , нищо. какво се работи сега ? ставане , тъпчене здраво с ядене, отиване до колата, каране до работа, по цял ден висене на бюрото, още по лошо с компютър, прибиране, пак здраво тъпчене, на кого му се прави секс след всичко това ? и днес няма да правим „smile“-Emoticon и заспиване пред телевизора, докато някой не ви срита да си легнете. после голямото чудене: защо съм болен ? еми щото не вършиш нищо. има още хора които се движат малко на работа но храната е кофти. и за какво ? за пари. за какво са ти ? еми да си купя кофти храна и интернета че ми е скучно на самотната, некомуникираща , алчна , злобна , гадна душа ...
целта е постигната, вие сте идеалните роби и няма да живеете дълго.
има ли спасение ? има разбира се . върнете се обратно сред природата. някой би казал обратно на село. но ни село остана ни нищо. психично болни са и селяните вече - с айфони „smile“-Emoticon
Щом думите на баба Дора от село Радуй са мерило за истинност...то всички други аргументи отпадат.
Чакам и зелените гущероподобни...
Мнението беше редактирано от nervak на 19.06.16 23:24.
казано от nervak на 19.06.16, 23:23:
Щом думите на баба Дора от село Радуй са мерило за истинност...то всички други аргументи отпадат.
Чакам и зелените гущероподобни...
Nervak, не разбирам какво искаш да кажеш. Думите на тази баба са миналото - така, както е било. В момента, това, което разбирам е, че миналото, по отношение на храната ни, според теб, греши и не е критерии. И предлагаш в моето hi-fi разказче да добавя зелени гущероподобни? Не, аз не съм Жул Верн. А за храната и простите истини на селските хора - веднага бих заложил на тях, дори всички аргументи и всяка логика да са против. Лично мнение - никой не искам да ангажирам с него.
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.06.16 02:27.
казано от Dymag на 19.06.16, 22:04:
Темата не може да бъде резултатна. Никой не му харесва да обяснява надълго и нашироко проблема, без да предлага решение. Решение обаче в случая няма. Видовете са еволюирали заради средата и храната си, в продължение на милиони години. А, сега, вземи нещо, еволюирало милион години за да привикне да се храни с ей това и му го модифицирай или промени по друг начин, да видим таз еволюция ... ако почне да мре ще му измислим лекарство или ваксина срещу липсата на привикване. Точно това се случва с нас в момента. И според мен сме едно от последните поколения с повече избор, освен ако не стане някой глобален катаклизъм да ни затрие и върне в 1—ви клас :)
Решение има и то е в баланса, а не в крайностите.
Тук обаче бъркаш генерално - механизмът на еволюцията има една единствена цел и тя е възможно най-успешно да се продължи родът. Фактори като продължителност на живота, общо здравословно състояние и качество на живот нямат почти никаква еволюционна роля. Ние сме еволюирали, за да си отгледаме децата и да умрем на 35, а не да сме здрави и щастливи на 50. Заради това как са се хранели предците ни изобщо не може да бъде критерий, по който да се ръководим в наши дни. Да не говорим колко повече знаем в момента за биологията и химията на човешкото тяло и на храните - би било несериозно да се върнем във времената на ловците-събирачи или на ранните земеделци, докато разполагаме с тези познания.
В момента имаме най-голямата продължителност на живота в човешката история. За съжаление проблем наистина има - прогнозите са, че ние ще сме последното поколение, което ще живее по-дълго от родителите си, а децата ни вече ще живеят по-кратко от нас. Причината е затлъстяването, а то е пряк резултат от съвременните методи на промишлено земеделие и стремежа да се намалява себестойността на продукцията и да се увеличават произведените количества. Повече калории за по-малко пари. Имаме технология за евтин царевичен глюкозо-фруктозен сироп? Давай да го слагаме във всичко! Можем да правим кренвирши от соя и мазнина? Трябва ни само реклама и хот-догът е готов. И накрая какво получаваме? Хлебче от избелено с химикали бяло брашно, сол и глюкозо-фруктозен сироп с кренвирш от соя, хидрогенирана мазнина и нишесте. Калории - 1000, хранителна стойност - 0. Така се храни мнозинството. И проблемът не е в някакъв заговор или конспирация, а съчетанието от икономически фактори и невежество на масата консуматори.
Домашното производство не може да е масово решение. Може да ти помогне на теб лично, но не и на обществото. Универсално решение няма, а само частично, за някои от нас и то лежи в информираността. Отиваш в магазина, отделяш час да четеш етикети и си купуваш внимателно подбрани като качество, макро и микронутриенти храни. И така ден след ден. В крайна сметка избягваш най-очевидните отрови и боклуци. При натрупване на критична маса от такова информирано търсене това ще натисне икономическите лостове и ще доведе до по-голямо предлагане на такива храни или поне нишови производители ще ги предлагат за четящото етикетите малцинство.
Така работи икономиката - не е сложно, даже напротив.
Въпросът тук е, че мнозинството не желае да бъде информирано, а да бъде сито и дебело. Доволно е да има хляб и зрелища, а в момента ги има и двете в изобилие. Така е било, така ще бъде и занапред. Решение за тези хора няма - те ще си умират болни и дебели, без дори да осъзнават защо. А за тези малцина, които искат да се отделят вече казах какъв е пътят.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.16 08:36.
20.06.16
08:46
казано от Dymag на 19.06.16, 18:18:
Алкин, опитвам се да се храня така, както са ме хранили баба ми и дядо ми - сезонна салата, отстрани нарязано нещо към нея, после една супа и основно ястие с мръвка. Не съм по десертите. Винаги съм гледал храната да ми е разнообразна и може да звучи много, но общото количество не е голямо. Обикновено, по-разнообразно меню, мога да си позволя само вечер, у дома, в предвид това че през деня съм на работа и ако има някаква храна, тя е хапване “на крак” - някакъв плод, яйце и т.н. Вчера сготвеното е за 2-3 дена - само претоплям. Менюто ми довечера ще е горе долу същото, в предвид това че има сготвено
Отивам да спортувам, че стана никое време. Ръката доста добре в покой - направо учудващо, в предвид това, че имам лека мускулна треска и на бицепса, и на трицепса, от вчерашната.
Бабите ни и дядовците ни,но преди комунизма са се хранили ОСКЪДНО, без нишесте и захар и почти не са яли месо.Сиренето солено и трошливо ,изварата като вар.Хляба се е правил от просо.Движили са се от сутрин до вечер.Яйца ли.....лук, лук.
Дори богатите котленци, както пише гениалния Захари Стоянов с по 2000 овце, не си позволявали да колят овца или агне за да ядат ,да не си съсипват стоката.А прочутото гергьовско агне, най -често представлявало купчина полусурово месо.
На коледа с прасето ,който се вреди.А прабаба ми ,държеше ключа за склада с провизиите и броеше на всеки залците.
Култа към маса ,било то мускулна или сланинеста е поначало грешен и неестествен.Ако човек живее сред природата, бързо става строен и слаб.
Човека е най-слабото и бавно същество на планетата.Но най-издържливото, адаптивното и интелигентно...Поздрави
И малко да допълня,че никога не са преяждали, а са се хранили на често и по малко ...поне по моите баба и дядо съдя.Дядо ядеше колкото котка, по 5-6 пъти дневно...и то без да е чел фитнес форум ;) на сила му се опирах, но на работа - абсурд.
ПП: Макар, че аз съм свалял тегло и с 2, и с 5 хранения..важен е енергоразхода!
20.06.16
10:17
Хубаво казано , Дони, много хубаво.
Никога с човешката история не е имало такъв излишък на хранителни вещества и ресурси. Никога преди човечеството не е имало достъп до толкова много прости въглехидрати и излишък на протеини и мазнини в съчетание с нулева физическа активност. Дебелеия слой мазнина, която е била признак на богатство и добра прехрана при първобитните, вече е болестно състояние.
Но има и продължение- еволюцията , описана по-горе. Хората еволюират и днес, всъщност процесите на еволюция не са спирали и няма да спрат. Хората се адаптират към храната и промените в околната среда дори в рамките на няколко човешки живота. Със сигурност скоро ще се приспособим и към настоящите промени, дори това да изисква “отсяването” на ситите и дебелите.
Яйцата имат МНОГО доре и ТОЧНО проучена хранителна стойност. Как и с какво се хранят кокошките , дали са бели или кафеви, дали са жълти или оранжеви, е без значение. Микро и макронутриентите са си там , повечето дори са допълнително обогатени с тях.
20.06.16
15:56
Не мисля, че сега имаме най-дългата продължителност на живот сега.Толкова приятели около моите години си заминаха от раци и инфаркти ,че спря да ми прави впечатление да ходя по погребения.А за катастрофи да не говорим.
Всичките ми дядовци до където съм проучвал/около началото на 19 в. са мрели над 80 години.Баща ми си замина на 66.За мен не знам.
Дори и да кажем ,че се живее по-дълго сега, със сигурност е некачествено.Съвременната медицина има нужда ,от дълго живеещи болни индивиди.
20.06.16
16:19
Прекалено конспиративна, дори фантастична е теорията ти.Мислиш ли, че в миналото не са измирали от ракови заболявания? Просто медицината не е била толкова развита, за да се установи от какво умират хората.
Аз мисля че всички говорим за едно и също, и абсолютно всичко написано е вярно. Много точно и синтезирано го е написал Boby_.
Оффф, имам една вила на това село, като одъртея съвсем, ако съм жив де - натам с 200-та. Много е близо обаче до София, това което вали над нея и над Перник, на практика вали и там. Ще си скова един лост и най-вероятно ще пукна от инфаркт докато спортувам, ако преди това не ме умори някоя съвременна болест ... а бе аз май вярно одъртявам щом пиша подобни неща :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.06.16 16:38.
20.06.16
16:34
казано от ME4O_TURIST на 20.06.16, 16:19:
Прекалено конспиративна, дори фантастична е теорията ти.Мислиш ли, че в миналото не са измирали от ракови заболявания? Просто медицината не е била толкова развита, за да се установи от какво умират хората.
Да разбира се така е,но каква конспирация и фантастика ,говоря за факти около мен .....некролози и смъртни актове, ли искаш да ти поствам...Поздрави
казано от Dymag на 19.06.16, 22:09:
ПРИКАЗКА ЗА ЧОВЕКА
...
Заобиколен от удобни предмети и машини, с почти вълшебна медицина - нещо, за което другите животни не били и чували, човека, посветен на интелектуална дейност, загубил основния за еволюцията естествен подбор, и се превърнал в едно умно, но физически и генетически нездраво същество, предразположено към безброй заболявания, включително и на прогресиращия му мозък
То и това има значение, по отношение на болестите. В семейството на дядо ми са оцелели 3 от 4 деца, на баба ми по майчина линия 6 от 8. Две от тях - дядо Цветан и баба ми Надка живяха над 90 години.
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.06.16 16:45.
Много спокойна тренировка. Не съм описвал скоро тренировки
1.
Силово с мн.широк хват, 5 кофи горе на една тръба пред тяло, 5 набирания долу - всичко със същия хват
Тюлен на мн.широк (6 напречни), 5 кофи на една тръба зад тяло, 5 набирания с успореден мн.широк (6 напречни)
2 повдигания L to HS
10 български клек, на крак
Невъзможно, на страна
2.
Силово с мн.широк хват, 5 кофи горе на една тръба пред тяло, 5 набирания зад врат долу - всичко със същия хват
Тюлен на мн.широк (5 напречни), 5 от моите кофи - flying ass, plache и пускане през предна, 5 J набирания с повдигане на мн.широк (5 напречни)
2 повдигания L to HS
10 румънска, на крак
Възможно, на страна
3.
Силово с раменен, 5 кофи горе на една тръба пред тяло, 5 набирания долу - всичко със същия хват
Тюлен на широк (4 напречни), 5 задни кофи с мах, 5 набирания с успореден широк (4 напречни)
2 повдигания L to HS
10 отпад с ритник напред, на крак
Невъзможно, на страна
4.
Силово с тесен надхват, 5 кофи горе на една тръба пред тяло, 5 набирания долу - всичко със същия хват
Тюлен на раменен (3 напречни), 5 сухи кофи, 5 J набирания със задържане на J-то по време на изпълнението на раменен (3 напречни)
2 повдигания L to HS
10 странични напада, на страна
Възможно, на страна
5.
Силово с подхват, 5 кофи горе на една тръба пред тяло, 5 набирания долу - всичко със същия хват
Тюлен на тесен (2 напречни), 5 предни кофи с мах, 5 набирания с успореден тесен (2 напречни)
2 повдигания L to HS
20 дълбоки жабешки отскоци напред
... Пак е подобно. Едната ръка е на опора на земята, а другата се държи за успоредката (ако е достатъчно ниска). Обръщане от L-sit до hand stand с една ръка на земя, а другата придърпва горе. Правя го лицево - точно срещу тялото. Не ми е особен развито като упражнение, но има потенциал.
6.
По едно силово със смесен тесен хват, на страна
2 L to HS
Невъзможно и възможно, на страна
Разтягане
Това беше. Много приятно усещане
казано от Dymag на 20.06.16, 16:33:
Аз мисля че всички говорим за едно и също, и абсолютно всичко написано е вярно. Много точно и синтезирано го е написал Boby_.
Оффф, имам една вила на това село, като одъртея съвсем, ако съм жив де - натам с 200-та. Много е близо обаче до София, това което вали над нея и над Перник, на практика вали и там. Ще си скова един лост и най-вероятно ще пукна от инфаркт докато спортувам, ако преди това не ме умори някоя съвременна болест ... а бе аз май вярно одъртявам щом пиша подобни неща :)
не е хубава тая мисъл! място където не ти харесва се нахаш веднага! не оставяй днескъшната работа за утре! защо ? защото тя просто няма да с случи ...
само чакат чакалите, да си отидя лъвът, че да пийнат кръв. не мога да повярвам че има хора които си мислят че когато на опаковтата пише сирене или месо , че ядат истинско сирене или месо. първо опаковка и храна не се връзва. както и да е боли ме маточната шийка :)
добър поет си но трябва да си отстояваш и позицията, понеже е правилна. ако не е ? еми пък ако е ? :) ако еволюцията беше да правим деца и да измираме още щяхме да сме по клоните. това е присъщо за животните и лекомислените. които така и не зрабраха че идеите които им хрумват май не са точно техни. тук трябва да спомена и ергенски данък :) разликата е че хората могат да мислят, поне някои :) резултатът е все повече население на земята, все повече болни и все по ниска продължителност на живота. това е самоунищожение , а не еволюция. е то вече стана ясно че ще се самоунищожим :)
казано от Алкин . на 20.06.16, 22:49:
само чакат чакалите, да си отидя лъвът, че да пийнат кръв. не мога да повярвам че има хора които си мислят че когато на опаковтата пише сирене или месо , че ядат истинско сирене или месо. първо опаковка и храна не се връзва. както и да е боли ме маточната шийка :)
добър поет си но трябва да си отстояваш и позицията, понеже е правилна. ако не е ? еми пък ако е ? :) ако еволюцията беше да правим деца и да измираме още щяхме да сме по клоните. това е присъщо за животните и лекомислените. които така и не зрабраха че идеите които им хрумват май не са точно техни. тук трябва да спомена и ергенски данък :) разликата е че хората могат да мислят, поне някои :) резултатът е все повече население на земята, все повече болни и все по ниска продължителност на живота. това е самоунищожение , а не еволюция. е то вече стана ясно че ще се самоунищожим :)
Толкова глупости на едно място...пък и написани със такова самочувствие ,колко другите са заблудени-отдавна не бях чел.
Чувствата са голяма работа - автоматично получавани емоции. Отгоре на всичко са и във връзка с неврологични механизми свързани с физиката и имунната ни система, чрез който могат да се създават здраве и болест. Всички знаем за плацебо ефекта или “чувството под лъжичката”.
Основното положително чувство е спокойствието - чувство за вътрешен мир, увереност, безопасност, готовност за провал и нов опит, толерантност. Пренебрежението е негативно, от групата на гнева.
Емоциите и поведението се формират в детска възраст, от преживяванията, но с ясните изисквания: аз трябва ... аз съм длъжен ... другите трябва ... другите са длъжни ... светът трябва да е ...! Съответно, поради незрялост, тези автоматични мисли може да са белязани с логически грешки и да не отговарят напълно на реалността.
Ако трябва да се създадат нови мисловни процеси, трябва да се знае, че емоциите са адаптивно ориентирани отговори на отминали събития. За промяна в мисленето, е необходимо осъзнаване на всяка емоция и такива избори, които са актуални за настоящите събития, а не за отминалите.
През нощта нещо форума не ми се отваряше. Исках да се оплача от колоезденето по “околомръсното” в жегите последните два дена, но в предвид прогнозата за времето за следващите дни, така или иначе, ще мога да го направя във всеки следващ :D
Вчера станах рано, имах повече работа, прибрах се късно и бях решил да си пиша минус - ден без тренировка, обаче си казах: “А защо - ей го там, под носа ти, не затваря, по-лекичко, набързо и готово! Нищо няма да ти стане за 15 мин.” Та, тренировка имаше - лека и набързо, нищо не ми стана, и без крака, но имах колоездене към 2 часа. И днес съм с колелото.
Днешната тренировка беше почти идентична с описаната на 20-ти юни. За първи път тренирам толкова активно крака, в ден, в който съм бил с колелото на работа. Имах български клек, румънска на един крак, отпад с ритник, напад с връщане и страничен напад, всичко на 10-ки, на крак или на страна. Умишлено избягах от най-тежките - дълбоки жабешки отскоци и пистолети, заради двата часа колоездене по жегите.
Имам мускулна треска на широкия гръбен мускул (перките) от вчера и това е събитие. Причината е едно упражнение, което не зная дали ще мога да опиша. Принципно е подобно на чистачката, по отношение на долната половина на тялото, но се изпълнява на успоредката. Ръцете се протягат напред, облягат се изправени върху раменете на успоредката, вкл. и мишницата, и седалището се вдига между тях, като за везна, но с крака нагоре в J. J-то се задържа и се върти чистачка. Разликата е в съкратеното положение на широкия гръбен и в мускулната ми в момента :) Упражнението е една от най-новите ми проби за разнообразяване и не се чувствам особено сигурно като механика и изпълнение. Мускулната обаче е доста красноречива. Очевидно трябва да поработя над това движение повече - изометрия в съкратено положение на перките, без свиване на “болния” лакът - супер :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 22.06.16 22:35.
Не съм очаквал че с нещо може толкова да се подобри начина на приготвяне на печено пиле с картофи и гъби на фурна. Става въпрос за печенето върху шише: https://www.google.bg/search?q=пиле+върху+шише&biw=1300&bih=600&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwik1O66677NAhWGRhQKHbQeBlkQ_AUIBigB
Бирата разбира се остава вътре и при печенето излиза и облива пилето. Стана уникално. Мисля че вече само така ще го пека :)
Днешната тренировка беше предимно с активност в талията и краката, от някакво задържане - едно повдигане на краката и торса с усукване ад външна ръка от вис, чистачки - вертикални и хоризонтални, спускания на краката от вис надолу с главата на шведската, това което се опитах да опиша вчера, пружина, L to planche и същото през предна, невъзможни и възможни, е имаше и силови с L to HS, повдигания и спускания на краката от опора и огледални от вис на и под успоредката, дълбоки жабешки отскоци напред и др. Не беше кръгова и “влезе” малко по-тежка, от колкото я бях планувал. Повече от нещата имат нужда от клипче, за да бъдат обяснени.
Без тренировка днес -23 ... вчера, 24-ти в същност.
Мускулна от предишната тренировка, от тези, при които се чудиш мускулна ли е или те боли някой вътрешен орган :) - междуребрие, преса и кръст, както и на раменете и горната част на трапеца, които подпираха докато изпълнявах упражненията.
На 25-ти, че пак стана утре, тренировките бяха две и то сравнително сериозни. Нещо по-различно имаше във втората, в която изпълнявахме различни упражнения за крака срещу наклон, с цел мобилност на стъпалото и разтягане на ахилеса. Не бях аз инициатора, просто казах ОК и споделям какво се получи. Използвахме наклон, вероятно за инвалидни колички и равна повърхност преди него.
Сумо клекове срещу наклона - лоша идея. Не се получава клека, повече отива към навеждане или се “отлепя” петата. Те хората ги правят обратно а ние на опаки (dull)
Напад срещу наклона - супер
Отпад от наклона назад с ритник напред - супер
Дълбок жабешки отскок срещу наклона, приземяване в седеж върху него - супер. Може би най-добрата идея
Сега си мисля че трябваше да пробваме и румънския клек.
Ръката, след ден почивка, се влоши, вместо да се подобри и това не се случва за първи път.
Мнението беше редактирано от Dymag на 26.06.16 02:18.
Днешната ще я опиша. Дълъг и разнообразен кръг, но с малко повторения в серия.
1.
1 силово с широк -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания пред гърди, всичко със същия хват
10 широки лицеви
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с тесен хват над главата
10 български клек, на крак
1 тюлен на много широк хват (6 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на много широк успореден (6-ца)
5 български клек, на крак
10 повдигания на краката и разкрачване от опора на успоредката
10 огледални спускания и разкрачвания от вис под успоредката надолу с главата
2 повдигания от L до HS
2.
1 силово с широк -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания зад врат, всичко със същия хват
10 широки лицеви
10 хоризонтални дърпания с опора на краката със страничен, насрещен за ръцете хват, срещу раменете
10 румънски клек на един крак, на крак
1 тюлен на много широк хват (5 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на много широк успореден (5-ца)
5 румънски клек на един крак, на крак
5 повдигане от опора на успоредката на един крак, изнасяне над ляво и над дясно рамо и спускане, на крак
5 огледални спускания като горното, на крак вис под успоредката надолу с главата
2 повдигания от L до HS
3.
1 силово с раменен -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания пред гърди, всичко със същия хват
10 лицеви с раменен
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с раменен
10 отпад с ритник напред, на крак
1 тюлен на широк (4 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на широк успореден (4-ка)
5 отпад с ритник напред, на крак
5 задържане и въртене на L-sit от опора на успоредката, на страна
5 огледално въртене от вис под успоредката надолу с главата, на страна
2 повдигания от L до HS
4.
1 силово с тесен надхват -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания пред гърди, всичко със същия хват
10 лицеви с тесен
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с тесен
10 напад напред и връщане, на крак
1 тюлен на раменен (3 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на раменен успореден (3-ка)
5 напад напред и връщане, на крак
10 спускания на краката от към гърба от нещо като раменна стойка върху успоредката с краката нагоре (раменете са подпрени, ръката е права)
10 огледални повдигания на краката от подобна опора върху целите ръце напряко на хоризонталната стълба
2 повдигания от L до HS
5.
1 силово с подхват -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания с подхват, всичко със същия хват
10 лицеви с обърнат хват - пръсти към краката
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с подхват
10 странични напада, на страна
1 тюлен на тесен (2 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на тесен успореден (2-ка)
5 странични напада, на страна
5 ... аз се опитах да го опиша преди няколко дена - целите ръце са подпрени върху раменете на успоредката и посредством натиск с тях седалището се вдига към корема до тяхната височина с крака нагоре, в J, задържа се всичко така и се върти чистачка с краката, на страна
5 ... затова не описвам тренировки :)
2 повдигания от L до HS
6.
Завършващ
Трябва да снимам. Как да опиша нещата? С клипче става по лесно, макар че там грешките си остават за винаги - например и до сега вместо чистачка, повечето които знаят това упражнение му казват часовник ... как можах да измисля това неподходящо име.
Освен това реших да добавя, че всички дружно, след тренировката отидохме да берем круши - от тези малките, ранозреещите. Покатерихме се на един гараж, насред ден, 3-ма надути от тренировка, от които най-ниския съм аз с моите 186 см. ... а, ми, никой не ни направи забележка и даже си отклоняваха погледите :D После допълнихме пликовете с джанки
Мнението беше редактирано от Dymag на 27.06.16 01:15.
Днешната тренировка много хубава ... хубава, хубава - колко пък да е хубава. Излязох в 07:30 след около 4 часа сън, карах 1 час колело, стоях на работа 11 часа, после пак 1 час колело до успоредката и веднага се хванах за нея в 20:30 и работехме на 15-ки в серия - тяги на хоризонталната стълба с разни ширини, същото на лост, чистачки, повдигане на торса с J набирания, в супер серии с кофи на една тръба пред и зад тяло, и предни, задни и сухи кофи. Всъщност избягвах сгъвания на ръката с дърпане и добре се получи, като натоварване.
После ме обвиниха че пия “химия” и съм дебел ;)
То всъщност пак мина полунощ, та това е за вчера. Та вчера, като колоездач, не мога да не се обърна към “явлението” - група дами с колела. Мили дами, когато се придвижвате с колела, не е редно да карате една до друга за да може да си обменяте мисли, сентенции и клюки, по тясната велоалея, и да карате другите ползващи алеята, тротоара или света, да се чувстват като Джон Сняг срещу връхлитащата армия на Рамзи Болтън. Онова на раменете Ви не служи само за макиаж, да боли и да издава звуци. Стигнете на където сте тръгнали и там спрете и си говорете колкото искате.
Май това беше за лаф моабет :)
28.06.16
07:10
казано от Dymag на 28.06.16, 01:36:
... “явлението” - група дами с колела...
:D, само толкова ли си видял? Пък аз бях свидетел как една ефирна мома с много тъмни очила говореше по gsm-a докато пресичаше по тротоар на колело. Също как един тийнейджър караше в насрещното по Т. Александров без ръце, с които пляскаше отпред-отзад на тялото, докато ушите му бяха плътно обхванати от големи слушалки. Някои хора нямат чувство за самосъхранение.
Аз нямах в предвид безопасност, а пълното несъобразяване с измеренията, вселената и съдържащите се в нея еллементи в името на обмяната на звуци :) Виждал съм на бул.Цар Борис III редица от 4 колички, една до друга, да са живи и здрави, и залитащи около тях баби, чичковци и колоездачи, опитващи се да ги заобиколят по тревните площи и платното за колите ... направо човек почва да си мисли за любов
Днес кратка тренировка, само с многоставни, затруднени и на единици.
Добавям с редакция. Имам лека мускулна на краката - държи ме от онзи ден, на трапеца и раменната област от вчера.
Инцидентно ми премериха обиколката на ръката, студена, и я изкараха 37 см. отпусната и 41 см. стегната. Китката ми е 17 см. :D Имам някакъв спомен че на времето ми мериха 5 см. разлика между отпусната и стегната ръка, и по-голямата разлика имала отношение към подкожните мазнини. Е, сега разликата е 4 см. Това, за протокола ... всъщност е втория път в живота ми в който по някакъв повод мерят нещо по мен различно от височина и килограми - редно е да го спомена.
Мнението беше редактирано от Dymag на 29.06.16 00:39.
Днес възнамерявам да пропусна -24. Имам да оправям предна гума и спирачка на колелото, а и ме държи още лека мускулна. Иначе имам днес 4 километра каране на колело в едната посока и точно толкова бутане на колело със спукана гума на обратно ... забавно е, когато бързаш (dull)
Ех, време не достига - пак е утре.
Днес, 40 км. колело ... малее, върви “на пушка”. Това, да си смажеш движенията, да напомпаш гумите, въобще - профилактика и всичко е Х2.
След колелото - тренировка, само многоставни, без голям обем повторения, но дълга и с най-тежките неща. Ръката ми най-много боли на невъзможни и възможни, когато е в горно положение - да дърпа. Също на широките пронирани хватове. Само си отбелязвам.
Вчера, приятна тренировка, тежки неща, малък обем - 3-5 повторения в серия на движения с цяло тегло и 10-15 на такива с опора или с активност с краката.
Винаги съм търсил разнообразие ... за спорта става въпрос :)
Например, силовите ги правя с 5 хвата - тесен, раменен, широк, подхват и тесен-смесен (едната ръка в подхват, а другата в надхват).
Обикновените коремни обръщания на лост също ги разнообразявам с широк и тесен надхват, като при тесния след обръщането спирам в горно положение - самото спиране е интересно при тесния.
Тюлените, които на практика са затруднени коремни с успореден хват, до лег върху стълбата и хипер екстензия, също ги правя с всички възможни за хващане на стълбата ширини, които за мен са 5 - на 2, 3, 4, 5 и 6 напречни стъпала между хвата.
Това се отнася и за набиранията.
Като работя в кръгове, обикновено упражненията са едни - например, в повечето случаи започвам със силово кръга, обаче във всеки кръг сменям хвата с друг и това се отнася и за набирания, лицеви, клекове - почти за всичко. На практика, ако се приеме че набиране с един хват е едно упражнение, а с друг е друго, значи аз правя само по една серия от упражнение на тренировка и то с малък брой повторения :) Това разбира се не е така - набирането си е набиране. То, между другото, има начин да се прави “набиране само за гръб”, като се повдига седалището от вис с прави ръце или нещо като моята “тяга на лост” - от положение J изпъване на тялото нагоре и връщане до J. С успореден хват на стълбата си е доста тежко, а на най-големите ширини - 6 и 5 ми е невъзможно, т.е. винаги има на къде да е по-тежко без допълнителни тежести. Стига да се търси разнообразието.
Социалния спортен елемент също е важен. Преди, в 36-то, всички в крайна сметка, уеднаквявахме тренировките си и като възможности и като спортуване, същото се случи и в 142-ро, сега същото се случи и в 66-то, като и аз съм взаимствал движения. Например повдигането от L до HS и до planche съм ги видял в 66-то. Обмена на движения е много голям и наистина, на различни спортни площадки могат да се видят характерни за тях различия в движения и начин на подаване на упражненията.
Та, събота е скучно на работа :)
много сложно си го написал, аз бих го написал така: хората не се променят след 7 годишна възраст. сопата върши работа но за много кратко, понеже хората забравят с космическа скорост. родителите играят доста голяма роля, за съжаление не всички попадат на добри такива.
нека да довършим и темата за истинските неща. само пенливо вино произведено в областа Шампейн или Шампайн , де да знам точно във Франция може да се нарича и е иситнско шампанско. всичко останало по света ако ще да е по добро се нарича пенливо вино. може да се продава с името искра, супер шампанско, мега шампанско , био шампанско но това не е шампанско. това био между другото май стана търговска марка. био продава, е не може ли да напишем био и да продаваме? може разбира се. в единя магазин е био , в другия био био , в третия мега био и т.н. вече не значи нищо. да глупостта продава. вчера пих шампанско. да има друг път. че вече и в истинското шампанско най верочтно има пестициди и хербициди ясно. някой идиот би го нарекъл приспособяване. възможност на организма да се възпозлва от пестициди и хербициди. пази боже.
та по етикетите трябва да пише подобие на сирене, подобие на месо, подобие на яйца и подобни. като казвам че вече няма бяло българско саламурено сирене , значи няма. един колограм такова са прави от 12 литра мялко примерно, и трябва да зрее с месеци и да е твърдо. един колограм сирене от 6 килограма мляко. останалите какво са ? пишеш българско кисело мляко и продаваш, но сухото мляко и подобни глупости в него са внос от Бразилия. това напълно изчерпва темата.
въпросът ми тази седмица е. защо си мислиш че ръката те боли когато не тренираш ?
За ръката, изглежда че се повлиява добре при раздвижване, кръвооросяване или нещо друго, което му правя по време на тренировка. Без това раздвижване не се облекчава и започва да се усеща сериозността на проблема. Принципно съм си за бой - знам че има нещо, че нещото е възникнало в резултат на ежедневието ми, което ежедневие всъщност не се променя, че минава време и не взимам никакви мерки - само чат-пат мрънкам, което не е решение. Най-вероятно чакам да мине от само себе си.
Искам да се включа за продуктите и изискванията, които си ги има и в България - да, пише че продукта не е сирене, а имитиращ или растителен. Представете си баба, с мизерна пенсия и мизерна информация. Тази женица влиза в магазина, разглежда витрината и смята стотинки. Тя е живяла в друго време и изобщо и не предполага че различията може да й вредят, че чак толкова комерсиализъм е изобщо възможен - не го и допуска. Просто, за нея, са по-евтини. А и няма избор, дори и да иска - няма пари.
Другите, са тотално откъснати от миналото, без спомени, но с много изисквания и никаква информация или мисъл в главата. Те имат пари, но ако купят истинско мляко, най—вече защото са прочели че е модерно в някой форум, не им харесва, защото им е кисело, разваля се или има каймак, който за тях е странна “гнус” и го изхвърлят. Аз се имам за добър и спокоен човек, но такива като ги видя ми иде ... няма да пиша че ще възмутя модераторите :)
Биото ... целта си е пари. Всеки търси начин да печели, за да живее, да образова децата си - вижда потенциал в някакъв бизнес и се опитва да го развива. Това в момента си е нормално, в такова време живеем. Не е нормално когато лъже че е био или натурално, за да го продаде на по-висока цена. От горе на всичкото има и тотално дезинформирани производители, които блъскат най-вредните торове и използват модифицирани семена за да получават по-добра продукция, без изобщо да осъзнават, че произведеното от тях вече не е био или натурално.
Въобще, позакъсали сме го. Обаче, като се види че от нещо мрат тия дето трябва да плащат и после няма да има кой да плаща,, започват да се вземат мерки. Т.е. ще мине от само себе си. Като ръката ми :)
Днешната тренировка беше с дълги кръгове, с торс и крака. Ортака ми, с който тренирах, не беше се хранил нормално от няколко дена и още на първия кръг, както слязохме до краката, му падна кръвната захар, прилоша му, започна да му се гади и прекъсна тренировката, без да има отказ. Много е здрав, много може, но не беше се хранил нормално 2-3 дена.
Мнението беше редактирано от Dymag на 03.07.16 12:29.
казано от Dymag на 03.07.16, 03:04:
За ръката, изглежда че се повлиява добре при раздвижване, кръвооросяване или нещо друго, което му правя по време на тренировка. Без това раздвижване не се облекчава и започва да се усеща сериозността на проблема. Принципно съм си за бой - знам че има нещо, че нещото е възникнало в резултат на ежедневието ми, което ежедневие всъщност не се променя, че минава време и не взимам никакви мерки - само чат-пат мрънкам, което не е решение. Най-вероятно чакам да мине от само себе си.
възхищавам се приятелю на изключително олегналия , спокоен и ерудиран стил с който осъзнаваш нещата но отказваш да ги промениш. никога нещо не боли без причина, не бъди лекър, не лекувай симптомите. трябва да се намери причината и да се елеминира. тук трябва да напиша пак какво е грях , но да си чел :) дай да немерим причината. лоши навици от преди казармата ? :) работа като ситопечатар ? :) или просто напиши честно. кефи ме да ме боли, кефи ме да я размазвам от тренировки че да замажем положението и нека е грях :)
Искам да се включа за продуктите и изискванията, които си ги има и в България - да пише че продукта не е сирене, а имитиращ или растителен. Представете си баба, с мизерна пенсия и мизерна информация. Тази женица влиза в магазина, разглежда витрината и смята стотинки. Тя е живяла в друго време и изобщо и не предполага че различията може да й вредят, че чак толкова комерсиализъм е изобщо възможен - не го и допуска. Просто, за нея, са по-евтини. А и няма избор, дори и да иска - няма пари.
искаш ама няма, София голяма и е пълна със селяни :) истината съсипва вяратя и бърка в джоба на шефа. джоба на шефа е важен, народът не. тя наистина няма избор. понеже е яла истинските неща и разбира че е имитиращ продукт, понякога по добър от истинския :) химията върши чудеса. хубавото в случая е че грехът не е нейн.
Другите, са тотално откъснати от миналото, без спомени, но с много изисквания и никаква информация или мисъл в главата. Те имат пари, но ако купят истинско мляко, най—вече защото са прочели че е модерно в някой форум, не им харесва, защото им е кисело, разваля се или има каймак, който за тях е странна “гнус” и го изхвърлят. Аз се имам за добър и спокоен човек, но такива като ги видя ми иде ... няма да пиша че ще възмутя модераторите :) ... а и не е хубаво да се размножават такива
за чалга поколението ли говориш? бъдещето? нещата наистина са джиджи биджи :) . те израстнаха със неиситински неща, хляб с набухватели и консерванти, сирене от дренболийки и прочие. харесва им :) тежко психично болно общество. общество без морални ценности, напровтив има примерно пари, БМВ, гъзъриътъ :) . всъщност колкото по прост си животът ти минава по лесно. светът само се преструва на недостъпен и иска да бъде покорен. но наистина тихо. да не събудим пак чакалите, осъзнаващи истината но харесващи новото общество. че пак трябва да си хапвам кисело месце :)
Въобще, позакъсали сме го. Обаче, като се види че от нещо мрат тия дето трябва да плащат и после няма да има кой да плаща,, започват да се вземат мерки. Т.е. ще мине от само себе си. Като ръката ми :)
Алкин, мисля че трябва да преосмислиш впечатленията си за хората, като цяло. Хората са различни и не могат да се слагат само в една, черно-бяла категория, като по default да е черната. Освен това се и променят. Специално тук, в този форум, по-голямата част от хората са интелигентни, четящи и можещи. Всичко което си написал за хранене, спорт и добавки е абсолютно вярно и мъдро, но тук почти всички го знаят, а на някои им е и професия. Написано е и в статиите на сайта. А до това, което си написал, колкото и да е мъдро, често не може да се стигне, защото четящия е стресиран от твоето неуважение към него и към българската граматика.
Не зная какво ти се е случило, че толкова си принизил хората и се опасявам че това мое мнение може да те обиди, за което се извинявам. Ти притеснявал ли си се, че може да обидиш някой? Няма чакали в този форум, всички са важни и ти си важен, и сме се събрали заради общите интереси в спорта - да споделяме, да си помагаме, с взаимно уважение. Ти също си нужен, но просто ни дай шанс - махни малко тухли от тази твоя стена, дето си я дигнал срещу хората, поне във форума. Всички имаме какво да научим един от друг.
Леле-мале, сега какво ли ме чака ... Алкин, не ме сготвяй много :) Просто искам като погледнеш наляво и после надясно, да видиш че до теб има хора и те могат да те подкрепят. Всеки е важен
ти да видиш, слонът, приятелят на цар лъв заби нож в гърба му ...
като се запали то гори всичко, нама сухо , няма мокро. заради тия хора живея на 2500 километра от родното място. което се оказа много по готино от родното, но това е друга тема :) много ясно че ще ги мразя. аз пък мисле че ти понякога се бъркаш за хората и това може да ти изиграе лоша шега.
много ясно че не съм чел правилата на форума, но трябва да пише пишете на кирилица или нещо подобно. никъде по принцип не пише пишете на български. аз тая тема вече я затворих. аз пиша на глаголица и абсолютно вярно. това е като наполовина пълната или празната чаша. къде е истината ? ще продължа да я пиша колкото и да не се харесва. който иска да чете.
форум ? всеки си проповядва неговите глупости. няма голяма полза от комуникацията, понеже всеки простак по дяволите винаги е прав за себе си. идва някакъв дебелак или тинейджър. всеки си пише неговите глупости. , ще правиш така така, ще пиеш тия неща , ще ядеш това. еми ако направи грешка и се върже ? кой каза че е правилно това ? в някаква комуникация е истината. но тя липсва. прави това, готово.
чакалите много добре знаеш кои са. осъзнават истината, но просто вместо да напишат ейвала пич, пишат нещо наопаки защото са комплексирани простаци и не им се нрави.
общите интереси в спорта? контузиите са част от това. защо все отклоняваш темата с моята ексцентрична мисъл. я кажи честно за ръката ? защо е на това дередже ? :)
Здрасти, тренировките са ти много добри. Обаче понеже пишеш обемно доста, ако можеш слагай разни параграфи, абзаци и удебеляване на шрифта. Трудно се чете :)
казано от Алкин . на 03.07.16, 14:48:
...заради тия хора живея на 2500 километра от родното място. което се оказа много по готино от родното, но това е друга тема :) много ясно че ще ги мразя...
...всеки си проповядва неговите глупости. няма голяма полза от комуникацията,
...чакалите много добре знаеш кои са. осъзнават истината, но просто вместо да напишат ейвала пич, пишат нещо наопаки защото са комплексирани простаци и не им се нрави....
Тогава защо изобщо пишеш в български форум, троле?
П. П. Мога да отговоря вместо теб, но няма да ти хареса.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.16 17:48.
Алкенее нито си правил вино,още по-малко сирене-така,че недей да пишеш за тях ,защото се излагаш допълнително!
казано от kaloyan на 03.07.16, 16:07:
Здрасти, тренировките са ти много добри. Обаче понеже пишеш обемно доста, ако можеш слагай разни параграфи, абзаци и удебеляване на шрифта. Трудно се чете :)
като не ти харесва не чети, никой не те кара ...
казано от Boby_ на 03.07.16, 17:39:
Тогава защо изобщо пишеш в български форум, троле?
П. П. Мога да отговоря вместо теб, но няма да ти хареса.
чакал ... като стигнеш случайно до някъде, Франция ще ти го тури 5 на 0 :)
казано от nervak на 03.07.16, 21:41:
Алкенее нито си правил вино,още по-малко сирене-така,че недей да пишеш за тях ,защото се излагаш допълнително!
като няма какво да пишеш по добре недей! изключително глупаво е.
казано от Алкин . на 03.07.16, 14:48:
аз пък мисля че ти понякога се бъркаш за хората и това може да ти изиграе лоша шега.
и така Dymag сам се лиши от честта да общуваш с мен. бяхме коментирали темата: защо един ден си тръгват?
пази се!
Алкин, благодаря ти, ще се пазя. Не съм дорасъл за твоите демони - нямам нужните качества. Мислех си че мога, но, уви - надценил съм се ... какви са тези хора заради които си нарочил всички, не знам, но не искам да ги познавам.
Ръката, колкото и тъпо да звучи, мисля че има нещо общо с работа с компютърна мишка и един телбод, с който щракам по 500-600 пъти на ден. Съответно в момента - ден без офис работа, но с колело и с тренировка, е добре. Вероятно съм я прецакал още когато правих голям брой повторения в тренировка в продължение на години и сега малки, повтарящи се движения в ежедневието, не свързани със спорт, провокират проблема. От друга страна, не спортуващите хора, постепенно се превръщат целите в една голяма контузия, та, някоя друга болежка на спортуващите си е направо “бял кахър”. В момента чакам отпуск, да видя какво ще стане - 10 дена без офис работа, пък после ще преценя какво да предприема. Много ми е трудно да посягам към добавки и лекарства, дори и заради ръката и вярвам че това го разбираш и сме на едно мнение.
Днешната тренировка беше пак кръгова. Дойде ми на “спортно гости” един приятел, с който спортувахме в самото начало - гигант, към 2 метра, 112 кг. мускули и то функционални. Учуди се че тренирам на 1-5 повторения с цяло тегло и 10 броя с опора в серия. Тренировката обаче не я издържа, но много я хареса. Имам подобни описани тренировки, не е нещо различно, като тази в мнението от 27 юни 2016 01:02. Някоя друга разлика може и да има, но принципа е този.
Ръката изобщо не ме лимитира, но не правих възможни и невъзможни.