Началото

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.01.16
21:54

Здравейте на всички! (wave) Чета доста от женските дневници и  се престраших и аз да започна такъв.
На 15 години съм и от 2 седмици ходя на фитнес(като от 2години почти всеки ден правя упражнения вкъщи). Проблемът е, че нямам програма и хаотично ползвам всеки уред. Надявам се, че можете да ми помогнете (ще Ви бъда наистина много благодарна) с изготвянето на такава или да ми дадете някакви насоки.:)  Ако може да ми кажете дали и менюто ми е подходящо
Закуска 6:20 (закусвам всеки ден едно и също )50гр. мюсли със 100мл. прясно мляко , една ябълка и един банан
Snack 10.10- 400гр. кис. мляко 0.1%
Обяд 14.00- боб,картофи,месо,леща,ориз,яйца или риба (като количество 150-200гр.), салата и някакъв плод
Вечеря 18;00- салата ,малко кашкавал(понякога ям и малко ядки)

Височина: 170см.
Килограми: 55кг.

Темата беше редактирана от Healthy And happy на 27.01.16 22:03.

28.01.16
15:39

Закуска 6.20 -15гр. годжи бери,ябълка,киви,една мандарина,половин ананас и 20-25 гр. овесени ядки с вода( попринцип ям по 50гр.,но тази сутрин нямахме мляко и трябваше да си ги направя с вода и не ми харесаха :( )
Snack 10.10- 400гр. кис.мляко с две бисквити “Хогаренас” и около 10 малки крекърчета със сусам
Обяд 13.45- 210гр. леща,3 печени пиперки  200 гр. бял шоколад (tmi) |-)

Плановете за днес:
16.30-18.00 тренировка във фитнеса
30-40 мин. на пътечката ,
15-20 мин. на кростренанжора ,
клякания (3 кг. гирички във всяка ръка) 3по15
lunges (3 кг. гирички във всяка ръка) 2по20
коремни преси 3по15
странични 3по10
Вечеря 18.20- салата

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 28.01.16 15:41.

Аз лично се чудя как с тази храна оцеляваш....... Твърде малко упражнения с тежести.... Съкрати кардиото и увеличи упражненията с тежести.

28.01.16
18:14

След тренировката ти трябва качествена вечеря ;) Добави месо или яйца към тази салатка.
Умишлено ли правиш само упражнения за крака и кардио? Или си разделила тренировките на горна и долна част?

28.01.16
18:34

А каква ти е целта?

Този обяд с 200гр. шоколад гарнитура предполагам знаеш, че не е подходящ :D .

01.02.16
23:19

Целта ми е да се стегна и да се чувствам добре в тялото си.Честно казано ям малко,защото ме е страх да не надебеля.;( Преди година правех глупости с храненето(отслабнах със 7 кг. за 3 мес.) и лятото качих 5. .Следователно загубих и МЦ.Уж започнах да се храня здравословно,а явно не съм.Във фитнеса не знам какво да правя,а наистина много искам тренировката ми да е максимално ефективна. Обмислям следващото ми ходене да бъде с инструктор. Чудя се дали да се обърна към някой,който да ми направи тренировъчна програма, и хран. режим но не знам дали ще имам тази финансова възможност,затова се обърнах към вас.

Храна за днес:
Закуска 10.00- 50гр. мюсли със 100 мл. пр.мляко,киви,банан,портокал и мандарина
Snack-ако може да се нарече снак,но започнах преди обяда и вечерята да ям по 15 гр. годжи бери,за да ми помага с ходенето до тоалетна
Обяд 12.30- 240гр. боб,половин краставица и 2 портокала (blush)
Snack 16.00- 400 гр. кис. мляко 3.6% на Маджаров
тренировка- https://www.youtube.com/watch?v=tTl6MgjL2E8
Вечеря 18.30: другата половина от краставицата,печена пиперка, блокче кашкавал,около 40 гр. орехи

Само да поясна опитвам се да спазвам РБД. И пак ще помоля,ако може някой да ми помгне да си състявя хранителен режим ще бъда много благодарна.:)

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 01.02.16 23:26.

02.02.16
09:24

Храна за днес (планувана закуска и вечеря)
Закуска 9.00- като вчерашната, ама без портокала
Snack 11.00-кис. мляко 0.1%
Обяд 13:30 може би - 200-250 гр. картофи , половин краставица
Тренировка 15.30-16.30
Вечеря 18.00- 2печени пиперки ,яйце, малко кашкавал

03.02.16
12:35

Закуска 9.30 50гр. мюсли със 100 мл. пр.мляко,киви,банан
10.00 половин бурканче (добре,че беше малко) домашно сладко от ягоди :x с мнооого малко кис. мляко
Обяд 12.00 - 170гр. свинско месо с 2 печени пиперки
15гр. годжи бери
(планирано)
Snack - кис. мляко най-вероятно( зависи дали съм гладна)
Тренировка - https://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w ще пробвам или това https://www.youtube.com/watch?v=VfkuK3mMowM
Вечеря 18.00- салата зеле,резенче кашкавал и малко орехи
ЕДИТ: Оххх ужaа направих едни ореховки и като добро и послушно прасенце изядох 4 (tmi) не знам какво да првая,обожавам сладко и н мога: изкарвам два дена без и после ям 2 пъти повече.Моля ви дайте ми някакви идеи ..
Вечеря: зелена салата с резенче кашкавал
не бях гладна,но знам,че вечеря не се пропуска..аа за тренировката направих втората, не се уморих много
Това е от мен за днес!:)

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 03.02.16 19:47.

03.02.16
19:49

Ще те посъветвам да се разчетеш малко из дневниците на мацките тук, да видиш как се хранят и тренират според целите си и като прочетеш прекрасната статия за РБД, която можеш да откриеш в раздел Хранителни режими, ще успееш да придобиеш представа какво трябва да правиш. Плюс и ние ще помагаме ако имаш въпроси :)  Това, което виждам до сега е че от страх “да не надебелееш” се храниш твърде малко, което само би ти попречило на целите...

03.02.16
19:57

казано от Healthy And happy на 03.02.16, 12:35:

Закуска 9.30 50гр. мюсли със 100 мл. пр.мляко,киви,банан
10.00 половин бурканче (добре,че беше малко) домашно сладко от ягоди :x с мнооого малко кис. мляко
Обяд 12.00 - 170гр. свинско месо с 2 печени пиперки
15гр. годжи бери
(планирано)
Snack - кис. мляко най-вероятно( зависи дали съм гладна)
Тренировка - https://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w ще пробвам или това https://www.youtube.com/watch?v=VfkuK3mMowM
Вечеря 18.00- салата зеле,резенче кашкавал и малко орехи
ЕДИТ: Оххх ужaа направих едни ореховки и като добро и послушно прасенце изядох 4 (tmi) не знам какво да првая,обожавам сладко и н мога: изкарвам два дена без и после ям 2 пъти повече.Моля ви дайте ми някакви идеи ..

Може би не можеш да устоиш на сладкото, защото вечерята ти е доста слаба? И не само вечерята. Помисли.

Мнението беше редактирано от Елена на 03.02.16 19:59.

Благодаря ви за съветите! Имам още един въпрос по колко грама горе-долу трябва да бъде месото,картофите,боба,яйцата?

04.02.16
09:42

За да не теглиш и смяташ излишно използвай схемата с ръцете -  в едно ядене протеина да е колкото дланта ти, зеленчуците колкото двете ти шепи, въглехидратите колкото една шепичка, а мазнините колкото палеца. Има я тази тема тук в сайта, но в момента не мога да ти я приложа... Ако някой може преди мен?
Въглехидратите може да не присъстват във всяко хранене, но са добри дошли в следтренировъчното хранене ;)

Много ти благодаря (nlove5)

По-късно ще напиша храната. Днес направих домашно фъстъчено масло - оставям снимка, мнооого ми хареса.

И да ви попитам, днес бях в кауфланд и видях тахан(слагам снимка на съставките ),качествен ли е, защото четох, че на тази фирма в някои бурканчета има захар?

Храна за днес:
Закуска 10.30- 50гр. мюсли със 100 мл. пр.мляко,киви,банан,ябълка
Обяд 13.30- 200гр леща,зелена салата и около 6 парчета тиква
Snack-5? лъжички фъст. масло
Тренировка 17:30-18:30
Вечеря 19.00 зелена салата и малко сирене (не бях гладна)

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 04.02.16 22:54.

Petya Jelyazkova

05.02.16
09:04

Здравей :)
До колкото съм запозната с продуктите на Балчо, знам че по-голямата част са наистина натурални без добавена захар. Изключение правят сусамовия тахан с мед и какао, както и фъстъченото масло с мед и какао - при тези два продукта пише, че е използвана кафява захар :)
П.С. А ти би ли споделила рецептата за домашното фъстъчено масло? (inlove)

Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 05.02.16 09:06.

казано от Petya Jelyazkova на 05.02.16, 09:04:

Здравей :)
До колкото съм запозната с продуктите на Балчо, знам че по-голямата част са наистина натурални без добавена захар. Изключение правят сусамовия тахан с мед и какао, както и фъстъченото масло с мед и какао - при тези два продукта пише, че е използвана кафява захар :)
П.С. А ти би ли споделила рецептата за домашното фъстъчено масло? (inlove)

Благодаря много за отговора!:*
Ето я рецептата (аз използвах такива грамажи,ако искаш можеш да използваш различни)
140гр. печени фъстъци (аз използвах на  “Дани”)
1.5 сл кленов сироп или мед (аз използвах кл. сироп,защото исках да стане по-сладко,но ако искаш може да не слагаш нищо)

Махаш обелката от фъстъците и ги слагаш в блендра докато се получи гладка смеес

Така не съм писала от седмица сигурно,но храната беше кофти почти през цялото време..

Тренировката за днес:
Пътека ходене 20мин.
Leg Press Machine 4x20
Leg Extension Machine 4x20
Leg Curl Machine 2x20 2x16
Leg Adduction Machine 4х20
Calf Machine 5х30
Sit Up Benches 4x25
Vertical Knee Raise Station 1x50
Кростренанжор 5 мин

Какво мислите за тренировката?  Съжалявам , че имената на уредите са на англ. език , но не ги знам на български и ги гледах в един сайт.:D

Храната:
Закуска 6.20 -ябълка,киви,банан,портокал, 50гр. мюсли с кис. мляко 2%
Snack 10.10- 400гр. кис.мляко 3.6%
Обяд 14.00- скумрия,малко картофена и зелена салата,грейпфрут и 4 л. слънчогледов тахан
Тренировка 16.20-18.10
Вечеря: голяяяма купа зелена салата с кашкавал

Така храната днес отново беше зле, но не чак  толкова, дано да ми идва, иначе не мога да си обясня големия апетит. :( Сега ще направя някакви упражнения от Румяна Илиева.

Имам въпрос,искам да намаля мазнините (сега са 16.92%),с каква диета/хран. режим мога да го направя? Какви храни да изключа и какви да включа в менюто си?

Днес правих кардио-беше убийствено,хареса ми. 8-) Храната пак беше кофти...,но поне почнах да добавям нещо към салатата вечер.

Така храната днес не беше толкова зле.
9.00 - 50гр. мюсли със 100 мл. пр.мляко,киви,банан,ябълка,портокал
10.00- 150-200гр. кис. мляко 0.1%
12.00- около половина пакетче “Хогаренас”,1 банан
14.30- зелена салата и пиперка със сирене
16.00-200 гр. кис мляко 0.1%
17.00-17.40 тренировка
20.00-малко зелена салата с 4 чери доматчета,кашкавал,2 сварени яйца,20гр.(?) орехи , 2 тъънки резенчета от свински бут(това точно не знам как се казва)

Имам въпрос отново: каква добавка да приемам,за да намаля % подкожни мазнини?

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 16.02.16 23:08.

17.02.16
07:22

Ти имаш 16% мазнини и искаш още да ги намалиш? Ако реално са толкова (как си ги определила?) намалянето им още е не добре за теб като жена...
Реално предполагам, че питаш относно фетбърнърите. Тъкмо вчера четох ето тази статия , която мисля че идеално ще отговори на въпроса ти :)

казано от Sanya на 17.02.16, 07:22:

Ти имаш 16% мазнини и искаш още да ги намалиш? Ако реално са толкова (как си ги определила?) намалянето им още е не добре за теб като жена...
Реално предполагам, че питаш относно фетбърнърите. Тъкмо вчера четох ето тази статия , която мисля че идеално ще отговори на въпроса ти :)

Ами в сайта на Румяна Илиева имаше калкулатор за изчисление на мазнините (височина, килограми,ханш,талия ). Благодаря за статия, сега ще я прочета :*

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 17.02.16 09:23.

17.02.16
10:31

Ммм да, предположих, че % не е определен по сигурен начин. Имай на предвид, че тактв тип изчисления на мазнини въобще не са сигурни. Ако можеш прикачи своя снимка.
Можеш да потърсиш и статия колко са важни мазнините и как падането им твърде ниско са опасни за жените ;)

казано от Sanya на 17.02.16, 10:31:

Ммм да, предположих, че % не е определен по сигурен начин. Имай на предвид, че тактв тип изчисления на мазнини въобще не са сигурни. Ако можеш прикачи своя снимка.
Можеш да потърсиш и статия колко са важни мазнините и как падането им твърде ниско са опасни за жените ;)

а знаеш ли някакъв сайт , който е сигурен? Снимка сега не мога да прикача,защото телефонът ми е на ремонт.

Храната днес:
9.00-50гр. мюсли със 100 мл. пр.мляко,киви,банан,ябълка,портокал,грейпфрут
10.20-12.00- тренировка крака
12.30 - 245гр. пилешко бутче с кокала и зелена салата
13.00- грейпфрут и 272 гр.( с шушулката) фъстъци
17.00-мааалко от ядката на кокос
18.30- голяяма зелена салата с чери домати,с кашкавал, и малко от домашната луканка,300 гр. кис. мляко 2%

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 17.02.16 20:16.

17.02.16
23:22

Здрасти, добре дошла! Искам да те питам, дали си представяш как  би искала да изглеждаш? Опиши ми моля те! Статията за която ти говори Саня (за количествата) е тази : http://www.bb-team.org/articles/5033_zona-za-abiturienti-vav-forma-za-bala , а аз бих те посъветвала да прочетеш тази: http://www.bb-team.org/articles/1442_razstroystva-na-hraneneto-skritata-zaplaha просто ей така, за обща култура! Успех с целите и не забравяй че е важно как се чувстваш ТИ в тялото си!

казано от Симона на 17.02.16, 23:22:

Здрасти, добре дошла! Искам да те питам, дали си представяш как  би искала да изглеждаш? Опиши ми моля те! Статията за която ти говори Саня (за количествата) е тази : http://www.bb-team.org/articles/5033_zona-za-abiturienti-vav-forma-za-bala , а аз бих те посъветвала да прочетеш тази: http://www.bb-team.org/articles/1442_razstroystva-na-hraneneto-skritata-zaplaha просто ей така, за обща култура! Успех с целите и не забравяй че е важно как се чувстваш ТИ в тялото си!

Здравей! :) Отворих статията,която ми прати, но не можах да я прочета цялата,защото ми стана гадно. |-)  Видях признаците за опасност ,симптомите,които откривам при мен са 6-7/10 :( . В момента съм 55кг. и се чувствам добре в тялото си, колкото преди една година - не вечерях,бях 52.5, болеше ме корема от глад и т.н. Ще прикача снимка на “мечтаното” тяло :) .

Така днес е поредния ден от моята “диета” , в който съм супер гладна..Вече сериозно се замислям за специалист,който да ми изготви някакъв хран. режим.  Ако имате някакви съвети и предложения,моля ви напишете ги (nod)

Здравейте! Със здравословното хранене съм до никъде|-) Снощи търсех за фитнес инстуктори и се чудя между Страхил Иванов , Румяна Илиева,Любомир Иванов и Лазар Радков. Обаче не съм сигурнс,че ще изготвят режим за 15-годишно момиче.Вие какво мислите?

Днес цял ден бях здравословна и вечерта изядох 1 ред кекс :x(dull)

25.02.16
14:10

Здрасти от мен. Любомир Иванов е супер. Чета му блога отдавна и е най- доброто по темата, което съм намирал на български в интернет. Много е ерудиран и прави страхотни програми както се оказа също. Мой колега, на когото го препоръчах, свали 15-20 килограма с негов режим на 2 пъти.

Руми има страхотно излъчване, тренировките ѝ са супер, не мога да кажа как е с програмите.

Но който и да е инструктора, знаеш че най- много зависи от теб и твоята решителност и последователност, нали? Така че, дерзай и успех!

Така храната от 2-3 дни е добре като днес прекалих малко. Мисля да започна аеробика/пилатес.

Такаа..Здравейте отново! :) Пак започвам да водя дневник с надеждата , че ще се задържа! От последния ми пост храненето ми се промени доста-започнах 90-дневната диета (правя я за 2ри път), няма съществена промяна в цифрите на кантара,НО спрях да се тъпча! Започнах да чета статиите за хранене и обмислям да спра диетата и на всяко хранене да приемам протеин,въглехидрат,мазнини и фибри. Също така спрях фитнеса и фитбола,но си продължих упражненията вкъщи,които правя от 2 години,също така в сряда и в събота фитнес инструктури организират упражнения на плажа и аз ходя там ,бягам един път в седмицата около 5км. и вървя много. Общо взето това правя.

Цели: 55 кг. , стягане
Мерки-утре на гладно ;)

Храна:
6.:15 - две бъркани яйца
7:10-8:20 тренировка
8:40- банан
10:00- 5 малки парчета диня
12:00- 2 сварени яйца със салата- домат и половин краставица, диня
15:00 - 2праскови
16:00- около 20гр. семки |-)
18:00- 4 тиквички на скара  с кис. мляко

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 06.07.16 23:31.

06.07.16
11:33

Здравеей! Добре дошла отново :*
Много се радвам, че се върна! Пожелавам ти успех, знам че ще се справиш! :) (hug)

Добре дошла отново.

И аз те съветвам да спреш с 90-дневната. :) Успех!

Благодаря ви за подкрепата! (inlove)
А ако започна да се храня така има ли шанс да стана по-едра?

11:00 - 5 оризовки
12:30 - печени картофи и салата домат и половин краставица
13:30-  4 парчета диня
15:00- 2 праскови,купичка ягоди
17:00- 3 парчета диня
18:30- цял печен картоф и  салата домат и половин краставица
19:30- две краставици

Мнението беше редактирано от Healthy And happy на 08.07.16 01:40.

07.07.16
23:33

Аз съм за Лазар Радков, другите ...

07.07.16
23:35

Лазар няма да ти изготви просто режим, а ще те научи да мислиш правилно. Въобще не мисли къде да отидеш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1