Дневник

Темата е заключена.
Прескочи до:

Може ли да добаяя и аз,като противник на солта :D и бивш потърпевш на запичанеро. Първо -недостатъчно вода! Второ-ако храната е оскъдна,Трето-ако не ям ленено семе.Но ако засиля малко водата и си ям лененото семе/заедно с овесените ядки/ всичко е наред.И няма чоеек,на който да съм казала за лененото семе,имал е проблем,започнал е да яде ленено семе и да не се е оправил :) аз от години/да чукна на дърво/ нямам проблеми с ВЦ-то,н о ленено семе мелям всяка сутрин по 1,2 с.л.

07.08.16
10:59

Дам, подкрепям -  това с водата е вярно, иначе в моята диета, дето бях на нея навремето (преди бая години) имаше ленено семе. Сега като че ли сливите ми помагат особено ефективно, но ако не пия вода - лошо става.  Ама то при мене нещата тогава бяха много зле - упорит тинейджър - абсолютно нежелание и инат да слуша който и да е + криене на проблема дълго време + няколко хранителни разтройства и последиците трагични (не ходене до WC по цели седмици и разни други неща, които не искам да си спомням).

Било е лошо,но всички сме минали от там... на 20г ми изписаха противозачатъчни,след 2 г събирах вода около капачките на колената и се появиха хемороиди.Д-р А.Михайлов-хомеооат,за който ако трябва да си запиша час,то той ще е за след месец и половина-два.ми обясни така,ленеото семе освен,че е  за смазка заздравява кръвоносните съдове,а хемороидите са такива разширени вени, причинени в случая от противозачатъчните
Докторите ми обясняваха,че щом са се появили “без типични причини” цял живот ще ме тормозят и че трябвало операции... Е ето 10 г след това  всичко е наред без оперативна намеса и без рецидив :)

08.08.16
08:53

Здравейте,

07.08.2016 г.

- овесени ядки 40-50 гр. + малко масло + 1 яйце
- пил.гърди, св.бон филе - общо около 150 гр. + киноа с варен нахут и кокосово масло
- пил.гърди + чушки 2 бр. + 5-6 бр. маслини, нахут
- извара 120-30 гр.

Днес всичката вода от мен реши да излезе и вече съм с нормални размери :D

Мнението беше редактирано от Delilah на 08.08.16 08:53.

Gogo

09.08.16
01:16

Водите ти изтекоха?

09.08.16
10:34

казано от Gogo на 09.08.16, 01:16:

Водите ти изтекоха?

хаха в моя случай - всеки месец по веднъж (;

09.08.16
10:36

Здравейте,

08.08.2016 г.

- 40-5 гр. овесени ядки + малко масло + 1 яйце
- пил.гърди 100-30 гр. + 150 гр. (г.с.) елда  + с.л. зехтин
- пил.бутче (цяло-250 гр.) + салата от чушки и домати + пармезан поне 60 гр. (може и по - малко да беше)

За вчера добавям парче пармезан.

Мнението беше редактирано от Delilah на 10.08.16 13:24.

10.08.16
09:02

Здравейте,

09.08.2016 г.

- овесени ядки 40-5 гр. + масло + 1 яйце
- пил.гърди + кафяв ориз  + зехтин
- пил.бутче + домати + чушка зелена + извара
- малко риба

Кафявият ориз на обяд се получи много добре - накиснах го деня преди да го сваря, после смених водата, сложих му куркума, варих 30 мин. на слаб огън и стана пухкав жълт ориз. Обикновено изливам водата след като се свари (ако има такава), но този път .. го забравих и пое и нея, вече така ще правя. Рибата я готвих за следващия ден, ама така ми се прияде - та от лакомия ядох. (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 10.08.16 09:24.

11.08.16
11:02

Здравейте,

10.08.2016

- овесени ядки + с.л. зехтин + 3 бр. големи маслини
- пъстърва 1/2 + ориз
- сушени сливи
- фъстъци 50 гр. + пълнозърнеста багета със семки + 2 червени чушки

След фъстъците трябваше да си доизям рибата, ама то стана много късно и нещо ме домързя да ям, а и нямах особен апетит. Имаше една багета вкъщи останала и я опустоших, докато вършех други неща. Не тряяше така, ама карай. Купих си сирене с билки, пушено - ще го опитам утре.

12.08.16
08:36

Здравейте,

11.08.2016 г.

- овесени ядки + зехтин + яйце в масло на тиган
- пъстърва 1/2 + кафяв ориз
- 3 -4 бр. сушени сливи + 70 гр. шоколад
- топено сирене с билки 150 гр. + червени чушки 2 бр.
- к.мляко - около кофичка

Днес хапнах доста, имах апетит. Много ми се ядеше шоколад - наядох се, това не се случва често, като цяло съм повече по сладките теста, а не толкова по шоколада. Калориите са около 2 500, не ги усетих - така мога да ям всеки ден. Както се чувствам на 1500-700, така и сега. Въпрос на лакомия (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 12.08.16 08:38.

13.08.16
08:48

Здравейте,

12.08.2016 г.

- пъстърва на скара 200 гр. - цяла
- пакет оризовки
- 50 гр. слънчогледов тахан, 50 гр. сушени сливи
- чушки + козе сирене с подправки + грах 200 гр.
- к.мляко 100-50 гр.
- малко броколи

Козето сирене с подправки е много маслено и много ми харесва, леко се усеща вкус на таратор незнам защо ... пък може и аз да си внушавам. Рибата се яде на закуска, за да не я разнасям цял ден - изкефи ме, винаги като ям месо / риба сутрин се чувствам добре.

Мнението беше редактирано от Delilah на 13.08.16 08:49.

14.08.16
08:19

Здравейте,

13.08.2016 г.

- овесени ядки + яйце + масло
- пил.гърди + сладки картофи + ч.л. зехтин
- сушени сливи 4 бр.
- козе сирене (меко) + тиквички на тиган + чесън + шарлан + сол
- още пиле, малко кашкавал

Здравей, Ема!
Твоят режим на хранене много наподобява моя (картофи и ориз не съм яла с години, а сушените сини сливи са ми слабост, както и млечните продукти). Прочетох дневника ти от самото начало и съм възхитена от поястоянството, с което всеки ден се отчиташ...Но не разбрах имаш ли някаква конкретна цел и дали в рамките на тези няколко месеца вече си забелязала някаква промяна в тялото си?

14.08.16
10:24

казано от Надя Кафкова на 14.08.16, 09:12:

Здравей, Ема!
Твоят режим на хранене много наподобява моя (картофи и ориз не съм яла с години, а сушените сини сливи са ми слабост, както и млечните продукти). Прочетох дневника ти от самото начало и съм възхитена от поястоянството, с което всеки ден се отчиташ...Но не разбрах имаш ли някаква конкретна цел и дали в рамките на тези няколко месеца вече си забелязала някаква промяна в тялото си?

Здрасти,
сушените сини сливи като цяло ги харесвам, но ги ям поради проблеми със запека - при мен те са безотказно средство (както и кивито, ама сега цената му не ми харесва). Аз се храня така от доста време, станало ми е навик и ежедневие. Правя го защото се чувствам добре и наистина ми харесва, а вписвам тук, защото понякога ям еднообразна храна и като погледна написано как няколко дни ям едно и също и се подсещам да разнообразя. За мен храната е много важна - най - вече за това да се чувствам добре, да се събуждам с енергия, да не ме боли главата, да не се изпотявам прекомерно, да не съм подпухнала сутрин или безжизнена, както и други ефекти от лоша храна. Много съм патила от хранителни разтройства, от всичко разбрах, че трябва да има баланс и да приемаш себе си. Сега се харесвам, в мир съм с тялото си и искам този баланс да се запази (: (:

Мнението беше редактирано от Delilah на 14.08.16 11:11.

А праскови/нектарини/кайсии? При мен те също влияят на добрата перисталтика, още повече, че сега са в сезон и нямат много калории. Поздравям те за увереността и себе-харесването...Аз все не мога да се почувствам добре в кожата си, дори и когато получавам комплименти от някой.

15.08.16
10:27

@Надя
Да, влияят, но трябва да изям много - 2,3 не ми помагат, поне кило (а аз не обичам толкова много да се пълня). Как да е, той моя проблем го имам от бая време, а и майка ми го има, дядо ми също .. лекуваме се взаимно :D Това да се харесвам ми отвори много пространство - чисто в емоционален план - пуснах толкова много тежест, която носех и ми тежеше. Важното е да се насочиш към проблема и да се работи в тази насока (; да не се задълбочава.

Здравейте,

14.08.2016 г.

- 2 яйца + масло 20 гр.
- 5 оризовки с ементал 50 гр. + малко пиле
- пил.гърди + сладки картофи + зехтин + пиперка
- пил.гърди + сладки картофи + зехтин + корнишони

Тренировка:
5 серии; 20 кг.

- напади х 10 на крак
- В преса х 20
- лицеви опори от колене х 10
- колена - гърди х 20
- раменна преса х 5
- планк 30 сек
- чуково сгъване х 10 на ръка с 5.5 кг.
40 мин.

По тренировката: чуковото и планкът ги прая за кеф, по принцип е без тях, ама като имам време и желание и включвам тук - там по нещо. Правих загрявка с преден суинг с дъмбел, колена - гърди от лег и от една тренировка за Зузана съм харесала едно упражение и го разгадавам :D ляга се на една страна и повдигаш горната половина на тялото с една ръка, абе нещо като лицева опора на една ръка, ама си легнал :D

По храната: доста прилично - 4 хранения, задоволителни порции и без подуване.

16.08.16
09:07

Здравейте,

15.08.2016 г.

- яйце + масло + слънчогледов тахан около 40 гр.
- яйце + оризово брашно + шарлан + червен пипер + сол + гауда - объркано и запечено
- 2 бонбона мерси + оризовки 5 бр.
- пил.гърди + сладки картофи + зехтин + салата от чушки и корнишони
- 1/2 доза протеин

Мнението беше редактирано от Delilah на 16.08.16 13:30.

17.08.16
11:08

Здравейте,

16.08.2016 - пиша го зареждащ

Храната за деня е същата като вчера (1към1), доизяждам това - онова, ама вечерта нещо имах нужда от ядене. Причината най - вероятно е защото не меря нищо тия дни,  не ми се занимава (меря на очо) и  ям по - малко отколкото умът ми си въобразява :D как да е замина 1/2 пакет оризовки + поне 30 мл. зехтин + малко гауда + сладко от горски ягоди (тука ич не беше малко). Не ми стана лошо, нищо не стана всъщност хаха само се наядох хубавичко и се кротнах тихичко. Днес 17.08 - глад яко сутринта, винаги като ям повече на следващия ден умирам от глад и мога да омета всичко покрай мен ... но си се знам и не го правя (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 17.08.16 11:18.

18.08.16
08:54

Здравейте,

17.08.2016 г.

- тахан слънчогледов 60 гр.
- оризовки 1 пакет
- сушени сливи
- сьомгова пъстърва + сладки картофи със зехтин + чушка + корнишон

Каквото и месо да ям, рибата си ме засища най - много. Вечерта ядох към 18 ч. и не погледнах нищо после, а като ям месо винаги огладнявам и трябва да хапна още, а това значи още цапане на прибори разни (или ръце :D), дъвчене, храна по зъбите .. абе сложна работа хаха (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 18.08.16 08:55.

19.08.16
10:35

Здравейте,

18.08.2016 г.

- 60 гр. сл.тахан
- 1/2 пакет оризовки + яйце + гауда + подправки
- сушени сливи
- 150 гр. мазна вратна пържола + моркови + фъстъчено масло 30 гр.
- домати

Свинското е егати кефа, много обичам - сочно, мазно - точно :D мога да изям 500 гр. пържоли, за тва готвя колкото за  1 ядене. Всеки път си мисля как ще си направя цяла тава и ще я изям хаха досега все още не съм (; фъстъченото масло го дегустирах само, нещо са объркали етикета - пише 100 гр. - 221ккал, ех де да беше :D иначе по време на тренировката днес след първия кръг ми стана лошо - гадеше ми се и ми се виеше леко свят. Позабавих темпото, изкарах я до край, после се оправих - случва ми се за първи път (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 19.08.16 10:36.

20.08.16
08:19

Здравейте,

19.8.2016 г.

- фъстъчен тахан 50 гр.
- 1/2 пакет оризовки; бисквити от лимец (брашно от лимец, вода, сол, сусам, шарлан)
- 60 -70 гр. фъстъчен тахан; грах;
- 300 мл. вино; 330 мл. бира

21.08.16
11:57

Здравейте,

20.08.2016 г.

- яйце + 15 гр. масло + 50-60 гр. гауда
- моркови; по- късно фъстъчено масло 50 гр.
- 250-300 гр. сьомгова пъстърва + 200 гр. грах с 10 гр. масло
- корнишони
- 1/2 доза протеин на прах

Мнението беше редактирано от Delilah на 21.08.16 12:22.

22.08.16
10:59

Здравейте,

21.08.2016 г.

- тахан с какао 50 гр.
- пил.долно бутче или кълка 2 бр. + пълна купа грах с масло
- пил.кълка 2 бр. + сладки картофи + зехтин
- много корнишони
- доза протеин

Пилешкото стана много яко - пиперосано, хрупкаво, сочно, много му се изкефих. 2 тарелки опекох - излезе 450 гр., на 3 пъти ще го оправя.  Честно казано на вечеря не бях особено гладна, ама ядох, после пък огладнях и най - близо беше тубата с протеина - та от нея с лъжицата хахах това му се вика мързел (; но става де, на мен ми харесва :D
Таханът с какао е новото нещо в кухнята - хареса ми страшно много, а и засища добре.

Мнението беше редактирано от Delilah на 22.08.16 11:01.

23.08.16
09:53

Здравейте,

22.08.2016 г.

- тахан с какао 50-60 гр.
- 2 яйца + 50 гр. гауда + грах с масло
- 3 пил.кълки + сладки картофи + зехтин + пиперки (3 бр.)
- доза протеин
-1 шоколад линд с кокос

ПМС ме тресе яко, много ми се яде и ям (; Подуването тоя път е по - малко, но не мога да спя. Будя се от всеки шум, заспивам в 3 сутринта и ставам 6 за работа, съседите ми разбира се допринасят. Не ги разбирам тия хора, уж ходят на работа, а по цяла нощ горе се разхождат, местят, хвърлят предмети, шум непрестанен и постоянно се стряскам. Тамън се унеса и някой горе изпусне нещо тежко и ме събуди, аман. Даже на моменти започва да ми се причува хаха Спирам с мрънкането.

Мнението беше редактирано от Delilah на 23.08.16 10:23.

24.08.16
10:14

Здравейте,

23.08.2016

- фреш от портокал
- оризови бисквити (1 айце + оризово брашно + зехтин + сусам)
- 2 вида пица; курабийки (тия тип американски) + дребни сладки

Срам ме е от днешния отчет :D Храната не е много, не съм преяла, ама не е качествена и не ме кефи така.
Сутринта нещо ми беше много тежко, не ми се ядеше и си взех фреш. Една колежка напуска и направи парти за изпращане - беше изкупила целия магазин, имаше от всичко по много. Аз се спрях на едни меденки (от пекарна) и курабийки, които са ми любими. После разбрах, че има и пица - аре и там няколко парчета (бяха нарязани на квадратчета)  (; 
После се почувствах адски тежко и заспало, докато ядох добре, ама после хаха след 2 часа ми мина и забравих за всичко :D

Мнението беше редактирано от Delilah на 24.08.16 10:15.

25.08.16
08:52

Здравейте,

24.08.2016 г.

- тахан с какао; 1 меденка
- пакет оризовки
- сьомгова пъстърва, грах с малко зехтин

Сьомговата пъстърва беше много мазна, нещо ми дотежа, следващия път ще гледам да не взимам голяма риба. Днес пак съм около 2000 ккал, тряя намаля малко храната - определено ми е предостатъчно (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 25.08.16 08:53.

26.08.16
10:05

Здравейте,

25.08.2016

- парче ементал; 200 гр. праскови
- яйце + оризово брашно + зехтин
- сьомгова пъстърва, чушка, сладък картоф със зехтин
- сусамов тахан

Колежка си беше взела оризово мляко - опитах, не е лошо, но според мен има добавена захар. Пише, че няма, но ме съмнява, как да е - аз не бих си купила (: дегустирах само.

Мнението беше редактирано от Delilah на 26.08.16 10:06.

26.08.16
15:05

Възможно е да няма захар, но да сладни заради подсладители, които май не са много добра алтернатива на захарта,въпреки че и аз ги употребявам.

27.08.16
09:02

Здравейте,

26.08.2016 г,

- сусамов тахан 2 с.л.
- моцарела + домати + песто + рукола
- чаша оризово мляко
- сьомгова пъстърва + грах с масло + малко тахан
- грозде 100-50 гр.

28.08.16
11:02

Здравейте,

27.08.2016 г.

- яйце + масло + пиперка пълнена с извара, сирене и яйце; бонбон рафаело
- моцарела + домат + зехтин; сладки картофи 1-2
- сьомгова пъстърва + сладки картофи + зехтин (разделено на 2 хранения)
- много сурови пиперки
- доза протеин

29.08.16
08:48

Здравейте,

28.08.2016 г
.

- яйце + масло; круша
- моцарела + зехтин; сладък картоф
- много мазно пил.бутче + 50 гр. оризовки
- 400 гр. корнишони
- доза протеин

Взех си бутче от Билла - развалили са ги, имаше добавена мазнина с неясен произход. Мноооого мазно, преди бяха само печени и пиперосани, сега - отврат. Повече няма да си купя. Винаги като купя /сготвя храна, която не ми харесва я изяждам, не мога да я оставя ей така и никой да не я яде и накрая в кофата. Бутчето го ядох в 16 ч. и после огладнях чак към 23 ч.

Мнението беше редактирано от Delilah на 29.08.16 08:49.

29.08.16
10:05

Мазнината е била слънчогледова. Разпитвала съм тук-там какви мазнини се ползват и в Билла ми казаха че си използва олио /даже проверяваха в системата/. Но и аз не бих си взела готова храна от там. :) Най-малкото понякога добавят захар в маринатата...

29.08.16
10:52

То и аз рядко взимам, преди бях останала с впечатлението, че бутчетата горе-долу стават. Е, сега вече са пълна гадост. Другата им храна никога не ми е харесвала.

30.08.16
08:42

Здравейте,

29.08.2016 г.

- яйце с масло; грозде
- яйце + сирене + извара + оризово брашно + зехтин = мини банички
- сушени сливи
- пил.гърди + сладки картофи със зехтин + грах с масло
- салата от чушка и корнишони

Яде ми се шоколад.

Мнението беше редактирано от Delilah на 30.08.16 10:48.

30.08.16
16:23

казано от Ema Petrova на 30.08.16, 08:42:

Яде ми се шоколад.

(wasntme) познато усещане... познато :D

30.08.16
17:23

казано от Afhaengig на 30.08.16, 16:23:

казано от Ema Petrova на 30.08.16, 08:42:

Яде ми се шоколад.

(wasntme) познато усещане... познато :D

винаги като го усетя и ме досрамява после да пиша отчета тука хаха ама като се опитам да удържа и после мани ... :D

31.08.16
09:06

Здравейте,

30.08.2016 г.

м, да днес омазах нещата

- овесени ядки + сирене
- около 100 гр. шоколад под формата на шок.бонбони (може и повече да е)
- яйце+сирене+оризово брашно+зехтин
- 100-50 гр. пил.гърди + 200 гр. сладки картофи + 15 мл.зехтин
- поне 100 гр. сирене със зехтин
- 2 с.л. овесени ядки + кокосово масло 1 с.л. + захар
- сушени сливи (бая)
- доза протеин
- корнишони

От няколко дни усещам, че ям малко .. но ме мързи да ям (ям редовно, но малко) :D е те това е резултата. Като не меря и така става и все пак не минах 2500 ккал, което е добре. Забелязвам напоследък, че ми се появяват спукани капиляри (съвсем малки и незабележими, но аз ги виждам), някой има ли подобен проблем? Майка ми се покри цялата след 2 раждания, при нея е като мрежа и се вижда.

Мнението беше редактирано от Delilah на 31.08.16 10:55.

01.09.16
15:14

Здравейте,

31.08.2016 г.

- 2 шок.бонбона; праскова
- оризовки; 50гр. орехи
- 50 гр. орехи, много зеленчуци
- доза протеин

Ядох още нещо вечерта с орехите, но не мога да се сетя какво ... нещо основно беше, днес се успах яко за работа и не взех нищо в торбичката, трябваше да търся храна нейде по магазините около работа.
Явно декември е месецът за правене на деца :D през ден има рожденик при нас тоя месец (аз не съм изключение :D)

Мнението беше редактирано от Delilah на 01.09.16 15:15.

03.09.16
08:22

Здравейте,

02.09.2016 г.

- овесени ядки + зехтин
- пъстърва + сладки картофи
- пъстърва + грах + кокосово масло
- чушки червени

04.09.16
10:31

Здравейте,

03.09.2016 г.

- овесени ядки + сирене + яйце
- пил.гърди + сладки картофи + котидж сирене
- пил.гърди + грах + масло
- 2 домата, чушка

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1