21.10.16
10:43
Камене, дори това да е така, то няма общо с расизма. Тези които мразят или не харесват така да го кажем негрите или ги смятат за “по-малко” хора, не е защото ги мислят за по-глупави. Други са причините-прояви в общуване, начин на живот, постъпки в ежедневието, дори визия. Ако някой бял е ниско интелигентен или с по-нисък праг на болка, както казваш, не го мразиш или да ти е неприятен заради това.
21.10.16
11:04
казано от Boby_ на 21.10.16, 09:56:
Стига с тоя расизъм бе, хора.
Всъщност расизма започна с ето това изречение:
Малко допълнително:
Тва негрите не са хора.
Всякакво изтъкване на расов стереотип , независимо накъде е насочен и дали е в “положителен” или “отрицателен” контекст е проява на расизъм, и работи в двете посоки. Това чисто синтактично погледнато, за да сме напълно политкоректни. :))) (Да не говорим че автора на темата надали е запознат в детайли с режима и инжекциите на обсъждания представител на негроидната раса, та да се твърди за превъзходство в генетиката и така нататък).
Втория основен фактор е че ние , източноевропейците не сме имали колонии, не сме си изградили икономиката с робски труд и т.н. за да изпитваме така наречената “white man’s guilt” на Западняка, който видиш ли, по политически и икономически причини в последните 30-40 години е решил да заема позата на “толерантността”, на фона на стотици години хардкор расизъм ( абсолютно истински такъв). Източноевропейският мъж, от друга страна , изпитва генетично заложеният на всеки индивид от мъжки пол инстинкт за опазване на територията си, на когото в днешно време му слагат социалната стигма и го наричат “ксенофобия”, та причината си е чисто еволюционна .( ако сте забелязали това се проявява главно при мъжете. :))), отново, и от двете страни )
малко разсъждения и уточнения на глас.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 21.10.16 11:07.
Джо, пълни глупости написа. Каква вина какви пет лева? Излизал ли си в чужбина за повече време? Май не... Хората са толерантни не от вина, а защото така е нормално. Не мога да повярвам, че тези теми все още се разнищват... 2017 сме вече...
казано от Владимир на 21.10.16, 11:17:
2017 сме вече...
И годината ,какво променя нещата???-освен ,че станаха много...и за това трябва да ги приемаме ?
Ми приемайте си ги...,ама не убеждавайте другите,че това (щот сме в еди кой век) е нормално!
Недейте с лошо, пичове. Идеята ми беше да провокирам дискусия, не расизъм. Живея в Холандия и повечето негри, с които съм общувал, са родени и израснали тук, т.е. са си холандци и винаги са били супер свестни. Боби е прав за социалните фактори, образованието и шансовете в обществото, валидно е и тук. И не бих казал, че белите изпитват вина и затова се държат добре с тях. Но говорейки за вина, определено бих казал, че германците(тук е пълно с немци) изпитват огромна вина за стореното от Хитлер и се срамуват дълбоко(с което усещам, че ще разпаля нова дискусия :д)
21.10.16
15:07
казано от CRE на 21.10.16, 14:47:
че германците(тук е пълно с немци) изпитват огромна вина за стореното от Хитлер и се срамуват дълбоко(с което усещам, че ще разпаля нова дискусия :д)
То ако е само от него, няма от какво да се срамуват толкова. Въпросът е, че преките гадости са ги вършили техни предци, а не Хитлер. Макар по негово нареждане, не са си изпълнявали задълженията с погнуса, отвращение, жал за жертвите и т.н. Повечето от служителите по лагерите, да не кажа почти всички, с най-голямо удоволствие и хъс даже са убивали хора, чрез горене, задушаване с газ, изтезания, воденето до там да станеш кожа и кости от глад и т.н. и т.н.
Баш Холандия визирам най-вече,че там имам поглед.
Зет ми е холандец-бял, слава Богу.От всичките 40 и кусур холандци гости на сватбата на сестрата преди 12тина години,само един беше ,кафеникакъв...Бил един от добрите му приятели на Хус...ама както казва -само за партита и тн... но за работа,по никакъв повод и начин.
И не малко холандци така мислят-че за работа не стават...мързеливи,нагли...Контактувал съм с доста семейства,покрай роднините на сестрата,та това е нещо с което се съгласяват винаги.
Предполагам много зависи и от възрастовата група. Аз общувам предимно със студенти 19-24-годишни и предрасъдъци не срещам. Може сред по-възрастните да е различно.
21.10.16
17:03
казано от nervak на 21.10.16, 09:11:
казано от Carbohydrate на 21.10.16, 07:53:
))...що не го пита, дали сред негри има плувци))
Да, и шахматисти,учени,откриватели,художници,поети,писатели....нещо останало през вековете от тях?
Голяма работа са...аха.
Не виждам тук никакъв расизъм, а само факти. 2 съобщения са, преди Боби да напише, думата расизъм....Това с расизъма почна след написаното от Боби!
Негри плувци няма, защото просто им са по-тежки мускулите (имам приятел шампион по плуване и сме дискутирали по тази тема)...а за написаното от Нервака,...пак е вярно...къде е расизъма, освен в мислите ви))?!
Нямам желание да определям кой е расист и кой не е. Изказванията говорят сами за себе си.
Само едно ще кажа и ще приключа с темата за момента. Хората с предубеждения не ограждат онези, спрямо които са насочени въпросните предразсъдъци, а затварят самите себе си, което е много жалко за всички.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.10.16 20:10.
Боби...само ще кажа,че ми е все едно какво ограждам...само тези ,заради които ограждам да не припарват там!
21.10.2016
2 банана средно големи
500гр. обезмаслено кисело мляко
160гр. овесени ядки
125гр. шоколад 70% какао
50гр. фъстъци
300гр. свинско
700гр. картоф (много се изложих днеска, 300гр. ми останаха, ама ми се повръщаше вече.. та някой ако има предложение/вкусна рецепта за картоф, да пише спешно, че не знам как да си правя въглехидратите вече :д)
4 цели яйца
200гр. извара
калории за деня: 3699 (лошо много, с планирания картоф минаваха 3900, но се провалих днеска..)
протеин: 194гр.
въглехидрати: 352гр.
мазнини: 159гр.
Като цяло успокоението ми е, че днеска нямах тренировка т.е. не съм горил кой знае колко калории, но все пак кофти ден. А и мазнините планирах да са малко по-малко..
Мнението беше редактирано от CRE на 22.10.16 05:46.
22.10.16
07:12
казано от Владимир на 21.10.16, 11:17:
Джо, пълни глупости написа. Каква вина какви пет лева? Излизал ли си в чужбина за повече време? Май не... Хората са толерантни не от вина, а защото така е нормално. Не мога да повярвам, че тези теми все още се разнищват... 2017 сме вече...
Само да отбележа,че границата между толерантност и чиста проба лицемерие е едвам доловима. Личното ми мнение,с което никой не ангажирам е,че расизъм винаги е имало и винаги ще има,било то под една или друга форма.Апропо именно негрите са едни от най-големите расисти.
22.10.16
09:41
CRE, защо се тъпчеш до повръщане и хабиш толкова храна, която не знаеш дали усвояваш въобще? Какво толкова важно има в “качването” че вървиш срещу естествените за организма ти процеси.
4000 ккал са доста над нужното за 80 кг човек, пък и с 3 упражнения 5х5 през ден без кардио, физически труд или поне 10км движение, не виждам да имаш голям енергоразход.
клек - 5x70, 5x70, 5x70, 5x70, 5x70
лежанка - 5x70, 5x70, 5x70, 5x70, 5x70
гребане - 5x42.5, 5x42.5, 5x42.5, 5x42.5, 5x42.5 (тука не броя тежестта на лостта, мисля, че тежи около 7кг.)
повдигане на крака от вис - 3x8
кофички - 3x8
храната ми е същата като всеки път като тренирам, 3900кк
килограми днеска: 85кг
казано от Queen Cobra на 22.10.16, 09:41:
CRE, защо се тъпчеш до повръщане и хабиш толкова храна, която не знаеш дали усвояваш въобще? Какво толкова важно има в “качването” че вървиш срещу естествените за организма ти процеси.
4000 ккал са доста над нужното за 80 кг човек, пък и с 3 упражнения 5х5 през ден без кардио, физически труд или поне 10км движение, не виждам да имаш голям енергоразход.
Тука не го броят за кардио, но се придвижвам навсякъде с колело. Следя си километрите и като имам уни, не падам под 10км. на ден
За един месец си качил 5кг. Какъв процент от това тегло мислиш са мускули, предвид това, че работните ти тежести за 85кг лично тегло са доста ниски и предвид това, че вероятно не ползваш от “специалните” добавки ? Като добавим и че ти се повръща - да калориите и микросите са ти доста повече от необходимите.
3 седмици имах изпити, които доста ми усложниха режима, не бях редовен във фитнеса, гледах просто да приемам прилично количество калории, нямах време и да пиша. Back on track.
казано от TaZZ на 28.10.16, 23:38:
За един месец си качил 5кг. Какъв процент от това тегло мислиш са мускули, предвид това, че работните ти тежести за 85кг лично тегло са доста ниски и предвид това, че вероятно не ползваш от “специалните” добавки ? Като добавим и че ти се повръща - да калориите и микросите са ти доста повече от необходимите.
Много ми е трудно да преценя. Усещам основно промяна при краката и гърдите, но определно мисля, че в областта на корема съм качил известно количество мазнини.