Искам да напълнея!

Прескочи до:
GG

15.11.16
15:39

казано от Queen Cobra на 13.11.16, 11:47:

Не връзвай вяра на подобни приказки че пъдпъдъчите яйца нямат бактерии-( все пак са излезли от пилешко дупе :) ).

По този въпрос е хубаво да знаеш, че не трябва да миеш предварително яйцата (каквито и да е) преди съхранение, тъй като при отмиването на защитния водоотблъскващ слой на черупката, бактериите лесно преминават във вътрешността.

Пчелното млечице наистина е супер храна- за младите пчели....

Пъдпъдъчите яйца имат много дебела ципа. Именно тя предпазва вътрешността на яйцето от салмонелата.

Всички тези яйца, дето се продават, тях с какво са ги чистили от лайната на кокошките, че са така лъскави? И всъщност, преди съхранение ли не трябва да се мият или и преди използване? Щото, ако е и преди използване, не виждам как ще стане тоя номер.. :>

За пчелно млечице, всъщност, с него хранят само ларвите, от които искат да  излезе пчела майка. А аз никога не бих си купил пчелно млечице от някой си от пазара. Първо, почти съм сигурен, че не е съхранено както трябва и второ, не съм сигурен, дали е пчелно млечице, а не т.н. търтеево, което се извлича след унищожаването на търтеевото пило и няма нищо общо с пчелното млечице, освен на цвят и консистенция. Предвид, че с пчелно млечице се хранят само ларвите за майки, не всеки може да извлича такова, защото това не се прави от нормален пчелен кошер. Отглеждат се маточници(единични килийки), които пчелите запечатват с пчелно млечице, след което млечицето се извлича и след тях ларвите се унищожават.

казано от Malkia на 15.11.16, 15:39:

Пъдпъдъчите яйца имат много дебела ципа. Именно тя предпазва вътрешността на яйцето от салмонелата.

Всички тези яйца, дето се продават, тях с какво са ги чистили от лайната на кокошките, че са така лъскави? И всъщност, преди съхранение ли не трябва да се мият или и преди използване? Щото, ако е и преди използване, не виждам как ще стане тоя номер.. :>

За пчелно млечице, всъщност, с него хранят само ларвите, от които искат да  излезе пчела майка. А аз никога не бих си купил пчелно млечице от някой си от пазара. Първо, почти съм сигурен, че не е съхранено както трябва и второ, не съм сигурен, дали е пчелно млечице, а не т.н. търтеево, което се извлича след унищожаването на търтеевото пило и няма нищо общо с пчелното млечице, освен на цвят и консистенция. Предвид, че с пчелно млечице се хранят само ларвите за майки, не всеки може да извлича такова, защото това не се прави от нормален пчелен кошер. Отглеждат се маточници(единични килийки), които пчелите запечатват с пчелно млечице, след което млечицето се извлича и след тях ларвите се унищожават.

Вуйчо ми е пчелар, но произвежда само за промишленото производство.  Ветеринар е по образование, военен по призвание. Сега е пенсионер и се занимава с доста кошери. Мога също да го разпитам относно този продукт. Виждам, че доста хора проявеват интерес, към това. Аз си купувам по препоръка от колежка и приятелка, която има 2 деца и редовно купува от там пчелно млечице. Днес ще го взема от тях, където тя лично го провери, че е пристигнало замразено, за начина, по който е било добито няма как да кажем, все пак плащам 17 лв за 10 грама шишинце и то с отстъпката на колежката ми за лоялни клиенти. Ако са доили търтей, вярвам няма да усетя разлика :) Все пак, до колкото се осведомих от интернет, фирмата не е някаква баламска, а си е добре сертифицирана и утвърдена, като качество, а и са семейство, което си има ценностна система, а не безкруполни търговци, готови на всичко, за да ти оберат парите. Ще им се обадя и ще ги питам как извличат млечицето, ако има разлики с твоята версия ще споделя.

GG

15.11.16
16:15

:ДД Те ако се дояха търтеите, сещай се ква би била разликата :ДДД Питите със запечатаните търтееви ларви се мачкат на преса. Каквото бяло изтече, събира се и се продава за каквото мине. Останалото се предава за восък. За да си сигурен, че е пчелно млечице, изследване. Добре се съхранява, като се разбърка в истински мед. Така се консервира и без да е нужно да стои на ниска температура. И се яде направо с меда фостата.
Няма друг начин на добиване на пчелно млечице, освен чрез извличане от килийките, предназначени за майки. Работничките не можеш да ги накараш в друга килийка да ръгат млечице. Фирмата може да е реномирана, може да е всякаква, но това не трябва да ти е гарант за качеството на продукта.

Мнението беше редактирано от gggddd на 15.11.16 16:16.

казано от Malkia на 15.11.16, 16:15:

:ДД Те ако се дояха търтеите, сещай се ква би била разликата :ДДД Питите със запечатаните търтееви ларви се мачкат на преса. Каквото бяло изтече, събира се и се продава за каквото мине. Останалото се предава за восък. За да си сигурен, че е пчелно млечице, изследване. Добре се съхранява, като се разбърка в истински мед. Така се консервира и без да е нужно да стои на ниска температура. И се яде с направо с меда фостата.
Няма друг начин на добиване на пчелно млечице, освен чрез извличане от килийките, предназначени за майки. Работничките не можеш да ги накараш в друга килийка да ръгат млечице. Фирмата може да е реномирана, може да е всякаква, но това не трябва да ти е гарант за качеството на продукта.

Точно преди малко говорих със собственичката на фермата и тя ми обясни процеса, който е едно към едно с казаното от теб. Дори се съгласи да ми изпрати снимки и видео на процеса на добив, който за цял сезон е едва 10 кг. Тяхната ферма е една от 5-те ферми в България, които могат да добиват и добиват пчелно млечице. Също каза, че за да не се налага да се съхранява постоянно във фризер мога да го премеся с акациев мед, за да се консервира. Говорих с главната техноложка по процеса на извличане, тя също е разработила и сертифицирала доста мехлеми и продукти с пчелно млечице. Поканиха ме, ако имам желание да ми направят обиколка във фермата, само че те са в Пловдив, а аз в Русе. Иначе би било забавно да видя как става цялата работа. Мога да си планирам една разходка догодина до там. Ако искаш разгледай сайта им https://beemelissa.alle.bg. Телефонът й е +359/887 621 642 :)
Тази вечер си вземам продуктите и утре започвам, ще споделям всичко.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.11.16 16:34.

За 15.11.16:

5 мандарини
Пакет 120 гр царевичен бар (изпукан)
8 фурми
3 порции от супата, която сготвих, по 350 гр
Салата карфиол, цветно зеле, морков и краставица 400 гр
3 филийки бял хляб
1 малка бяла багета от Lidl
2 пръчки шпекова разядка
50 гр краве бяло саламурено сирене (зряло)
500 мл прясно краве мляко от съседа
1 кафе нес със сметана + бучка кафява захар

1 чаена лъжичка пчелен прашец
1 гр рибено масло на Фортекс
1 таблетка Б комплекс на Биотек
300 мл магнезиева вода на ADVA

Без тренировка.

Получих си пчелните продукти, много съм доволна, всичко бе застраховано, малко повече платихме за куриер, но си заслужава.

Тъй, като ми става в повече, ще заменя ядките и черния шоколад за една седмица с медните продукти, да видим какъв ще е резултата.
Вече много ми горчи какаото, предполагам е време за почивка. Преди ядки много ми се доядаха, сега едвам ги ям. Няма да ги спра изцяло, ще намала доста дозата, за сметка на медът и др.

Ако някой има идея как да сготвя патица, моля, споделете.

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 16.11.16 08:58.

Carbohydrate

16.11.16
09:07

Смени си името на дневника на “Искам да не пълнея”, по-точно ще е ;)

казано от Carbohydrate на 16.11.16, 09:07:

Смени си името на дневника на “Искам да не пълнея”, по-точно ще е ;)

То аз никак не успявам да пълнея, а и не искам да съм просто дебела. За мен напълняването не е само да трупам сланини. То, аз и не мога.
Ако успея да кача тегло поне до 55 кг ще е фурор за мен, но не искам да е с боклуци, както всеки си мисляше, че правя.
За сега, почнах от 48 кг преди месец и половина, до момента съм на 50,8 кг. Днес ще се измеря отново.
Имам си и проблем, не съм свикнала да се тъпча и стомахът ми не е достатъчно широк да поглъща повече храна наведнъж, от мен няма да стане културист хахах...

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 16.11.16 09:28.

казано от Виктория Пенкова на 16.11.16, 09:27:

Имам си и проблем, не съм свикнала да се тъпча и стомахът ми не е достатъчно широк да поглъща повече храна наведнъж...

Не е наложително да изяждаш много храна, нужно е да приемаш повече енергия. Това са две различни неща... ;)

Изненада, подариха ми лилави картофи. Никога не съм опитвала подобно нещо. Вече се сещам как бих наготвила патката :)
Печена патица с боровинков сос и варени лилави картофи.

Това, което разбрах за тях от човека, който ми ги подари е, че са богати на антиоксиданти и най-вече антоцианин, тип флавоноиди.
Същото прочетох и в https://en.wikipedia.org/wiki/Vitelotte.
Забелязах, че Вроника Налбатска често ги включва в рецептите си, като ги добавя към обикновените.

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 16.11.16 11:11.

За 16.11.16, доста напрегнат и изнервен ден:

1 баничка 150 гр
1 кафе нес със сметана + бучка кафява захар
1 чай билков + бучка кафява захар
Порция свински карета на скара в гъбен сос и варени картофи (330 гр)
1 малка баклавичка 30 гр
13 манадарини
Порция свинска супа (не успях да сготвя патката, нямаше време) (330 гр)
2 филийки пулнозърнест хляб
3 фисалиса
7 фурми
2 пръчки шпекова разядка
3 шоко бадема
1 чаша сок мултивитамин
50 гр краве саламурено сирене, зряло

1 чаена лъжичка Апистимул (акациев мед, пчелен прашец и пчелно млечице)
1 гр. рибено масло на Фортекс
12 гр л-Глутамин на Сайтек
Протеинов бар XL Protein Bar на PN USA плодов 80 гр
1 чаша магнезиева вода на ADVA

Тренировка крака:

Лег преса 3х10х70кг
Разгъване 3х10х35кг
Сгъване 2х10х50кг + 1х10х55кг
Абдуктор 3х10х30кг
Адуктор 3х12х20кг
Кик преса 2х10х50кг + 1х8х50кг (за всеки крак)
Хип тръст 2х10+27кг

Това е засега, още загрявам :), за близо 2 месеца.
Като мнение ще споделя, че медът си е мед, веднага се усеща разликата със и без него.
Ще пробвам да приготвя маска за лице и коса с пчелен восък и масла.
Снимките са направени след тренировката :)

За 17.11.16, цял ден ме боля глава, сигурно прекарвам пак нещо без да имам симтоми.

1 голяма принцеса + кюфте на скара, че ми се видя малко каймата по хляба :) + айран (80гр+50гр+290гр)
1 мляко с нес
12 мандарини
Порция свинско с картофи (не бе добре сготвено и не успях да изям всичко) (200 гр)
1 порция домашна туршия (200 гр)
1 вафла споко с мляко (35 гр)
1 Coca Cola (250 мл)
1 пица 4 сирена (450 гр)
1 тирамису (200гр)
1 чаша светла бира

1 чаена лъжичка Апистимул
1 гр. рибено масло на Фортекс
1 чаша магнезиева вода на ADVA

Без тренировка. Само малко тазнци вечерта :)

Цял ден се занимавах с отчети и статистика, толкова много енергия изхабих, че се чувствам по-уморена и от работа на норма, а в нашата фирам има изобилие от такава, но стане ли дума за капацитети в производството...

Супер новина, ще има плюскане в Събота вечер. Канена съм на сбор в родното село на баба ми, вече обясних за нея. То се казва Екзарх Йосиф, имат си и нещо като зоо кът с понита, камила, щтрауси, елени, фазани, деко петлета и др. Много е приятно там. Ще сме във старата къща, построена от бащата на баба ми. Техния род са били много заможни и са едни от основателите на селото през турско робство - Гяурята. Аз съм 8 поколение на този род, моите деца ще са 9 и край. Винаги ми харесва да ходя там, самото селце е запазило доста от българщината през робството, всички се познават и, на практика, са роднини - 3 основни рода, включително и моя и, тук-таме, придошли етноси. Сигурно ще има сборжийски кюфтета, туршийка, медена ракийка...Все пак родата там гледат пчели и имат мед, ще ми подарят прополис за козметика, а аз си правя доста био маски за коса, лице и тяло.

Надявам се някой друг да е шофьор :)

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 18.11.16 15:47.

18.11.16
11:17

казано от Виктория Пенкова на 16.11.16, 11:06:

Изненада, подариха ми лилави картофи. Никога не съм опитвала подобно нещо. Вече се сещам как бих наготвила патката :)

Това, което разбрах за тях от човека, който ми ги подари е, че са богати на антиоксиданти и най-вече антоцианин, тип флавоноиди.
Забелязах, че Вроника Налбатска често ги включва в рецептите си, като ги добавя към обикновените.

Тук при мен много популярни са т.нар. ‘’‘sweet potato” приличат на тези и също са с различен цвят. Предполагам са от едно семейство. Тези сладки ли са също така ?

казано от kaloyan на 18.11.16, 11:17:

казано от Виктория Пенкова на 16.11.16, 11:06:

Тук при мен много популярни са т.нар. ‘’‘sweet potato” приличат на тези и също са с различен цвят. Предполагам са от едно семейство. Тези сладки ли са също така ?

Да си призная, още не знам. Нямах време да наготвя патката. Предполагам тази вечер ще успея да я сготвя. Ще кажа какви са на вкус. Тези, за които говориш са едни оранжеви, предполагам. И аз си купувам от тях имат вкус на тиква :) https://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato. Ако са тези, те не съдържат антоцианин, но са по-питателни на фитонутриенти и каротен.
Както казва баба ми, папкай ги, по-хранителни са от лилавите. Аз винаги имам по 2-3 големи сладки картофа,  за моментита, когато ми се прияде сладък картоф на фурна със сирене. Много засищат.

За 18.11.2016

100 гр оризов бар изпукан (от кафяв ориз)
8 фурми
10 мандарини
Порция пилешка паржола от бут пане с гарнитура кисело зеле с червен пипер и олио и топка сатала Снежанка (450 гр)
1 парче чийзкейк (150 гр)
1 Coca Cola (250 мл)
Порция пържени картофи с кетчуп (250 гр)
30 гр телешка пастарма
30 гр унгарски салам
1 пръчка шпекова разядка
2 пънозърнести филийки с лютеница (едросмляна)
Салата пресен карфиол и краставица с дресинг от домашен ябълков оцет, слънчогледово олио иморска сол (250 гр)

Протеинов бар XL Protein Bar на PN USA тирамису 80 гр
1 чаша магнезиева вида на ADVA

Тренировка крака:

Лег преса 3х10х70кг
Разгъване 3х10х35кг
Сгъване 1х10х50кг + 2х10х55кг
Абдуктор 3х10х35кг
Адуктор 3х12х25кг
Кик преса 2х10х50кг (за всеки крак)
Хип тръст 1х10+27кг + 1x8+27кг
Полуклек с дъмбел 2х10+20кг

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 20.11.16 12:45.

За 19.11.2016 Сбор на Екзарх Йосиф:

10 фурми (белени)
100 гр сирени хапки (тесто и сирене)
1 банан
1 айран 290 гр
1 Nestle Lion (35 гр)
Порция пилешка чорба с повечко черен пипер (350 мл)
Порция 2 кюфтета (пържени), пилешко (от плешка), ориз с маслини и морков на фурна, салата зеле с моркови и дресинг, черни маслини (550 гр)
50 гр домашна гроздова ракия
500 мл домашно червено вино
150 гр домашна обща туршия
30 гр печени ядки (лешник, слънчогледови семки)
1 чаша сок банан
1 парче торта Гараш (80 гр)
1 парче торта Добуш (150 гр)

6 гр л-Глутамин на Сайтек

Без тренировка, но близо 4 часа смях на масата :)
От концентрата излизах да се охладя по потник 3 пъти. Все още ми става доста топло след хранене.
Имам си подаръци от родата - 2 л домашно червено вино, 1 л домашна гроздова ракийка, 150 гр прополис и една камара други работи :)
Леля бе шофьор, аз оставих колата в Две могили. Голям кошмар, радвам се, че днес пиша.
Бях забравила да се похваля. В петък стъпах на кантара преди тренировка, бях 51,2 кг. Дано да ги запазя.

Това съм аз на 14 години, 54 кг 6 месеца кик бокс :)

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 20.11.16 13:58.

20.11.16
15:48

Понеже в началото каза, че имаш хранителен и тренировъчен режим, ще го споделиш ли накратко, защото досега не мога да се ориентирам- ядеш хаотично, за 2 седмици има само 2 тренировки само за бедра (и само машини).

20.11.16
16:45

Не разбирам. Казваш, че некачествената храна е измежду качествената, но според мен е точно обратното.  Миналия ден може би само пилешкото и оризът със зеленчуци...  Всичко друго почти няма реална хранителна стойност за тялото ти. Мисля, че всичката ти енергия идва от захар...

20.11.16
17:10

казано от Just Average на 20.11.16, 16:45:

Не разбирам. Казваш, че некачествената храна е измежду качествената, но според мен е точно обратното.  Миналия ден може би само пилешкото и оризът със зеленчуци...  Всичко друго почти няма реална хранителна стойност за тялото ти. Мисля, че всичката ти енергия идва от захар...

Това е видимо. Основно джънк и боклуци, захар, трансмазнини, много малко истинска храна- месо, яйца , студенопресовани масла и или пълнозърнести продукти.

казано от Queen Cobra на 20.11.16, 15:48:

Понеже в началото каза, че имаш хранителен и тренировъчен режим, ще го споделиш ли накратко, защото досега не мога да се ориентирам- ядеш хаотично, за 2 седмици има само 2 тренировки само за бедра (и само машини).

Написала съм си всичко, което правя. Не спазвям строги диети. Хапвам, когато и каквото си пожелая. Тренирам само на машина в момента, не мога да си позволя щанги и прочее, а нямам и сила засега. Когато нямам условия и време, ям каквото мога на крак, в колата, докато чакам. Всичко, кото съм написала до сега е реално консумираното от мен. От Понеделник до Петък - в Русе на работа. Събота и Неделя - на път и по задачи. Тренирам само крака в Понеделник, Сряда и Петък, пак казвам само машини. Не изглеждам зле, харесвам си резултатите, офорям се, не съм както преди суха. Културист няма да стана. Въоражила съм се със търпение. Ще кача още 2 кг и след това тренировките ще са само за тонус. Ще изглеждам жилава, а не сухар
: )

Не знам понятието ти за качествена и некачествена храна, аз ям всичко. Храня се на едно с. всички служители в предприятието, в което работя, ям каквото готвят в столовата за обяд. С удоволствие бих чула, ако имаш желание за анализ на това, което според теб е некачествено и качествено, от прочетеното до тук.
Вечер си готвя и похапвам, каквото ни се дояде с моя мъж - на него му се лепи, на мен не, винаги ми е било странно. А аз така искам и на мен да ми се позалепя малко: (
Захарта, е важна за мен, ако не консумирам достатъчно захар нивото в кръвта ми пада под 3, понякога дори ни прилушава. Както бях казала преди, винаги гледам да е в граници 4,5 - 5,5, нямам никакви проблеми с инсулина. А и не се оплаквам, имам енергия, само , че я изразходвам, а не я складирам.

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 20.11.16 18:51.

казано от Queen Cobra на 20.11.16, 17:10:

Това е видимо. Основно джънк и боклуци, захар, трансмазнини, много малко истинска храна- месо, яйца , студенопресовани масла и или пълнозърнести продукти.

С удоволствие ще чуя съветът ти, ако имаш желание за него, какво трябва да замемя: ), но да не се налага да тренирам, като култирист и да напълнея с още поне 2 кг. И, ако има как те да са по ханша. Благодаря предварително.

казано от Виктория Пенкова на 20.11.16, 18:50:

...но да не се налага да тренирам, като култирист...

Всъщност... според теб - какво ще се случи, ако започнеш да тренираш като културист?
Дали това е правилният тренировъчен подход за теб е отделен разговор, но ми се струва, че някои неща не ги преценяваш съвсем правилно.

Приготвяй си храна и си я носи на работното място.
Докато в менюто ти има толкова боклучави храни - захарта ще ти е важна, да.

20.11.16
19:08

Твърде често употребяваш думата КУЛТУРИСТ, което ми говори , че си доста предубедена към тренировките с тежести и влиянието им върху тялото ти. Всички тук сме толкова сме далеч от понятието културист- като физика, тренировки и възстановяване. Аз примерно  да не приличам на културист на снимките примерно? Не разбира се, получава се леко оформяне на тялото.
Да, описа, че имаш някаква форма на спина бифида, но никой не знае каква и какви увреждания точно имаш, за да мисли какви упражнения може да са добри или противопоказни за теб.
Не виждам защо тренираш само крака - ами всички останали мускули? Защо на машини- има хиляди буквално упражнения, които ще са много по-добри от разгъване, сгъване и отваряне-затваряне на уред.

————————————
Относно храната, ето твой описан ден:

казано от Виктория Пенкова на 20.11.16, 12:23:

За 18.11.2016

100 гр оризов бар изпукан (от кафяв ориз)
8 фурми
10 мандарини
Порция пилешка паржола от бут пане с гарнитура кисело зеле с червен пипер и олио и топка сатала Снежанка (450 гр)
1 парче чийзкейк (150 гр)
1 Coca Cola (250 мл)
Порция пържени картофи с кетчуп (250 гр)

30 гр телешка пастарма
30 гр унгарски салам
1 пръчка шпекова разядка

2 пънозърнести филийки с лютеница (едросмляна)
Салата пресен карфиол и краставица с дресинг от домашен ябълков оцет, слънчогледово олио иморска сол (250 гр)

Тези в червено са напълно излишни вредни и лошото е , че преобладават като калории. Тези в кафяво, спокойно може да се лишиш от тях, особено ако не са домашни.Ако искаш да добавиш калории, добави ПРИМЕРНО 200 гр. сметана, 1 авокадо, още 200-300 гр. сготвено месо, 80-100 гр. ядки, сиренето и кашкавала могат да са спокойно не 50, а 200 гр., 3-4 цели яйца почти спокойно могат да присъстват през повечето дни.  Добавяй щедро зехтин/друго масло към салатите, краве масло,  няколко лъжици тахан и фъстъчено масло.

Но аз смятам, че НЯМАШ никаква причина да качваш повече тегло- изглеждаш съвсем нормално на снимките. Да, с времето може да качиш още 3-4-5 кг мускули но поне година и повече здрави тренировки.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.11.16 19:17.

20.11.16
19:16

Понеже те следя, ти написа точно това в началото

казано от Виктория Пенкова на 10.11.16, 13:05:

Всъщност не е баш така, имам си диета, като модерните хора, но не за отслабване, а за напълняване - високо въглехидратна

Затова попитах каква ти е разписаната диета, защото всеки ден ти е различен и без някаква система и баланс на макронутриенти- -поне за мен.
Както и писа че имаш ББ програма, а не виждам такава. Само тренировка за бедра. Искаш резултати, а не виждам режим. Затова така се захванах да питам.

казано от Queen Cobra на 20.11.16, 19:16:

Понеже те следя, ти написа точно това в началото

казано от Виктория Пенкова на 10.11.16, 13:05:

Всъщност не е баш така, имам си диета, като модерните хора, но не за отслабване, а за напълняване - високо въглехидратна

Затова попитах каква ти е разписаната диета, защото всеки ден ти е различен и без някаква система и баланс на макронутриенти- -поне за мен.
Както и писа че имаш ББ програма, а не виждам такава. Само тренировка за бедра. Искаш резултати, а не виждам режим. Затова така се захванах да питам.

Диетата е следната - от всичко по колкото мога да приема, всеки двн минимум 500 гр въглехидрат,  от които минимум 20 гр чиста захар. Белтъчини -  100 гр, мазнини 100 гр, 1-3 гр феноли, витамини от група Б, с по-висока доза цианокобаламин. Храните могат да бъдат разнообразни, но трябва да носят тази хранителна стойност. Така и правя. Това е диета за културисти във възраст 15-19 години. Диетата е на Рудолф Шимек, ежедневен прием на 3000-3500 кк. Много харесвам книгата му. Много е полезна. Е имам си и хора, които ме наблюдават ежеседмично. Те са доволни и аз съм доволна, но ми се струва, че бавно се случват нещата, мисля, че мога да ускоря още процеса, но нека да не сме нетърпеливи. Бавно, но сигурно.

20.11.16
21:47

Захар - плодове, мед?  Защото и на мен ми е ниска захарта,  рядко наистина има захар в режима ми :) На теб захарите ти са бяла рафинирана захар,  комбинирана с трансмазнини.  Визирам торти,  лайън,  шоколадчета,  сокове. 
Аз лично не бих разчитала на въглехидрати за да качвам. /Което всъщност и аз вмомента се опитвам/ На твое място бих увеличила значително протеина - и то не пържените кюфтета  ;) Замисли се за реалната стойност на храната си и за начина, по който се приготвя.  “Ям от всичко колкото мога” не е режим. Това е безхаберие към тялото.
Повече печено месо, яйца, млечни продукти,  полезни мазнини (Кобрата е била изчерпателна тук), по-малко десертчета в шарена опаковка, повече пресни плодове и зеленчуци, !риба!. Това за мен е качествена храна
А да, в добавка, /не съм много сигурна де/ мисля, че нямаш и достатъчно фибри в цялата тази храна.
Аз си нося храната в училище. На почти всички ни е активен деня. Това не е оправдание. Погледни ми 4та страница на дневника да видиш за какво кутииране иде реч :Д

Мнението беше редактирано от Ади на 20.11.16 22:02.

20.11.16
21:59

3500 kkal и 500 гр. въглен за 50 кг момиче с минимална физическа активност? Диета за културист без никакви тренировки?
Аз няма да коментирам повече. Надявам се да не си навредиш повече с времето.
Не знам как ще изглеждаш жилава и тонизирана, като не тренираш, а ядеш за трима. (повтарям се, маховете за крака 3 пъти седмично не са тренировка, според мен)

казано от Виктория Пенкова на 20.11.16, 19:55:

Диетата е следната - от всичко по колкото мога да приема, всеки двн минимум 500 гр въглехидрат,  от които минимум 20 гр чиста захар. Белтъчини -  100 гр, мазнини 100 гр.

Достигаш ли ги тия параметри на практика?
Това са 3300 kcal чиста ВВД.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.11.16 22:19.

20.11.16
22:22

казано от Кольо Пияндето на 20.11.16, 22:14:

казано от Виктория Пенкова на 20.11.16, 19:55:

Диетата е следната - от всичко по колкото мога да приема, всеки двн минимум 500 гр въглехидрат,  от които минимум 20 гр чиста захар. Белтъчини -  100 гр, мазнини 100 гр.

Достигаш ли ги тия параметри на практика?
Това са 3300 kcal чиста ВВД.

Мазнините май са повече от протеина.  Аз поне така го виждам.

казано от Just Average на 20.11.16, 22:22:

Мазнините май са повече от протеина.  Аз поне така го виждам.

Честно казано - не ми се смята затова питам в прав текст.
Просто режимът е една малка енигма в моите очи:
- храним се като културист, но не искаме да тренираме като такъв
- гоним 3300 - 3500 kcal дневно при 50 kg лично тегло, без оглед на фактор здравословност
- не можем да изядем големи порции храна, но за сметка на това е ОК да ядем непрекъснато

Просто се опитвам да разбера идеята на всичко... ако има разумна такава.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.11.16 22:39.

20.11.16
22:51

За деня избран от Кобрата.
Разбира се приблизително,  но като цяло. 
Изкара ми към 3300 калории.

Carbohydrate

21.11.16
03:28

нейния организъм е просто “отровен” от храната, която взима и въпреки, че си мисли, че усвоява всичките нутриенти, просто се лъже....усвоява само бърз въглен, който просто не й стига.....

казано от Carbohydrate на 21.11.16, 03:28:

нейния организъм е просто “отровен” от храната, която взима и въпреки, че си мисли, че усвоява всичките нутриенти, просто се лъже....усвоява само бърз въглен, който просто не й стига.....

Какво имаш в предвид с това, че се лъже, че усвоява всички нутриенти? Това дали означава, че колкото и месо да тъпча, пак ще съм си така?

21.11.16
09:30

Вики, ти не си започнала да тъпчеш месо. Засега тъпчеш само бяла захар, фруктоза и трансмазнини. Като си изчистиш храната, може да видиш резултат. Ти просто не ядеш белтъчини и здравословни мазнини, а и пресни зеленчуци липсват. Пържолите в стола едва ли са повече от 150 гр. сурово месо. Погледни дамските дневници, примерно на Вероника, тя се храни най-чисто.

казано от Queen Cobra на 21.11.16, 09:30:

Вики, ти не си започнала да тъпчеш месо. Засега тъпчеш само бяла захар, фруктоза и трансмазнини. Като си изчистиш храната, може да видиш резултат. Ти просто не ядеш белтъчини и здравословни мазнини, а и пресни зеленчуци липсват. Пържолите в стола едва ли са повече от 150 гр. сурово месо. Погледни дамските дневници, примерно на Вероника, тя се храни най-чисто.

Честно да ти кажа тотално вече се обърках.
Следя й дневника и да ти кажа честно, повечето от нещата даже и не са ми вкусни и не знам как ще свикна с тях :(
Забелязах и, че хапвате и двете доста пилешко, аз в момента полагам огромни усилия да ям пилешко поне 3 пъти седмично. Ако трябва да съм честна, синското ми е по-предпочитаното месо. Пилешко ям основно само от бут, другото ми е сухо и едвам го гълтам. Не знам как ще свикна.

Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 21.11.16 10:39.

казано от Just Average на 20.11.16, 21:47:

Захар - плодове, мед?  Защото и на мен ми е ниска захарта,  рядко наистина има захар в режима ми :) На теб захарите ти са бяла рафинирана захар,  комбинирана с трансмазнини.  Визирам торти,  лайън,  шоколадчета,  сокове. 
Аз лично не бих разчитала на въглехидрати за да качвам. /Което всъщност и аз вмомента се опитвам/ На твое място бих увеличила значително протеина - и то не пържените кюфтета  ;) Замисли се за реалната стойност на храната си и за начина, по който се приготвя.  “Ям от всичко колкото мога” не е режим. Това е безхаберие към тялото.
Повече печено месо, яйца, млечни продукти,  полезни мазнини (Кобрата е била изчерпателна тук), по-малко десертчета в шарена опаковка, повече пресни плодове и зеленчуци, !риба!. Това за мен е качествена храна
А да, в добавка, /не съм много сигурна де/ мисля, че нямаш и достатъчно фибри в цялата тази храна.
Аз си нося храната в училище. На почти всички ни е активен деня. Това не е оправдание. Погледни ми 4та страница на дневника да видиш за какво кутииране иде реч :Д

Сигурно имаш доста добри родители зад гърба си.
Аз, когато ходех на училиче се грижех за сестра си, която е с 12 години по-малка от мен. Сега тя е в 9-ти клас, много се гордея с детето, което отгледах вместо родителите си. Тогава едва ми оставаше време за учене :).
Сега съм добре, имам хубави доходи в един готин град, но ми отне 8 години мизерен живот като гимназист и студент на собствени разноски и почасова работа, граждански договори и прочее, 4 години системен извънреден труд и лишения на трудов договор, гадни хазяи, лоши съквартиранти, за да стигна до тук. Беше много забавно, редовно оставахме без ток, редовно си поделяхме сандвича  с моя мъж. Редовно броях, срам, не срам, жълтите стотинки за един хляб. Не можех и да си мечтая за разнообразно хранене, качествена храна и прочее. Винаги си броях калориите, така, че да не припадна, защото с малък бюджет - малки възможности.
Сега вече имам време за себе си, но някак си съм забравила за грижата. Надявам се, че ще се поправя. Ще приема съветите ти, благодаря. Ще погледна и дневника ти, сигурно през обедната почивка.

21.11.16
11:46

Родителите ми са страхотни,  но храненето ми е единственото нещо,  с което нямат общо.
Цялото готвене,  пазаруване и т.н. си го правя аз.  Майка ми ми дава парите,  така е,  но всичко останало си го решавам сама. 
Моят бюджет също не е много голям.  Често търся качествени,  но намалени стоки за да се получават нещата. Въпрос на желание е.

казано от Just Average на 21.11.16, 11:46:

Родителите ми са страхотни,  но храненето ми е единственото нещо,  с което нямат общо.
Цялото готвене,  пазаруване и т.н. си го правя аз.  Майка ми ми дава парите,  така е,  но всичко останало си го решавам сама. 
Моят бюджет също не е много голям.  Често търся качествени,  но намалени стоки за да се получават нещата. Въпрос на желание е.

Сладур, успех и на теб с постигане на резултатите.

Така, след страстите относно храненето, да си кажа и за 20.11.16.

Спах до късно, както направих и предния ден, пропуснах закуската, защото бе време за обяда :)

Порция свинско (плешка) със зеле на фурна (300 гр).
2 филийки бял хляб
10 мандарини
1 кафе от автомат със захар
3 часа разговори с майка ми във фейса, да я чуя как е, как се справя, а детето да я чуе малко, че му писва от мен :) (шегичка е)
Бе направила торта, но се въздържах, геройски.
4 бирени пръчици, че готвих патица, а тя се пече 5 часа, ужас.
Порция патешко на фурна с морска сол и пипер 250 гр (гърди и крило)
Салата варени картофи (обикновенни и лилави 50/50) с масло, маскарпоне, зряло краве саламурено сирене и пресел лук (приблизително 250 - 300 гр)
500 мл прясно краве мляко от “съседа”.

1 кафяна лъжичка пчелен прашец
2 сурови пъдпъдъчи яйца разбити в малко мляко, че не мога да ги глътна (блудкави са ми)
1 таблекта Б комплекс на Биотек

Сега е сезона на свинското, нямам търпение на идем на Априлци, винаги колят прасе. Ще има много мезета, чист въздух, качествен алкохол и може и някой семеен скандал да се заформи за спорта хахах.
Шефът има био ферми за овце. Тази година отново пускат суджук и кайма овче/телешко на доби цени за служители. Ще си взема, че не мога да ям само пилешко, не ми допада вкуса.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1