21.11.16
17:34
Априлци -Троянско ли?
22.11.16
08:18
казано от Queen Cobra на 21.11.16, 17:34:
Априлци -Троянско ли?
Да, на моя мъж баща му е от там кв. Острец малко преди Русалийския проход :)
22.11.16
08:41
За 21.11.16:
1 пърленка (около 150 гр) + 100 гр бяло краве саламурено сирене
1 кафе 3в1 + чаша Coca Cola + 3 парченца чипс и 3-4 солетки (колежката Ани имаше РД)
1 айран (290 гр)
Порция пиле пане (200 гр) от бут
Салата зеле, морков и цвекло (200 гр)
6 фурми
5 мандарини
5 фисалиса
1 чепка грозде Велика (около 250 гр)
40 гр холандска Гауда (от пита)
1 бирена пръчица
500 мл прясно краве мляко от съседа
1 чаена лъжичка Апистимул
2 сурови пъдпъдъчи яйца, разбити в малко мляко
1 гр рибено масло на Фортекс
1 таблетка Б комплекс на Биотек
Протеинов бар XL Protein Bar на PN USA шоколад и банан 80 гр
12 гр л-Глутамин на Сайтек
1 чаша магнезиева вида на ADVA
Тренировка отново крака:
:)
Лег преса с глезени в страни 1х10х70кг +2х10х80кг + прасец 1х10х70кг +2х10х80к
Разгъване 3х10х35кг
Сгъване 3х10х55кг
Абдуктор 3х10х25кг
Адуктор 3х12х25кг
Хип тръст 2x8+27кг
Полуклек с дъмбел 4х10+27кг
Екстензия 2х10+15кг
За тези, които питат защо все крака - за ръце нямам нужда, както се и вижда по снимките, иначе става грубо и мъжът ми ще ме изхвърли от дома хаха, а и краката имат нужда от оформяне.
Снимките са след тренировката.
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 22.11.16 09:24.
22.11.16
09:52
казано от Виктория Пенкова на 22.11.16, 08:41:
За тези, които питат защо все крака - за ръце нямам нужда, както се и вижда по снимките...
Сега вече ми се изясниха нещата, благодаря.
Поздрави тези, които са ти съставили режима и следят прогреса ти.
(sun)
22.11.16
11:43
казано от Кольо Пияндето на 22.11.16, 09:52:
казано от Виктория Пенкова на 22.11.16, 08:41:
За тези, които питат защо все крака - за ръце нямам нужда, както се и вижда по снимките...
Сега вече ми се изясниха нещата, благодаря.
Поздрави тези, които са ти съставили режима и следят прогреса ти.
(sun)
Всъщност, аз си измислих всичко, благодарение на четивото, което показах, много добра книга за културизъм и спазвам посочения режин наречен кондиционен културизъм. Трнировките са от 3-ти комплекс, за напреднали начинаещи, а комплексите са 8, ако искаш да се развиваш в посока от кондиционен към състезателен. Всяко упражнение е описано. Дори диетите на повечето тук, които прочетох отговарят на нискокалоричната за поддържане, която е около 1000-1100 кк на ден.
За девойката Just Average, която е предполагам под 18 и е доста активна, има специална тема, за подрастващи, където е описано, че калорийният балас на хора под 21 години трябва да е около 3000 кк, за да не се спъва разтежа на кости и мускулатура, а тя приема по около 1200 - 1500 кк, което изчислено по Х-Б с коефициент 2,5 (спортист) е 1767,43 кк за поддръжка, ако приемем, че е на 16 години. Понеже ми обясни, колко добре се кутира :) в страница 4, аз прочетох дневника й, супер ентусиаст, младичка, свежичка, допада ми.
22.11.16
11:52
казано от Виктория Пенкова на 22.11.16, 11:43:
Всъщност, аз си измислих всичко, благодарение на четивото, което показах...
Значи аз не съм доразбрал, защото спомена, че има кой да ти следи нещата и резултатите.
Така или иначе - давай така... пък ще си говорим нататък.
22.11.16
12:02
казано от Кольо Пияндето на 22.11.16, 11:52:
казано от Виктория Пенкова на 22.11.16, 11:43:
Всъщност, аз си измислих всичко, благодарение на четивото, което показах...
Значи аз не съм доразбрал, защото спомена, че има кой да ти следи нещата и резултатите.
Така или иначе - давай така... пък ще си говорим нататък.
Следи ме само инструкторката във фитнеса, която е адски наблюдателна и добра, казва се Таля :)
И тя ме подкрепя, всеки път ме разпитва дали си спазвам калорийния баланс, а захарта под всякаква форма е за мозъка, той е най-големия консуматор на въглехидрати, аз работя по проекти с времето и ресурсно планиране, които почти винаги са извън всякакви рамки. Организмът ми не е отворен, мозъкът ми е постоянно гладен за енергия, а и абсорбирам доста стрес всеки ден покрай ръководството и мениджърските екипи, а скоро ми предстои и преместване към IT отдела, като системен анализатор по ERP системата ни за отдели Производство, Търговия, Снабдяване, Подготовка на производството, Планиране и утравление на капацитетите в ПР, тогава ще ми трябват още повече въглехидрати за мозъка :), за да не черпи от ресурсите за тялото.
22.11.16
12:38
Каквото имам - казах ти вече. ;)
Който разбрал - разбрал. Може пък и да не съм прав. (wasntme)
Девойката си знае, че трябва да яде малко повече, но чак на 3000 ккал ще е слонче. Не си ми доразгледала дневника, в началото съм яла далеч по-малко.
И казах, че добре кутиИрам (не е дума, но се подразбира какво значи хдд)
А това с ръцете е скандално. Това, което се вижда на снимката, е че ИМАТ ГОЛЯМА нужда от оформяне. Ако връзката ти зависи от външния вид, има нещо грешно, но там вече няма да се меся. Нали съм малка ;)
За захарта - на мозъкът не му трябва бяла рафинирана захар, а захари. Прочети малко за типа захар, който ядеш. Всъщност даже ти вреди на работата!
22.11.16
13:02
Вики, а какъв ти е калорийният баланс според теб?
———————————-
Ти си на 27, нормално е да си здрава, слаба и хубава. Защо сама вървиш СРЕЩУ тези естествени неща, е трудно за разбиране. Евала на Колето, че е разбрал.
ако мозъкът работеше така, заради глюкозата, Предполагам Стивън Хокинг си налива системи глюкоза в тръбичката....
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.11.16 13:16.
Рядко коментирам дневници, но тук има нещо адски, адски сбъркано :D
1. Говориш разни неща, четеш разни спортни книги, а в същото време това, което правиш (хранене и спорт) е безобразно. Явно избираш само информацията, която ти се нрави.
2. Това последното не е учудващо - и мен много би ме навила идеята да ям 3500ккал (предимно боклуци) на ден с две тренировки на 2 седмици, без горна част и да стана културист. Не знам това от книгата ли е, но ти това се опитваш да правиш, значи най-вероятно ще да го пише в безценното ти четиво.
3. От тук изниква въпросът защо един път (в началото на дневника някъде беше) казваш, че лакомствата не преобладавали в режима ти, като е видимо, че менюто ти е пълно с боклучава храна. После пък обясняваш, че имаш нужда от боклучава храна за да можеш да си вършиш работата. И аз не мъкна кашони и се справям и без захар в промишлени количества.
4. Другият въпрос, който също изниква (и вече ти го бяха задали, но ти го подмина) - защо по дяволите се опитваш да се храниш като културист, а не искаш да изглеждаш като културист? В книгата има диета за хора, които не искат развита мускулатура, може би? Ти тази ли следваш?
5. Имаш завидно самочувствие - смяташ, че се храниш добре и че изглеждаш супер.
6. Искаш да качиш килограми, но не тренираш горна част, защото била ОК. Като е ок тия килограми като ги качиш нали няма да е ок вече :( Как ще го избегнеш тоя момент, та ти смяташ, че в ръцете не трябва повече?
Мнението беше редактирано от Pleasure на 22.11.16 14:33.
22.11.16
14:33
казано от Queen Cobra на 22.11.16, 13:02:
Вики, а какъв ти е калорийният баланс според теб?
———————————-
Ти си на 27, нормално е да си здрава, слаба и хубава. Защо сама вървиш СРЕЩУ тези естествени неща, е трудно за разбиране. Евала на Колето, че е разбрал.
ако мозъкът работеше така, заради глюкозата, Предполагам Стивън Хокинг си налива системи глюкоза в тръбичката....
Няма как да знаем за него :)
Не вървя с/у нищо освен умората и стресът, както ти споделяш при всеки коментар “познавам се добре”. Говориш сякаш си провалям живота, бъди сигурна - не е така. Не съм безхаберна за тези работи. Благодаря ти за загрижеността, ако нещо ме притесни или се почувствам зле, ако имаш желаеш - ще ти споделя, като на по-опитна в областа на силовите трнировки и хранене.
22.11.16
14:45
казано от Just Average на 22.11.16, 13:01:
Девойката си знае, че трябва да яде малко повече, но чак на 3000 ккал ще е слонче. Не си ми доразгледала дневника, в началото съм яла далеч по-малко.
И казах, че добре кутиИрам (не е дума, но се подразбира какво значи хдд)
А това с ръцете е скандално. Това, което се вижда на снимката, е че ИМАТ ГОЛЯМА нужда от оформяне. Ако връзката ти зависи от външния вид, има нещо грешно, но там вече няма да се меся. Нали съм малка ;)
За захарта - на мозъкът не му трябва бяла рафинирана захар, а захари. Прочети малко за типа захар, който ядеш. Всъщност даже ти вреди на работата!
Извини невежеството ми, не съм свикнала с чуждиците.
Да, има някои работи в иронията, които са ти убягнали :)
Ръцете ми са си добре и без тренировки в момента, все пак казах, че си имам собствен критерий и не се влияя от амбициите и критериите на другите.
Не ми е известно във фурмите, мандарините или къжичката медът да има бяла захар, но ОК. Ако наистина консумирах толкова много бяла захар, за която говориш нямаше да имам кръвно 90/60 систула/диатула или щях да имам някакви наченки на проблеми с инсулина.
Не си спомням да си ми правила атестация :), но ако имаш желание, няма да ти откажа.
Ръцете ми са си добре и без тренировки в момента, все пак казах, че си имам собствен критерий и не се влияя от амбициите и критериите на другите.
Темата е искам да напълнея, а не да стана мускулеста и релефна.
Целта ми е още 2-3 килограма към вече показаната фигура.
Надявам се до нова година да ги имам и този път да успея да ги запазя.
22.11.16
15:00
казано от Pleasure на 22.11.16, 13:53:
Рядко коментирам дневници, но тук има нещо адски, адски сбъркано :D
1. Говориш разни неща, четеш разни спортни книги, а в същото време това, което правиш (хранене и спорт) е безобразно. Явно избираш само информацията, която ти се нрави.
2. Това последното не е учудващо - и мен много би ме навила идеята да ям 3500ккал (предимно боклуци) на ден с две тренировки на 2 седмици, без горна част и да стана културист. Не знам това от книгата ли е, но ти това се опитваш да правиш, значи най-вероятно ще да го пише в безценното ти четиво.
3. От тук изниква въпросът защо един път (в началото на дневника някъде беше) казваш, че лакомствата не преобладавали в режима ти, като е видимо, че менюто ти е пълно с боклучава храна. После пък обясняваш, че имаш нужда от боклучава храна за да можеш да си вършиш работата. И аз не мъкна кашони и се справям и без захар в промишлени количества.
4. Другият въпрос, който също изниква (и вече ти го бяха задали, но ти го подмина) - защо по дяволите се опитваш да се храниш като културист, а не искаш да изглеждаш като културист? В книгата има диета за хора, които не искат развита мускулатура, може би? Ти тази ли следваш?
5. Имаш завидно самочувствие - смяташ, че се храниш добре и че изглеждаш супер.
6. Искаш да качиш килограми, но не тренираш горна част, защото била ОК. Като е ок тия килограми като ги качиш нали няма да е ок вече :( Как ще го избегнеш тоя момент, та ти смяташ, че в ръцете не трябва повече?
Допадат ми разсъжденията ти. Интересно ми е, къде е буклучавата храна, която преобладава.
Надявам се да видя как напълнявам, защото за сега имам едва 3 килограма за 2 месеца с по 3 тренировки на седмица.
Интерсно ми е и защо не напълнях преди да започна да тренирам и защо “боклуците” не ми се лепят, може да се окаже, че явно храната не е достатъчно боклучава или не знам. Няма да ям само пилешко с броколи и всякакви такива безвкусни за мен лично, не мога. Организма е най-добрия лекар, сам си казва от какво има нужда, а аз му се починявам в 50% от случаите :)
А как ще се справя с допълните килограми, ми както и сега никак, никога не съм ги имала, колкото и да съм ги искала.
При най-малкото кардио и веднага отслабвам с 1-2 кг за седмица.
За мен ще е перфектно, ако мога да обърна само на кардио и аеробика, допадат ми повече.
Ще е супер, ако мога да бягам по няколко километра, без да отслабвам, на стадиона.
22.11.16
15:08
казано от Виктория Пенкова на 22.11.16, 15:00:
Организма е най-добрия лекар, сам си казва от какво има нужда, а аз му се починявам в 50% от случаите :)
Абе не винаги е така да ти кажа. Страхотно се чувствам, ако ям сутрин баничка с боза, на обяд и вечеря с основното още по 3-4 филии ръчен хляб, шоколади сигурно 5 за деня мога да изям и организмът си ми ги иска. Резултатите обаче на кантара ще са, мани. А в дългосрочен план, със сигурност ще ме удари и другаде в здравето, което вече е факт де.
Иначе по отношение на това, какво точно ядеш, не мога да кажа лошо ли е хубаво ли е. Идеята ми е, че ако нещо уж го чувстваш полезно за теб, може и да не е.
22.11.16
15:37
казано от Daffy Duck на 22.11.16, 15:08:
казано от Виктория Пенкова на 22.11.16, 15:00:
Организма е най-добрия лекар, сам си казва от какво има нужда, а аз му се починявам в 50% от случаите :)
Абе не винаги е така да ти кажа. Страхотно се чувствам, ако ям сутрин баничка с боза, на обяд и вечеря с основното още по 3-4 филии ръчен хляб, шоколади сигурно 5 за деня мога да изям и организмът си ми ги иска. Резултатите обаче на кантара ще са, мани. А в дългосрочен план, със сигурност ще ме удари и другаде в здравето, което вече е факт де.
Иначе по отношение на това, какво точно ядеш, не мога да кажа лошо ли е хубаво ли е. Идеята ми е, че ако нещо уж го чувстваш полезно за теб, може и да не е.
Да ти кажа от край време у дома се храним така и все още никой не е умрял от проблеми с теглото, диабет, сърце ... Пра-баба ми си пийваше всяка вечер една малка чашка домашна ракия, една нормална чаша верчено вино от на дядо и 10 капки валерианова тинктура в/у бучка захар - почина на 93 от старост. Бе се научила да яде конски суджук с ченета. Само дядо почина от хидроцефалия, но тя бе от натрявяне, като млад, с пестициди, но дори и така доживя до 73 без да се ограничава в храненето. Искаше торта - баба прави торта, иска някаква манджа - баба готви манджата. Все му се карахме, че пуши, а то какво се оказа накрая. Всеки си е индивидуален. Ние няколко поколения сме си все така слабички и все искаме да напълнеем. Баба, мама и леля са като мен, чак след 48 години, малко се поопълниха и заприличаха на жени хахах. На мен ми е ясно какво ще стане, както всеки път, ще спра да ходя в залата, за да си почивам след работа и ще се върна пак на 48 кг, което не ми харесва.
22.11.16
15:44
Аз не твърдя, че ако пийваш по малко алкохол всеки ден, хапваш чат пат торти, пасти, мазно, пържено и т.н. непременно ще се разболееш. Ако се прекалява ежедневно обаче, както аз правих, все ще те удари някъде. Или повечето хора, поне ги удря-има и изключения естествено.
Исках да ти кажа друго, а то е, че не винаги това което ти е подсказал организма, е добре. И поради тази причина дадох примери, че много обичам сладко и по цял ден мога да ям какво ли не от него-шоколади, сладоледи, десерти и т.н., но добре ли е това, въпреки организмът да ми го иска. Ами те на повечето диабетици така им се яде сладко, че две не видят, ама добре ли е за тях ако прекаляват с него, въпреки организмът им да го иска.
Иначе, щом се чувстваш добре по твоя си начин на хранене и трениране, ок :)
Мнението беше редактирано от Деян на 22.11.16 15:45.
23.11.16
12:51
За 22.11.16:
1 пърленка + 100 гр бяло краве саламурено сирене
1 нес кафе със сметана + бучка кафява захар
Порция пилешки карета на скара + ориз на фурна + обща туршия (350 гр)
4 фурми
5 мандарини
6 фисалиса
Порция телешко задушено с морков, бамбук, лук и сове сос (250 гр)
Порция ориз по китайски с яйце, черни гъби, бамбук и сладко-кисел сос (200 гр)
2 чаши червено вино
1 чаена лужичка Апистимул
2 сурови пъдпъдъчи яйца разбити в малко мляко
500 мл магнезиева вода на ADVA
Без тренировка
Излизахме с приятели, в Четвъртък ще има гости у тях :), че цяла Сряда няма да се видим, хаха.
Ще изпържа филе от платика. //Бях забравила да кажа, че се имам с доста от локалните производители и риба и мляко ми се носят на адрес. Доста се уважаваме с хората, винаги идват при мен да си избера първа. Във фризера си винаги имам една секция само с риба - амур, хоки, платика, пъстърва (планинска, от Априлци), шаран, толостолоб.// Заговорихме се с приятелите и на човека (мъжът) очите светнаха, като на стар Зил фаровете :). Каза “Пържи и идвай, а чесновата майонеза от мен.”, е как да му кажеш не, а горкия, и той като мен - скилитка, а яде доста.
Направи ми вчепатление следното. В началото на тренировките ходех през 15 мин по малка нужда, а сега 1 път за цялата тренировка, която е 60-90 минути. Водата, която изпивам е средно 0,5-1 л на тренировка, като си почивам м/у сериите 1-2 минутки, понеже се опитвам да не превръщам тренировка в аеробна и да мина всички уреди за 20 минути :), имам си този навик да бързам да свърша работата.
23.11.16
13:03
Привет.Имаш перфектно тяло защто искаш да го развалиш!!!!
24.11.16
08:55
казано от Stoyan Nedyalkov на 23.11.16, 13:03:
Привет.Имаш перфектно тяло защто искаш да го развалиш!!!!
Не се притеснявай, не го развалям, не се влияй толкова от мнението на другите. Аз винаги съм вила под нормата за ръста си (5-6 кг) и винаги съм имала проблем с това, предпочитам да положа усилия да наваксам с килограмите и да ми е по-леко. Много е неудобно да си усещаш кокалите навсякъде, дори и за другите да изглежда добре.
24.11.16
09:20
За 23.11.16 (свинско дей):
Имахме оперативки и не успях да закуся.
1 мляко с нес
Порция свинско печено с гарнитура варени картофи с магданоз (300 гр)
Салата от цвекло (200 гр)
4 фурми
6 мандарини
4 фисалиса
1 Свинска вратна пържола, печена на фурна с мазнината от патицата, която бях запазила, със сол и черен пипер (150 гр)
Салата краставица, карфиол и копър с домашен ябълков оцет (от на баба) (200 гр)
Протеинов бар XL Protein Bar на PN USA шоколад и кокос 80 гр
12 гр л-Глутамин на Сайтек
500 мл магнезиева вида на ADVA
Тренировка крака:
Лег преса с глезени в страни 3х10х80кг + прасец 3х15х80кг
Разгъване 3х10х35кг
Сгъване 3х10х55кг
Абдуктор 3х10х25кг
Адуктор 3х12х25кг
Хип тръст 2x8+27кг
Полуклек с дъмбел 4х8+27кг
Екстензия 2х10+15кг
Понеже добавих екстенция и полуклек и спината се обади. Сега малко се налага да вземам по 1-2 дози фламексин. Ако продължи с болките и дърпането, спирам с екстензията и полуклека с тежести или ще видя да намаля тежестите с по 10 кг.
Отново се изтеглих, 51 кг все още при мен. Ще видим колко ще съм след цикъл, той е много критичен за мен, винаги отслабвам с по 1-2 кг за седмица. Имам случай, при които смъквам 1 за ден, каквото и да ям. Стъпвам 48 сутрин, 47 вечер. После борба 2 седмици да кача загубения килограм. Явно такъв ни е гена, всички жени в семейството сме така.
24.11.16
09:35
казано от Виктория Пенкова на 24.11.16, 09:20:
Имам случай, при които смъквам 1 за ден, каквото и да ям. Стъпвам 48 сутрин, 47 вечер.
Такива колебания в телесното тегло са нормални и е невъзможно да бъдат свързани с промяна в мускулната маса или мастните натрупвания. Могат да бъдат следствие на различно ниво на хидратация, количество храна в стомашно-чревния тракт, на менструалната цикличност, дори има значение кога за последно си ходила до тоалетна и какво си правила там. Не е ген това, естествена физиология е...
24.11.16
09:52
Интересно , защо ползваш почти 30 кг за клек с дъмбел (предполагам го държиш в ръце между краката?) , а не по-малка и безопасна тежест, с която да направиш повече 20тина поне повторения и да напомпаш мускула.
Нормално е такава голяма тежест в ръце да “падне” върху кръста- който не тренираш по описаните причини , не може да удържи естествената позиция на гръбнака+ недостатъчна сила в самите бедра - и да води до проблеми. Фактът е тренираш с големи тежести само с машини, в комплект с малък обхват на движение води до мускулни дисбаланси.
Какъв модел е лег пресата? АКо е такава по ъгъл 45 градуса е съвсем възможно също да натоварваш кръста поради неправилно изпълнение - отлепяне на таза от седалката в долно положение.
Как ти се отразяват нападите (ходещи или на място), степ ъп- качването на блокче със или без тежести, напад с предния крак на високо, български клек или сиси клек? Тези упражнения са с доста по-малко стрес вв сравнение с клека с лост върху лумбалната област и могат да се правят с малки тежести.
Хубаво би било да обясниш какъв точно тип движение ти е забранено.
Правят ли се упражнения за задравяване на пояса?
24.11.16
10:10
казано от Кольо Пияндето на 24.11.16, 09:35:
казано от Виктория Пенкова на 24.11.16, 09:20:
Имам случай, при които смъквам 1 за ден, каквото и да ям. Стъпвам 48 сутрин, 47 вечер.
Такива колебания в телесното тегло са нормални и е невъзможно да бъдат свързани с промяна в мускулната маса или мастните натрупвания. Могат да бъдат следствие на различно ниво на хидратация, количество храна в стомашно-чревния тракт, на менструалната цикличност, дори има значение кога за последно си ходила до тоалетна и какво си правила там. Не е ген това, естествена физиология е...
Да си кажа честно не се следя колко вода пия, но ми направи впечатление, че винаги преди започването на цикъла се опразва малкия таз и дори започвам да си усещам още по-кофри кокълчетата на таза. Тове си го знам, винаги го има, като признак - “ритуал”. Дори и да е нормално, при ниските телесни килограми си е кофти период при мен. Консултирала съм се не с един и два гинеколога, които казват, че всяка жена си е строго индивидуална относно женски процеси и, че това за моя организъм може да е напълно нормално, но за други жени да е проблем. Аз съм точна като часовник, на 31 ден винаги ми идва, рядко закъснява. Когато бях 46 кг идваше на 40 ден, но пак бе редовен. Винаги деня преди него, даже бих казала вечерта, няй-често започва с опразване на малкия таз, свиване в таза и усещане на лека болка. Понякога губя апетит към месо, готвени храни и прочее, но винаги ям хляб(печен с масло), мляко, сирене, млечни продукти, много плодове и сокове (тогава особенно ми се доядат). Говорила съм с много жени, поне в нашето предприятие има изобилие от колежки, те пък са савсем различни. Понякога се състезаваме една-друга, коя има повече “ритуали”. Аз го наричам ген, моите симптоми съзпадат с майка ми, баба ми и леля ми. Явсно съм го наследила от тях. С колежките доста се различаваме по това отношение, само болката ни е обща :)
24.11.16
10:11
Не се притеснявай, не го развалям, не се влияй толкова от мнението на другите. Аз винаги съм вила под нормата за ръста си (5-6 кг) и винаги съм имала проблем с това, предпочитам да положа усилия да наваксам с килограмите и да ми е по-леко. Много е неудобно да си усещаш кокалите навсякъде, дори и за другите да изглежда добре.
Има два начина да получиш исканото тяло .Единия е да си сменим метаболизмите;)а другия времето ще си свърши работата.Стария Джони Окар винаги казваше - Не спирай да вървиш.
Мнението беше редактирано от Stoyan Nedyalkov на 24.11.16 10:12.
24.11.16
10:15
Това е във кръга на шегата желая ти успех
Мнението беше редактирано от Stoyan Nedyalkov на 24.11.16 10:24.
24.11.16
10:36
казано от Queen Cobra на 24.11.16, 09:52:
Интересно , защо ползваш почти 30 кг за клек с дъмбел (предполагам го държиш в ръце между краката?) , а не по-малка и безопасна тежест, с която да направиш повече 20тина поне повторения и да напомпаш мускула.
Нормално е такава голяма тежест в ръце да “падне” върху кръста- който не тренираш по описаните причини , не може да удържи естествената позиция на гръбнака+ недостатъчна сила в самите бедра - и да води до проблеми. Фактът е тренираш с големи тежести само с машини, в комплект с малък обхват на движение води до мускулни дисбаланси.
Какъв модел е лег пресата? АКо е такава по ъгъл 45 градуса е съвсем възможно също да натоварваш кръста поради неправилно изпълнение - отлепяне на таза от седалката в долно положение.Как ти се отразяват нападите (ходещи или на място), степ ъп- качването на блокче със или без тежести, напад с предния крак на високо, български клек или сиси клек? Тези упражнения са с доста по-малко стрес вв сравнение с клека с лост върху лумбалната област и могат да се правят с малки тежести.
Хубаво би било да обясниш какъв точно тип движение ти е забранено.
Правят ли се упражнения за задравяване на пояса?
Не разбирам особенно от конструкция на уреди, но тази която имаме във фитнеса е точно същата от снимката. Всички уреди са на ТЕСА. При нея нищо не ме боли и прогресивно си увеличавам тежестите, преди 2 месеца започнах с 30 кг, сега съм на 80 кг. При полуклака не ми тежи с 27 кг дъмбел и не ми е неудобно. Нямам проблем с ломбалната област, спината ми е на С1 в сакралната.
За тези упражнения, които казваш не ги правя с тежести, ако и добре мога да си обясня по имената им. С тях загрявам, добавям и прехвърляне от крак на крак в клекнало положение с изправнен гръбнак (това го знам от един курс по айкидо), пренасяне на торса от крак на крак под формата на дъга. Кръгови движения в таза с протегнати ръце, котешко гръбче (тези ми останаха от последната рехабилитация преди 4 години).
Не са ми забранявали нищо, само ми казват да не се напъвам и, когато реша да раждам, да обмисля варианта за секцио, защото спината е в малкия таз.
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 24.11.16 10:38.
25.11.16
09:33
За 24.11.16:
Денят бе напрегнат в службата :)
Половин пърленка с 100 гр сирене
2 малки свински вратни пържоли от снощи (200 гр)
Салата краставица, карфиол и копър (150-200 гр)
4 фурми
8 мандарини
4 фисалиса
1 зелен чай и жасмин + бучка кафява захар
1 кафе нес със сметана + бучка кафява захар
Порция пържено филе от платика с лимон, приготвено от мен :) за човека (100 гр)
Салата зелена с краставица и зелени маслини с лимонов дресинг (100 гр)
Салата белен домат със зелени маслини и зряло краве сирене (50 гр)
Сотирани картофи с чесън (100 гр)
20 гр домашнярка
600 мл червено вино (мавруд, любимото ми)
30 гр телешка пастърма от на човека, домашна :), евала на майстора, не е за простосмъртни :)
Без тренировка, повечко социален живот.
Фитнеса, който посещавам е основно с хора, които се опитват да оправят нещата, има и слаби като мен има и доста пълнички, липсват прослойки като “нацепените батки” и “кифлите”, по тази причина ми е и приятно, няма коментатори и не е клюкарник. Служителите в нашата фирма имат право на доста социални придобивки, една от тях е картата Multisport, която фирмата плаща на 80%, останалото от служителя. Когато постигна резултатите, които искам, мога да разнообразявам и да добавя 2 дни йога или плуване през пролетта и лятото. Кофтито е, че седмицата няма да ми стига за всичко и всички. Пак ще се наложи да правя схеми и заменки. Не мога да зарежа социалните контакти за сметка на спорта. Трябва да има златна среда.
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 25.11.16 10:49.
26.11.16
23:15
За 25.11.16:
Ден с много ангажименти и срещи, като за последно за седмицата.
Мляко с ориз 100 гр + канела
Мляко с нес
Порция телешко варено 300 гр, не успях да я изям цялата на обяд, не ми стигна почивката.
1 филийка хляб от лимец
Крем карамел
4 медени свински ребърца
2 филийки препечен бял хляб с 50 гр хайвер от тарама с копър
50 гр крушовица
Забравих да взема таблетките
Протеинов бар XL Protein Bar на PN USA шоколад и малина 80 гр
6 гр л-Глутамин на Сайтек
500 мл магнезиева вида на ADVA
Тренировка крака:
Лег преса с глезени в страни 3х10х80кг + прасец 3х15х80кг
Разгъване 3х8х35кг
Сгъване 3х10х55кг
Абдуктор 3х10х25кг
Адуктор 3х12х25кг
Хип тръст 2x8+27кг
Полуклек с дъмбел 4х10+27кг
Екстензия 2х10+15кг
Изтеглих се отново 51.5 кг съм.
Доста напрегнат ден, едва си тръгнах от работа, много срещи много нещо и всеки иска вниманието ти.
Поради стегнатия график, се вижда, че съм малко разсеяна :)
27.11.16
16:19
За 26.11.16:
На гости при свекито :), поспахме си с моя, после бая обиколки из градо и айде към другото градо :) :)
60 гр пълнозърнест крекер със зехтин, лен и сусам
50 гр “Чирпански вятър” - карамелизирани ядки (сусам, слънчогледови семки, тиквени семки, фъстъци, орифон)
2 козуначени кифлички (100 гр)
1 черен чай на Ahmad English No.1 с 2 кафени лъжички бяла захар
60 гр домашен конски суджук
30 гр свинска пастърма
30 гр луканка
Салата зеле, морков и майонеза с 5 черни маслини (150 гр)
Порцион свинска пържола на фурна с черен пипер, пилешки медальон на фурна и пържени картофки (450 гр)
50 гр домашнярка
2 глътки скоч за новата племенницата Мони
600 мл червено вино домашно
2 чаши сок
Без тренировка, доста смях и викане на масата :)
Наложи се да бъда пасивен пушач цяла вечер. Отвикнала съм, много ме боля главата, особенно след пурите им.
Доста социален живот тази седмица, планувам другата да имам поне 3 дена off.
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 27.11.16 16:21.
28.11.16
09:47
За 27.11.16:
1 черен чай на Ahmad English No.1 + 2 кафени лъжички бяла захар
5 козуначени кифлички (100 гр)
Порция спагети с италиански сос с прошуто и горски гъби от Априлци (250 гр)
20 гр прошуто
30 гр “Чирпаски вятър” - карамелизирани ядки
5 фурми (белени)
30 гр пълнозърнест крекер със зехтин, сусам и лен
1 чаша сок банан
Порция кафяв ориз със зеленчуци (150гр)
15 маслини (каламата, натурални и черни)
Оризово пилешко бонфиле пане (100 гр)
Салата цветно зеле, морков и копър с дресинг от домашен ябълков оцет, шарлан, морска сол и ленено масло (150 гр)
Без тренировка. Доста пътуване.
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 28.11.16 14:20.
29.11.16
11:07
За 28.11.16 Неочквано неразположение, проблем със синузита :(, не усещам нищо
1 пълнозърнеста филийка с 50 гр бяло краве саламурено сирене
1 айран 290 гр
30 гр крекери със сусам и мак
1 супа топчета с филийка бял хляб (не я изядох цялата, нищо не усещам)
8 мандарини
1 портокал
8 фисалиса
60 гр суджук на тиган (телешко/овче) с горчица с мед и ананас
1 филийка пълнозърнест хляб
1 бирена пръчица
2 големи печени чушки с домашен ябълков оцет, шарлан, морска сол и захар
200 мл магнезиева вода на ADVA
Без тренировка. Малко упражнения в домашна обстановка. Нагревки с морска сол. Главата ми ще се пръсне. Трудно ще се получи каквато и да е тренировка.
Това е първата тренировка, която пропускам. Кофти ми е, но не искам да припадна във фитнеса, а и носът ми сега се чисти, да не се излагаме пред хората хахаха.
29.11.16
11:18
Вики, виждам , че си убедена в това,че трябва да напълнееш, но не виждам да се храниш по нужния начин- 40 гр. от това, 50 гр, от онова. Основните ти хранения са в размер 100-150 гр. (от стандартна порция ок 350- 400 гр.) и предполагам с не повече от 50 % месо, така че просто не работиш в желаната от теб посока.
Не говоря за днес, когато си болна.
29.11.16
11:52
казано от Queen Cobra на 29.11.16, 11:18:
Вики, виждам , че си убедена в това,че трябва да напълнееш, но не виждам да се храниш по нужния начин- 40 гр. от това, 50 гр, от онова. Основните ти хранения са в размер 100-150 гр. (от стандартна порция ок 350- 400 гр.) и предполагам с не повече от 50 % месо, така че просто не работиш в желаната от теб посока.
Не говоря за днес, когато си болна.
Основните ми хранения са комбинирани - разядка, основно+салата, десерт. Ако няма салата е някакво мезе и/или консервирани зеленчуци. Отдавна съм свикнала така, малко ми е трудно да променя навиците си, но се опитвам. Ще видим с времето. Прави ми впечатлени, че бързо се засищам и после не ми се яде. Сигурно ще е от факта че ям начесто помалко, ако трябва да сумирам храненията, то те са на всеки 2 часа. Ако искаш мога да опитам една седмица да пиша под часове какво хапвам?
29.11.16
12:13
Ами не, не под часове, но какви са тези разядки? Ти ядеш нормално , нормално да не качваш. Само излишната захар дава калории. Защо не опиташ да намалиш тестото за сметка на протеина и мазнините ?
29.11.16
12:50
казано от Queen Cobra на 29.11.16, 12:13:
Ами не, не под часове, но какви са тези разядки? Ти ядеш нормално , нормално да не качваш. Само излишната захар дава калории. Защо не опиташ да намалиш тестото за сметка на протеина и мазнините ?
С какво предлагаш да ги заменя?
Бих мога да хапвам на тяхно място мляко с ориз или кисело мляко с плодово сладко.
29.11.16
17:45
Било върхът на егото да се самоцитираш, но и не обичам да звуча като стар грамофон
казано от Queen Cobra на 20.11.16, 19:08:
.Ако искаш да добавиш калории, добави ПРИМЕРНО 200 гр. сметана, 1 авокадо, още 200-300 гр. сготвено месо, 80-100 гр. ядки, сиренето и кашкавала могат да са спокойно не 50, а 200 гр., 3-4 цели яйца почти спокойно могат да присъстват през повечето дни. Добавяй щедро зехтин/друго масло към салатите, краве масло, няколко лъжици тахан и фъстъчено масло.
06.01.17
21:06
След месечна пауза, за да не се изнервям да отговарям на коментари. Диетата ми е същата, само увеличих рибеното масло. Тренировката си остава силова. Тренирам по 3 пъти седмично. 53 кг съм, почти 54. Ето и резултатите, напредваме бавно. С прискърбие към бюджета, налага се да сменя гардероба. Преди 3 месеца бях 48 кг, носех 32 размер немско за долнище, вече минах на 34.
29.03.17
10:12
Здравейте на всички трудещи се над себе си.
Малко ъпдейт на диетата и тренировките.
Поизчистих доста диетата.
Всяка сутрин започвам с протеинов шейк:
1 доза сурватъчен протеин Arnold Iron Whey
1 с.л. брашно от експелер на сусам
1 с.л. брашно от експелер на лен
1 с.л. брашно от експелер на кайсиеви ядки
1 с.л. брашно от експелер на тиквени семки
1 с.л. брашно от експелер на бял трън
2 сурови пъдпъдъчи яйца
1 ч.л. пчелен прашец
500 мл. мляко
Втора закуска:
Баница с извара и айран.
За през целия ден:
130 гр. оризов бар за целия ден, като допълнителен въглехидрат.
100-200 грама сурови ядки - орех и слънчогледови семки.
1 еспресо + кондензирано мляко и 2 гр. захар.
2-4 ч.л. Сусамов тахан с мед 50/50 на Мелисса
3-4 орехофки от български еднозърнест лимец със зехтин
3-4 желирани бонбона
Вода около 2-3 л.
Обяд:
пилешка или свинска пържола (150-200 гр)
200 гр варени картофи
5 кисели краставички
Преди тренировка:
1 бр банан
По време на тренировка:
Вода с BCAA
След тренировка:
2 бр. оризов бар
2 бр ръжен сухар
1 доза сурватъчен изолат
1 с.л. брашно от експелер на коноп
Вечеря:
200 гр. ориз с яйце, китайски черни гъби, бамбук, сладко-кисел сос и китайски скариден сос
2 филийки пълнозърнест хляб със семена с домашна едросмляна лютеница със захар
100 гр. домашно прясно сирене тип моцарела
Или
200 гр. маслени картофи на фурна с подправки
100 гр. риба (по избор, поддържам следните варианти: скумрия, сьомга, платика, пъстърва, тон, шаран)
Зелена салата с краставица, зелен лук, репички, лимонов сок, шарлан, ленено масло, нерафинирана морска сол
1-2 мътни бири за калории
Преди лягане:
150 гр. сметана 10% масленост за калории :)
На практика ям всеки час по нещо :)
Тренирвките са ми 4 през седмицата:
Понеделник - ръка, рамо;
Вторник - почивка;
Сряда - гръб;
Четвъртък - крака, седалище, кръст;
Петък - гърди;
Събота - почивка (BBQ day)
Неделя - почивка (мръсен ден, позволяват се пържени картофи и пилешко, не пия протеинов шейк)
Другият път ще пиша по-детайлно за тренировките и BBQ-то :)
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 29.03.17 10:12.
14.07.17
11:27
Здравейте, не бях писала доста дълго.
Малко информация относно развитието.
Доста поизчистихме диетата, основно се състои от 8 хранения.
3 основни и 2 леки закуски м/у храненията, лека закуска преди и след тренировка, хапване преди лягане. Добавките са само изолат след тренировка и BCAA с водата по време на тренировка. Вече минах на 5 тренировки седмично. Не смесвам въглехидрат с протеин. Основноте хранения са протеин и зеленчуци. Лакомствата са черен шоколад, мед, тахан, плодове, желирани бонбони. Научих организма си да храносмила всичко и да изгаря мазнините като основна енергия. Не тренирам корем, защото го докарвам от диета и участие като помощник за изпълнение на упражнения за другите мускулни групи. Не консумирам рафинирана сол, захар и мазнина, освен, ако не ми се налага да се хране по заведенията. Спрях да пазарувам мляко, сирена, масла и брашна от магазините, поръчвам ги от местни производители, които са се доказали с продуктите си. Месо, само от фирмените магазини на местни призводители. Всеки ден приемам пчелни продукти на пчелна ферма Мелисса. Дори твърдия алкохол, който приемам е домашно производство с мед вместо захар. Има още доста да изчиствам, но засега остава така, не ми пречи, успявам да се справя с всичко.
Интересното в цялата ситуация е, че след изследвания и ехографии, за да знам, че всичко е наред, докторите заключиха, че органите и тъканите ми са значително подобрени спрямо миналата година. Всичко е с хомогенна структура и съдове, като на атлет. Плътна мускулна структура, леко високо ниво на лимфа с 2%, поради наследствен венозен застой, който след хормонални таблетки се влуши, но за там също предприех действия. В момента съм на Детралекс и Торазидекс, намалих обиколката на коляното с 6 см от застояла липфа, прасеца започна да изпъква и се налами с 2 см, имам по-малки глезени. Всичко се възтановява по план. Приложила съм и малко снимки в началото на лечителния курс с медикаменти. Спорта много помага на лекарствата да действат без странични ефекти, а и за цената им на месец - не трябва да ми пречат 🙂 .
Понеделник - силова - бицепс 2 упражнения, трицепс 4 упражнения, раменен пояс 3 упражнения. Кардио - 3 км бягане, от които 700 м са бързо ходене на 8-ма степен и до 3-я км бягане на 10-та степен, като всеки 200 метра се бягат по схема - 200 м бягане с ръце на кръста оформящи талията, ситни бързи с цяло ходило крачки с натоварване в седалище и вътрешна част бедро, 200 м бягане тип ръченица на пръсти с махове на ръце (всичко за 19 мин), 1 км гребане на 10-та степен с плъзгане за натоварване на краката (5 мин), почивка м/у кардиото 1 мин.
Вторник - силова - квадрицепс 2 упражнения, глутенус 3 упражнения, абдуктор 2 упражнения, задно бедро 2 упражнения, прасец пружиниране през цялата тренировка, разтягания. Кардио - 1 км гребане на 10-та степен с плъзгане (5 мин), 15 мин хоризонтален велоаргометър 3-4 степен 75-85 оборота , 15 минути вертикале велоаргометър 5-6 степен, 75-95 оборота.
Сряда - силова - гръб 6 упражнения. Кардио - гребане 1 км с плъзгане (5 мин), 3 км бягане, от които 700 м са бързо ходене на 8-ма степен и до 3 км бягане на 10-та степен, като всеки два метра се бягат по схема - 200 м бягане с ръце на кръста оформящи талията, ситни бързи с цяло ходило крачки с натоварване в седалище и вътрешна част бедро, 200 м бягане тип ръченица на пръсти с махове на ръце (19 мин).
Четвъртък - силова - квадрицепс 2 упражнения, глутенус 3 упражнения, абдуктор 2 упражнения, задно бедро 2 упражнения, прасец пружиниране през цялата тренировка, разтягания. Кардио - 1 км гребане на 10-та степен с плъзгане (5 мин), 15 мин хоризонтален велоаргометър 3-4 степен 75-85 оборота , 15 минути вертикале велоаргометър 5-6 степен, 75-95 оборота.
Петък - силова - гърди 5 упражнения. Кардио - гребане 1 км с плъзгане (5 мин), 3 км бягане, от които 700 м са бързо ходене на 8-ма степен и до 3 км бягане на 10-та степен, като всеки два метра се бягат по схема - 200 м бягане с ръце на кръста оформящи талията, ситни бързи с цяло ходило крачки с натоварване в седалище и вътрешна част бедро, 200 м бягане тип ръченица на пръсти с махове на ръце (19 мин).
Продължаваме с ремонтите у дома, ще пусна и сравнение м/у 47 кг и 55 кг структура 🙂.
Повече не ми се споделя, след известно време пак. Планирала съм почивка в планината в края на юли и на море в началото на август...
Мнението беше редактирано от Виктория Пенкова на 14.07.17 11:57.