07.12.16
09:50
Вече мина 1 година, а гръдната ми обиколка и ръката са си същите. Тренирам много здраво, даже близките ми си плашат каква амбиция имам. Почнах да си тъпча като прасе, докато не ми стана наистина тежко по 5 пъти на ден, ама единственото което стана е че талията ми порасна 4,5 см. Гледам мои приятели, които на са положили и 1% от моите усилия са по широни от мен в раменния пояс и не е до килограми, дрехите им стоят като на закачалки. Оставам с впечатлението че в културизма всичко е шибана генетика, съпроводена с химия
07.12.16
10:02
Хм, а как тренираш, т.е. колко пъти седмично, какви конкретни упражнения правиш, колко серии, повторения и т.н. Опиши например една седмица как и какво си тренирал и обкщо взето видовете храна и количеството-не броя хранения.
Дай инфо и за друго-години, ръст, тегло.
Да не се окаже например, че вдигаш за бицепс и трицепс по 4-5 упражнения на тренировка, два пъти седмично по 5-6 серии на упражнение, мааш лебец с манджи, сандвичи и т.н., пък после защо не мърдам в размерите на гърдите и ръцете.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.12.16 10:05.
Дефинирай ‘’драво трениране’’ и ‘’ много ядене’‘
Опиши с какво си се хранил например последните два дни.
Опиши си и последните две силови тренировки.
Дай ни малко повече информация за себв си.
Последното ти изречение е много несериозно...
Висок съм 177 и тежа 63 кг. На 16 съм, ходя на лостове от 12 годишен, но с тежести се занимавам от почти 2 години. Постоянно си променям сплит системата, сега ми е за акцентиране върху разширяванe:
Съжалявам ако някъде има грешки, просто мразя да пиша на кирилица. Приятно четене на романа ми
ПОНЕДЕЛНИК: Гърди и гръб суперсерии
1.дъмбели от лег + набирания зад врат
2. дъмбели от полу лег + набирания с успореден хлат
3. флайс + хеликоптер с дъмбели
4. Пулоувър + гребане с дъмбел
ВТОРНИК: Крака и корем
1. клякане с дъмбели
2. напади с дъмбели
3. нзправяне на пръсти
4. изправяне на пръсти седнал
1. коремна преса
2. вдигане на крака за долна част на корема
3. колело
4. планински катерач с планк суперсерия
СРЯДА: Почивка
ЧЕТВЪРТЪК: Гърди и гръб суперсерии
1. лицеви опори + набирания с широк хват
2. лицеви опори с крака върху стол + набирания с тесен подхват
3. успоредка + гребане с два дъмбела
4. пулоувър + набирания пак с широк хват, ако не ми треперят ръцете твърде много
ПЕТЪК: Бягане спринтове
между 6-10 спринта по 100м
СЪБОТА: Бицепс, трицепс, рамо по лека тренировка
1. сгъване с дъмбели
2. концентрирано сгъване
1. разгъване на ръката зад главата
2. френско с дъмбели
3. лицеви с тесен хват
1. раменни преси с дъмбели
2. разтваряне на дъмбели встрани
Сериите за всяко упражнение варират между 3 и 5 !
НЕДЕЛЯ: Почивка
ПРИМЕРЕН ДЕН
8:30- два сандвича с шунка и кашкавал,1 или 2 варени яйца, чаша мляко
12:00- пилешка супа, телешко варено, 2 филии хляб
4:00- Баница със спанак, кроасан с масло и един айрян
7:00 - пилешки гърди с ориз , 2 филии хляб и сок от портокал
10:00- извара с овесени ядки
Няма нужда постоянно да сменяш сплит системата. Даже хептен нямаш нужда от сплит. Една класика като 5х5 ще те оправи за година.
Не си написал работните тежести. С леки щанги не се става голям.
Не си написал и грамажите на храните. Без тях няма как да си сметнеш колко точно калории поемаш.
07.12.16
15:27
казано от CarnalK на 07.12.16, 14:36:
...
Не си написал работните тежести. С леки щанги не се става голям. ...
То е относително и това, за него може да са си му тежки. По-правилното ще е според мен да уточни, какъв максимален брой повторения може да направи с конкретната тежест за конкретното упражнение в серия. Ако каже например 6-8-10, ок, но ако каже 15 и повече, както и, че можел и още.........не е добре :D
07.12.16
16:18
Тренировките: претренираш. Всяка мускулна група по 1 път седмично е напълно достатъчно. Не забравяй - без адекватно възстановяване няма прогрес (може да има регрес и травми, а ние не искаме това).
Не знам колко тежко тренираш, дали наблягаш на интензивността, на обема или на тежестите. Не гледай какво правят другите, всеки е различен и сам трябва да разбереш кое работи за теб. Пробвай различни варианти и виж кое как ти се отрязява.
Храната:
8:30- два сандвича с шунка и кашкавал,1 или 2 варени яйца, чаша мляко (ок)
12:00- пилешка супа, телешко варено, 2 филии хляб (Махни пилешката супа и яж повече от телешкото варено с повече картофи)
4:00- Баница със спанак, кроасан с масло и един айрян (банички и кроасани.., смени ги по възможност с някакво месо + източник на въглехидрати (ориз, картофи, макарони и т.н.) Ако не можеш: 1 кроасан + 100 гр. ядки по избор - фъстъци, кашу.. (далеч от идеалното ядене, но по-добре от баничка + кроасан)
7:00 - пилешки гърди с ориз , 2 филии хляб и сок от портокал (ок)
10:00- извара с овесени ядки (вместо овесени ядки - фъстъци)
Не мисля че претренирам, понеже дори и на последната серия мога да правя по 15 повторения. Смятам че да тренирам главните мускулни групи 2 пъти седмично е много по добре, от колкото 1 със зверски тежести, с които можеш да се контузиш. А и както може би разбрахте тренирам в къщи, така че нямам тренировъчен партниьор, който да ме пази при големите кг. Като цяло това че трябва да се прави 6-10 повторения за маса май си е глупост и зависи от човека. Серж Нюбре е правил по 15-20 повторения и ката го гледам си е мускулест, впрочие може ли да ми препоръчаш на каква фирма да са фъстъците. За обяд ще взимам по 2 порции и махам супата.
07.12.16
18:22
казано от Aleks 240 на 07.12.16, 17:49:
Не мисля че претренирам, понеже дори и на последната серия мога да правя по 15 повторения. Смятам че да тренирам главните мускулни групи 2 пъти седмично е много по добре, от колкото 1 със зверски тежести, с които можеш да се контузиш. А и както може би разбрахте тренирам в къщи, така че нямам тренировъчен партниьор, който да ме пази при големите кг. Като цяло това че трябва да се прави 6-10 повторения за маса май си е глупост и зависи от човека. Серж Нюбре е правил по 15-20 повторения и ката го гледам си е мускулест, впрочие може ли да ми препоръчаш на каква фирма да са фъстъците. За обяд ще взимам по 2 порции и махам супата.
Това, че имаш мнение по въпроса е хубаво))...Лошото е, че си не компетентен по въпроса и от там просто нямаш никакъв шанс да достигнеш целта си ;)
казано от -=REFLEX=- на 07.12.16, 16:18:
Тренировките: претренираш. Всяка мускулна група по 1 път седмично е напълно достатъчно. Не забравяй - без адекватно възстановяване няма прогрес (може да има регрес и травми, а ние не искаме това).
Искаш да кажеш, че се нуждае от цяла седмица за възстановяване?
07.12.16
18:40
казано от Aleks 240 на 07.12.16, 17:49:
Serge Nubret си е Serge Nubret. Това, че при него това работи не означава, че и при теб ще се получи по тоя начин. Това, което разделя професионалистите от аматьорите в културизма, е че те познават тялото си и знаят кое работи за тях, а не правят дадено упражнение само защото “така трябва” или защото някой друг профи го прави. При теб очевидно има застой, което означава, че за да прогресираш трябва да промениш нещо ;) Може да правиш по 8-12 повторения с максимална тежест (т.е. да не може да направиш повече от това) без да има нужда някой да те пази (освен лежанка с лост). На всичко друго може да се справиш сам. Като усетиш, че на 9-10 повторение вече не можеш повече оставяш тежестта и готово. Така ще ти е напълно достатъчно да тренираш всяка група по 1 път седмично. Ако правиш упражненията с правилна форма/техника и си загрял подобаващо, рискът от контузии е малък. Не те карам да правиш “зверски” силови тренировки с по 1-2 повторения на серия, където се цели само сила. Просто те съветвам да си промениш текущия стил на трениране, от който явно няма резултати. Като си подобриш малко и храненето не виждам как няма да постигнеш резултати. Успех.
п.п. дадох ти просто примерен стил на трениране, не е казано да правиш точно него. Има много варианти, но ще трябва да се поразтърсиш малко в интернет и да пробваш различни методи.
Мнението беше редактирано от -=REFLEX=- на 07.12.16 18:43.
https://www.youtube.com/watch?v=HBTb0M3MlLw
Това вярно ли е? Aко е да значи по добре е да си трeнирам мускулите 2 пъти седмично, а не както вие ми казвате всяка мускулна група
1 в седмицата
Мнението беше редактирано от Aleks 240 на 09.12.16 19:37.
10.12.16
10:59
Попринцип да. Ако тренираш натурално е добре да тренираш всяка група поне по два пъти на седмица. Не е задължително обаче да е директно. Можеш примерно да подбереш такива упражнения, които индиректно да натоварват гърдите, когато правиш трицепс или индиректно да удариш и гърба, когато тренираш за рамо. Аз съм си изградил тренировъчния план на този и принцип и съм доста доволен.
казано от Aleks 240 на 07.12.16, 09:50:
Гледам мои приятели, които на са положили и 1% от моите усилия са по широни от мен в раменния пояс и не е до килограми, дрехите им стоят като на закачалки. Оставам с впечатлението че в културизма всичко е шибана генетика, съпроводена с химия
Генът е най-важен!
И не само фитнеса е “шибана генетика”, а целият живот!
Доста забавни мнения има в тази тема :D
Марка на фъсъците няма да казваме да не става реклама... слагай повече спанак в баницата...
Мнение от мен:
1. Храненето ти е грешно
2. Тренировките са ти грешни
Тези супер серии ги разкарай, не са за теб.
Ти трябва да изградиш мускулатура.. прави тежки базови упрежнения с по 6-8 повторения. Вариантите са няколко система тип 5х5, цяло тяло през ден или 3 пъти седмично, сплит гърди+трицепс/гръб+бицепс/крака+рамо, бутаюи/дърпащи/крака.. и т.н.