05.01.17
15:16
Е, така и аз
06.01.17
11:57
05 01 2017
Тренировка:
3 кръга:
15 руски суинга
10 клека
10 лежанка
10 мъртва тяга
10 ходещи напада /на крак/
10 гръбни преси
10 раменни преси зад врат от седеж
30 сек централен планк
10 повдигания на пръсти
10 бицепсови сгъвания с лост
10 кофички на пейка
Храна:
- банан, 2 св яйца
- мед, лимон, джинджифил
- варени картофи, извара, краставица
- 2 пакетчета солети
- 2 филии с масло, домат, извара, 1 св яйце
- 3 чая с мащерка, джинджифил и мед
Тая хрема ме довършва тотално, но меда, лимона и джинджифила си казаха думата, защото днес (6ти) съм далеч по-добре от това, което бях вчера. Отделно си плациках краченцата в гореща вода с морска сол 8-)
27.09.17
21:36
Пореден опит да се завърна във форума и по конкретно да описвам тренировките. Искам нещо да променя, но не знам какво. Сякаш загубих целта от хоризонта и дано дневника да е някаква опорна точка да открия поне някакъв смисъл във всичко. Отдавна спрях да гоня някакви видими външни промени следствия на тренировките. Последните месеци минах през периоди без спорт, периоди на двуразови тренировки до изтощение (някакъв вид самонаказание за нещо, което до което не стигнах). Сега пак съм в лек застой, но ще опитам...
Толкова като за начало!
30.10.17
09:06
Познати и непознати съфорумци, отворена съм за идеи за програма за ММ в два дни седмично, т.е. събота и неделя.
За жалост нямам възможност да посещавам зала през делнични дни и ще се лигавя вкъщи с подръчни материали, но уикенда планирам да е по-сериозен откъм натоварване, така че всичко е добре дошло
24.06.18
20:18
Привет, банда. За огромно мое съжаление пропуснах посещение и емоции на тазгодишното събитие Varna Throwdown 2018. Мобилизирам се, вземам си поука и тепърва започвам да си разширявам социалния кръг, че нещо последните години пропускам доста и това положение започва леко да ме изнервя.
Бърз отчет за седмицата:
4 домашни тренировки
2 в зала
Храната е безобразна както винаги.
Толкова за днес 🙂
26.06.18
14:16
По принцип понеделник си го пиша почивен ден откъм тренировки. За джънка ми почивен ден няма, то е ясно. Накратко парче чийзкейк, кроасан с шоколад, айрян, тиквички със сирене на фурна, купичка боб, сирене и някаква смес извара с майонеза и зелена чушка. Знааам, знам за майонезата... Открих това в хладилника и просто го нападнах.
Една добра новина от деня - скоро се местя в нова квартира. Предстои второто пренасяне за тази година след като пролетта ме изгониха от старата квартира. Най-якото беше количеството багаж a.к.а боклуци, които изхвърлих. Направо е потресаващо с какви безполезни неща се затрупваме.
А днес ми пристигна и гривната (последната глезотийка, която ще си позволя близките месеци, ако не измисля бизнес плана на столетието 🙂 ).
Ако успея да вместя тренировката днес ще дописвам.. <3
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 26.06.18 14:17.
27.06.18
10:21
казано от kaloyan на 26.06.18, 14:21:
Ти остави гривните, ами дай да видим татусите, че изглеждат яко 🙂
😄 Татусите са ясни. Въпросът е, че тъкмо се похвалих на приятелка за гривната и веднага побърза да ми прати статия с вредите, които нанасяла, заради блуутут устройството, някакви отрицателни въздействия и не знам си още колко куп други неприятни неща, които не си направих труда да дочета. Та, ако има запознати ще се радвам да споделят мнение по темата.
Гривната няма да те убие моментално, но е източник на доста ненужно електромагнитно облъчване. Всичко, което може да се каже за него, важи и за гривните. Тъпото е, че през цялото време са ти залепени за тялото.
27.06.18
14:47
Вредата от електромагнитното излъчване от телефони, гривни и прочие аксесоари е пренебрежимо малка за да окаже влияние върху здравето.
Зависи какво е количеството което човек е склонен да пренебрегне. 🙂
Зависи и кой каква чувствителност проявява към подобен род влияния.
27.06.18
14:56
Това са псевдо-здравословни митове и не ми се влиза в спорове.
27.06.18
15:10
Добре, че и каза. Няма да питам на теб кой ти каза, че ще влезем в спор.
27.06.18
15:50
Трябва да те предупредя, че също така кислородът също няма да те убие моментално, но виж, за 70-80 год. доста ще ти влоши състоянието ...
Извън шегата - ако имаш поставен пейсмейкър или човек от семейството има, то електромагнитните полета на някои устройства могат да навредят.
Аз също съм съгласен с бомбъра. Има хиляди други неща които са по вредни. Само да спомена че тези пренебрежимо малки електромагнетизми ги има навсякъде в природата и е несериозно да се занимаваме с блутут устройствата.
27.06.18
20:39
Вече всичко има безжична връзка, телефони, компютри, часовници, озвучителни системи, принтери, камери, автомобили.
След време ще развият и електропреносните мрежи така, че всичко ще се захранва wireless.
28.06.18
10:24
Хей, хей, няма нужда да се стига до спорове. Взех от всеки по нещо, за да си съставя мнение. В крайна сметка съм склонна да се съглася с Margi, че е супер индивидуално. Има хора с различна чувствителност към подобен род влияния. Това ми припомни за братовчедка на баща ми, която няма мобилен телефон просто защото в досег с нея апаратите спират да работят. И да иска няма възможност да използва. Вероятно е някакъв вид сблъсък на електромагнитни полета. Дали се ебавам или не всеки решава за себе си. Казвам на какво съм била свидетел от първа ръка.
Ще опитам и ако видя, че не ми действа добре просто ще прекратя употребата му.
А на моя роднина и става лошо след 5-6 етаж, защото въздухът е по-рядък нависоко ☺☺☺
Марги е толкова наясно с физиката,колкото аз с цигулката-това по повод :
“какво е количеството което човек е склонен да пренебрегне”.
Постоянното магнитно поле на Земята, електричните явления в атмосферата, излъчванията от слънцето и космическото лучение са само една малка основна част от естествените източници на ел.маг. излъчвания...несъизмеримо по-големи от това на тъпата гривна.Дет се вика всичко е електромагнитно лъчение,от радиовилните,през инфрачервеното,през видимия спектър на светлината,ултравиолета,ренгена и тн...изброил съм ги с увеличаване на честотата.
Чов.организъм се е адаптирал към тях и да речем ако изведнъж изчезнат ще настъпят аномалии(малформации) близки до тези,които настъпват при нулева радиация.
Мнението беше редактирано от nervak на 28.06.18 12:14.
28.06.18
12:14
казано от Atom на 28.06.18, 10:38:
А на моя роднина и става лошо след 5-6 етаж, защото въздухът е по-рядък нависоко ☺☺☺
И на мен ми става лошо по високите етажи, защото страдам от акрофобия 😄 😄 😄
Също така ми става лошо в асансьори и солариуми, защото имам и клаустрофобия 🙂
казано от nervak на 28.06.18, 12:03:
... атмосферата, излъчванията от слънцето и космическото лучение са само една малка основна част от естествените източници на ел.маг. излъчвания...несъизмеримо по-големи от това на тъпата гривна....
Моля те, не наричай гривната ми тъпа. Още се боря с тези мои така странни чувства с ползите и вредите от нея плюс парите, с които можех да си взема два буркана протеин 😄
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 28.06.18 12:24.
28.06.18
12:25
казано от nervak на 28.06.18, 12:03:
Марги е толкова наясно с физиката,колкото аз с цигулката-това по повод :
“какво е количеството което човек е склонен да пренебрегне”.
Постоянното магнитно поле на Земята, електричните явления в атмосферата, излъчванията от слънцето и космическото лучение са само една малка основна част от естествените източници на ел.маг. излъчвания...несъизмеримо по-големи от това на тъпата гривна.Дет се вика всичко е електромагнитно лъчение,от радиовилните,през инфрачервеното,през видимия спектър на светлината,ултравиолета,ренгена и тн...изброил съм ги с увеличаване на честотата.
Чов.организъм се е адаптирал към тях и да речем ако изведнъж изчезнат ще настъпят аномалии(малформации) близки до тези,които настъпват при нулева радиация.
Може би всички електромагнитни излъчвания, които изброи са причината да “еволюираме”, разбирай мутираме за да стигнем до сегашния си уродлив вид 🙂
За пръв път от месеци насам отварям да чета друга тема освен дневника си - ‘баси свекървите сте. Форумът се е превърнал в някаква страшна сбирщина на хора които не виждат по-далеч от носовете си, вярват си сляпо в нещо и го защитават в безсмислени дискусии, и се дъвчат едни и същи тъпни месеци, години наред. Като не ви кефи нещо, подминете го бе, хора!
ПП: Извинения на Стела.
28.06.18
12:48
Повярвай, подминавам други твои размисли и страсти, като да речем тези за Африка и Европа, защото всеки има право да разсъждава едностранчиво и да си държи очите широко затворени 🙂
28.06.18
12:49
Margi, знаеш, че уважавам мнението ти и благодаря, че се включи.
28.06.19
08:09
Тъкмо гледам датата и се зачудих кой е решил да ми изрови дневника и да го изтупа от прахта, а той бил активен преди точно една година. Е, да припомня малко за себе си.. Държа да отбележа, че след 6 годишна несериозна пауза от март съм отново активна в залата, така че и максовете ми са жалки към настоящия момент..
Та, ето я и вчерашната тренировка:
1. Набирания - 4 х 10 с ластик
2. Мъртва тяга - 4х 10 @ 40 кг
3. Горен скрипец - 4 х 12 @ 30, 35, 40, 40 кг
4. Мечка - 4 х 8 @ 15 кг
5. Гребане с щанга - 4 х 10 @ 25 кг
6. Гребане на уред - 4 х 10 @ 15 кг /на ръка/
7. Долен скрипец - 4 х 10 @ 30, 35, 35, 35 кг
8. Скотово с крив лост - 4 х 8 @ 15 кг
2 х 8 @ 17,5 кг
9. Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 4 х 8 @ 7,5 кг /на ръка/
10. Бицепсово сгъване от стоеж с лост - 3 х 8 @ 20 кг
От месец започнах да ям пилешко, преди това я карах на тревички, съответно в началото на тренировките силата ми си беше супер, след което месец тежки тренировки започна да пада,а аз да губя сили и нерви, което беше причината да включа поне пиленце в хранителния режим (който не е точно режим, а някакво хаотично ядене когато и каквото ми хрумне)...
Малко и с преса да се похваля 😜
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 28.06.19 08:15.
02.07.19
07:08
Тренировката в петък беше двуразова. Преди обяд рамо, следобед крака. Качих килограмите на клека на забележителните 35 😄 В резултат цял уикенд бях с МТ, макар че вечерта се довърших с 9 етажен блок, чиито стълби взех през една.
В събота почивен ден.
Неделя - гърди + трицепс:
1. Лежанка - 1х12@20кг; 1х8@25 кг, 1х4@30 кг, 2х2@32,5 ; 35 кг; 1 х 1 @ 37,5 кг; 1х1@40 кг (това беше с помощ при изтлаксването- някъде преди средата ръцете ми отказаха). 1х8 @ 30 кг (това последното си беше до отказ)
2. Наклонена лежанка - 1х12 @ 20 кг; 3х8@25 кг
3. Пек бек - 4х12@15 кг
4. Кросоувър - 4 х 12@ 10 кг
5. Скрипец за трицепс - 4х15@10 кг
6. Френско разгъване с крив лост - 4 х 8@ 15 кг
7. Скрипец за трицепс с кабели над главата в СС с долен скрипец за трицепс 4 серийки
Тренировката за гръб от вчера ще я опиша по-късно, че нещо спя още. И една снимка на прогреса ми за 3 месеца тренировки с тежести, макар че повечето потребители са я виждали вече във фейсбук.. 🙂
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 02.07.19 07:17.
03.07.19
14:12
Понеделник тренировката беше двуразова. Сутринта 50 минути кардио на колелото. Следобед ГРЪБ и Трицепс. Музиката беше ужасно тиха и ненадъхваща, но пак се получи нещо...
Набирания с ластик - 3 серии х 10 и една седмица
Горен скрипец
Мъртва тяга 3 серии по 10 повторения с 30, 40 и 45 кг. Последната серия 5 повторения на 45, просто хвата ми не издържа
Долен скрипец
Скотово с крив лост - 4 серии с два диска по 2,5 кг и още 2 по 1,25. Лоста нямам представа колко тежи
Сгъване за бицепс от стоеж с лост 3 х 6 @ 20 кг
03.07.19
14:21
Качвам и една снимка на гръбчето от тази сутрин. Започнало е да прилича на нещо 🙂
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 03.07.19 14:22.
05.07.19
08:24
Много ме мързи да описвам тренировките, заклевам се. Мисля да описвам само подобрения в постиженията.. В този ред на мисли, научих се да пия кафе преди тренировка БЕЗ ЗАХАР! Черно, силно кафе. Разхлопва ми сърцето обаче и тренировката ми върви една идея по-надъхано.
Вторник беше ден за рамо и крака. Направих я двуразова. Едно, че имам време и възможност да си го позволя на този етап; второ опитвам да правя тежка и дълга тренировка за крака и някак не ме блазни мисълта да правя и рамо след това.
Та, отбелязвам клека, където се осмелих да кача килограмите и резултата е 2 серии с по 8 повторения с 37,5 кг
Лег пресата серии по 15 повторения със 75 кг
Навеждане с обтегнати крака качих тежестта на 25 кг
Римската тяга серии по 12 повторения с 30 кг
Иии май това са новостите.. О, да вече е пети, а още имам МТ в задните бедра. 🙂
06.07.19
07:55
4.07
Тренировката за ръце лежерна история с дъмбели. 10ки на наклонена и хоризонтална лежанка, но май другият път ще опитам с 12,5 кг. Смятам, че поне 3 повторения ще успея на хоризонталната.
Друго съществено нямаше. Малко трицепс и корем.
06.07
Вчерааааа едно момче ме надъха, вика махни го този зеления ластик на набиранията и сложи по-тесен, един вид да опитам с повече собствено тегло ииии успях 2 х 3 повторения, 5 повторения и една серия накрая 5 с подхват. Много якоооо 🙂
Следващото ми постижение сложих 55 кг на мъртвата тяга ииии 2 серии по 5 повторения, но тук отново хватът ми изигра лоша шега... Последното е скотовото сгъване, на което 2 серии с 8 повторения си ги направих чисти с 17,5 кг, а на бицепсовото с дъмбели 2 серии по 8 с 8 кг.
Толкова за сега. Днес съм на плаж ииии let the power be with me следобед на тренировката за крака, чеееее сигурно ще съм дроб след морето 🙂
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 06.07.19 07:59.
08.07.19
23:11
Яките тренировки стават последно време. В събота 3х5 клека с 40 кг
Днес тренировката 3х8 с 30 кг хоризонталната лежанка.
Никак не е зле предвид факта, че последната седмица прекалих с кофти въглехидрати и силата ми падна драстично. Тонус 0. Мотивацията е колкото да стигна до залата.
Иии вчера разцъкахме с приятелка до Паметника. Поснимахме. Иии много яко гръбче започнало да става. Намерих трупа на циганката си в храстите на Паметника и взех сама да се хваля...
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 08.07.19 23:16.
16.07.19
09:24
Добре де, как забравих и тук да се похваля с лежанката в събота?!! Накратко, викнах си другарче да ме пази на 40 кг (не бях бутала сама 40 кг отпреди да родя, т.е. преди някъде 100 години. Добре де - 6, в далечната 2011та. Та 2 серии с по 1 повторение на 40 кг.
Иии ми влезе някаква муха в главата, че трябва да стигна 60 кг. А това, заклевам се, нямам абсолютно никаква представа как ще стане предвид факта, че съм малко Его-ориентирана и освен сила гоня и някаква прилична визия.
Между другото, Вероника е написала доста добра статия по темата: https://www.bb-team.org/articles/4951_bez-progres-na-bench-press
казано от Abs Illusion на 16.07.19, 09:24:
Добре де - 6, в далечната 2011та. Та 2 серии с по 1 повторение на 40 кг.
Сега сме 2019. 🙂 Не са 6.
16.07.19
09:28
казано от Margi на 16.07.19, 09:26:
казано от Abs Illusion на 16.07.19, 09:24:
Добре де - 6, в далечната 2011та. Та 2 серии с по 1 повторение на 40 кг.
Сега сме 2019. 🙂 Не са 6.
Олееее, аз на всички казвам, че от 6 години не бях влизала в зала, защотоооо ужасно много ме е срам