08.01.17
21:00
Здравейте! 17 годишен съм и тежа 67~68 килограма и съм висок около 171~172см. Тренирах пролетта с тази програма по-долу и имаше напредък, всъщност целта ми беше да сваля килограми и свалих от 75 до 63, но сега като не тренирам нищо от септември и покрай празниците се качих на 70кг и вече мисля да тренирам редовно с тази програма по долу. Искам да изчистя всичко и да кача мускулна маса, ще тренирам 3 дена и още 1-2 дена ще бягам по 30мин. Програмата ми я направи приятел и искам да се допитам и до други хора, може ли да ми помогнете, ще успея ли да направя нещо с тази програма. Програмата ми е правена още пролетта, тогава ходех 2 пъти в седмицата и 2 дена да бягам, но сега съм решил 3-пъти да ходя за това съм добавил и крака и корем, но за тях не съм добавил упражнения.
По-добре ще е:
Гърди, трицепс и корем
Гръб и бицепс
Крака и рамена
А за краката предлагам:
Клек - 3х8-10
Лег преса - 3х8-10
Бедрено разгъване - 3х10-12
Бедрено сгъване - 3х10-12
Прасец - 3х12-15
казано от Алекс Е. на 08.01.17, 21:59:
По-добре ще е:
Гърди, трицепс и корем
Гръб и бицепс
Крака и раменаА за краката предлагам:
Клек - 3х8-10
Лег преса - 3х8-10
Прасец - 3х12-15
Благодаря много :)
Не, но според мен ще е по-добре да правиш кардио в нетренировъчните дни.
Примерно вторник и четвъртък.
казано от Алекс Е. на 09.01.17, 12:36:
Не, но според мен ще е по-добре да правиш кардио в нетренировъчните дни.
Примерно вторник и четвъртък.
Защо ?
По-добре ще е:
Гърди, трицепс и корем
Гръб и бицепс
Клек - 3х8-10
Лег преса - 3х8-10
Прасец - 3х12-15
Друг вариант е, ако искаш да се ограничиш в 3 дни и да натовариш малко повече със суперсерии на антагонисти:
Ръце: Бицепс/Трицепс - суперсерия, Рамо в суперсерия с корем
Гърди в суперсерия с гръб
Крака и корем - тук даже е препоръчително поне 20 мин кардио след тренировката
Идеята тук е че Краката са много голяма мускулна група и е добре да се тренират отделно, защото ако са качествено тренирани е много изморително и няма сила за много други неща. Иначе горната тренировка за крака ми харесва на мен. Можеш да пробваш и напади с или без дъбели.
казано от Ulmo на 11.01.17, 09:57:
По-добре ще е:
Гърди, трицепс и корем
Гръб и бицепс
Клек - 3х8-10
Лег преса - 3х8-10
Прасец - 3х12-15Друг вариант е, ако искаш да се ограничиш в 3 дни и да натовариш малко повече със суперсерии на антагонисти:
Ръце: Бицепс/Трицепс - суперсерия, Рамо в суперсерия с корем
Гърди в суперсерия с гръб
Крака и корем - тук даже е препоръчително поне 20 мин кардио след тренировкатаИдеята тук е че Краката са много голяма мускулна група и е добре да се тренират отделно, защото ако са качествено тренирани е много изморително и няма сила за много други неща. Иначе горната тренировка за крака ми харесва на мен. Можеш да пробваш и напади с или без дъбели.
Сериозно ли препоръчваш на начинаещ да прави такива супер серии?