06.01.17
05:32
Здравейте ! От скоро започнах да се занимавам със спорт (фитнес от 2 месеца и бокс от 1 месец ) , като имам 3 тренировка по бокс (понеделник,сряда,петък) и 3 тренировки с тежести във фитнес залата (вторник , сряда , петък като мога да сменя дните) .
Трябва ми програма за сила , издръжливост и т.н , но в същото време искам да кача малко маса ( защото съм 62кг и ми се иска да стигна поне 75кг ) .
Та искам да питам има ли програма , която да е добра за тези изисквания (като се фокусирам главно на бокса ) ?
Здравей,
Както казват “маса се прави на маса”. Трябва да си нагласиш храната. Да си сметнеш колко калории ти трябват на ден, да сложиш едни 15-20% да си в излишък и да вкараш достатъчно протеин.
06.01.17
13:54
Такива програми се правят индивидуално, според възможностите ти за момента и това как реагираш на натоварванията.
Но и с индивидуална програма, тия 13 кг, които искаш да качиш ще се качат в рамките на година, година и нещо.
12.01.17
08:25
Незнам дали имаш мускулна треска след фитнеса но е хубаво да не ти се съчетават в едни дни бокс и фитнес примерно пон.ср.пет.бокс и вт.чет.сб.фитнес и за качване на маса си вземи някъкъв протеин или гейнер.И прави повече упр. в фитнеса за сила и издръжливост например бой със сянка с тежести и повече тичай за издръжливост. Някои казват че така само сваляш или не можеш да качваш но спазваш ли си хран. режим и ако пиеш някакви протеини няма проблеми. Успех
Благодаря за помощта ! Сега остава само да питам как да разделя тренировките във фитнес залата . Всеки път да правя базови упражнения за цялото тяло или да ги разделям на някакъв сплит (пак само с базови упражнения със свободни тежести и собствено тегло) ?
19.01.17
09:12
Щом ще даваш приоритет на бокса, бягай далече от сплита и не се увличай в обема на силовата тренировка. Изпълнявай експлозивно и тежко движенията, на 3-4 тренировки разнообразявай с една с високи бройки на скорост. И яж стабилно, тия кила няма да се качат от въздуха.