казано от Boby_ на 15.01.17, 20:14:
) И пак основно ми прави впечатление моментът на обръщане и разстоянието на лоста от гърдите.
Също и обратния път на лоста...
15.01.17
22:18
Според мен, просто трябва да тръгваш все едно правиш “хай пул”.Да придърпваш с раменете, после с лакти и т.н. А ти тръгваш все едно правиш вдигане за предно рамо, само че със сгънати лакти.
На нервака на видеото е обяснено много добре. :)
16.01.17
12:42
За целта, с която е сложено в схемата това изхвърляне седнал, е ОК като изпълнение. Има какво да сеподобри, но и така работи.
казано от James Hinks на 16.01.17, 12:42:
За целта, с която е сложено в схемата това изхвърляне седнал, е ОК като изпълнение. Има какво да сеподобри, но и така работи.
Благодаря! Предполагах, че е в схемата заради ротаторите и “моят” вариант е дори по-натоварващ за тях, но все пак трябваше да попитам. :)
16.01.2017 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Много работа. Мислех да тренирам вечерта, ама няма...
Идва ред и на мен да се оплача. Онзи ден вечерта след тренировката нещо ме позаболя в гърба - не мога да определя дали е някъде в долната част на латисимус дорси или е нещо до него. Болката приличаше на крампа, затова не й обърнах много внимание - реших, че съм претоварил нещо леко. Вчера практически я нямаше, но през нощта се засили и днес е доста неприятна до степен да ми пречи на движенията на дясната ръка. Не е толкова силна, но все пак ме отказа да тренирам преди работа, а вероятно и като цяло днес, макар да пропускам вече доста дни. Всъщност ако трябваше да давам съвет на някого, щях да му кажа да почива поне 2-3 дни или докато е сигурно за какво става въпрос.
Предполагам, че съм разтегнал нещо от набиранията онзи ден - бях на отказ в последните три серии, но понеже съм инат, напъвах, че и пусках прекалено много в долна позиция. Може пък и да е от другите упражнения или от рязтягането с пръчка зад гърб, което правя в последно време. Не ми изглежда като сериозна контузия, но се чудя дали си струва да тренирам така и да рискувам да вляза в бокса за по-дълго време или наистина да си дам няколко дни пауза.
17.01.17
15:17
казано от Boby_ на 17.01.17, 13:01:
Идва ред и на мен да се оплача. Онзи ден вечерта след тренировката нещо ме позаболя в гърба - не мога да определя дали е някъде в долната част на латисимус дорси или е нещо до него. Болката приличаше на крампа, затова не й обърнах много внимание - реших, че съм претоварил нещо леко. Вчера практически я нямаше, но през нощта се засили и днес е доста неприятна до степен да ми пречи на движенията на дясната ръка. Не е толкова силна, но все пак ме отказа да тренирам преди работа, а вероятно и като цяло днес, макар да пропускам вече доста дни. Всъщност ако трябваше да давам съвет на някого, щях да му кажа да почива поне 2-3 дни или докато е сигурно за какво става въпрос.
Предполагам, че съм разтегнал нещо от набиранията онзи ден - бях на отказ в последните три серии, но понеже съм инат, напъвах, че и пусках прекалено много в долна позиция. Може пък и да е от другите упражнения или от рязтягането с пръчка зад гърб, което правя в последно време. Не ми изглежда като сериозна контузия, но се чудя дали си струва да тренирам така и да рискувам да вляза в бокса за по-дълго време или наистина да си дам няколко дни пауза.
Боби, ти нямаше ли проблеми при шийните прешлени, или се бъркам? Аз имам такава контузия и симптомите са същите - болки в долната част на латимуса/само от едната страна/ и след няколко часа се засилва. Обикновено изчезва след ден, като статично разтягане на конкретното място винаги ми е помагало.
казано от SimplySatisfying на 17.01.17, 15:17:
Боби, ти нямаше ли проблеми при шийните прешлени, или се бъркам? Аз имам такава контузия и симптомите са същите - болки в долната част на латимуса/само от едната страна/ и след няколко часа се засилва. Обикновено изчезва след ден, като статично разтягане на конкретното място винаги ми е помагало.
Имам такъв проблем, но се проявява горе при лопатките и отляво, а това е ниско под ребрата и отдясно. Не ми се вярва да са свързани.
17.01.2017 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Прескачам от задача на задача, времето ме притиска и вече правя грешки. Днес успях да сложа в един P&L приходите в норвежки крони, а разходите - в долари. Получи се страхотно печелившо! :) Почти си повярвах, но циникът в мен реши да провери, преди да го изпрати много нависоко.
Междувременно реших да не тренирам. Болката си е все такава, каквато беше сутринта. Понеже не мога да посоча конкретен момент, когато да съм се контузил п време на тренировка, се замислих за други фактори, като например това да стоя онзи ден почти два часа на едно място на студа, докато щерката се пързаляше с кънки. Може и да е това. Прилича на някаква невралгия. Не знам. Важното е кога ще мине, че и без това съм плондир.
И аз си докарах абсолютно същото от изстиване... Ударна доза невробекс ми действа чудотворно на мен. Май не си в България вече, но Б комплекс има навсякъде :)
Ако е невралгия, подкрепям Владимир. Плуването също помага в по-дългосрочен план.
18.01.17
11:46
Милгама също е много ефикасно.
Невралгия е наистина - днес почти изчезна по време на тренировката. Ще отшуми и без лечение. :)
18.01.2017 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Силова част (по ред през 10 секунди):
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55 кг.
1.3. Гребане с трап бар - 3х96, 3х96, 3х96, 3х96, 3х96, 3х96, 3х96, 3х96, 3х96, 3х96 кг.
1.4. Кофички на халки - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3.
2. Коригиращи упражнения:
2.1. Румънска тяга с дъмбели (до под коляното) - 12x40, 11х40 кг. (на ръка)
2.2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 10х7 кг. (на ръка)
2.3. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (зелен).
2.4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (зелен, 6 плочки).
2.5. Повдигане на крака от лег без опора със задържане в горно положение - 10 на крак.
3. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Престраших се да тренирам сутринта, въпреки болката.
Положително:
- Интервалите за пръв път под 25 минути - днес за 23:10, включително преходите. Не вярвам на часовника направо!
- Струва си да се спомене времето за тягата - 5:22, както и това на кофите - 4:17.
Отрицателно:
- Нищо като цяло, дори болката почти изчезна, след като загрях леко.
Колоездене:
Без.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Нямам време за нищо, освен да метна тренировката, докато не съм я забравил. Утре пътувам неприлично рано, а имам да подготвям хиляда неща преди това. Сигурно ще спя в офиса.
Боби, ти си машина с тия времена! Прощавай за офтопика!
И аз пих милгама десет дена, но при мен, както писах в моя дневник, причината за болките и изтръпването на пръстите е хипомобилност.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.01.17 13:40.
казано от Камен Илиев на 18.01.17, 11:46:
Милгама също е много ефикасно.
Аз имам чувството, че леко ме успива и отпуска милгамата, но пък помага (а може и да е съвпадение... два пъти).
19.01.2017 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес пак пътуване. Сутринта ранно ставане, такси, едно летище, второ летище, друго такси, цял ден в офиса, после в хотела... Все пак излязохме на вечеря, а после оставих скучната колежка-шведка в хотела и мръднах до Hard Rock Cafe, където ударих две безобразно скъпи бири под музиката на някаква прохождаща швейцарска бадна с акустички китари и що годе прилична певица (не за друго, а защото явно тренираше и беше във форма). После - обратно в хотела за лягане (без певицата - важно е да уточня), че утре ще е поредният дълъг ден.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.01.17 23:02.
20.01.2017 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес в Копенахаген беше пролет. Неслучайно шведите наричат Дания дивия юг. Слънчице, тревицата зелена (за разлика от Стокхолм), температурата към 7-8 градуса, датчаните нервни и невъздържани почти като балканци... От прозореца на офиса дори се виждаше Швеция.
Иначе денят беше крайно уморителен. Имаше си и положителни неща - официалното обявяване на повишението ми, честитките, свързани с това, благополучно завършилият обратен полет до Стокхолм.
От Дания си донесох... уиски и бира. :) Не бях мъкнал досега бира в ръчен багаж, но ето, че се случи. :)
20.01.17
23:10
Спомням си в началото колко трудно ти се струваше предизвикателството с новата работа и как имаше колебания, а ето сега си направил фирмата отново велика :)
казано от Lachezar Tomov на 20.01.17, 23:10:
Спомням си в началото колко трудно ти се струваше предизвикателството с новата работа и как имаше колебания, а ето сега си направил фирмата отново велика :)
Просто бях на точното място в точното време... Толкова точно, колкото да ми отпуснат достатъчно въже да се обеся сам. :)
Бъдещето ще покаже кой кум, кой - сват, а кой на булката брат.
20.01.17
23:19
казано от Boby_ на 20.01.17, 23:13:
Просто бях на точното място в точното време... Толкова точно, колкото да ми отпуснат достатъчно въже да се обеся сам. :)
Бъдещето ще покаже кой кум, кой - сват, а кой на булката брат.
Да, времето отсява късмета от уменията, но не ми се вярва при теб да е късмет :)
казано от Lachezar Tomov на 20.01.17, 23:19:
Бъдещето ще покаже кой кум, кой - сват, а кой на булката брат.Да, времето отсява късмета от уменията, но не ми се вярва при теб да е късмет :)
Имаше едно време много симпатична книжка - “Принципът на Питър”, в която се казва, че в една йерархия всеки се стреми да достигне своето ниво на некомпетентност. Остава да разберем дали аз съм достигнал следващо ниво на компетентност или вече съм се добрал до некомпетентостта си. :)
Не обичам да си придавам важност, но и не страдам от излишна скромност. Стигнал съм там, където съм, със страшно много усилия, познаване на работата си и без да правя компромиси с морала и вътрешното си усещане за етика. Оставил съм след себе си не планини от корпоративни трупове на хора, които съм прегазил по пътя, а приятели, с които изпитваме взаимно уважение.
Изпитвам удовлетворение, че не само аз си мисля така, а това бива оценено от когото трябва. Дори нещо да не се получи в това, което предстои, ще знам, че съм направил всичко, което зависи от мен и не съм се провалил от мързел, глупост, прекалена амбиция, алчност или недостатъчно желание, а по независещи от мен причини, срещу които никой не е застрахован.
Ако знаехме какво точно крие бъдещето, нямаше да е интересно. :)
21.01.2017 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек - 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95, 3х95 кг.
1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 2.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105, 3х105 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16 кг.
2.1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 14х45, 14х45 кг.
2.2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 11 (ляв), 11 (десен крак) в суперсерии с разгъванията.
2.3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 31, 20 с.
2.4. Изхвърляне от седеж с опрян гръб - 8х30, 7х30, 8х30 кг.
2.5. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 6х24, 5х24 кг.
Днес съм доста доволен като цяло. Почивката си казва думата.
Положително:
- Най-доброто ми време досега за тази тренировка - 26:23.
- Клекът за точно 6:00 минути. Не помня дали съм го правил за под 6, така че го пиша положително това. :)
Отрицателно:
- Дежурните минуси - отказ в края на набиранията и още резерв на лега и преминаването между движенията.
Колоездене:
Без.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
Обобщение за деня:
Сутринта оставих щерката на ледена пързалка и отидох да тренирам.
Сега сядам с биричка да гледам Ливърпул-Суонси и да се надявам, че Челси някак ще паднат от Хъл (което няма да стане, но надеждата умира последна).
Вчера импулсивно си купих от летището в Копенхаген три различни бутилки датска бира Якобсен - тъмен ейл, “blonde” и екстра пилзнер. Не очаквах много, защото пивоварната е собственост на Карлсберг, но се изненадах страшно приятно. И трите са на нивото на добра белгийска бира от съответния тип. Даже ме е яд, че не си домъкнах повече, макар че беше адски скъпа и доста тежка. :)
АА и какво като са на Карлсберг?
Блондито е супер...трябваше да изпия 4-5 докато ми хареса..и сега няма спиране.
казано от nervak на 21.01.17, 15:27:
АА и какво като са на Карлсберг?
Блондито е супер...трябваше да изпия 4-5 докато ми хареса..и сега няма спиране.
Блудкави са ми датските - и Карлсберг, и Туборг. Но тази Якобсен си беше отвсякъде в белгийски стил.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.17 18:03.
21.01.17
23:31
Принципът на Питър предполага детерминираност на процеса на издигане, което е силно оптимистично :) Не само класическите социопати са пример за издигащи се без основание, но като цяло в оценките за кратки периоди - до година, случайният компонент никак не е малък.
22.01.17
08:02
1.
бях на точното място
2.
в точното време...
3. ...И си направил нещо по въпроса.
Това, третото, повечето хора го пропускат, но не и ти. Браво, Боби, поздравления! За пример си (y)
казано от Lachezar Tomov на 21.01.17, 23:31:
Принципът на Питър предполага детерминираност на процеса на издигане, което е силно оптимистично :)
Аз го дадох за пример по друга причина. Според мен ценното в него е наблюдението, че доста често качествата, необходими или поне помагащи на даден индивид да достигне определена позиция, изобщо не са тези, които са му нужни да се справи с нея.
Класически пример за това са изборните позиции - за да бъдеш избран на произволен пост в политиката изисква качества, които буквално противоречат на онези, които те правят ефективен администратор/мениджър в публичния сектор, когато по-късно се озовеш на тази позиция. Това е и големият парадокс на демокрацията, но там вече се отклоняваме в разсъждения по съвсем друга тема. ;)
22.01.2017 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта Зозо ме агитираше да ходя с нея на зала, но се отказах, защото не бях свеж от вчера. Утре сутрин ще е.
После ходихме до Икея и обядвахме там с прословутите кюфтенца като същински шведи... Не ми е много ясно как им прави кеф да си прекарват така уикендите, но доста хора тук го правят. Не че е много по-различно от това да ги изкараш в мола, де. :)
22.01.17
18:22
казано от Boby_ на 22.01.17, 17:44:
Не ми е много ясно как им прави кеф да си прекарват така уикендите, но доста хора тук го правят.
И в тукашната е такова положението. Едно от обясненията, които имам за себе си, е, че по-евтина сьомга май няма къде да ядеш в София.
22.01.17
19:04
Понеже знам, че ги “обичаш” малко повече от мен :) :)
http://poznanieto.net/seminari/gost-lektori/verbalna-homeopatia/
казано от Queen Cobra на 22.01.17, 19:04:
Мира, това ми счупи тъпомера! Направо го изкърти! :)
Налага ми се да използвам клише, защото се чувствам достатъчно затъпял, че да не мога да измисля нищо по-оригинално и то само след два-три абзаца от този текст. Представям си, ако го прочета целия.
казано от Queen Cobra на 22.01.17, 19:04:
Кобре, не те разбирам - уж си против такива неща, а само подобни линкове публикуваш и очевидно четеш. Аз лично не търся, а ако случайно ми попаднат, пропускам неща, които не ме интересуват, или смятам за безполезни.
Освен това какуспяваш да намериш най-големите олигофрени в нета, не мога да си обясня. (не визирам точно конкретния случай, защото не съм го изчела...защото не ме интересува)
Боби, извинявай за спама. :)
22.01.17
20:41
Ахаха, не просто има една -две умни странички във фейсбук, които ги ОСМИВАТ - така че на ЕДНО място са събрани всичките малоумщини. НЕ ги търся умишлено, повярвай.
Но като попадна на бисери- е, няма как да не ги споделя.
И ще продължавам. ;)
Конкретно - тази книга била бестселър :)
А ако се чудиш защо е популярна тази хомеопатия- ами дават го по НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ!
НА КАФЕ
https://web.facebook.com/science.and.critical.thinking/videos/1338273929527235/
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.01.17 20:50.
Мира, алтернативната “медицина” се развива. Хубавото й е, че е много разнообразна, а последователите й изобщо не се притесняват от противоречията. :) Ако днес не ти помогне вербалната хомеопатия, утре може да те излекува нещо друго...
Боби, тези неща не са нито алтернативна, нито медицина. Това е чиста проба bullshit. Подбирайте си малко източниците. Ако от такива източници четете и за нещата, на които сте привърженици...А ако онзи малоумен хлапак от фейсбук влагаше енергията, която хаби за да осмива някакви нещастници в нещо наистина продуктивно, щеше да е много по полезен на онези, които следят страницата му.
22.01.17
21:03
Ако медиите влагаха поне малко от времето си да образоват хората, щеше да е много по полезно отколкото навсякъде да изкачат баячки, екстрасенси, хомеопати, вегани, антиваксъри, алтернативни лечители и др. сган. Хубаво е, че някой си прави труда да покаже истината, аз го подкрепям с 2 ръце.
А дали е малоумен- мисля че е докторант. :)
Това е проблем на медиите и на тези, които ги следят. Всеки поема последиците на това, което прави с поетата информация.
А това че е докторант не го прави и умен. ;) Не съм видяла да пказва истина, а да показва дебилна арогантност и самонадеяност, която е доста противна.
С това приклчвам темата от моя страна. Не мисля че е от полза на когото и да е.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.01.17 21:08.
Няма такова нещо като алтернативна медицина. Има медицина на доказателствата, има и шарлатания. Рейки, аюрведа, хомеопатия, хиропратика, гадаене по клитора - все тая.
http://rationalwiki.org/wiki/List_of_scientifically_controlled_double_blind_studies_which_have_conclusively_demonstrated_the_efficacy_of_homeopathy
С това темата е изчерпана. Моля настоятелно повече да не се коментира в дневника ми.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.17 21:09.
23.01.2017 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125, 3х125 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55, 3х55 кг.
1.3. Силово гребане с дъмбел от земя (на ръка) - 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50 кг.
1.4. Кофички на халки - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3.
2.1. Румънска тяга с дъмбели (до под коляното) - 10x42½, 11х42½ кг. (на ръка)
2.2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х8 кг. (на ръка)
2.3. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (зелен).
2.4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (зелен, 6 плочки).
2.5. Повдигане на крака от лег без опора със задържане в горно положение - 10 на крак.
Мисля, че съм много близо до възможното като оптимизация на времето. Мога да обера още малко луфтове в някои движения - съвсем малко от раменната, малко повече от гребането, но като цяло съм доста близо до оптимума. Ако сложа време 23 минути като постижимо още в следващите 1-2 тренировки за тренировка Б, то от тях към 3 минути са преход между станциите. Останалите 20 минути са за 40 серии общо, което прави средно 30 секунди на серия сумарно активната част с почивката. Мисля, че е точно това, което се иска.
Положително:
- Интервалите много бързи като общо време - 23:38.
- На тягата за пръв път под 5 минути - 4:58.
- На халките дори по-бързо - 3:54, при това заедно с нагласянето на височината.
- Отбелязвам отделно и раменната - 6:03 заедно с разтоварването на дисковете от тягата, качването на лоста и с прибиране на излишните дискове по местата им между сериите.
Отрицателно:
- На гребането мога още мъничко по-бързо (но не много).
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка преди работа, както правя често напоследък. После денят ме завъртя и чак сега успявам да отделя пет минути да седна да си впиша тренировката. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.01.17 15:59.
24.01.2017 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Цял ден в среща, по време на която се опитах да свърша и нещо странично. Тренировка се надявам да има утре сутрин.